Jännitys on ohi: tyttö vai poika

Homevialaura, raskaus, odotus

Tällä viikolla saimme parhaan mahdollisen joululahjan, kun kuulimme rakenneultrassa hyviä uutisia: vauvalla on kaikki rakenteissa ja kasvussa kunnossa. Olosuhteisiin nähden ihmettelen, kuinka vähän rakenneultraa jännitin. Ehkä käytin defenssimekanismeja ja uskottelin itselleni, että totta kai kaikki on hyvin, mitä nyt sukupuoli tarkistetaan.

Homevialaura, Pop & Co Helsinki

Niin sukupuoli, se minua ihan totta jännitti tärkeimmän rakenneuutisen lisäksi. Ei siksi, että sillä olisi mitään merkitystä, vaan siksi, että minulle se on vaihe, jonka jälkeen uusi perheenjäsen konkretisoituu. Kun yhden vuorokauden aikana saa selville sukupuolen ja meidän tapauksessamme sen jälkeen nimenkin (niin esikoisen kuin tulevankin lapsen nimet ovat olleet meille ihmeen itsestäänselviä, vaikka oikeus muutokseen pidätetään totta kai papin aameneen asti), niin vatsassa ei silloin ole enää vain vauva, vaan tietty persoona.

Homevialaura, Pop & Co Helsinki

Ultran mukaan meille on tulossa perijä tylleille ja ruseteille, siis toinen pieni tyttö. Sitä suuremmalla syyllä oli selvästi tarkoitettu, että täydensin juuri isosiskon vaatekaappia ystävänmyyntilöydöin. Haluankin samalla vinkata tästä vastuullisesta kotimaisesta Pop & Co Helsinki -vaatemerkistä, jonka Öko-Tex-sertifioidut ja GOTS-luomupuuvillasta valmistetut tuotteet suunnitellaan Suomessa ja valmistetaan lähellä Latviassa. Vastuulliset lastenvaatteet ovat tyypillisesti keskittyneet väreihin ja kuvioihin, joten oli ihana löytää omannäköinen mallisto, jonka yksivärisiä ja klassisia vaatteita piristää jokin twisti: frillat, glitterit ja pliseeraukset.

Sekään ei voinut olla sattumaa, että törmäsin juuri ihan toisessa yhteydessä ihanaan sitaattiin. Tällä ajatuksella kohti loppuodotusta: Sisters are like different flowers from the same garden.

Comments

 1. Ihania uutisia! Meilläkin kaksi rusettipäätä kotona, vaikka sillä sukupuolella ei todellakaan ole merkitystä. ❤️

 2. Ihana sitaatti ja näin kahden tytön äitinä voin allekirjoittaa tuon. Niin erilaisia ja niin samanlaisia. Onnea toisesta tytöstä.

  Myös minulle vauvassa konkretisoitui moni asia, kun saimme sukupuolen selville kummassakin tapauksessa. Ja mulla on lähtenyt siskosten pukeminen aivan käsistä. Meiltä löytyy useampikin tiimissä ja tiimitakit ofcourse. 🙈 On heillä myös erilaisia vaatteita, mutta ovathan nuo maailman suloisimpia vaaleissa, yhtälaisissa takeissaan. 😍 Odotan myös pienellä mielenkiinnolla, milloin he rupeavat pukeutumaan ristiin toistensa vaatteisiin. Toistaiseksi kokoero on liian iso siihen puuhaan.

 3. Laura, ihanaa kuulla että kaikki on hyvin! ❤️ Taidamme olla odotuksessa itseasiassa aikalailla samoilla viikoilla. Meilläkin oli rakenneultra nimittäin tällä viikolla! Kaikki hyvin täälläkin ja pieni tyttö tulossa 😊

  Ja tuo on kyllä niin totta, mitä sanoit tuosta sukupuoliasiasta! Itse pohdin jossain vaiheessa, että mitä jos emme selvittäisikään sukupuolta etukäteen. Toisaalta kuitenkin tieto siitä auttaa jollain tavalla konkretisoimaan asiaa ja tekee vatsassa kasvavasta tyypistä persoonan, meilläkin ehkä jopa nimeä myöten.

  Ihanaa joulun odotusta teidän koko perheelle! ❤️

  Postaustoiveena odotan kovasti vauva-aiheisia juttuja, niin sisustukseen kuin vaatteisiin yms. liittyen.

 4. Onnea 😘
  Tuo lainaus on niin totta! Meillä on siskon kanssa kolmen vuoden ikäero ja me ollaan kyllä melkein joka asiassa erilaisia. Niin luonteen kuin ruumiinrakenteenkin osalta. Minä olen ihan kuin isä, hän kuin meidän äiti. Aikuisbaletissa meidät aina sotketaan nimen osalta toisiimme mutta kaikki olivat hämmästyneitä kun olivat luulleet meidän olevan vain ystäviä. Ainut missä ollaan ihan samanlaisia, on nollasta sataan kiihtyminen. Molempien miehet ovat tästä yksimielisiä 🙈

 5. Voi, taas onnentippa silmässä luin postaustasi. Onnea, ihanaa! <3 Näin kolme kuukautta kahden prinsessan touhuja seuranneena voin vain toistella itselleni, miten onnekkaita me olemmekaan. Ihania vaaleanpunaisia odotushetkiä! <4

 6. Ihanaa! Meillä on myös kaksi tyttöä ja olen heistä niin onnellinen ja kiitollinen! Meille ihan paras mahdollinen combo! Ihanaa loppuodotusta!

 7. Ihana kuulla, että ultrakuulumisissa kaikki oli hyvin. Ja miten kätevää, kun esikoisen vaatteet sopivat myös tulokkaalle! Itse en halunnut ennalta tietää tämän kevättalvella saapuvaksi odotetun kuopuksen sukupuolta. En jostain syystä nimenomaan halua luoda vielä mielikuvia sukupuoleen tai nimeen liittyen. Kaikki selviää kuitenkin sitten, kun hänet viimein näemme :)

 8. Voi sitä suloisuuden määrää, kun nämä pienet tyttöset puetaan noihin ihanuuksiin.
  Kaikkea hyvää ja Joulun odotusta sinne.

 9. Onnen odotusta Laura! Seuraan tyyliäsi mielenkiinnolla sekä sisustustasi, joka on mieleiseni. Hyvää Joulunaikaa koko perheelle.

 10. Onnea toisesta tytöstä ja ihana kuulla että kaikki on hyvin!
  Olen huomannut että ulkopuolisilla, ja jopa täysin vierailla ihmisillä on yllättävän paljon sanottavaa paitsi perheen lapsimäärään, myös sisarusten sukupuolen suhteen. Meillä on kaksi erittäin toivottua poikaa hieman alle kolmen vuoden ikäerolla. Olen käynyt pienoisen identiteettikriisin läpi nyt myöhemmin tajutessani olevani harvinaisuus, naisen ei kai kuuluisi toivoa poikia tai ainakaan vain ja ainoastaan poikia (tietenkin olen ollut ylipäätään kiitollinen että olen saanut lapsia, ja tyttö olisi ollut aivan yhtä rakas, mutta tarkoitan tässä nyt niitä mieltymyksiä joita useimmilla vanhemmilla on sukupuolen suhteen). Olen ollut yllättynyt niistä kommenteista joita kuulen tasaisin väliajoin ventovierailta bussipysäkeillä ja Prisman kassalla että eikös nyt olisi kiva kun joku perisi äidin silmät ja tuleekos teille vielä se tyttö? Onneksi aihe ei ole minulle arka, voin vain kuvitella miltä nuo kommentit tuntuisivat jos toiveissa olisi ollut se tyttö. Syvässä tuntuu istuvan jonkinnäköinen ihanne perheestä jossa on sekä tyttö että poika, niin syvässä että kommentoinissa ylitetään jo hyvien tapojen ja hienovaraisuuden raja.

 11. Oi, pikkusisko <3 Onnea loppuodotukseen, onneksi kaikki on hyvin.

  Tavaroiden kierrättäminen on saman sukupuolen kesken helpompaa. Mulla on sisareni kanssa puolen vuoden ikäerolla tyttöesikoiset ja se oli aikanaan todella helppoa. Sitten sain kaksi poikaa, kuten siskokin, ja kas kummaa, ihan vauvavaiheen jälkeen MITÄÄN ei jää kierrätettäväksi. :)

 12. ‘ja tytöt on niin pieniä, on niillä päässä lettejä, ne leikkii kotileikkejä ja käyttää äidin meikkejä, ja kertoo salaisuuksia, on tytöt kauniita ja hirmu viisaita…’
  -Hector-
  Ja kohta tuota ihanuutta kaksin verroin. Paljon onnea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2018 · Theme by 17th Avenue