Jouluvalmisteluja ja onnistumisen kokemuksia

Kaupallinen yhteistyö, IKEA ja Asennemedia

Homevialaura, IKEA, joulu

Kiitos ihanista kommenteista, joita olette jättäneet joulupostauksiin. On ollut kiva keskustella kanssanne, miten eri tavoilla joulua voi viettää, miten odottaa joulua lasten kanssa ja millä eri tavoilla voi joulusta tehdä itselleen sopivan juhlan, joka antaa enemmän kuin ottaa.

Homevialaura, IKEA, joulu

Toivon, ettei kyse ole vain omasta ja lukijoideni kuplasta, vaan että yleisestikin me ihmiset olemme alkaneet vapautua joulun kahleista. Onneksi mediassa puhutaan paljon armollisuudesta, minkä myötä myytti vain yhdentyyppisestä idyllisestä joulusta on alkanut purkautua.

Homevialaura, IKEA, joulu

Pidin todella paljon Hesarin viimesunnuntaisesta joulujutusta. Kun haastateltavana on joulukirjan kirjoittanut jouluihminen, joka jouluistaa, on ensimmäinen ajatus, että apua, nyt ylitetään varmasti kaikki touhottamisen rajat. Vaan jutussa olikin paljon inhimillisiä huomioita. Miltei kolmen kuukauden pituista joulua viettävä haastateltava Outi Loimaranta pohti:

Homevialaura, IKEA, joulu

”Niin jouluihminen kuin olenkin, tiedostan kyllä myös joulun ikävät puolet: sen että täällä yltäkylläisyyden maassa saatetaan hedelmätiskillä jouluruuhkassa ja aggression vallassa repiä luumut toisen kädestä. Sen, että joulu ei ole kaikille lapsille rauhallinen juhla. Minua raastaa ajatella niitä lapsia, jotka jäävät yksin. Joten on myös hyvä, että joulu on useimmille ihmisille vain kolme päivää.”

”Idylliä ei tarvitse tehdä. Tunnelmallinen joulu ei edellytä vanhaa puutaloa metsän ja hohtavien hankien keskellä. Joulu tuli sinne meidän pieneen yksiöönkin.”

Homevialaura, IKEA, joulu

Niin, joulu tulee kyllä kaikkiin koteihin neliömäärästä ja puitteista huolimatta ihan muutamalla pienellä elementillä, joista tärkein on tietysti asukkaiden keskinäinen tunnelma. Me muutimme tähän kotiin tasan kaksi vuotta sitten. Joulukuussa kotimme olisi siis vielä sangen tyhjä ja kolkko: mattoja ei ollut, purkamista odottavia muuttolaatikoita sitäkin enemmän. Silti uuden kodin ensimmäisessä joulussa on aina jotain todella taianomaista. Se riittää, että laittaa kuusen kulmaan ja kynttilät päälle – mikä sen paremmin keskeneräisyyttä anteeksi antaakaan kuin tunnelmavalo.

Homevialaura, IKEA, joulu

Joulukuusta, joka meillä tosiaan on nyt kaksi viimeistä vuotta otettu esille jo marras-joulukuun vaihteessa, täydensin VINTER 2018 -joulukuusenkoristeilla, kultaisenvärisillä avaimilla ja hopeilla palloilla. CHAMAECYPARIS-minisypressi on ilahduttanut kuukauden päivät NYPON-ruukussa. Adventtisunnuntaiden viettoja varten löysin numeroidut VINTER 2018 -pöytäkynttilät. Huomenna itsenäisyyspäivänä vasta monta kynttilää sytytänkin. En tosin ole koskaan oppinut hankkimaan sinivalkoisia kynttilöitä, vaan samat pöytä- ja kruunukynttilät meillä silloin palavat kuin muutenkin. Ehkä kauniin yksivärisen valkoisen ja sinisen kynttilän voisin parina ostaa.

Homevialaura, IKEA, joulu

Joulun värit ovat meillä samat kuin viime vuonnakin: valkoinen, kulta, hopea, kuusessa myös hieman hiekkaa ja havuissa vihreää. Paketointiin löytyi VINTER 2018 -lahjapaperirullista täydellinen hopean ja kullan sävy. Rusetiksi näihin sesongin ensimmäisiin paketteihin kieputin VINTER 2018 -lahjanauhaa.

Homevialaura, IKEA, joulu

Kuten muutama postaus sitten myönsin, en varmastikaan leipoisi pipareita ilman lasta, mutta pienen leipurin riemun myötä touhuhan oli koristeluineen oikein mukavaa. Parasta oli, että pystyn upgrademaan itseni piparkakkutalovanhemmaksi, sillä eikö se nyt ole saavutuksista suurimpia. Kiitos IKEA, kun mahdollistat onnistumisen kokemuksia tasoisilleni DIY-ihmisille. IKEA-piparkakkutalohan myydään valmiina elementteinä. Tehtäväksi jää vain kokoaminen ja koristeleminen, joten tämä on juuri sellaista matalan kynnyksen joulukivaa perheen kesken, jota arvostan. En tiedä, kumpi näistä leipomuksista loppujen lopuksi on ylpeämpi, kaksi- vai kolmekymmentäneljävuotias. Joka tapauksessa tässä vakavasti harkitaan osallistumista Hesarin piparkakkutalokilpailuun sarjassa uusavuttomat leipojaäidit ja heidän hasardissa iässä olevat tyttärensä.

Homevialaura, IKEA, joulu

Myös kaikki muut joululeivontatarpeet, VINTER 2018 -lumihiutalepiparimuotit, DRÖMMAR-eläinpiparimuotit, piparitaikinan ja koristelutarpeet, ostimme IKEA-tavaratalosta. Samoin VINTERSAGA-pähkinä-kuivahedelmäsekoituksen kannellisiin VARDAGEN-purkkeihin ja BAKGLAD-sablunasetin joulukahvin koristelua varten. Samoilla sablunoilla voi koristella joulukakun tomusokerilla ja joulukakunhan voi leipoa vaikka kyykistymällä pakastearkun KAFFEREP-mutakakun suuntaan.

Homevialaura, IKEA, joulu

Yksi huomio jäi viimeksi sanomatta, kun kirjoitin ajatuksiani joulun odottamisesta lasten kanssa. Kaikki varmasti muistavat lapsuudesta, miten piinaavan pitkältä jouluaatto tuntui. Koko päivä meni käytännössä pistoksissa joulupukkia odottaessa. Olen kyllä ranskalaisittain sitä mieltä, että lapsien on opeteltava odottamaan, mutta kun alla on kokonainen vuosi odotusta, ei sen pitäisi enää muutamasta tunnista olla kiinni. Niinpä luulen, että meille tulee sellainen perinne, että lahjat jaetaan joulupukin tai perheen toimesta jo päivällä joulupuuron ja joulurauhan jälkeen. Näin lapset vapautuvat levottomuudestaan ja vanhemmat jokojokojokojoko-kyselyistä. Uskon, että käänteisellä järjestyksellä illan tärkein ohjelmanumero, jouluillallinen, saa arvoisensa rauhan.

Comments

 1. Näyttääpä hassulta kun kaikki adventtikynttilät palavat samanpituisina, kun itse on tottunut, että ensimmäisenä adventtina sytytetään 1. kynttilä, toisena se ensimmäinen ja toinen, jne jolloin tietenkin ensimmäinen on lyhyin, toinen vähän lyhyempi jne. Hassua, miten se oma tapa muuttuu tässäkin ainoaksi oikeaksi eikä edes oikein osaa ajatella jotain muuta tapaa.

  • Moi Elina! Niin adventtikynttilöitä tietysti kuulukin polttaa, aina sitä mukaa, kun adventti etenee. :) Kuvaan halusin sytyttää kaikki kynttilät ja ovat ne välillä muutenkin niin olleet päällä muina päivinä kuin adventtisunnuntaina, jolloin on luontevaa polttaa vain niin montaa kynttilää, kun adventteja on. Rauhaisaa huomista itsenäisyyspäivää!

 2. Kiitos kivoista joulupostauksista!
  Me olemme myös lapsien myötä siirtyneet jouluaattona siihen käytäntöön, että joulupukki tulee jakamaan lahjat jo klo 13 ja se on ollut ehdottomasti meille hyvä ratkaisu. Vietämme sukujoulua, ja paikalla on useampia lapsia. Näin he ehtivät jo aattona leikkiä yhdessä saamillaan lahjoilla eikä koko päivä kulu joulupukin odottamiseen.

  • Kiitos Sanna itsellesi lukemisesta ja kivasta palautteesta! Ihana, että jaoit kokemuksesi. Juuri tuollainen aikataulu meilläkin suurin piirtein mielessä on. En ole varma, tuleeko pukki vielä tänä vuonna, mutta jatkossa, ja omalla porukalla lahjat jaetaan joka tapauksessa. Erityisesti, jos paikalla on paljon levottomia lapsia lietsomassa toinen toisiaan, on varmasti enemmän kuin hyvä ajatus antaa lasten alkaa nauttia yhteisistä leikeistä jo päivällä. Uskon, että tämä ratkaisu on win-win ihan kaikille. ;)

 3. Meillä lahjat saa aamulla kun pukki on käynyt yöllä lahjat tuomassa. 😊
  Näin meillä on saatu koko päivä rauhoitettua ja lapset saavat nauttia uusista leluistaan ja päivä menee paljon jouhevammin ilman tappeluja sekä itse pääsee nauttimaan joulusta rennosti ilman kiireitä ja nahisteluita. 😊

  • Tämäkin on aivan ihana oivallus, joka voi hyvinkin mennä joku vuosi kokeiluun. Kiitos, kun jaoit! Vähän samaan tapaan kuin Jenkeissä, mutta vain jo aattoaamuna. Siinä on myös todellista joulun taikaa juuri sen tarinan takia, että pukki on yöllä käynyt, niin kuin hän tietysti onkin. ;) Siis juuri tuo päivän rauhoittaminen. Vaikka meillä on toistaiseksi vasta yksi kaksivuotias, näen sieluni silmin, miten vähän vanhemmat sisarukset odottavat levottomina ja nahistelevina. Kun lapset päästää pistoksistaan, on joulu kaikenikäisille rennompi ja nautinnollisempi. :) Hauskaa joulunaikaa teidän perheelle!

 4. Meilläkin pukki tulee ajoissa, jotta lapset ehtivät rauhassa leikkiä joululahjoilla. Ihana muuten tuo messinkin tähti, saako kysyä mistä olet sen löytänyt?

 5. Ikealla on ihania tuotteita jouluun. Olenko muuten ainoa, josta tuntuu, että Ikean tuotevalikoima on parantunut entisestään tässä vuoden aikana. 🤔
  Täällä suunnitellaan joulun ohella jäätelökakkua ja kaakaobaaria yksille Frozen synttäreille. Ja tänä vuonna käydään ekologisesti kaverin juhlat olekaan olla.

  • Samaa mieltä, niin on! Ja tosi kiva, että valikoimaan kuuluu niin paljon kaikkea koristeista paketointitarpeisiin, niin ei välttämättä tarvitse juosta monessa eri paikassa. IKEA kyllä minustakin paranee päivä päivältä, vaikka olen jo pitkään ollut fani. Yritys reagoi kivasti ja kestävästi ajan trendeihin luopumatta kuitenkaan liikaa klassikoista. Toivon, ettei esimerkiksi Billy-sarja poistu koskaan – eikä ainakaan ennen meidän seuraavaa muuttoa. :D Onpa ihana idea yhdistää synttäreihin Frozen, kaakaobaari ja jäätelökakku. Kaikki niin talvisia juttuja, ettei enää puutu kuin lumi. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue