Viikonlopun ihanin: mustikka-croissantvanukas

Homevialaura, mustikka-croissantvanukas

Kun näin Pinterestissä mustikka-croissantvanukkaan kuvan, ajattelin, että maailmani on tullut valmiiksi. Rakastan mustikoita, rakastan croissantteja ja rakastan kaikkea French toast -tyyppistä. Lisäksi rakastan helppoa leipomista, joka on hädin tuskin leipomista ollenkaan. Ei kohottamista tai kärtsäämistä, vaan vain helppoa raaka-aineiden sekoittamista keskenään – pientä vaivaa, jolla saa kotiin viikonlopuksi pullantuoksuisen fiiliksen. Sellainen tämä resepti on.

Homevialaura

Resepti ei ole omani, vaan löytyy lukuisilta jenkkisivuistoilta nimellä Blueberry Croissant Puff. Käänsin reseptin suomeksi ja muokkasin hieman: tiputin amerikkalaiseen tapaan runsasta sokerin määrää, koska minusta liika makeus ei tässä toimi, sekä lisäsin pohjoismaalaisittain pullahenkeen kanelia.

Homevialaura, mustikka-croissantvanukas

Mustikka-croissantvanukas

4 croissanttia
200 g mustikoita
200 g tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl maitoa
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia

Laita uunivuokaan paloiksi leikatut croissantit sekä pakaste- tai tuoreet mustikat. Sekoita tuorejuusto, sokeri, vanilliinisokeri, kaneli ja munat erillisessä astiassa tehosekoittimella, ja lisää lopuksi seokseen vielä maito kaataen. Kaada seos vuokaan croissanttipalojen ja mustikoiden päälle. Anna seistä vähintään vartin, mutta vaikka yli yönkin. Paista 30-35 minuuttia 175 asteessa ja tarjoile heti.

Homevialaura, mustikka-croissantvanukas

Muutama vinkki:

 • Oatly Ikaffe -kauramaito toimii reseptissä tosi hyvin.
 • Jos vanukkaassa käyttää tuoreita mustikoita, ne voi olla kivempi ripotella päälle vasta paistamisen jälkeen. Nimittäin annoksia tarjoiltaessa vanukas värjääntyi pakastemustikoista ihan sinikseksi, millä ei ole maun puolesta väliä, mutta esteettisesti vuoka on ei-sinisenä houkuttelevampi. Miksi ei pakastemustikoitakin voisi ripotella päälle vasta tarjoiluvaiheessa, kun ne on etukäteen sulattanut.
 • Vanukkaan voi hyvin alustaa edellisenä päivänä, jolloin se on helppo ja nopea nostaa aamulla suoraan uuniin. Se ei nimittäin haittaa, että croissantit ovat eilisiä ja vähän kuivahtaneita, nesteessä ne pehmeytyvät kuitenkin.
 • Paitsi croissantteja, uskon, että tässä uunivanukkaassa voi yhtä hyvin käyttää kuivahtanutta pullaa tai ranskanleipää sekä mikä tahansa muitakin marjoja kuin mustikoita.

Homevialaura, paahtoleipäteline

Loppuun vielä toinenkin aamiaispöydän vinkki. Sain aikaisemmin kysymyksen perinteisestä paahtoleipätelineestä. Omani on Tukholmasta ostettu. En ollut nähnyt niitä missään Suomessa, kunnes jossain huomasin, Glorian ruoka ja viini -lehdessä ehkä, että paahtoleipätelineitä myy Chez Marius ja vieläpä kivaan alla vitosen hintaan. Näiden tunnelmien myötä ihanaa viikonloppua!

Comments

  • Mahtavaa nopeaa toimintaa! Eiväthän näin akuutit asiat odota. ;) Kiva kun kokeilit ja sanoitkin jo, että maistui mutta että odotus oli pitkä – puoli tuntia aamulla todella on. Onneksi tämän voi sentään esivalmistella jääkaappiin. :)

 1. Kiitos kun jaoit ohjeet, vinkkasin tästä itsekin jo tyttärelleni koska ainekset ovat suurta herkkuamme ja kaurajuoma meillä käytössä. Pakko kysyä mistä ihana raidallinen paitiksesi on? Olen itse hullaantunut vaalean siniseen.

  • Ilo oli puolellani, tosi kiva kun inspiroiduit! Ihanaa, jos sielläkin on croissant-, marja- ja vanukashulluja kahdessa sukupolvessa. :) Paitikseni on Zalando Essentials Maternity -merkkiä, siis Zalandon omaa äitiysvaatemallistoa. Voisikohan heiltä löytyä “normaalilta” puolelta vastaavaa? Toisaalta vaaleansininen oxford-tyyppinen paita on niin klassikko, että uskoisin vastaavaa löytyvän esimerkiksi Lexingtonilta joka mallistosta. Suurin osa tosin on varmasti perinteisiä paitiksia, kun taas tämä omani on vähän pidempi tunikatyyppinen. Onnea etsintään! Toivon, että löytyy. :)

 2. Kiitos tosi kivasta lauantain leivontavinkistä! Mustkoiden lisäksi päälle voisi lisätä varmaan myös muita tuoreita marjoja, joita marketeissa on hyvin tarjolla..
  Jokaisessa meissä on pieni leipoja, joka haluaa luoda kauniita herkkuja läheisille ja ystäville. Näitä vinkkejä ei ole koskaan liikaa!

  • Moi Leena ja ei kestä! Tosi kiva, jos resepti ilahdutti. :) Ilman muuta niin, kaikki kesän marjat vain käyttöön! Itse asiassa luulen, että teen reseptiä jatkossa, ja erityisesti kesällä, nimenomaan niin, että laitan vanukkaan uuniin paistumaan ilman marjoja ja tarjoan sen sitten tuoreiden pensasmustikoiden, mansikoiden, ja mitä milloinkin on tarjolla, kanssa. Vanukas on varmasti vielä freesimpi niin, kun pakastemustikat tosiaan leviävät täysin vuokaan ja värjäävät sen. Herkullisia hetkiä sinulle ja läheisillesi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue