Viikonlopun treffi-ilta kotona

Kaupallinen yhteistyö, Viaplay

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Ihanaa, torstai-ilta, pian on taas viikonloppu. Kotiviikonloppujen iltaohjelma on meillä vuodenajasta riippumatta sama: mielellään jakso pari laatusarjaa kahdenkeskeisinä treffeinä lapsen mentyä nukkumaan. Ainostaan mieheni alkuvuoden tavallista hurjempi opiskeluputki on tätä henkireikää ja rutiinia häirinnyt.

Kun kysyn iltamyöhään asti läppärillä puurtavalta puolisolta, miten tehtävien kanssa menee, yritän toki olla hyvä ja hengessä mukana elävä vaimokin, mutta oikeasti kysymykseni taitaa kuulua: vapaudutko vielä tänään katsomaan kanssani sarjaa. Koska meillä on aina jokin suoratoistopalvelu käytössä, on kiva päästä listaamaan minunlaiseni #viaplayviikonloppu kaupallisessa yhteistyössä Viaplayn kanssa.

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Me olemme muuten siitä vanhanaikaisia, että haluamme ehdottomasti katsoa laatusarjat televisiosta läppärin sijaan paremman katselukokemuksen takia – poikkeuksena hotellihuone, jossa on ihan parasta katsoa jakso läppäriltä leveässä sängyssä pötkötellen. Ja toisin kuin mobiilin suosion perusteella olisin luullut, emme ilmeisesti ole ainoita. Viaplayn tiedotteesta luin, kuinka “isolta ruudulta katsomisen suosion kasvu kertoo siitä, että laatuviihdettä halutaan katsoa mukavasti omassa olohuoneessa”. Luonnollisesti tyyli on jokaiselle täysin vapaa, mutta minusta on kiinnostavaa, miten merkittävä suoratoistokokemus monelle on.

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Olen jo seuraavaa kotia ajatellen miettinyt suhdettani televisioon fyysisenä laitteena. Ei se tekniikkana kaunis katsella ole ja myönnän, että tuntuuhan se hölmöltä rakentaa olohuoneen sisustus perinteisen vastaanottimen ympärille. Silti uskon, että seuraavassakin kodissa meillä tulee televisio olohuoneeseen – jos ei näin esillä niin jonkinlaisessa avattavassa kaapissa tai seinälle sijoitettuna ”tauluna”. Makuuhuone ei ainakaan tällä hetkellä tunnu paikkana luontevalta, sillä sinne en halua tekniikkaa, enkä siellä halua syödä (ja tottahan toki samalla pitää saada syödä).

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Illallistaminen on meille siten pyhä, että ruokapöydässä ruokaillessa emme koskaan pidä televisiota taustalla tai puhelimia käsillä. Mutta tähänkin sääntöön on poikkeus. Silloin tällöin päätämme pitää miehen kanssa kahdestaan myöhäisemmän TV dinnerin, eli että emme siirry sohvalle vasta illallisen jälkeen, vaan että illallistamme sarjaa katsoen. Katamme sohvapöydälle aterian, sytytämme kynttilät ja kaadamme lasit (tällä hetkellä minulle alkoholitonta) viiniä – ensimmäistä kertaa muuten valkkaria selvästi takapihan edelleen korkeita lumikinoksia vastaan maaliskuussa kapinoiden. Pidämme tärkeänä vaalia keskustelemista, mutta joskus vielä enemmän tarpeeseen rankan viikon jälkeen tulee vain rojahtaa vierekkäin artisokkapastan ääreen.

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Hyväksi havaitut sarjat

Mad Men (IMDb 8,6): En lakkaa suosittelemasta tätä sarjaa, koska se on fantastinen: täydellinen yhdistelmä New Yorkia, mainosmaailmaa, kiehtovia hahmoja ja samalla tyylikästä ja rosoisen tupakansavuista 60-luvun tunnelmaa. Viidesti parhaana draamasarjana palkittu Mad Men on edelleen kaikkien aikojen suosikkisarjani. Tai ainakin luulen niin. Sijoitukseen saattaa vaikuttaa se, että nimenomaan vuonna 2007 alkanut Mad Men sai minut ymmärtämään aikoinaan laatusarjojen hienouden. Odotan, että unohtaisin vielä enemmän sarjan yksityiskohtia ja juonta, sillä vielä joku päivä haluan katsoa Don Draperin tarinan alusta loppuun uudestaan.

The Affair (IMDb 8,0): Niin ikään The Affairia sarjan kaikki tähän mennessä ilmestyneet jaksot nähneenä tiedän suositella. Draamasarjassa  neljän lapsen isä rakastuu pienen Montauk-kylän myöskin tahoillaan naimisissa olevaan tarjoilijaan, mikä luonnollisesti muuttaa peruuttamattomasti molempien perheiden elämän. Mikä tekee kerronnasta mielenkiintoista on se, että tapahtumien kulkua käsitellään vuorotellen eri roolihahmojen näkökulmasta. Ihmissuhdesotkuista huolimatta silmä lepää East Hamptonin rantamaisemissa aiheuttaen akuuttia Itärannikon-kuumetta. Nykyisten tietojen mukaan sarjan viides ja viimeinen tuotantokausi, jonka tapahtumat sijoittuvat 20–30 vuoden päähän, esitetään tänä vuonna. Jes!

Ray Donovan (IMDb 8,3): En lainkaan muista, miksi aloimme katsoa Ray Donovania. Mistään en ollut siitä lukenut eikä kukaan ollut sitä minulle suositellut, kai se taisi meistä vain vaikuttaa lupaavalta. Ray Donovan ratkoo työkseen Los Angelesin -rikkaiden välillä hyvinkin kyseenalaisia ongelmia, eikä hänen oma irlantilaistaustainen sukunsa ole aivan puhtoinen sekään. Sarjan kaksi ensimmäistä kautta olivat meistä loistavia, juoni koukuttava ja henkilöhahmot harvinaisen onnistuneita. Kolmas kausi ei enää samanlailla kanna, eivätkä arvostelujen mukaan myöhemmätkään. Minusta sarjan lopettaminen kesken ei ole mikään ongelma: ensimmäiset kaksi kautta kannattaa joka tapauksessa ehdottomasti ahmaista.

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Seuraavaksi minua kiinnostavat sarjat

Fargo (IMDb 9,0): Fargoa aloitimme juuri katsoa, sillä tuntuu melkein laittomalta ohittaa näin kovat IMDb-arvostelut saanut sarja, jos vain genre on oikea (eli minulle jokin muu kuin scifi, fantasia tai kauhu). Fargo perustuu Coenin veljesten samannimiseen vuoden 1996 elokuvaan, jonka olen nähnyt, mutta josta en mitään muista, eikä tarvitsekaan, sillä sarja toimii erillisenä teoksena. Fargo on rikosdraama, mutta erittäin mustassa huumorissa keitetty sellainen. Meistä Fargossa on jotain samaa kuin Twin Peaksissä: murhista huolimatta sarjan vire on erikoisten kyläläisten takia huvittava. Sen osaan jo nyt sanoa, että näyttelijätyö on poikkeuksellista. Billy Bob Thornton ja Martin Freeman ovat hahmoissaan ällistyttävän hyviä.

Atlanta (IMDb 8,6): Atlantassa minua kiinnostaa asetelma ja arvostelut. Helsingin Sanomien mukaan “Atlanta on mustan huumorin juhlaa – kaupunkilähiöön sijoittuva draamakomedia on yksi viime vuosien terävimpiä ja hauskimpia”. Asetelma pohjautuu kahden atlantalaisserkuksen yritykseen breikata räppipiireissä. Kyse ei kuitenkaan ole perinteisestä ryysyistä rikkauksiin -hiphoptarinasta, vaan ilmeisesti enemmänkin itseensä kaikkea muuta kuin vakavasti suhtautuvasta parodiasta. Sitcom ei minua kiinnosta, mutta kuten jo parissa kohdassa on todettu, oivaltava musta huumori taas hyvinkin paljon kiinnostaa.

Catastrophe (IMDb 8,2): Catastrophea olen ajatellut kokeilla omaksi sarjaksi äitiyslomalla, sillä kehuttu brittihuumori kuulostaa juuri sopivalta vauva-aikaan: kevyeltä, mutta ei aivottomalta. Jälleen Helsingin Sanomien arvostelua lainaten: “Catastrophe ei ole romanttista hattaraa vaan terävä, törkeäkin ja omaperäinen.” Draamakomediassa irlantilaisen opettajattaren ja amerikkalaisen mainosmiehen pikasuhde Lontoossa johtaa raskauteen, mikä katastrofista huolimatta on kai lopulta enemmän ongelma omituisina sivuhahmoina sarjassa esitetyille läheisille kuin parille itselleen.

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Leffapuheenaiheista kiinni saaminen

BlacKkKlansman (IMDb 7,5): Vaikka olen sinut sen kanssa, että katson tällä hetkellä eniten laatusarjoja, ihan näin ulkona en elokuvien katselusta haluaisi olla kuin nyt olen. Matalin kynnys leffapuheenaiheista kiinni saamiseen on sekin omalla kotisohvalla Viaplayn osto- ja vuokraelokuvien kautta. BlacKkKlansmanin haluamme ehdottomasti molemmat nähdä monestakin syystä. Diggaan Spike Leestä ja Adam Driverista, ja totta kai myös Jasper Pääkkösen roolisuoritus kiinnostaa. Ku Klux Klan on aiheena rankka, mutta tositapahtumiin perustuvana tarpeellinen ja 70-luvusta kertovaksi edelleen valitettavan ajankohtainen.

Call Me By Your Name (IMDb 7,9): Tätäkään elokuvaa en ylistetyistä arvioista ja Oscar-ehdokkuuksista huolimatta ole nähnyt. Ilmeisen kaunis teos on kuvausten perusteella aivan omaan makuuni: sijoittuuhan se postikorttimaiseen 80-luvun Italian-kesään. Idyllisessä puutarhan ympäröimässä vanhassa talossa asuva sivistynyt perhe saa kesäksi taloonsa uuden asukkaan. Perheen teinipojan ja amerikkalaisen tutkimusassistentin välinen romanssi etenee koskettavaksi kasvutarinaksi.

A Star Is Born (IMDb 7,8): Tämä elokuva on minulla ristiriitaisella katsoako vai eikö katsoa -listalla. Toisaalta kyllä, koska Bradley Cooperin ja Lady Gagan tähdittämästä elokuvasta puhutaan koko ajan ja kaikkialla, eikä vähiten kohua herättäneen Oscar-gaala -esiintymisen takia. Toisaalta “romanttinen musikaalielokuva” on hyvin todennäköisesti omaan makuuni jo aivan liian siirappinen. Ehkä katson elokuvan vain uteliaisuudesta tullakseni edes hitusen ulos täältä elokuvatynnyristä.

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Kuten elokuvalistasta huomaa, Viaplay tarjoaa osto- ja vuokraelokuvien puolella jatkuvasti myös niinkin tuoreita kuin elokuvateattereissa samaan aikaan pyöriviä uutuuksia, ja myös sarjojen puolelle on alkuvuoden aikana tullut monia uutuuksia. Lisäksi pidän siitä, että valikoimaa selatessa näkee samantien sarjan tai elokuvan IMDb-arvosanan. Olen hyvin usein tietokannan kanssa tuotannon tasosta samaa mieltä, ja siksi harvoin annan edes mahdollisuutta alle seitsemän saaneille sarjoille ja elokuville. Oma makuni on hyvin draamapainoitteista höystettynä tarvittaessa mustalla terävällä huumorilla, liikemaailmalla ja rikoksilla, mutta hyvä sairaalasarja- ja Nordic noir -tarjontakin Viaplayssä on. Koko sarjatarjonnan pääsee katsomaan Viaplayn sivuilta.

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Kuten olen kertonut, oma viihteen kulutukseni tällä rajallisella vapaa-ajalla painottuu tällä hetkellä television puolella fiktioon ja lukemisen puolella faktaan. Mikäli kuitenkin uutiset, asia- ja ajankohtaisohjelmat sekä luonto-, historia- ja tiededokumentit viihteen ja lastenohjelmien ohella kiinnostavat, voi sopiva kokonaisuus löytyä juuri lanseeratusta Viaplay TV -palvelusta. Pientä lisämaksua vastaan käyttöön saa vielä 18 tv-kanavaa.

Homevialaura, Viaplay, laatusarjat, elokuvat, #Viaplayviikonloppu

Sain kun sainkin lopulta miehen viereeni, mutta on minulla vieläkin uskollisempi kainalokaveri, joka ei koskaan tee treffiohareita. Mutta joka kyllä yleensä torkkuu jo alkutekstien aikana.

 

Comments

  • Kiitos paljon Maija, ihanasti sanottu!

   Neule on tuore By Malene Birger -alelöytö Booztsista, tämä https://www.boozt.com/fi/fi/by-malene-birger/imenio_16990993/16990994?group=search

   Olen pitkään haaveillut Malenen neuleesta ja vähän off shoulder -hengestä, niin tässä toteutui ne molemmat. Minulla on viimeisen vuoden aikana lisääntynyt neuleiden käyttö ihan radikaalisti. Tuntuu, etten melkein missään muussa enää olekaan. Tässä oli hauskasti lyhyemmät hihat, niin ajattelin, että neule menee kivasti myös Suomen-keväässä ja -alkusyksyssä. Ja bonuksena neule mahtuu nyt raskaanakin. Alustoppi taas on vanha Massimo Dutti. :)

 1. Mekin ollaan vanhanaikaisia ja tykätään katsella ohjelmat telkkarin kautta, siinä vaan saa kivemman tunnelman :) meillä myös telkkari tavallaan paraatipaikalla olohuoneessa ja noudatan sellaista filosofiaa että jos sitä ei pysty piilottamaan niin ettei katsomisesta tule vaikeampaa niin sitten korostetaan sitä. Meillä telkkari oikein korostuu kalkkimaaliseinää vasten korkekiiltoisen kalusteiden kanssa, mutta minusta se näyttää just kivalta! :D

  • Eikö saakin! Luulen, että minulla mieltymykseen vaikuttaa myös työ. Kun on joka päivä ja koko päivän läppärillä, ei samaa pientä ruutua halua ja jaksa tuijottaa enää illalla. Sitä mitä et voi peittää, korosta. Kyllä, parhaita markopaanasia koskaan. ;) Teidän yhdistelmä kuulostaa itse asiassa tosi kauniilta. Eivätkä televisiot onneksi nykyään rumia ole. Aika siroja, moderneita ja tyylikkäitä monet. :) Ihanaa viikonloppua!

 2. Suloinen kainalokaveri! :-)Meillä ollaan niin kummallisia, että tv-vastaanotinta ei ole lainkaan. Kuten tunnettua, se ei toki estä leffojen tai sarjojen seuraamista, tosin tekee siitä rajatumpaa, mikä on tarkoituskin. Netflixiä olen kokeillut, Viaplayta en vielä, mutta huomasin koukuttuvani esim. Netflixin leffatarjontaan vähän liikaakin ja ajattelin, että mun tapaiselleni leffafriikille voisi riittää vähempikin. Joten ehkä rajattu katseluaika silloin, tällöin voisi olla toimivin vaihtoehto (ei jatkuvaa tilausta, tms.). :-) Itunesilta meillä tulee katsottua leffa silloin, toinen tällöin. Toki suomalaiset tv-kanavatkin tarjoavat laatuleffoja aika usein. Harmittaa, että pelkästään jo kännykän helppouden takia (kännykältäkin tulee seurattua esim. ajankohtaisohjelmia ja joskus muutakin) lukeminen on jäänyt vähemmälle, ja siihen haluaisin kyllä muutosta. Politiikan penkkiurheilijalle tulevat viikot tosin tarjoavat nyt vaihtelua. ;-)

  • Onni-komistus kiittää, naisten kehut aina lämmittävät. ;) Ette ole yhtään kummallisia. Jotenkin olisin ajatellut, että televisiosta luopuminen on nykyään todella yleistä. Jos ei suoratoistoa olisi, luulen, että mekin luopuisimme.

   Olen itsekin sellainen asioihin koukuttuja, että ymmärrän täysin tuon rajoitusnäkökulman. ;) Meillä “onneksi” katseluun käytettävä aika on olosuhteiden pakosta kohtuullista, juuri iltaisin se jakso, työntäyteisinä tai menoiltoina ei sitäkään. Tykkään juurikin siitä rutiinista, että sarjaa katsoo joka tai melkein joka ilta vähän, mutta ei koskaan niin, että se hallitsisi elämää. Ainoastaan viime äitiyslomalla minulla lähti katselu käsistä. Vauva söi koko ajan eikä suostunut nukkumaan muualla kuin sylissäni, joten se tarkoitti monen tunnin sohvalla oloa ja maratonia joka päivä. Ihan sellaista en tällä kierroksella toivoisi, vaikka siinäkin oli oma ihanuutensa. :D

   Painin ihan saman lukemisharmituksen kanssa. Olen lukenut viime vuosina tosi vähän kirjoja, vaikka lehtiä kylläkin. Siksi otinkin tämän vuoden yhdeksi teemaksi lukemisen. Se on auttanut, koska olen jo nyt lukenut enemmän kuin koko viime vuonna yhteensä. Ennen kaikkea minunkin toiveeni on, että lukeminen olisi puhelinajasta pois, ei niinkään maltillisesta sarjakatselusta. Todella, jos on politiikasta innostunut, nyt alkavat kiintoisat viikot. ;) Mukavaa viikonloppua!

 3. Mäkin välillä painin ajatuksissani tv:n sijoittelun kanssa, mutta olen toistaiseksi hyväksynyt, että sen paikka on sohvamme divaaniosan edessä, niin että voimme mieheni kanssa mahdollisimman mukavasti köllötellä tv:n edessä. Katsomme käytännössä päivittäin yhden jakson jotakin sarjaa ja lähekkäin tv:n katsominen on meille oikeasti nautinnollista parisuhdeaikaa. Niinpä tuntuisi tyhmältä tehdä tästä yhteisestä harrastuksestamme jotenkin vaikeampaa vain sen takia, että kotimme vastaisi jotain päässäni luomia sisustus- ja seurusteluhaaveita. Mutta silti se aina välillä mietityttää!

  (Täytyy tässä vielä vähän puolustella, että teemme päivittäin muutakin yhdessä ja keskustelemme todellakin muustakin kuin tv:stä. Mikä siinä onkaan, että silti välillä hävettää kertoa, että yhteinen harrastus on tv:n katselu…)

  • Niin samoilla linjoilla! Vaikka se varmasti joistakin ihmisistä tuntuu oudolta, sarjojen katselu on myös meille nimenomaan laatuaikaa, läheisyyttä ja yhteinen harrastus. Sekä myös jollain tapaa meditatiivinen kokemus, koska silloin emme räplää kännykkää, vaan keskitymme tarinaan tunnelmavalossa. Ehkä jos televisio olisi ainoa yhteinen juttu, voisi huolestua, mutta jos teillä niin kuin meilläkin on kuitenkin arjessa paljon muutakin jaettavaa ja keskusteltavaa, niin en olisi huolissani. ;)

   Mutta tosiaan juuri tästä syystä minäkään en ole halunnut kunnon televisiosta sisustuksen kustannuksella luopua. Eivätkä nuo nyt niiiin rumia ole. Lähinnä se tuntuu hassulta, että vielä 2010-luvulla kalustamista miettii vastaanotin edellä. Huomaan sen siitä, kun katson usein asuntoilmoituksia ja tietenkin sisustan aina tilan aina päässäni meille sopivaksi. Yksikin kohde oli tosi kiva, mutta olohuone täysin mahdoton television sijoittamisen kannalta. Emme olisi taloon muuttaneet muutenkaan, ja mietin sisustusta ihan ajatusleikkinä, mutta jäin silti pohtimaan: en kai sentään jättäisi kotia ostamatta haastavan televisiosijoittelun takia – vai jättäisinkö. Siinä ollaankin jo sitten todellisten televisiokysymysten äärellä. :D Kiitos kommentista, hauska jutella näistä teidän kanssanne!

 4. On kyllä taas hienot kuvat ja hieno poika Onni kevätlookissaan.
  Tuo postauksesi aiheutti nyt kyllä sen, että kalenterimerkitsin huomisen meille treffi-illaksi ja katseluun menee BlacKkKlansman, ruoka ja palanpainike tietysti till :)
  Petra tuossa edellä kirjoitti, että ovat niin kummallisia, ettei ole televisiota lainkaan.
  Just wait.. me ollaan puolestamme niin outoja, että me katsellaan elokuvat televisiosta blueray-soittimella. Tuonkin mainitsemani leffan tilasin netistä heti Oscarien jälkeen.
  No, leffojen lisäksi emme telkkarista katso oikeastaan muuta, kuin uutiset ja urheilulähetykset. Mun juttu on erityisesti Formula ykköset, jotka onneksi taas alkaa tulevana viikonloppuna.
  Hyvää viikonloppua!

  • Ihana palaute, kiitos! Onni ennen kaikkea on otettu kehuistaan. Tottahan kevätlook pitää miehellä olla. ;) Mahtavaa, jos annoin kipinän treffi-iltaan. Mekin eilen päätimme Fargon sijaan katsoa BlacKkKlansmanin, koska se on ollut molempien listalla heti ilmestymisestään. Palanpainikkeena sillä kertaa lämmin bataatti-halloumisalaatti. :)

   Minusta on hauskaa, miten erilaisia tottumuksia ihmisillä on. Hyvä niin! Sama juttu, mekään emme oikeastaan katso mitään muuta. Aamu-tv on joskus päällä ja uutiset, erikoistapauksessa urheilu, mutta ei juurikaan muuta. Uutisetkin melkein enemmän luen. Katsoin pienenä tosi paljon formulaa isäni kanssa. Se oli silloin hurjan mielenkiintoista, paljon jännempää, anteeksi ja ei millään pahalla, kuin vaikkapa hiihto. Ymmärrän siis harrastuksesi täysin, vaikka itse olenkin sittemmin lajin kärryiltä tippunut. Sinne myös oikein leppoisaa ja rentouttavaa viikonloppua!

 5. Heippa pitkästä aikaa! :)

  Televisiosta todella kaikki Netflixit ja muut, ei missään nimessä läppäriltä saati kännykältä (onko se edes mahdollista?!) katsoen. Ja syötävää pitää myös olla. Tosin kollega kysyi juuri töissä olenko raskaana (en), joten napostelua ehkä voisi vähentää. Hah. (Mauton kysymys muuten). Täytyykin ottaa viikonlopun To do -listalle Netflixin tms. uudelleen starttaus, on ollut niin hulinaa ja oltiin viime viikko reissussa, että tv:n katselu on ollut vähäistä.

  Suosittelen lämpimästi A star is born -elokuvaa, käyn harvoin leffassa mutta tämä oli 5/5. Aion katsoa uudelleen, ehkä jopa teatterissa jos jostakin ilmaantuu lisää tunteja vuorokauteen (ja jos se vielä menee siellä). Koitin katsoa viime viikolla koneessa mutta samalla tarkkailin, ettei poitsu ota kännykästä muuta hyppysiinsä kuin Pikkukakkos-pelin, niin keskittymiseni oli kyseenalaista.

  Oletko sinäkin arjen rakastaja? Me oltiin viime viikko ihanalla rantalomalla ja oli oikein onnistunutta mutta vitsi on kivaa olla taas arjessa kiinni. Oma koti, omat rutiinit, työ… Pieni sisustuskuume kolkuttelee (ehkä tyynynpäällisen vaihto keväisemmiksi ja seinän maalaus…) ja pihan laittoakin voisi suunnitella ja odotan niin että pyöräilykelit alkavat, ja pääsee huristelemaan töihin pyörällä. <3

  Nyt taas töiden pariin, kotitoimisto pyörii.

  Kivaa viikonloppua ja onnea & iloa loppuraskauteen <3

  • Moikka Hanna! Kiitos kommentista ja tervetuloa takaisin linjoille. :) Ensinnäkin: olipa todella tökeröä kollegaltasi. Noin ei saisi koskaan kysyä. Kyllä ihmiset ovat ajattelemattomia. Toivottavasti et jäänyt typerää kommenttia sen pidemmäksi aikaa miettimään. <3

   Kaikki kyllä kehuu A Star Is Born -leffaa. Se on ihan varmasti hyvä, mietin vain, onko se minulle oikea. Vähän sama kuin Game of Thronesin kanssa. Uskon, että IMDb:n sarjakolmosena oleva tuotanto on erinomainen, mutta koska genre on väärä, tiedän, että en nauttisi kokemuksesta. Silti taidan olla liian utelias jättääkseni hehkutetun leffan katsomatta. :) Ihana, jos sinä tykkäsit!

   Olen hyvän arjen puolesta puhuja, ehdottomasti. Mutta sen olen huomannut, että matkalta paluuseen reagoin aina erilailla kuin muut koti-ihmiset. Kaikki kolleganikin ovat aina "olipa ihanaa, mutta parasta tulla kotiin". Itse taas olen, että "olipa ihanaa ja nyt voisin lähteä takaisin". :D Mutta aina kulttuurishokin jälkeen kotiudun ja arkikin alkaa maistua. Varsinkin perheellisenä kun kotona tulee vietettyä paljon aikaa, on arjesta ihan tosi tärkeää tehdä mieluista.

   Sisustuskuumetta on liikkeellä, hyvin aggressiivista ja tarttuvaa. :D Meillä muutoksentarve osui yöpöytiin, tekstiileihin, taulun korvaamiseen peilillä, eteisen yksityiskohtiin ja pieneen lastenhuonejumppaan. Vielä on yksi pikku muutos esittelemättä ja olisiko se sitten tämän kevään osalta suurin piirtein siinä. Maalaus- ja sohvatyynysuunnitelma kuulostaa erinomaiselta. Niillähän saa jo täysin uuden ilmeen. :)

   Ja sanopa muuta, pihakautta odotellessa! Vielä on ainakin meidän takapihan näky todella masentava. Emme ole tehneet siellä lumitöitä ja kinokset ovat sen paksuiset. Mutta toisaalta viime vuodesta muistelen, että sitten kun alkaa tapahtua, niin muutos kevääseen voi olla tosikin nopea. Sitä toivoa elätellen; kiitos paljon ja ihanaa viikonloppua myös sinne!

   • En sinänsä kummastu tai järkyty siitä, että joku voisi raskautta miettiä, olen melkoinen omena :D Mutta siitä kyllä, että joku kysyy, asia voi jollekin oli hyvin arka. Olin kyllä vitsaillut kasvaneesta elopainostani niin ehkä hän tulkitsi sen vääri. Mutta silti.

    Voi näkisitpä meidän pihan. Terassilla on pressun alla noin sata pyörää ja pihakalusteet. Pressu on vihreä, vaikka patistin miestä etsimään aikanaan mustaa mutta ei kai löytynyt. Pihalla on myös hujan hajan leluja ja terassilla ties mitä roinaa. Ei kaunis näky siis.

    Odotan kesää kun meillä rajautuu tontti metsään niin pelkkä näkymä sinne on niin luonnonkaunis ja rauhoittava.

    Ihanaa lauantai-iltaa, kävin ratsastamassa ja olen aivan tööt vaikka yleensä olen melkoinen kukkuja :)

    Ps. Olen kyllä seurannut blogia ja instaasi mutta kommentoinnissa taisi olla taukoa!

    • No niinpä, arka aihe todella! Kuka muutenkaan kommentoi painoa, saati sitten mahdollisesti hyvinkin arasta perheenlisäysnäkökulmasta. Itse omasta painostaan saa tietenkin heittää huulta, mutta kukaan ulkopuolinen ei siihen kyllä saa mitään raskausepäilyjä heittää.

     Jep, tutunkuuloiset viritykset! Meilläkään ei varastoon mahdu kuin terassituolit ja pehmusteet – ruokapöytä, aurinkovuode, grilli, pyörät ja kaikki ovat omituisen pressuvuoden alla. :D Ai että, mitä terapiaa pelkästään katsella metsää. Uskon, että nautitte täysillä. Kivaa viikkoa sinne ja ihana, kun olet lueskellut!

 6. Pohdimme myös tosi pitkään kaksi vuotta sitten uuteen kotiin muuttaessamme tarvitsemmeko olohuoneeseen perinteistä TV:tä. Käytämme sitä lähes 100% samalla tavalla kuin te ja totesimme TV:llä olevan kyllä paikkansa olohuoneessamme edelleen. Ripustimme tv:n suoraan kiinni seinään, johon teimme sille vielä pienen syvennyksen ja olen tykännyt hurjasti tästä tv-tasottomasta olohuoneesta. TV ei ole niin hallitseva osa sisustusta, mutta on toisaalta katsottavissa mulavasti sohvalta ja nojatuolista.

  • Kiitos Tintti, tosi kiinnostavaa kuulla teidän pohdinnat ja ratkaisu! Syvennys kuulostaa juuri niin tyylikkältä kuin teillä kuvitella saattaa. Jotain sellaista minullakin olisi ensi kotiin haaveissa. Ratkaisun ei tosiaan tarvitse välttämättä olla suljettava kaappikaan, vaan tosiaan vaikka build in -syvennys. Sentyyppistä kivaa inspistä näkee paljon Pinterestissä. Toki ne ovat usein sitten isoissa olohuoneissa ja koko seinän levyisiä, mutta uskon, että pienempäänkin tilaan saa jonkinlaisen ratkaisun rakennettua. Se olisi ideaalitilanne, että televisio olisi paraatipaikalla, mutta silti jotenkin sisustuksen näkökulmasta ei-huutava. :)

 7. Mekin tykätään katsoa suoratoistopalveluita ison telkkarin kautta pienen läppäriruudun sijaan. :) Toki katsotaan myös vielä ihan perinteistä telkkaria. Hei mitä tuohon artisokkapastaan tulee? Olisi kiva kokeilla sitä.

  • Moikka Kati! Kiva, että tekin tykkäätte rentoutua hyvän katseltavan parissa. :) Artisokkapastan tein lennosta lempparitahnaani mukaillen. Rakastan laittaa leivänpäälle tahnaa, jonka sekotan sekunnissa yhdestä säilyketölkistä artisokkia, valkosipulista, oliiviöljystä, suolasta ja pippurista. Tähän pastakastikeversioon lisäsin vielä reippaasti sitruunanmehua ja juustoraastetta sekä päälle pinjansiemiä. Yrtit sopivat ilman muuta mukaan, jos vain kaapissa on. Eli vähän kuin säilykeartisokasta tehty pesto niistä aineksista, joita sattuu olemaan käsillä. :)

 8. Ei kai kukaan oikeasti pysty katsomaan elokuvia tai sarjoja läppärin pieneltä ruudulta? Siinähän menee iso osa katselukolemuksesta ihan pilalle :D Teini-ikäinen siskoni tosin tihrustaa leffatkin iphonensa ruudulta, joten kai tämä on osin ikäkysymyskin.. :P Meillä uudessa kodissa tv hakee vielä paikkaansa. Suoratoistopalveluista ollaan luovuttu kokonaan ja elokuvat vuokrataan netistä, tai katsotaan Yle Areenasta.

  • No ajattele! Ihan uskomatonta, että nuoriso katsoo leffojakin iPhone-ruudulta. Mutta ei tällaiset keski-ikää lähestyvät mukavuudenhaluiset huononäköiset. :D Yle Areena on onkin myös tosi hyvä. Ihanaa yhtä kaikki, että nykyään ei tarvitse olla television ääressä juuri tiistai-iltana klo 20.30, vaan juuri silloin, kun itse haluaa. Toivottavasti tv:n löytää lopulta teillä hyvän paikkansa. Sitä saa kyllä välillä pyöritellä suhteessa sohviin ja najotuoleihin. :)

 9. Ihana postaus <3 kaksi lauantai-deittailijaa täälläkin, ja myös aina TV:n äärellä. Tällä hetkellä katsomme Areenan Koukussa-sarjaa. Suosittelen!

  Ovatko nuo harmaat legginsit (?) äitiysmallia? Jos ovat, mistä olet ne ostanut? Meillä on samoihin aikoihin laskettu aika. Ihanaa loppuodotusta<3

  • Kiitos paljon, Minttu! Välillä olen harmissani, kun emme ole käyneet ns. oikeilla treffeillä miljoonaan vuoteen, mutta onneksi meillä on henkireikänä nämä perjantai- ja lauantai-illan kotitreffit. :) Ihana, jos teillä on sama tapa.

   Vitsi, kun olen harmillisen huono katsomaan mitään kotimaista. En ollenkaan ajattele, etteikö se olisi tasokasta, vaan luulen, että minulle on vain sarjojen ja leffojen kautta tärkeä päästä mahdollisimman kauan omasta arjesta. Siksi tulee katseltua niin paljon jenkkituotantoja, eipä juurikaan edes skandinaavisia. Ihana kuitenkin, kun suosittelit! Linjoilla on varmasti monia kotimaisen tuotannon ystäviä. :)

   Harmaat eivät ole äitiysleggarit, vaan tavalliset. Jonkun aikaa niissä viihtyy, kunnes alkaa puristaa, eli vielä enemmän nämä ovat kyllä käytössä ei-odottaessa. Merkki joka tapauksessa on Röhnisch. Kivaa vaihtelua muuten käyttää harmaata alaosaa ikuisen mustan sijaan. Näin jännittävää on kotona odottavan ja työskentelevän elämä, että eriväriset legginssit on mainitsemisen arvoinen juttu. :D

   Hei ihanaa, jos olet odottamisen kanssa samassa elämäntilanteessa. Olen ymmärtänyt, että teitä on jonkun verran muutenkin. Yritän ainakin raskaustyylistä tehdä vielä postauksen ja vauvavalmisteluistakin. Voi oikein hyvin, kohta saadaan kääröt syliin! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue