Mistä löytää kestokuusi ja havukranssit?

Homevialaura, kestokuusi, tekokuusi, muovikuusi, havukranssi

Saan jatkuvasti kyselyitä siitä, mistä olen hankkinut meille kestokuusen ja havukranssit, joten tänään ajattelin yrittää olla avuksenne ja pureutua aiheeseen omana postauksena. Tässä kohtaa lienee syytä tunnustaa, että nämä kuvat eivät enää ole viimevuotisia, vaan kuusi todella on jo meillä esillä koristeltuna.

Homevialaura, kestokuusi, tekokuusi, muovikuusi, havukranssi

Ymmärrän täysin, että moni pitää rajana joulukuun alkua ja että vielä useampi hakee aidon kuusen vasta joulun alla. Minulle tärkein periaate on se, että joulun vietossa ei ole yhtä oikeaa tapaa, vaan että jokainen saa tehdä juuri niin kuin parhaaksi kokee. Me laitamme kuusen aikaisin, taas osan jouluperinteistä jätämme kokonaan väliin. Vain niin, ettei mitään ole pakko tehdä, mutta kaikkea saa tehdä, olen oppinut nauttimaan joulusta.

Homevialaura, kestokuusi, tekokuusi, muovikuusi, havukranssi

En henkilökohtaisesti pidä tässäkään asiassa vastakkainasettelusta, vaan koen, että sekä aidoilla kuusilla että kestokuusilla on aikansa ja paikkansa – jokaisen tilanteesta ja tarpeesta riippuen. Aidon kuusen tunnelmaa ei voita mikään, mutta kestokuusi voi palvella muita tarkoituksia: jos kuusta haluaa pitää pitkään, jos on kissoja tai pieniä lapsia, jos on allerginen, jos on vaihtelevasti kastelemassa kotona tai jos haluaa vaikka julkiseen tilaan huoltamisesta vapaata joulutunnelmaa.

Homevialaura, kestokuusi, tekokuusi, muovikuusi, havukranssi

Meidän kuusemme on Stockmannilta viime vuonna ostettu Triumph Tree -merkin Forest Frosted -malli. Kuusi oli arvokas, mutta halusin panostaa kerralla kunnolliseen, kun se kuitenkin maksaa itsensä muutamassa vuodessa takaisin. Tässä kohtaa voisinkin sanoa, että on kestokuusia ja on kestokuusia. Eli jos moneksi vuodeksi tarkoitetun kestokuusen ostaa, kannattaa kerralla ostaa niin hyvä kuin omalla budjetilla saa. Valikoimaa kannattaa hipelöidä tarkasti, sillä markkinoilla on paitsi hyvin aidon oloisia kuusia myös jo kaukaa muovisiksi ja huteriksi erottuvia. Neuvoni on kiinnittää huomiota kuusen tuuheuteen, väriin ja neulasiin: ovatko ne ohuen muovipaperisilpun tuntuisia, vai ohuita ja kovia.

Homevialaura, kestokuusi, tekokuusi, muovikuusi, havukranssi

Muista kaupoista en osaa antaa täsmäsuosituksia mallista, mutta listaan alle kaupat, joissa kestokuusia ainakin on myynnissä:

Homevialaura, kestokuusi, tekokuusi, muovikuusi, havukranssi

Suojus joulukuusen jalkaan minulla itselläni on vielä hankkimatta, sillä halkaisijaltaan tarpeeksi isoa suojusta on vaikea löytää ja viime vuonna osa ehti loppua. Joulukuusenkin kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Ainakin meidän kuusemme myytiin ennen joulua loppuun. Voi hyvin kyllä olla, että en enää edes yritä etsiä suojusta. Se vie kuitenkin säilytettävänä paljon tilaa ja ilmankin pärjää: pitää vain laittaa vielä enemmän paketteja ja paperikasseja jalan eteen. Pakettien ei tietenkään tarvitse olla oikeita joululahjoja, vaan mitkä vain kauniit laatikot ja paperikassit kelpaavat.

Homevialaura, kestokuusi, tekokuusi, muovikuusi, havukranssi

Havukranssin löytäminen onkin sitten kestokuusta ihmeen paljon vaikeampi. Tilasin meidän kranssit viime vuonna verkkokaupasta, jota en enää muista enkä ole jälkikäteen löytänyt. Kyseessä ei ollut mikään tuttu sisustusverkkokauppa, vaan jokin enemmänkin sekatavarahenkinen verkkokauppa, jossa taisi olla kaiken maailman toimistotavaraakin. Tismalleen näihin meidän havukransseihin en siis valitettavasti osaa antaa vinkkiä, mutta yritin etsiä edes muutaman muun jälleenmyyjän. Hankalaa kranssien etsimisestä tekee sekin, että haulla “havukranssi” tulee enemmän osumia DIY-ohjeisiin kuin valmiisiin kestokransseihin. Monessa kranssissa on myös kiinni koristeita, mutta mikäli tavoittelee pelkistetympää ilmettä, saattaa ne toki saada pois.

Homevialaura, kestokuusi, tekokuusi, muovikuusi, havukranssi

Toivottavasti näistä vinkeistä on teille apua joulujärjestelyissä!

Comments

  • Moi Nelli! Suuri kiitos lukijoiden puolesta, kun vinkkasit täsmällisesti tietysti kuusesta. Näitä saa mielellään tulla lisääkin, sillä kaikkihan eivät pääse kaupoissa kiertelemään, vaan ainoa vaihtoehto saattaa olla verkosta tilaaminen ja silloin tarkat vinkit ovat kullanarvoisia. :) Tuossa on varmasti hyvä hinta-laatusuhde. Ihanaa joulun odotusta!

  • En voisi paremmin ymmärtää! Yksi- ja puolitoistavuotiaat ovat pahimpia kuusen kanssa. Tai eivät tietenkään kaikki lapset, mutta jos perheessä saattuu olemaan kimalluksesta kiinnostunut lady, niin kuin meilläkin oli. Ettet sitten laita jotain pientä pöytäkuusta lipaston tai muun päälle, mihin eivät tiitiäiset yletä. :)

 1. Olen pitkään lukenut blogiasi ja pidän kovasti tyylistäsi. Näin joulun lähestyessä olen edellisvuoden kuvista ihaillut erityisesti tuota teidän joulukuusta ja havukransseja, joten onpa mukavaa, että kirjoitit niistä. Viimein tänä vuonna päätimme hankkia myös ensimmäisen ison joulukuusemme. Pitkien etsintöjen jälkeen päädyin vahingossa juurikin samaiseen Stockan kuuseen. En malta enää odottaa, että huomenna pääsen kasaamaan kuusemme. Tämä joulun tunnelmointi on niin ihanaa!

  • Kiitos Erika ihanasta kommentista! Tosi kiva kuulla, että olet pitkäaikainen lukija ja että tästä postauksesta oli iloa. :) Hauskaa, että päädyit samaan kuuseen. Se onkin ihana ja tosiaan parasta kuusessa on, että sen voi laittaa esille ja koristella niin aikaisin. En ole varma, mutta somen perusteella minusta tuntuu, että kuusen laittaminen vasta aaton alla on aika suomalainen perinne. Taas ainakin ne brittiläiset sisustussuunnittelijat, joita seuraan, vannovat hyvien kestokuusien nimeen, ja koristelevat kuusensa ihan yhtä aikaisin kuin minäkin. Molempi parempi, mutta pääasia on, että tätäkään asiaa ei tarvitse tehdä yhdellä tietyllä tavalla, vaan että vaihtoehtoja on monia. Yhdyn nimenomaan tuohon, että joulussa parasta on alusajan tunnelmointi, ei niinkään ne muutamat pikaisesti ohi kiitävät pyhäpäivät. Tunnelmallista kuusen koristelua tänään! Muista keittää glögiä ja laittaa joulumusiikkia. :)

 2. Minulla on sama kuusi mutta pienempi versio, itsekään en hirveästi jalasta tykkää, joten ratkaisin asian niin, että ostin riittävästi pellavakangasta ja paksun nyörin, niistä taiteilin ikään kuin säkin jalan ympärille. Yksi vuosi käytin mustaa kangasta.

  • Kiitos Maarit loistavasta ideasta! Miten en itse tätä tullut ajatelleeksi. Tämä on vielä helppo tällaisen DIY-tumpelonkin toteuttaa. Kangasta tuskin tarvitsee ommella, sen kun leikkaa sopivan palan. :)

 3. Vinkkinä jalan peittämiseen: ompelin itse beigestä puuvillakankaassa säkin ja kietaisin sen jalan ympärille. Täytteeksi hieman mainossanomalehtiä, säkin suun ympärille juuttinaru kietaistuna ja kuusi näyttää siltä kuin olisi lahjasäkissä :)

  • Kiitos sinullekin mainiosta vinkistä! Samantyyppistä vinkkasi Maarit ja tämän myötä aion ainakin unohtaa isot suojukset. Jos jalka edelleen lisäpakettien ja kassienkin jälkeen tökkii, niin tällaisen aion toteuttaa. :) En todellakaan ole kovin taitava käsistäni, mutta tämä vaikuttaa hyvin helpolta. Pitää vain ostaa tarpeeksi iso pala kangasta ja sitten tosiaan kietoa rennosti kiinni. Ihana idea kaiken kaikkiaan!

  • Kiitos Soili listan täydentämisestä! En halunnut itse nostaa Kärkkäistä esille, sillä yrityksen taustat sotivat arvomaailmaani vastaan. Mutta tosiaan, sieltä kyllä havukransseja saa. Mukavaa joulun odotusta!

 4. Myös Amazonista löytyy monenlaista kuusimallia. Triumph Tree ym… Sieltä usein saa edullisempaan hintaan kuin suomesta ja mikä parasta suoraan kotiovelle toimitettuna.

  • Kiitos Mona sinullekin vinkistä! Amazon on hyvä täydennys. Minulla itselläni on jättiin vähän kaksipiipuinen suhtautuminen. Pyrin henkilökohtaisesti välttämään Amazonia, ellei se ole ainoa paikka, josta etsimääni tuotetta löytyy, niin kuin joskus oli jonkin tilaamani kirjan kanssa. Mutta muuten on myönnettävä, että ymmärrän totta kai Amazonista tilaamisen: onhan se edullista ja kätevää.

   Juuri eilen mieheni kanssa puhuin Amazonista, kun hän oli ollut työlounaalla Hollannissa asuvan kanssa. Seuralainen oli kertonut, että 6,90 euron kuukausihintaan Hollannissa asuva pystyy tilamaan Amazonista kaiken seuraavana päivänä kotiovelle. Siis vaikka niin, että huomaat illalla, että yksi lamppu on palanut ja tilaat sen yhden lampun seuraavana päivänä kotiovelle. En oikein tiedä, mitä tästä ajattelisin. Kannatan todella paljon moderneja elämää helpottavia palveluita, mutta tänä päivänä se, että ihmisille kuljetetaan päivittäin yksittäisiä tavaroita, tuntuu todella ahdistavalta. Tämä ei siis mitenkään liity siihen, etteikö Amazonista voisi yhtä vuosia kestävää joulukuusta tilata, mutta tuli vain mieleen ajatella asiaa ääneen, että miksi oma mielikuvani Amazonista on niin ahdistunut kuin on. :)

 5. Näyttää todella hyvältä teidän kuusi! Minkä korkuinen kuusi teillä on? Varmaan teilläkin huonekorkeus jotain 2,3m?

  • Kiitos Heidi, ihana kuulla. :) Huonekorkeus meillä on 2,45 m ja kuusi on 2,15 metriä korkea. Leppoisaa joulun odotusta!

 6. Kuusesi on niin kaunis, että päädyin tänään tilaamaan saman kun niitä oli sopivasti juuri tullut Stockalle lisää. Saa nähdä saanko sitä vain koristeltua yhtä hienostuneesti, lapset kun tykkäävät antaa koristukselle aina oman silauksensa.
  Kransseja olen löytänyt muina vuosina kotimaiselta valmistajalta eli Weisteltä, myös Kärkkäisellä näytti tänä vuonna olevan ja pitkin hampain sieltä päädyin koristeettoman version tilaamaan kun oikein muualla ei sopivia ollut. Triumph Tree merkillä on kuusien lisäksi tosi kauniita kransseja, mutta tilattava ulkomailta.

  • Kiitos Kirsi! Ihana, että inspiroiduit tilaamaan saman kuusen. Luulen, että tästä on meille molemmille iloa todella pitkäksi aikaa. Heh! Mitä hienostuneeseen koristeluun tulee, niin tällä on todennäköisesti myöhemmin sama edessä. ;) Nyt kaksivuotias korkeintaan siirtelee yhtä koristetta sinne ja toista tänne, mutta ei osallistu varsinaiseen visioimiseen. Sekin aika vielä koittaa ja liikkikstähän se vain on, jos koristelu on lasten jäljiltä vähän sinne päin. :)

   En oikeasti voi ymmärtää, miten pelkistetyn kestohavukranssin löytäminen voi olla näin vaikeaa! Luulisi, että niitä tarjoaisi harva se kauppa. Onneksi sait omasi, vaikka pitkin hampain olisin minäkin tilannut. Kiva laittaa korvan taakse myös Triumph Treen omat kranssit. Mukavaa huomista joulukuun ensimmäistä!

  • Kiitos kokemuksista! Uskon, että niistä on monelle kuusta pohtivalle hyötyä. Muovikuusi.nl näyttää nimittäin hieman epäilyttävältä sivustona, mutta koska moni on sanonut sieltä onnistuneesti tilanneensa, en näkisi tilaamisessa mitään riskiä. Nyt jo on kuusenne palvellut seitsemän vuotta ja monta on varmasti edessä. Siinä mielessä laadukas kestokuusi on kyllä hyvä hankinta ja ihana, etä löysitte nimenomaan teitä miellyttävän mallin. :) Rauhaisaa itsenäisyyspäivää, Marjukka!

 7. Minkä kokoiseen pakettiin tuo kuusi taittuu säilöön? :) Se ei selviä edes Stockmannin sivuilta.. Kiinnostaa kun neliöitä ja säilytystilaa on niukasti ja kaikelle mietittävä fiksu oma paikka.

  • Moi Isa! En valitettavasti pääse nyt varastoon mittaamaan, mutta yritän arvioida. :) Sanoisin, että laatikko on noin puolet kuusen korkeudesta eli suurin piirtein metrin tai vähän reilu korkea. Sekä syvyyden että leveyden arvioisin olevan noin 40 cm. Eli kyllä pahvilaatikko tilaa vie, mutta ei tietysti suinkaan kuusen kokoa, vaan yllättävän tiiviiksi paketiksi tämän kokoisen kuusen saa pakattua. Ymmärrän hurjan hyvin, että säilytysnäkökulmaa pitää miettiä! Kotiin laatikko saattaa olla vähän suuri, mutta jos löytyy kellaria tai ullakkoa, niin sitten jo helpottaa. Sen verran korkea boksi makuultaan on, että sängyn alle en usko sen mahtuvan. Jos teillä on jokin tietty paikka, johon laatikkoa ajattelit ja tarvitset tarkat mitata, huikkaa, niin voin kyllä myöhemmin käydä mittaamassa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue