Glögisesongin aloitus ja soittolista jouluun

Kaupallinen yhteistyö, Blossa ja Asennemedia

Homevialaura, joulu, havukranssit pariovissa

Hassua puhua ensin joulunajan sesongista, sitten hypätä halloweeniin ja taas takaisin sesonkiin. Jos oltaisiin Ameriikoissa, tällaiset virittelyt saisi kai aloittaa vasta halloweenin ja kiitospäivän jälkeen, mutta koska ei olla, viritellään nyt sitten iloisesti sekaisin. Nimittäin nyt on meidän parioviin ilmestyneet havukranssitkin. Ottaen huomioon, että viime vuonna ripustin kranssit jo lokakuun lopussa, on marraskuun seitsemäs kaiketi ihan maltillinen saavutus.

Homevialaura, joulu, kynttilät

Koska pihatalkootkin on vihdoin pidetty, seuraavaksi pitäisi vielä ripustaa kausivalot pihan kirsikkapuuhun. Vaikka korniltahan se tulee näyttämään, kun vieressä rehottaa haravoinnin jäljiltä ja lunta odotellessa vihreääkin vihreämpi nurmikko. Onneksi illan pimeydessä kaikki on yhtä mustaa vain.

Homevialaura, joulu, havukranssi

Viime päivinä on tullut myös juotua tavallista enemmän kuumaa juomaa, sillä en vieläkään ole täysin parantunut. Oman elämäni lääkärinä määräsin itselleni hunajaisen teen lisäksi glögiä toivoen, että juomalla olisi parantumiseen myös psykologinen vaikutus, kunhan sen nauttii yhdessä ruotsalaisen joululehden ja newyorkilaisen joulukirjan kanssa.

Homevialaura, joulu, Hus & Hem Sköna julhem, New York Christmas -kirja

Ensimmäinen glögi, johon vaistomaisesti ensimmäisellä joulukauppareissulla tartuin, oli nimenomaan Blossa (se oli se reissu, kun mukaan lähti myös ne neljät piparit). Tuntuu uskomattomalta, että klassikko-Blossaa on valmistettu samalla reseptillä jo vuodesta 1895. Ilmankos juoma sopii samaan sielunmaisemaan lehden antiikkisten ruotsalaisten joulukotien kanssa.

Homevialaura, joulu, alkoholiton glögi, Blossa

Koska itse keskityn tänä vuonna raskauden takia vain alkoholittomiin glögeihin, olen entistä tyytyväisempi, miten hyvä alkoholiton Blossa on – tästä ei todellakaan tule mikään kompromissiolo. Siinä missä marketin perus glögijuoman pohjalla on vain rypälemehu ja mausteita, Blossa Alkoholfri Glögg pohjautuu täyteläiseen punaviiniin. Alkoholi vain on poistettu huolellisesti, mutta jäljellä jää intensiivinen ja mausteinen maku. Monikäyttöinenkin alkoholiton versio on, sillä esimerkiksi pikkujouluissa jokainen voi tuunata sitä makunsa mukaan.

Homevialaura, joulu, alkoholiton glögi, Blossa

Blossan toinen alkoholiton, jota oli tosi kiva päästä heti sesongin alussa testaamaan, on tämän vuoden uusi vuosikertaglögi, Blossa Svarta Vinbär Stjärnanis Alkoholfri Glögg 2018. Perinteisten glögimausteiden lisäksi vuosikertaglögissä maistuu mustaherukka ja tähtianis. Tähtianista ei kannata pelästyä. Vaikka lakritsinen jälkimaku ei tavallisesti olisi oma juttu, tätä kannattaa kokeilla. Tähtianis ei ole yhtään liian hallitseva, vaan kyseessä on enemmänkin vivahteikas versio klassisesta serkustaan. Pullo on ihana tuliainenkin: ruotsalaisen designtoimiston suunnittelema pullo kunnioittaa tuhatvuotista ruotsalaista kirjontataidetta. Perinteistä alkoholitonta Blossaa saa tietenkin laajasti ruokakaupoista ja Alkosta, mutta alkoholitonta vuosikerta-Blossaa sen sijaan vähän rajatummin Alkon verkkokaupasta ja useista K-ryhmän kaupoista.

Homevialaura, joulu, havukranssit pariovissa

Sain lukijalta hetki sitten ihanan kommentin, että hän on jo aloittanut joulusoittolistani kuuntelemisen, ja että siitä on tullut osa heidän perheensä joulua. Ehkä onkin aika jakaa lista muistin virkistämiseksi kaikille muillekin uudestaan. Olen koonnut Christmas with Homevialaura -Spotify-listaan kuusi tuntia omanlaistani joulumusiikkia: pelkästään englanninkielistä ja jazzahtavaa instrumentaalista. Mukana on Frank Sinatran, Bing Crosbyn, Ella Fitzgeraldin, Dean Martinin, Louis Armstrongin, Billlie Holidayn ja Nat King Colen klassikoita, ripaus uudempaa muun muassa Michael Bublén ja She & Him -duon muodossa. Toivottavasti viihdytte (glögi kädessä) soittolistan parissa!

Comments

 1. Hei ihanaa, missasin tuon ihanan joulusoittolistan kokonaan viime vuonna, pitää siis pistää täksi jouluksi kuunteluun :)

  En tykkää yleensä ollenkaan alkohollisista glögeistä, mielestäni ne maistuu yleensä ihan liian tujuilta mutta luin jostain että sitä Blossan tämän vuotista alkholillista glögiä voisi miksata yhteen samppanjan kanssa ja se kuulosti glögiltä minun makuuni ;)

  Meidän taloudessa on tiukka kuri siitä että joulukoristeet saa pistää esillä vasta ensimmäisenä adventtina mutta mikäänhän ei estä kausivalojen laittamista ja muuta joulufiilistelyä kuten musiikin kuuntelua ja lehtien lukemista :D Tästä sinun postauksesta tuli kyllä nyt niin joulufiilis että tekisi mieli hakea heti koristeet vintiltä!

  • Jee, toivottavasti nautit kuuntelusta! Ooh, mikä tuunausvinkki. Kokeile ihmeessä, voiko mikään mennä pieleen sampanjan kanssa! Olen samaa mieltä, että monet alkoholilliset glögit ovat minullekin liian tujuja, jos prosentteja on yhtään liikaa, eli mieluummin lisään itse vaikka vähän punaviinia. Saman huomasin muuten, kun tein kesällä aperol spritzia, että jouduin laimentamaan reseptiä aika isolla kädellä ennen kuin koin, että juoma oli omaan makuuni raikkaan hyvää, eikä liian tujua. Tiukka kuri, ihana. :D Mutta tosiaan, kausivalot ovat aika harmittomat. Mietin juuri, että meillä ei muita koristeita taida ollakaan kuin joulukuusen koristeet, jotka luonnollisesti pääsevät esille vasta joulukuussa – kylläkin varmasti jo alkukuusta. Mutta hieman kynttilöitä, valoja ja havuja, niillä pääsee jo alkuun. Ja niillä joululehdillä, ja sillä soittolistalla, ja niillä glögikupposilla ja… :D Toivottavasti sieltä muuten saa glögiä tai sen tyyppistä, varmaan glühweinia ainakin. :)

 2. Täällä kanssa yksi glögikauden jo aloittanut flunssalainen. Paljon mukavampi sairastaakin kun on hyvää kuumaa juomaa lääkkeenä. Ihana kun mainitsit tuosta joulusoittolistastasi. Siitä löytyy myös monia omia suosikkejani, kuten mm. Frank Sinatra ja Bing Crosby. Pitääkin ottaa kuunteluun tuo listasi. :) Mistä muuten olet löytänyt nuo havukranssit?

  • Voi ei, pikaista paranemista! Onneksi tosiaan sairastaminen on paljon mukavampaa, kun seurana on glögiä ja lehtiä. :) Ilo oli puolellani, onpa kiva jos soittolistasta on iloa mahdollisimman monelle teistä! Tilasin havukranssin viime vuonna jostain suomalaisesta verkkokaupasta, mutta en valitettavasti kuollaksenikaan muista, mistä. Kauppa ei nimittäin ollut mikään yleinen sisustuskauppa, vaan joku minulle entuudestaan täysin tuntematon sekatavarakauppahenkinen. Toivottavasti googlaamalla löytyy tämän vuoden vastaavia! Ainakin IKEA-reissulla näin kransseja. Tunnelmallisia hetkiä sinne!

 3. Pihalle on kausivalot viritelty jo aikapäiviä sitten, koska illalla kaikkia on mustaa. :)

  Glögiä, pipareita ja spotifyin soittolistaa yritän vielä hetken himmata. Tiukkaa tekee, mutta joulukuun ekana lupaan, että mopo keulii. :))

  Pitääpä tsekata nuo alkoholittomat Blossat, sillä myös minun mielestä alkoholilliset ovat turhan tujuja.

  Ah, joulun odotus on parasta aikaa ihmiselle.

  • Hyvä te! Niin pitäisikin olla. Täällä on syynä sille, ettei takapihalla vieläkään hohda, on laiskuus ja aikaansaamattomuus. Ja sairastelu, mutta kohta otan ryhtiliikkeen ja menen virittämään valoja. Ihanasti monella naapurustossa jo onkin. Heh! Tässä on selvästi kahta koulukuntaa. Me aikaisin ja pikkuhiljaa eri vaiheissa aloittavat, ja sitten te, jotka himmaatte joulukuun alkuun ja laitette kerralla all in. :D Jännä muuten, että monen makuun monet alkoholliset glögit ovat vähän tujuja. Ei siis todellakaan tarvitse olla raskaana, että näitä kannattaa valita ja kokeilla. Blossassa on kuitenkin ihan erilainen fiilis kuin mehumaisissa mehutölkeissä myytävissä glögeissä. Minusta myös nimenomaan joulun alusaika on se tärkein, ei niinkään välttämättä itse lyhyet pyhät. Leppoisaa viikonloppua!

 4. Ruotsalaisten joulu(sisustus)lehtien tunnelmaa ei voita mikään, niissä on kaikkea ja paljon. Ihana soittolista, rakastan joulumusiikkia, enkä ymmärrä miten joku voi inhota sitä kun kuuntelee vain kerran vuodessa noin kuukauden ajan.

  • Totta, ruotsalaiset osaavat tämän(kin)! Samoin tietysti tanskalaiset. Itse pidän myös Jenkki- ja Britti-joulusta. Ylipäätään joulussa minuakin kiinnostaa kodikkuus ja sellainen sopiva runsaus. Minimalismi saa jouluksi väistyä. :) Itse ymmärrän joulurallatuksiin hermostumisen. Minulle ei sovi ollenkaan ruuhkaiset kauppakeskukset, joissa huudatetaan tipetipetiptappeja kovaan ääneen. Mutta lempeä omanlainen taustajoulumusiikki on tosi ihanaa ja kodikasta. Tein omasta listastani tarkoituksella tarpeeksi pitkän, kuusituntisen, jotta ei myöskään tule se olo, että samat soivat koko ajan putkeen. Toivottavasti ja varmasti tälläkin saralla löytyy jokaiselle jotakin, eli vain sitä kannattaa kuunnella, mistä itse nauttii. Näillä kohti sesonkia, tunnelmallista perjantaita!

 5. Hei, ja terkut toiselta joulufiilistelijältä! Uteliaisuus heräsi tekemääsi musiikkilistaa kohtaan. Koska en käytä Spotifyta vaan Apple Musicia, olisiko mahdollista saada lista muutoin näkyviin esim. tänne blogiin?

  • Moi kaima! Ihana kuulla, että kiinnostuit listasta. Voi harmi, en kyllä kokonaisuudessa saa listaa blogiin, sillä se on kuusituntinen, eikä Spotify anna copy-pasteta tietoja. Mutta tärkeimpänä sanoisin sen, että ennen kaikkea lista perustuu vanhoille englanninkielisille klassikoille, kuten Frank Sinatra, Bing Crosby, Ella Fitzgerald, Dean Martin, Louis Armstrong, Billie Holiday, Nat King Cole ja kumppanit. Kannattaa etsiä heidän joululaulujaan, -levyjään ja -kokoelmiaan. Lisäksi tosiaan uudemmista esimerkiksi Michael Bublé ja She & Him sopivat samaan tunnelmaan. En tiedä, miten Apple Musicin haku toimii, mutta näiden lisäksi etsin Spotifysta sopivaa musiikkia esimerkiksi haulla “Christmas Jazz”, “Instrumental Christmas”, “Swinging Christmas” ja “Piano Christmas”. Toivottavasti pääset tällä eteenpäin ja ihanan joulumusiikin makuun. :)

 6. Tuo klassinen alkoholiton Blossa on ollut suosikkini jo Little E:n odotusajalta. Eli jo kolme vuotta. Muuta glögiä en ole juonutkaan. Juuri punaviinin täyteläinen maku on tehnyt siitä suosikkini jo vuosiksi. Ja tällä mennään tänäkin vuonna. ❤ Vaikka minulla ei olekaan mitään erityisiä rajoitteita alkoholin suhteen.

  • Kiva kuulla, että olet löytänyt saman suosikin! Se on kyllä tosi hyvä, ei lainkaan sellainen mehumaisen ja esanssisen laimea, vaan juuri punaviinisen ja mausteisen täyteläinen. Sitä juo mielellään silloinkin, kun ei ole rajoitteita. Varma valinta myös tulkkariksi tai pikkujoulujen illanistujaisiin. :)

 7. Kiitos inspiraatiosta mutta joulukoristeita ei saa laittaa ennen 1.12. Taalla Briteissa joulufiilistely alkaa aivan liian aikaisin. Pubit mainostavat joulujuhlia elokuussa ja joulupiirakoita (mince pies) myydaan syyskuussa marraskuisella parasta ennen paivayksella. 24.12 on taysi tyo- ja shoppailupaiva ja sitten 26.12 jo sanotaan etta joulu on ohi. En tykkaa.

  Musiikkivalikoimasi on kylla hyva ja sitakin paasee kuuntelemaan 1.12 😊

  • Heh, eikö saa laittaa! Minun ajatusmaailmani taas on se, että joulun pahin vitsaus on se, että jotain pitää tai ei pidä tehdä aina tietyllä tavalla. Siitä ne paineet ja stressi kertyvät. Itse olen oppinut nauttimaan joulusta nimenomaan siksi, että olen tehnyt siitä omannäköiseni. Toki ymmärrän, että kaikki eivät tähän aikaiseen junaan hyppää. Jouluhysteria ei kuulu minun viettooni missään vaiheessa. Siksi pyrin aloittamaan ajoissa, ettei tule sitä touhotusta ja vouhotusta. Se täytyy kyllä sanoa, että syyskuussa en todellakaan jouluruokia söisi. :D Ja tuosta joulun lopettamisesta olen kanssasi samoilla linjoilla. Minäkään en ole yhtään se tyyppi, joka raivosiivoaa joulua jo tapanina, vaan kyllä meillä kaikki jouluinen jatkaa esillä ainakin välipäivät. Lontoossa kerran jouluna olleena muistan sen älyttömän aleshoppailuhysterian, joka joulupäivän jälkeen räjähti. Myös Stokisessa oli muistaakseni jo tapanina täysi alehulina päällä. Sellainen tuntuu tosi vieraalta, koska itse olen tuhat kertaa mieluummin villasukissa kotisohvalla jatkamassa rentoa ja rauhaisaa joulua. Mutta jälleen: kaikki tietysti omalla tavallaan. Tervetuloa listan pariin ensimmäinen päivä joulukuuta. :)

   • En minakaan pida stressista, ja itse asiassa mulle tulee stressi siita kun niin moni taalla hossottaa joulua liian aikaisin. Siksi juuri tuo 1.12 on minulle sopiva – on joulukuu mutta tarpeeksi aikaa laittaa koristeita paikalle ja leipoa.

    Tuo villasukka-hyggeily on mahtavaa – meilla se toteutuu tapanina, jolloin syodaan hyvin, juodaan glogia ja katsotaan Lumiukko-piirrettya. Kunpa olisi viela takka…

    Ihanaa joulunodotusta sulle ja kiitos viela kerran listasta.

 8. Oi, taidan tunnistaa itseni tekstistä :)

  Viikonloppuna ajattelin korkata Blossan ja viritellä “kausivalot” ikkunaan (mieheni kanssa olemme hieman eri mieltä tuosta nimityksestä, ajankohdasta varsinkin), ja ostaa muutaman joululehden. Hus & Hem onkin hyvä vaihtoehto! Niin ja tarkoitus on piipahtaa Pajutallillakin Tuusulassa ihastelemassa heidän jouluaan.

  • Ihana suunnitelma Jenni ja kiva kuulla! Kyseessä minustakin on nimenomaan _kausi_valot (miehelle vaan terveisiä, heh). Samoin ajattelen, että havut, kynttilät, lyhdyt ja sen sellaiset ovat _sesongin_ tunnelmanluojia. Joulujolukoristeet ovat sitten asia erikseen. Niitä ei meillä muita taida ollakaan kuin kuusen koristeet. Hus & Hem oli kiva, erityisesti jos pitää ruotsalaisista vähän perinteisemmistä kodeista antiikilla. Toinen yleensä tosi ihana joululehti, jonka ajattelin ehkä vielä itsekin ostaa, on Bo Bedren joulunumero. Oi, Pajutalli! Se onkin hyvä suunnitelma. Me olemme nyt käyneet siellä kesällä ja syksyllä kurpitsajuhlan aikaan, ja kyseessä on kyllä tosi symppis paikka. Joulu olisi luonteva jatkumo, varsinkin, jos saataisiin vielä vähän lunta. Ihanaa glöginkorkkaus- ja kausivalojenvirittelyviikonloppua! ;)

 9. Ihania kuvia ja niissä vilahtaa ihanan pehmoisen näköinen neuleen hiha? Itselläni etsinännässä juuri valkoinen neule, mistä olet löytänyt omasi?

  • Kiitos Anne! Valkoinen neule on tämän syksyn löytö &Other Storiesilta, joten hyvässä lykyssä neuletta voisi vielä liikkeestä tai verkkokaupasta saada. Tämä syksy onkin tullut pukeuduttua pitkälti ihaniin lämpimiin neuleisiin. :)

 10. Kiitos, soittolista meni seurantaan!
  Vanhaan aiheeseen liittyvä kysymys (blogisi tuli esiin kuun googlasin); patterinsuojukset. Näin juu että ne olivat Bauhausista, mutta kirjoitit että jonkun teetitte mittojen mukaan – missä? Teetittekö siis samanlaisen ulkonäöltään kuin nämä Bauhausin?

  • Ihana kuulla, toivottavasti nautit! Kysytpä hyvin ajankohtaista asiaa. Pian on nimittäin vihdoinkin tulossa postaus petterinsuojista. Eihän projekti odottanutkaan kuin pari vuotta. :D Mutta vastaan jo nyt, että patterinsuojat ovat Lundbergs-merkkiset Bauhausista. Makuuhuoneeseen ja lastenhuoneeseen löytyi standandikoot. Samaa Lundbergs-patterinsuojaa voi myös teettää omilla mitoilla, mitä ajattelimme olohuoneeseen. Kohta on kuitenkin osoittautunut sen verran ahtaaksi, että siitä suunnitelmasta todennäköisesti luovumme.

    • Moi Jekku! Okei, voi harmi, voi olla, ettei sitten enää saa. Silloin vuosi tai puolitoista vuotta sitten, kun kysyimme, niin silloin Lundbergs-patterinsuojia olisi saanut Bauhausin asiakaspalvelijan mukaan tilata myös omilla mitoilla. Valitettavasti sitten en tiedä, mitä kautta niitä voisi saada, mutta kysyisin ainakin Lundbergsilta suoraan!

 11. Ihan mieletön joululista, kiitos kun jaoit, oli mennyt viime vuonna ihan ohi! Mä rakastan jouluna acapella-musiikkia, se on niin ihanan rauhoittavaa ja joulumusiikkia löytyy kivasti acapellana sekä suomeksi että englanniksi. Sun lista sopii sen kaveriksi ihanasti, olen kaivannut juuri jotain tällaista hyvää klassikkolistaa, jossa ei ole mitään ylimääräisiä kilkutuksia, joista nousee leposyke ja ärsytyskynnys. :D

  Oletko muuten viime aikoina pinnannut Pintrestissä julkisiin tauluihisi? Kaipailen kovasti sun takuutyylikkäitä pinnauksia. Mutta siis ymmärrän, että Pintrest jää varmasti aika hännille kun omia prioriteettejä puntaroi järjestykseen, mutta tuli mieleen, kun olen tässä syksyn mittaan muutaman kerran kurkannut, josko olisit pinnanut jotain syys- tai jouluinspistä tai syyspukeutumista. :)

 12. Kiva postaus! Muistan jo viime vuonna (?) kiinnostuneesi blogisi kautta tuosta New York christmas -kirjasta. Nyt jäin sitä jälleen pohtimaan. Adlibriksen esittelyssä käy ilmi, että siinä olisi paljon reseptejä. Onko kirjassa kuitenkin paljon kuvia ja tunnelmia? Onko koteja vai jouluista kaupunkia? Tunnelmallista marraskuuta!

 13. Blossa on parasta ja oikein hyvä kakkonen on Ikean lasipullossa myytävä glögi…
  Meillä lapsetkin tykkää näistä, jotan pullo hujahtaa ihan hetkessä.
  Oisko jollain vinkkejä hyvään (ei liian imelään) vaaleaan glögiin?

 14. Mietin tuossa, että onkohan se vanhuuden merkki, kun ei kyllä yhtään enää haittaa, että joulusesonki alkaa ajoissa? :D Aiemmin olin jotenkin sitä mieltä, että joulun “saa” aloittaa vasta ensimmäisen adventin aikaan, mutta tänä vuonna olen ollut varsin ilahtunut kaupungille ilmaantuneista kauniista valoista ja olen jo vähän kuunnellut joululaulujakin. Koska hitsi vie, mihin niitä säästelemään?? Kyllä täällä Suomessa tähän pimeään marraskuuhun valoa mahtuu (ja joululauluja)!

  Olemme juuri marraskuun lopussa muuttamassa uuteen asuntoon, joten saa nähdä miten käy joulukoristelujen ja fiilistelyjen tänä vuonna. Riippuu siitä, miten saamme tavarat paikoilleen ja löytyvätkö joulukoristeet miten pian muuttolaatikoista. Siitäkin syystä on kivaa fiilistellä joulua esimerkiksi kaupungilla ja näin blogipostausten muodossa. Ja toki sen joulumusiikin avulla – listasi lähteekin kuunteluun nyt samantien, kiitos kun jaoit sen! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue