Ihana arkijuttu: imurituoksut

Homevialaura, imurituoksut, Electrolux s-fresh, tuoksurakeet, imuripuuteri

Turhaa tavaraa välttelevänä en ole mikään suurin epämääräisten kylkiäisten ystävä, mutta vähän aika sitten toi mieheni jotain kiintoisaa kotiin pölypussienhakumatkaltaan: näytepussin tuoksurakeita pölynimuriin. Eikö tässä maailmassa nyt ilman imurituoksuja pärjää, taisin ajatella ensimmäiseksi, kun mietin mansikka-banaaniesanssia leijumassa ympäri asuntoa.

Homevialaura, imurituoksut, Electrolux s-fresh, tuoksurakeet, imuripuuteri

Vaan mitä vielä, olen täysin koukussa. Kuten olen kertonut, imuroin oikeastaan joka päivä, mitä nuorena pidin aikuisuuden irvikuvana. Nykyään taas koen imuroinnin aika-hyötysuhdeen erinomaiseksi: jos parissa minuutissa saan kodin – kompaktin asunnon, jonka voi imuroida yhdestä pistokkeesta etuja – siistiksi koiran ja taaperon jäljiltä, on se ehdottomasti vaivan väärti. Nykyään suorastaan odotan päivän terapeuttista hetkeä, jonka jälkeen kotiin laskeutuu raikas ja ylellinen tuoksu.

Homevialaura, imurituoksut, Electrolux s-fresh, tuoksurakeet, imuripuuteri

Meillä on Electroluxin imuri ja Electrolux s-fresh -tuoksuraenäytteet tulivat pölypussisetin mukana tuoksussa Clean Cotton. Rakastan kaikkea puhtaaseen pyykkiin ja puuvillaan viittaavaa, joten tiedän melkein muita kokeilemattakin, että Clean Cotton on suosikkini. Clean Cotton -tuoksua en vain ole nähnyt myytävän erikseen, joten taidan joutua kokeilemaan ensi kerralla Crispy Bamboo– tai Citrus Burst -tuoksua. Muitakin tuoksuja sarjassa on.

Homevialaura, imurituoksut, Electrolux s-fresh, tuoksurakeet, imuripuuteri

En heti löytänyt netistä Electrolux s-fresh -tuoksurakeiden saatavuutta, joten ehdin jo hairahtua paremman puutteessa imuripuuteriin. Ranskalaisessa Le Pere Pelletier -sarjassa on ihania tuoksuvaihtoehtoja, mutta ainakin toistaiseksi kokemukseni on, että imuripuuterin tuoksu jää vähän miedoksi. Imuripuuteria sirotellaan lattialle tai matolle ja annetaan vaikuttaa hetki.

Homevialaura, imurituoksut, Electrolux s-fresh, tuoksurakeet, imuripuuteri

Electrolux s-fresh -tuoksurakeet taas kaadetaan lattialle ja imuroidaan, tai rakeet voi myös laittaa suoraan pölypussiin – siis tietysti ihan minkä tahansa merkkiseen imuriin. Pölypussista käsin sataprosenttisen luonnollisesti hajustetut mineraalirakeet levittävät tuoksua jokaisen imuroinnin yhteydessä. Uusi pussi tuoksurakeita otetaan käyttöön aina uuden pölypussin yhteydessä.

Meille imurituoksut ovat tulleet jäädäkseen. Esanssisista tuoksuista en pidä ja hygieniassa sekä kodinhoidossa suosin paljon myös hajusteettomia tuotteita, mutta tyylikkäitä ja raikkaita kotituoksuja ei mikään voita: tulee tuoksu sitten kynttilästä, suihkaisemalla, tuoksutikuista – tai imuroimalla. Odotan, koska lanseerataan Diptyque for vacuum cleaners. Ja hei: kuulitteko jo, että Byredon lisäksi Stockmannille tulee Jo Malone!

Comments

 1. Jaha. Meillä onkin pölypussit juuri sopivasti loppu. Taidan lisätä tämän samaan ostoslistan. Tuo sitrustuoksu houkuttelee.
  Meillä imuri on jäänyt toistaiseksi parkkiin eteiseen, kun tänä syksynä hiekkaa tulee kahden päivöhoitolaisen kengistä ja rattaista sisälle. Pakko löytää eteiseen joku hyvä matto ennen rapakauden alkamista.

  • Kokeile, jos kaipaat motivaatiota kurakauteen! ;) Uskon, että sitrustuoksu on tosi raikas. Toivottavasti ei liian pesuainemainen, mutta varmasti ainakin kokeilemisen arvoinen. En oikein osaa kuvitella, miltä bambu tässä yhteydessä tuoksuu, mutta sekin kuulostaa jostain syystä raikkaalta ja kokoilemisen arvoiselta. No en ihmettele, että on jäänyt eteiseen käden ulottuville. Tuleehan sitä hiekkaa ja kuraa paljon, ja kohta vasta tuleekin, kun alkaa oikein kunnon syyssateet. Mattoa suosittelen ehdottomasti! Meilläkin muovimatto kerää sentään pahimmat liat sisääntulossa.

 2. Täällä kans on jo vuosia ollut käytössä imuriin laitettava tuoksu. Meillä on sellainen vesi-imuri ja sinne veden sekaan laitetaan pari tuoksutippaa (tuoksut tuli imurin mukana). Rakastan raikasta ja puhtoista (mikä sana :D) tuoksua mikä siitä tulee. Muutoin meilläkin siivousaineet on tuoksuttomia. Ihanaa viikonloppua Laura!

  • Vesi-imuri! Tuo olikin minulle ihan uusi juttu, menin heti googlaamaan. Erittäin loogista, että sellaisessa imurissa sama homma toimii tuoksutipoilla. :) Ihana, kun olet tykästynyt samaan puhtoisaan fiilikseen. Vaikka imuroisi vain eteisen kurat ja keittiön murut, niin tuoksusta tulee sellainen olo kuin olisi kuurannut huolella koko kodin. ;) Se on minustakin hyvä yhdistelmä, että osa aineista on selkeästi tuoksuttomia ja osa sitten viimeistelyyn tuoksullisia. Monen tuoksun päällekkäinen käyttäminen tuntuu vähän tunkkaiselta ajatukselta. Samoin kiitos, mukavaa uutta viikkoa Heini!

 3. Aloin tässä miettiä, että mikähän meidän imurin merkki on, ja totesin, etten muista. En muista edes varmasti, minkä värinen se on, vaikka olen kyllä jokunen päivä sitten imuroinut. Kun viimeksi ostin pölypusseja, katsoin vanhasta pussista merkin ja mallin, mutta kun sitten seisoin pussihyllyn edessä, pää tyhjeni ja oli pakko lähettää kotiin viesti, että lähetäpä kuva meidän imurista :-D. Joten en ole varma, auttaisivatko imurituoksutkaan asiaa. Clean Cotton on kyllä ihana tuoksu, minulla on vaatehuoneessa sen tuoksuinen huonetuoksu. Laadukkaat huonetuoksut ovat kyllä ihanaa arjen luksusta.

  • Heh, ei siis mitään kovin läheistä suhdetta imuriin. :D Pölypussia en kyllä minäkään osaisi ostaa tarkistamatta, niissä taitaa olla jotkut ihmeelliset mallikoodit. No eikö olekin! Onneksi Fresh Cotton -tuoksuja on olemassa muillakin, mutta erityisen paljon haluaisin löytää sitä imuriin. Taisin aikanaan ihastua puhtaan puuvillan ja pyykin tuoksuun Clean-tuoksuina. Tulikin ikävä sarjaa!

 4. Sitruksisista tuoksuista en pidä mutta puuvillaiset tuoksut ahh! Niin helppo huijata puhdas koti :) meillä oli vuosia sitten käytössä laventelin tuoksuiset, pölypussiin laitettavat tuoksuhelmet.. jotenkin niiden käyttö unohtui ja jäi, pitääkin taas ostaa näitä; kiitos siis muistutuksesta!
  Ja ei en ollut kuullut kummankaan Stockmannin uutukaisesta!! Todella hieno juttu. Minun tulee tosi kaksi kertaa vuodessa vierailtua Helsingin stokkalla, joten ostoslista siis venyy näitä kertoja ajatellen!

  En tiedä tohdinko toivottaa syksyistä viikonloppua, mutta itse aion kaivaa jo kynttilöitä esille ja ehkä hieman paksumman torkkupeitonkin sohvalle!

  • Minusta Stockan markkinointi on aika surkeaa nykyään, sähköinen kanta-asiakasvihko on tylsästi tehty, joten en jaksa sitä lukea. Harvoin on aikaa juuri kierrelläkään, joten en tunne tietäväni yhtään, mitä siellä tapahtuu. Tuntuu surulliselta, koska siteeni Stockkaan on pitkä: odottaessaan viimeisillään minua äitini käveli siellä liukuportaissa saadakseen supistukset alkamaan, ja niin lopulta kävikin!

   • Ihan kauhealta tuntuu; kuin Stokkaa ajettaisiin alas tahallaan!? Osin tunnistamattomaksi “uudistettu”, upea aina täynnä ollut Argos hävitetty, myyjiä vähennetty, Tampereella pääovella teininotkumokahvila jnejne. Mikdei Suomessa saada lippulaivaa kuntoon kun Tukholmassakin on eeppinen NK??:(

    • Moi Henriikka! Kiva, jos juttu muistutti imurituoksuista. Kyseessä on kyllä niin helppo kikka saada kotiin raikas ja ylellinen fiilis ihan tavallisena arkipäivänä. :) Ihana tuollainen keskitetty ostosreissu tavarataloon! Tulee ihan vanhat hyvät ajat mieleen. Käy ihmeessä sitten kurkkaamassa tuoksupuolikin. Nyt on kyllä sen verran kovia rankkasateita tipotellut ja kynttilät palanut, että ainakin viimeistään lauantaina tohtii toivotella, kun kesä kääntyy syyskuun puolelle. ;) Samoin sinne, kiitos!

     Ymmärrän tosi hyvin, että kaikki Stokkan tekeminen menee tunteisiin, sillä omakin suhteeni tavarataloon on aivan erityinen. Minustakin Stokka on hapuillut linjansa kanssa ja toivoisin, ettei palvelevaa henkilökohtaa vähennettäisi. Muuten taas minusta Stokka on viime aikoina saanut piristysruiskeen: kesän Svenskt Tenn -pop-up oli hyvä tempaus ja muutenkin mielestäni valikoima on kasvanut kiinnostavilla merkeillä. Alakerrassa oli nyt avattu kiva lähi-itähenkinen ravintola, josta mieleeni tuli välittömästi Tukholman vastaavat. Toki haastavien aikojen jälkeen taival loistokkaaksi ja kaikin tavoin inspiroivaksi tavarataloksi on pitkä, mutta toivon, että siihen suuntaan Stokka olisi menossa.

     • Stockan pitäisi markkinoida kanta-asiakkailleen ja muillekin paljon tehokkaammin. En oikein tiedä, mitä siellä tapahtuu, kun ei mitään postia tule lukuun ottamatta jotain epämääräisiä lärpäkkeitä silloin tällöin. Muutaman kerran vuodessa ottaisin mielelläni laadukkaan ja inspiroivasti tehdyn kanta-asiakasvihon kotiini sen sijaan, että lähden turhaan kaivelemaan tylsän näköistä nettisivua :-(.

     • Ymmärrän ajatuksesi! Kannattaa varmasti laittaa palautetta Stokkalle, että mitkä tuntemuksesi kanta-asiakkaana ovat. Minustakin on ihanaa saada ajatuksella tehtyä inspiroivaa perinteistä postia.

 5. Ehkä pitäisi testata näitä, meillä kun on ärsyttävän huno imuri, mutta se kuuluu asunnon varustukseen, niin omaa ei viitsi ostaa. Varsinkin kun kahdelle imurille ei olisi edes säilytystilaa. En ole mikään imuroimisen fani muutenkaan, niin ruman värinen, äänekäs ja huono imuri laskee kyllä imurointifiilistä todella paljon. En siis vielä ole päässyt samalle aikuislevelille sun kanssa… :D Mutta pitää varmaan testata näitä, jos se kerta viikossa ei tuntuisi ihan niin hirveältä hampaiden kiristelyltä! Mikä imuri tuon teidän muuten on ja mitä pidät siitä? Kai jotain aikuispisteitä siitäkin saa, että tasaisin väliajoin käy elektroniikkaliikkeiden nettisivuilla haikailemassa imurien perään?

  • Kokeile, jos tuoksu tekisi imuroinnista yhtään mielekkäämpää! Arvaapa mitä, minulla on tuoreessa muistissa samanlainen tilanne kuin sinulla. Edellisessä kodissa meillä oli epäkäytännöllinen siivouskaappi, ruma ja huono imuri sekä vielä erimallinen asunto, jossa töpselin paikkaa piti siirtää koko ajan. Viiiihasin imuroimista! Joten siihen nähden toivoa on, tämä uusi suhde imurointiin ei siis ole synnynnäinen, vaan opittu ja olosuhteilla muokattu. ;) Meillä on Electrolux UltraSilencer ZEN. Olen ollut imuriin hurjan tyytyväinen. Se on hiljainen, tehokas, kaunis ja vielä erityispitkän johtonsa takia käytännöllinen. Aikuisuusleveleille pääseminen ei toki ole itseisarvo, mutta jos ja kun pakko imuroida on, niin näin se on sentään miellyttävämpää. :D

 6. Luin joskus viime vuosituhannella Niksi-Pirkasta että imuroinnin jälkeen tuoksuu hyvältä jos imuroi vaikka vähän kahvia, kaadremummaa tai vaniljaa. Toimii muuten sekin! Mut noissa imurituoksuissa tuoksu kestää pidempään, sain minäkin pölypussikylkiäisenä.

  • Kiitos Anna hyvästä huomiosta! Tuoksuva kotihan on mahdollista noinkin. Jouluna kardemumma voisi olla ihana. :) Olen samaa mieltä: imurituoksu kestää yllättävän pitkään!

 7. Kävin kesällä pitkästä aikaa NKssa todetakseni, että Stockahan on varsin virkeä siihen verrattuna.
  Tuntui, että koko paikasta olis voinut pyyhkiä jotkut henkiset pölyt ;) Siis jotkut sellaiset ei niin hyvällä tavalla seisahtuneet.
  Koko tavaratalo oli lähes tyhjä ja unohtuneen tuntuinen.
  Toivon, että Stocka säilyy Tampereella ja Helsingissä. Kyllä edes yksi kunnon tavarataloketju pitää olla! Ihan niihin sateisiin päiviin.

  • Kiitos kokemuksistasi! Olen niin tavarataloihminen, että voisin puhua aiheesta loputtomiin. ;) Ymmärrän! Minusta NK on jotenkin samaan aikaan sekä vähän pölyttynyt että tosi ajassa kiinni ja kiinnostava. En oikein osaa selittää, miten. Mutta El Corte Inglés! Olin ihan pöllämystynyt, miten tunkkainen ja epäinspiroiva tavaratalo Madridissa oli ja kävimme vielä useammassa pisteessä. Muistin “Espanjan Stokkan” upeana, mutta tuntui, että tavaratalo oli jäänyt jonnekin au pair -vuodelleni 2002. :D El Corte Inglésiin verrattu Stokka on siis todella ajassa kiinni! Onneksi minusta Stokkan myynnit ovat nyt piristyneet, koska en pääsisi yli siitä, jos tavaratalo lopettaisi. Toivotaan, että jatkuu paitsi lippulaiva Helsingissä myös tavaratalo Tampereella!

 8. Mulla sisko on laittanut jo vuosikausia imurinpussiin vaniliinisokeria. Sen kodissa tuoksuu aina siltä, kun olisi juuri leiponut :)

  • Nerokas vinkki, kiitos Nina! Tämä sopisi silmänkääntötempuksi erityisesti kaltaiselleni ei-leipovalle. Tervetuloa pullantuoksuiseen kotiin, jossa kukaan ei ole ikinä leiponut pullaa! ;)

 9. Kaiken maailman turhakkeet , mutta tää imurituoksu oli must kokeilla…sitruksesta jääpi kivasti appelsiininen tuoksu leijumaan…me like. Ehdottoman must tuote, ei turhake.

  • Samaa mieltä! Ei mitään arkea näin paljon ilahduttava voi olla turhake. :) Ihana, jos olet itsekin löytänyt tuoksuista ilon!

 10. Hyvä, etten pakannut vauvaa rattaisiin ja lähtenyt samantien ostamaan tuoksuja! Kaikki mikä lisää iloa ja intoa kotihommiinon kaikki kotiinpöin! Pakko saada! Ja se clean cotton erityisesti. Kiitos vinkeistä! Meidän arkeen kuuluu myös robotti-imuri joka pitää mun mielenterveyden aisoissa kun syksy alkaa..

  • Mahtavaa! Ai että olen iloinen, jos sain tuotua kohtalontovereiden kura-arkeen vähän luksusta. :D Olen huomannut, että siivousvälineillä ja -aineilla on ihan oikeasti tosi suuri merkitys siivousmotivaatioon, joten niihin kannattaa panostaa – se maksaa kyllä itsensä takaisin. Vielä kun teen itse kotona töitä, niin ajatus kulkee tuhat kertaa paremmin, kun koti on edes jotenkin raikas ja järjestyksessä. Robotti-imuria moni on kehunut, enkä yhtään ihmettele miksi. Onhan se varmasti kiireisen arjen ja/tai isomman asunnon pelastus!

 11. Kaikkien näiden imurituoksujen puolesta-kommenttien jatkoksi järeä vastalause.
  Kokeiltu on täälläkin. Meillä imuroidaan usein, joskaan ei Lauran tapaan ihan päivittäin. Koirakodissa ei ole vaihtoehtoja, mikäli ei halua kahlata karvoissa ja hiekassa. Nykyinen imuri on parin vuoden ikäinen Volta. Kun menin ostamaan sitä, olivat top3 kriteeriäni hajuton, hajuton ja hajuton. Hiljainenkin saa olla ja tehokas. Imuroitu koirankarva-fragrance ei hivele nenää. Myyjä vakuutti, että ko. imuri on nimenomaan hajuton, koska hepasuodatin ja S-suodatin ja mitä niitä on.. No, yhtä pahalle haisee, kuin edellinenkin imuri. Ostin sitten tuoksurakeita, kun vaihdoin pölypussin, taisi olla sitrus. Eka imurointi oli mukavaa käyskentelyä sitruunalehdossa, seuraavalla kerralla päästiin asiaan. Koirankarva-pöly-hiekka-tuoksut yhdistettynä sitruunaesanssiin, jotka tulvivat lämpimänä pakokaasuna huoneilmaan oli tajunnan räjäyttävä kokemus. Uusi pussi imuriin ja toviksi pörisemään yksinään terassille, jotta hajut varmasti haihtuivat. Sitten palasin vanhaan menetelmään, eli tehokas läpivetotuuletus imuroinnin jälkeen ja imurin hajut taivaan tuuliin. Sen jälkeen voin laittaa tuoksukynttilän palamaan.

  • Vastalauseet ovat tervetulleita. ;) Niinpä: koirakodissa ei ole vaihtoehtoja, eikä päiväkodista hiekkaa tuovassa taaperoperheessä! Saan kiinni ajatuksistasi, koska tiedän, miten tuoksuherkkiä monet ihmiset ovat. Itse en yleensä haista mitään, jos joku ihmettelee jostain kantautuvaa pahaa hajua. Siksi en ole itse aistinut imuroitua koirankarva-fragrancea, mutta uskon, että sinä olet. :D :D Hyvä, että kokeilit imurituoksua. Nyt tiedät, että se ei ole teidän juttu ja pystyit siirtymään takaisin juuri teille sopivaan tapaan. Läpivetotuuletus ja tuoksukynttilä on erinomainen yhdistelmä sekin!

 12. Kävin tänään hakemassa bambu- tuoksun omaan Electroluxiini (uusi suodatin olisi ollut 35€ 😱 mistä se ”paha haju” nähtävästi tulisi) ja sitä suodatintakin olen joskus yrittänyt pestä mutta kamalaa hommaahan se on pahvisen /paperisen sisuksen kanssa.. Ihan ok tuoksu tuli, muttei mitenkään erityisen voimakas kylläkään. Harmi ettei Clean Cottonia saa ostettua erikseen , ei edes täältä Etelä-Euroopasta missä asun. Se jos mikä motivoisi minua imuroimaan!

  • Moi Saga! Kiva, kun testailit bambua ja jaoit kokemuksesi. Voi harmi, jos se ei ihan lunastanut odotuksia. Tekisi melkein mieli laittaa Electroluxille viestiä ja kysyä Clean Cottonin perään, niin tärkeä asia tämä on. ;) Ihme, jos ei toisiltakaan markkinoilta saa. Mitäköhän varten Clean Cotton -tuoksua sitten valmistetaan? Onkohan se poistuva tuoksu tai sitten vain tarkoitettu kylkiäiseksi pölypussipaketteihin. Hmm, voisin kyllä kysäistä tätä Electroluxilta!

   • …mietin jo ihan samaa että pitäisikö ottaa yhteyttä Electroluxiin Clean Cottonin tiimoilta..! Ja tunnustettakoon että toisella imurointikerralla bambu-tuoksu oli jo vähän voimakkaampi. ☺️

    • Laitoin viestiä ja sain vastauksen! Clean Cottonia myydään Electroluxin verkkosivuilla erikseen, tuote on vain nyt loppu. Viikolla 37 pitäisi tulla lisää, joten muikkari päälle ja sitten tilailemaan! ;)

 13. Itse olen kanssa kokeillut imuripuuteria, mutta huomasin saman, että tuoksu on aika mieto, eli puuteria saa olla kaatamassa aika tavalla, jos haluaa asunnon tuoksuvan. Täytyy ehdottomasti kokeilla seuraavaksi rakeita. :)

  • Kiitos kokemuksista! Ei se sitten ollut vain minun päässäni – tai nenässäni. Muutenkin rakeet ovat kätevämmät, kun niiden kanssa ei tarvitse ensimmäisen imuroinnin jälkeen tehdä mitään, kun taas puuteria saa olla kaatamassa koko ajan matolle tai lattialle. Rakeille siis lämmin suositus ja nyt selvisi, että tuota huumaavaa Clean Cottonia myydään kyllä Electroluxin sivuilla erikseen. Tuote on vain nyt loppu, mutta lisää tulee kuulemma viikolla 37. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue