Helsingin parhaat hotellit TOP 5

Tänään on luvassa mystisillä nimimerkeillä Trump ja Putin jätetty toivepostaus: Missä Helsingissä kannattaa yöpyä eli mitkä ovat Helsingin parhaat hotellit?

Listaan postaukseen viisi omaa suosikkiani satunnaisessa, ei paremmuusjärjestyksessä. Kaikki hotellit sijaitsevat Helsingin keskustassa ja ovat tyyliltään samanhenkisiä: tunnelmaltaan ihania paikkoja sisustussilmän lepuuttamiseen, arjen yläpuolelle pääsemiseen ja staycationin viettämiseen – ei siis vain nukkumiseen, vaan kokonaisvaltaiseen rentoutumiseen ja minilomailuun. Suosikkihotellejani yhdistää tyylikäs, mutta ei pröystäilevä, vaan enemmänkin kutsuva, lämmin ja kodinomainen tunnelma.

Lilla Roberts

Lilla Roberts lunastaa vierailijan odotukset heti aulassa: vaikutuksen tekee näyttävä shakkilattia, siirtomaatyylillä ja art decolla maustettu eklektinen sisustus, takallinen vintage-henkinen baari eikä mikä tahansa, vaan oikean hevosen kokoinen valaisin. Aamiainen tarjoillaan mille tahansa Tukholman trendikuppilalle vertoja vetävässä Krog Roba -ravintolassa. Kaiken kaikkiaan Lilla Roberts ei jätä yöpyjää kylmäksi, vaan tarjoilen sopivan överin vau-fiiliksen.

Lilla Roberts, Pieni Roobertinkatu 1-3

Testiyöpyminen saatu aikoinaan blogin kautta. Lue myös Lilla Roberts ja hotellillinen sisustusinspiraatiota.

Hotel Haven

Hotel Haven on kuin keskustan hälystä syliinsä kutsuva kodikas ja klassinen olohuone. Tunnelma on aikuismaisen arvokas, mutta palvelu poikkeuksellisen ystävällistä ja rentoon oleskeluun kutsuvaa. Havenissä myös pieni vieras huomioidaan ihanasti omalla pikku paketilla. Hotellin aulan ja Bar Havenin sohville voisi uppoutua tunneiksi lukemaan sanomalehteä jazz taustalla. Aamiainen, joka tosin tuntui näin tasokkaalle hotellille vähän turhan keskinkertaiselta, tarjoillaan miljööltään historiallisessa ja kauniissa Sundmanin talossa merellisin näkymin Kauppatorille.

Hotel Haven, Unioninkatu 17.

Testiyöpyminen saatu tänä kesänä blogin kautta.

Hotel Fabian

Hotel Fabian on ihan ensimmäinen tämäntyyppinen hotelli, jossa me miehen kanssa yövyimme vain yöpymisen ilosta, ja se taisikin olla hetki, jolloin ensimmäistä kertaa ymmärsin staycation-minilomien hienouden. Uskallan yhä suositella Hotel Fabiania, vaikka yöpymisestämme on viitisen vuotta aikaa, sillä TripAdvisor on valinnut Hotel Fabianin Helsingin parhaaksi hotelliksi 2015, 2016 ja 2018. Pienemmällä huonemäärällä ja hitusen syrjäisemmällä, mutta täysin keskustaan laskettavalla sijainnilla, Fabianin valtti on rauhallisuus – sanoisin kyseessä olevan boutique-hotellien sympaattinen pikkusisko.

Hotel Fabian, Fabianinkatu 7

Homevialaura, Helsingin parhaat hotellit, Hotel F6

Hotel F6

Hotel F6 on täydellinen yhdistelmä viimeisteltyjä yksityiskohtia ja pilkettä silmäkulmassa. Hotelli on elegantti jokaista raidallisia markiisia, ylellistä huonetta ja viehättävää sisäpihaa myöden, mutta pönöttäminen ei huoneen hintaan kuulu: perheomisteisen hotellin drinkkibaari on bostoninterrier Runarin mukaan nimetty ja aamiaisen tableteissa on hauska How to make your stay a true Helsinki experience? (mark when done) -teksti. Rastin saa esimerkiksi, jos lokki varastaa ruoan tai jos bongaa sauvakävelijän, sukkasandaalimiehen tai jääkarhun. Aamiaisesta puheen ollen se on mainituista hotelleista paras, sydämellä tarjoiltua luomu- ja lähiruokaa.

Hotel F6, Fabianinkatu 6

Testiyöpyminen saatu aikoinaan blogin kautta. Lue myös Hotel F6 ja mitä tekemistä hotelleilla on huulipunien kanssa.

Homevialaura, Helsingin parhaat hotellit, St George

St George

Viimeisimpänä, mutta ei vähäisimpänä listassa on St George. En ole yöpynyt St Georgessa, mutta rohkenen suositella sitä kahden tunnin pressikierroksen perusteella. Niin suuren vaikutuksen kaikki, mitä näin, minuun teki. Kuten St George itsekin sanoo, se ei ole vain hotelli, vaan kohde itsessään – onhan jo sisääntuloaulan katossa Ai Weiwein teos. Sitä mitä ei St Georgessa ole, ei vierailija tarvitse: hotellista löytyy nimittäin upea spa, pohjoismaiden ensimmäinen Monocle Shop, oma kahvila-leipomo, fun diningiksi itseään kutsuva ravintola ja vaikuttava olohuoneenomainen Wintergarden-sisäpiha baareineen. Ainoastaan kuulemani perusteella hotelli on hieman hapuillut avatessaan palvelun ja aamiaisen kanssa.

St George, Yrjönkatu 13

Lue myös Hotel St George ja yhä ihanampi Helsinki.

 

Comments

 1. Meidän Helsingin lomien hotellit ovat Kalastajatorppa (siellä Meritorpan puoli), Katajanokan vankilahotelli, sekä Kämp. 1) Kalastajatorpan Meritorpan puoleiset huoneet on ihanat; koko huoneen levyinen ikkuna Laajalahden suuntaan ja hyvä ravintola. Siellä on luonto lähellä: siitä on hyvä singahtaa Seurasaareen, ihailla kävellen Munkkiniemen rantaa ja ratikalla nro 4 lähteä vaikka juuri Katajanokalle jugendista nautiskelemaan. 2) Katajanokan vankilahotellissa on simppelin hyvät huoneet, lyhyt matka ratikalle (portin ulkopuolella) ja kauppatorille/Espalle, Krunikkaan ja vaikka minne. 3) Kämp on tietysti nro 1 hemmottelulomaa varten.

  • Suurkiitos Anne, että jaoit omat suosikkisi! Pidän todella paljon Munkan rannan tunnelmasta ja käymme siellä usein kävelemässä, joten uskon, että Kalastajatorpalla on ihana majoittua. Tosi kiva idea jatkoa ajatellen, kun kaipaa keskustan sijaan enemmän merellistä tunnelmaa. Rakastan kyllä merenrantoja yli kaiken, joten klassikko tarjoaisi varmasti miellyttävän ja rentouttavan kokemuksen. :) Skattan vankilahotellissa olen vieraillut, mutta en yöpynyt. Uskon sen olevan hauska kokemus ja aluehan on aivan ihana. Kämp meillä sellaisella joku kaunis päivä -listalla. Kämpin terassilla tai brunssilla tykkään kerran vuodessa hienostella, mutta yö on vielä kokematta. Myös uusittu spa näyttää aivan upealta. Ihanaa inspiraatiota! Ei kotikaupungista onneksi ihan heti staycation-mahdollisuudet lopu. :)

 2. Olen ollut tuossa Georgen talossa töissä, olisi kiva mennä kurkkimaan, millainen entinen työhuoneeni on nykyään :-). Tällaisessa omilla kotinurkilla lomailussa vain olen niin armottoman huono…

  • Muistan, kun kerroit! Tosi mielenkiintoista. Onhan rakennus kokenut hurjan muodonmuutoksen ja parhaiten sen huomaa tietysti te, jotka olette olleet talossa töissä. Jos ei työhuoneeseen tai majoittumaan, Wintergardeniin kannattaa mennä lasilliselle. :)

 3. Olen itse kovin huono yöpymään kotikaupungin hotelleissa, vaikka Helsinki on täynnä ihania hotelleja. Blogeissa ja instgramissa kyllä aina ihailen kuvia Helsingin kauniista hotelleista. Usein tuntuu rahojen hukkaan heittämiseltä yöpyä kotikaupungissa, “kun voisi yöpyä kotonakin ja säästää rahat”. Tähän pitäisi kyllä itselleni saada asennemuutos, sillä hotellissa yöpymisen arvon voisi varmasti laskea muutenkin kuin rahassa. Kiitos siis tästä postauksesta, pistän nämä hotellit korvan taakse sitä päivää varten, kun hotellissa yövyn :)

  Olen ostamassa ensimmäistä asuntoani, joka on remppakunnossa, ja olenkin lueskellut teidän entisen asuntonne remontista ja saanut siitä inspiraatiota remonttiin. Myös näissä hotelleissa yöpyminen olisi varmasti inspiroivaa, ehkä vähän liiankin jos remontin budjettia ajattelee Kiitos siitä, että olet jakanut blogissa tietoa asuntonne remontista. Haluaisin vielä kysyä, että mitä remontointifirmaa käytitte asuntonne remontissa tai onko teillä muuten suositelle jotakin yritystä asunnon remonttia ajatellen? Kiitos avustasi ja ihanaa kesää :)

  • Moi Iina! Ymmärrän tosi hyvin, että hotelliyötä omasta kotikaupungista ei tule varattua. Meilläkin kesti pitkään ennen kuin raaskimme ensimmäisen yön varata ihan vain huvin vuoksi. Minulla on vähän sama kiusaus muun kotimaan matkailun kanssa. Heti, jos jossain kotimaan kohteessa vierailu alkaa kustantaa saman verran kuin Euroopan-matka, iskee pihiys päälle ja alan miettiä, minne samalla summalla lentäisi. Minulle kotimaan matkailu ei kuitenkaan koskaan ole sama asia kuin ulkomailla käynti, vaikka Suomessa myös on viehättäviä kohteita. Toisaalta matkustamiseen tarvitsee paitsi rahaa myös aikaa, ja sitä usein kuluu vähemmän kotimaan kohteissa. Siksi välillä staycation on ainoa mahdollinen irtiotto, mutta minusta on myös vallan perusteltua säästää ne rahat ulkomaan lomakassaan. :) Kokeilet sitten joskus, jos siltä tuntuu ja ihana kuulla, että sitä varten on nyt hyvät vinkit jemmassa!

   Oi, onneksi olkoon ensimmäisestä asunnosta! Onpa upea juttu. Remppakohde antaa kyllä niin paljon mahdollisuuksia tehdä omannäköinen lopputulos. Niin totta: hotelleista saatu sisustusinspiraatio saattaa tulla kalliiksi. ;) Ilahdun, jos remonttipostauksista on ollut iloa ja apua. Meillä remontoi Kai Lehtinen, KRO-remontit. Suosittelen Kaitsua todella lämpimästi! Hän on erinomaisen ammattitaitoinen, luotettava ja mukava, ja jättää paikat siisteiksi. Hänellä on usein kalenteri täynnä, mutta jos haluat kysyä, yhteystiedot löytää täältä:

   https://www.asiakastieto.fi/yritykset/fi/t-mi-kro-remontit-kai-lehtinen/18375281/yleiskuva

   Oli ilo auttaa ja samoin ihanaa kesää ja tietysti onnea remonttiin! :)

  • Kiitos paljon, aina saa kysyä! Paita on Stockmannilta ostettu Whistles, housut Zaran, molemmat jo valitettavasti vähän vanhemmat. :) Rentouttavaa viikonloppua!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue