Menovinkki: Lugnet Life & Living ja second hand -suosituksia

Homevialaura, Lugnet Life & Living, Kirkkonummi, Sjökullan kartano

Tänään ajattelin jakaa menovinkin: Kirkkonummen Kylmälässä Sjökullan kartanossa sijaitsee aivan ihana kahvilan, sisustusmyymälän ja second hand -liikkeen kokonaisuus, Lugnet Life & Living.

Homevialaura, Lugnet Life & Living, Kirkkonummi, Sjökullan kartano

Löysin Lugnet Life & Livingin alunperin ihanan Elämänmakuja-blogin kautta. Kiitos Lauralle ja Jaanalle vinkistä! Olimme kesäpäivänä ajelemassa Espoossa, kun mietimme, missä vielä kävisimme, tarkoituksena viettää vapaapäivää ja nukuttaa taapero iltapäiväunille autoon. Onneksi siinä hetkessä muistin Kirkkonummen aarteen, joka oli odottanut to visit -listallani jonkun aikaa.

Homevialaura, Lugnet Life & Living, Kirkkonummi, Sjökullan kartano

Lugnet Life & Living on niin kodikas kuin lämminhenkisen lifestyle-liikkeen vanhassa kartanossa voi kuvitella olevan. Paitsi löytöjä omaan kotiin Lugnet Life & Living tarjoaa kivoja lahjaideoita ja tuliaisia. Kahvilan puolella on tarjolla pientä purtavaa, kuukauden ensimmäinen sunnuntai katetaan myös brunssi. Koiratkin muuten ovat tervetulleita. Lisäksi tilan voi vuokrata yksityiskäyttöön, esimerkiksi kokouksiin tai ystäväporukalle. Viikolla paikka onkin auki vain tilausryhmille, viikonloppuisin kaikille.

Homevialaura, Lugnet Life & Living, Kirkkonummi, Sjökullan kartano

Ilahduttava osuus oli korkealaatuinen second hand -puoli, josta löysin ostoslistallani olleen raidallisen t-paidan Uniqlolta. Haluaisin ostaa paljon enemmän vaatteita käytettynä, mutta olen niin monesti pettynyt kirppiksillä, että aarteenetsintä on jäänyt. Aloin kokea, että kirppikselle voi kaataa mitä tahansa kaatopaikkakamaa – olenpa nähnyt myynnissä esimerkiksi tyhjän Pringles-purkin.

Homevialaura, Lugnet Life & Living, Kirkkonummi, Sjökullan kartano

Sen sijaan laadukkaissa second hand -liikkeissä otan tavoitteeksi käydä useammin. Ostosten tekeminen vie toki enemmän aikaa, mutta on toisaalta palkitsevaa: onhan se huikea tunne, kun onnistuu löytämään jotain itselle sopivaa kestävästi ja edullisesti. Tai ainakin kestävästi – ei laadukkaissa second hand -puodeissa aina mitkään halvat hinnat ole. Itsekin maksoin omasta Uniqlo-t-paidastani varmasti saman, minkä olisin siitä Uniqlon liikkeessä uutena maksanut. Toisaalta, koska kunto oli uudenveroinen, eikä kyseistä mallia edes tällä hetkellä saa, maksoin summan mielelläni.

Homevialaura, Lugnet Life & Living, Kirkkonummi, Sjökullan kartano

Hinnottelu onkin oma taiteenlajinsa. Välillä tuntuu, että osan mielestä kaikki laadukkaat ja hyväkuntoiset vaatteet pitäisi myydä kahdella eurolla vain siksi, että niitä ei osta tavallisen kaupan hyllyltä. Toisaalta saman hinnan pyytäminen kuin kaupassa on poikkeustapauksia lukuun ottamatta vähän kyseenalaista sekin. Uudessa Trendissä kirjoitettiin muuten hyvin second handistä – lämmin suositus muotia uudesta näkökulmasta lähestyvälle numerolle.

Homevialaura, Lugnet Life & Living, Kirkkonummi, Sjökullan kartano

Yksi suosikeistani on jo vuosia ollut Helsingin Albertinkadulla sijaitseva Kaunis Veera, uusista taas Relove. Ennen myin itse Kaivarin kanuunassa, mutta nyt olen jotenkin vieraantunut siitä.

Netin puolellakin second hand -mahdollisuuksia on. Emmystä tilasin juuri tyttärelle kengät. Zadaan käyttöliittymän kanssa en heti tullut sinuiksi, mutta nyt alan omaksua paremmin hakumahdollisuudet.

Homevialaura, Lugnet Life & Living, Kirkkonummi, Sjökullan kartano

Paikalliset Facebook-ryhmät ovat tietysti vielä oma lukunsa hyvässä ja pahassa. Onko teillä suositella laadukkaita tai kuratoituja second hand -liikkeitä tai -sivustoja, ja millaisia kokemuksia second handistä teillä on?

Comments

 1. Ooh, minkä näköistä. Pitää kysyä lähtisikö hovikuljettajani kanssani sunnuntairetkelle.

  Minä kammoan kirpputoreja. Tuo tyhjä pringlespurkki ei yllätä yhtään ja välillä varsinkin lasten merkkivaatteiden hinnat pyörryttävät. Minua ei saisi ikinä maksamaan kolmeakymppiä legginsseistä joiden polvissa on reikiä. Vaikka ne olisivat himoitsemaani mallia. Mutta eri lukunsa on oikeasti hyvä kuntoinen vaate, kuten sanoit itsekkin.

  Zadaa on ollut minulle vastaus rukouksiin, kun haluan olla fiksumpi kuluttaja, mutta kirpputorit kammoksuttaa. Tilasin juuri itselleni Niken tuliterät lenkkarit loistavaan hintaan.

 2. Minä olen todella huono ostamaan vaatteita käytettynä. Kun lapsi oli pienempi, hänelle löytyi käytettyjä vaatteita hyvin, mutta itselleni en ole löytänyt käytännössä mitään lukuun ottamatta yhtä hametta, josta maksoin 50 senttiä 12 vuotta sitten ja jota käytän todella paljon edelleen. Mutta muuten olen vetänyt vesiperän kerta toisensa jälkeen. Yleensä, kun kaipaan jotain tiettyä vaatetta, ei sitä fyysiseltä kirppikseltä löydy ja FB-kirppisten ja appien kyttäämiseen ei aika vain riitä. Astioita olen hankkinut paljon käytettynä, samoin kirjoja ja huonekaluja, mutta vaatteiden suhteen olen luovuttanut.

  Kun käyn kirppiksillä, katson kyllä valikoimat läpi, mutta harvoin löytyy mitään, mitä voisin edes ajatella haluavani omaan kaappiin, ja jos löytyy, koko ei ole oikea. Täytyisi joskus paneutua nettikirppiksiin paremmin, josko niillä tärppäisi. Mutta onneksi on ihania kirppiksiä, joilla on kiva käydä katsomassa ja inspiroitumassa, kuten Relove – koska niitä, joissa myydään tyhjiä hillopurkkeja kiskurihintaan, löytyy kyllä edelleen enemmän kuin tarpeeksi. Olen nähnyt myynnissä mm. lakattuja pahkoja useamman kympin kappalehintaan, muovipussillisen männynkäpyjä, käytettyjä maalipensseleitä, avatun pumpulipuikkopurkin…

 3. Ihanan näköinen paikka ja kirkkonummelaisena tuonne olisi helppo mennäkin. Mutta. Tuo koirat ovat tervetulleita. Voih. Pelkään vielä näin aikuisenakin koiria aivan kamalasti. Tuntematon koira kun on irti, niin minut valtaa paniikki. Se tulee päälle kuin hyökyaalto. Tämän takia olen ollut niin surullinen, kun viime vuosina yhä useampaan paikkaan on saanut tuoda koiria ja vieläpä usein irti.

  Käytettyä suosin mielelläni, varsinkin lasten jutuissa. Usein vain tuntuu, ettei aikaa kirpparilla kiertelyyn juuri liikene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue