Erilaisen kesän suunnitelmat aurinkotuotesuosituksin

Kaupallinen yhteistyö, Yliopiston Apteekki ja Asennemedia

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Vaikka toukokuu on vielä virallisesti kevätkuukausi, tässä asiassa optimistina alan puhua jo kesästä – varsinkin muistellen, miten huikean lämmin ja aurinkoinen viime vuoden toukokuu oli.

Tästä kesästä tulee meille monella tapaa erilainen: kaikki tapahtuu ensimmäistä kertaa nelihenkisenä perheenä. Pitkästä aikaa meillä ei ole mitään lukkoon lyötyjä suunnitelmia – sähköpostissa ei odottele yhdetkään lentoliput, varattuna ei ole yhtäkään staycation-yötä eikä kalenterissa ole edes ystävien häät -tyyppisiä merkintöjä. Tunne on poikkeuksellinen ja outo, mutta myös hyvällä tavalla: kun mikään ei ole varmaa, kaikki on mahdollista.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Tai ei tietenkään kaikki; pitkälle matkalle emme ex tempore lähde, mutta pienelle lähimatkalle ja erilaisille päiväretkille pidämme mahdollisuuden auki. Ajatuksemme on ensin rauhassa totuttautua ja tutustua uuteen perheenjäseneen. Katsoa ja kuulostella, miten arki hänen kanssaan alkaa sujua, ja vasta sitten miettiä, millaista ohjelmaa haluamme tähän kesään varata tai varaamatta jättää. Se on toki hyväksyttävä, että tarjolla siinä vaiheessa on sitten mitä on, mutta aina jotain kivaa löytyy, jos mahdollisuus lähteä tulee. Lähikohdevaihtoehdoista olisi vaikka kuinka paljon kirjoitettavaa. Samoin siitä, miten loman saa tuntumaan lomalta, jos sen viettää kotona, mitä monet teistäkin ovat pohtineet. Palaan näihin molempiin myöhemmin erikseen.

Vaikka joitakin maisemanvaihtoja tulemme varmasti heinäkuun kesäloman aikana kaipaamaan, olen nyt aikaisempaakin iloisempi omasta pihasta. Se tulee olemaan korvaamaton apu matalan kynnyksen kesästä nauttimiseen. On ihanaa, ettei vastasyntyneen kanssa tarvitse ihan koko aikaa pakata ja lähteä, vaan että terassi, nurmi, aurinkovuode, grilli ja hiekkalaatikko avautuvat askeleen päässä.

Olenkin suunnitellut, ja jo isosiskolle luvannut, että tulemme tekemään ainakin monta piknik-retkeä pihalle. Missään ei ole yhtä hyvä ilontuottamis–vaivannäkösuhde kuin siinä, että kolmevuotiaan kanssa pakkaa eväät koriin ja nauttii ruoan tylsän pöydässä istumisen sijaan oman omenapuun alla piknikillä.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Missä ikinä lomailemme, se on varma, että auringolta suojaudumme koko perhe. Vauva tietysti vielä vaattein ja varjoin, isosisko hatuin ja uimapuvun lisäksi UV-asuin, mutta myös aurinkosuojalla. Hysteerisesti en aurinkoon suhtaudu, mutta järkevästi ja kunnioittavasti kyllä. Valosta ja lämmöstä on saatava erityisesti Suomen-kaltaisessa maassa nauttia, mutta turvallisella tavalla.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Muistelen kauhulla, kuinka teini-ikäisinä grillasimme itseämme ja viritimme kellon soimaan puolen tunnin välein optimaalisen molemminpuoleisen rusketuksen aikaansaamiseksi (foliopatjaa minulla ei sentään ollut). Valitettavasti olen sittemmin kärtsännyt ihoani vahingossakin. Muistan yhdenkin klassisen virheen. Vietin monta tuntia merenrannassa ja koska ilma oli hyvin tuulinen, en tajunnut poltetta. Seurauksena poltin dekolteeni niin pahasti, että ihoni muistaa sen vieläkin. (Eikä tämä ole vain kuvitelma päässäni, iho todella muistaa.)

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Näistä kaikista olen opiksi ottanut, ja tietenkin tulen äidilliseen tapaan valmistamaan tyttöjäni, etteivät he toistaisi minun virheitäni. Henkilökohtaisesti en koe enää omakseni ottaa aurinkoa, haluan vain olla auringossa. Sitäkin varten on suojauduttava, ja suojautumisella tärkeää esimerkkiä lapsille näytettävä.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Olen pitkään suosinut aurinkosuojissa luotettavia ja herkälle iholle sopivia apteeekkimerkkejä lisäten pikkuhiljaa mukaan myös luotettavaa luonnonkosmetiikkaa. Erityisen mukava on tehdä yhteistyötä lempiapteekkini Yliopiston Apteekin kanssa (kyllä ihmisellä voi olla lempiapteekki). Olen Uniikki-jäsen ja varsinkin, jos en tiedä, mikä tuote tarpeeni ratkaisee, asioin kaikista mieluiten Yliopiston Apteekissa, josta saa minusta aina poikkeuksellisen asiantuntevaa palvelua. Paitsi myymälöissä Yliopiston Apteekin farmaseutit palvelevat verkkoapteekin chatissä. Lisäksi minulle merkitsee se, että nimensä mukaisesti Yliopiston Apteekin omistaa Helsingin yliopisto, joten koko tuotto käytetään suomalaiseen koulutukseen ja tutkimukseen.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Koska olen luottanut apteekin aurinkosuojiin niin pitkään kuin olen, minulle on muodostunut kategoriasta monta suosikkia. Toisaalta koska tuotteet myös kehittyvät ja tarjonta monipuolistuu koko ajan, on kiva aina tutustua kauden uutuuksiinkin. Jos löydätte omista poiminnoistani tai muusta valikoimasta teille sopivia aurinkotuotteita, suosittelen tekemään hankinnat Yliopiston Apteekista tai verkkokaupasta toukokuun aikana, kun kaikki aurinkotuotteet ovat -20 %.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluid SPF50+

Se, joka muistelee vanhoja hyviä aikoja, ei ole käyttänyt akneihoisena teininä 90-luvun kasvoaurinkovoiteita. Muistan valitettavan hyvin, kun kasvojen aurinkovoiteet olivat vielä ihohuokoset tukkivia. Nykyään hyvää kasvoille tarkoitettua aurinkovoidetta ei minusta tavallisesta päivävoiteesta erota. Ensimmäisenä ihastuin aikoinaan Avene Sun Clearance Sunscreen SP50+ -aurinkosuojaan, ja se on yksiä luottotuotteitani edelleen. Uutena kokeilin kuvan La Roche-Posay Anthelios Shaka Fluid SPF50+ -aurinkosuojaa, joka osoittautui täydelliseksi meikin alle. Koostumus on niin kevyt, nopeasti imeytyvä sekä silmänympärysihollekin soveltuva, että suosittelen voidetta lämpimästi paitsi sellaisenaan myös suojaamaan ihoa meikin alla. Meikkivoiteen aurinkosuoja on hyvä lisä, mutta ihotautilääkärien mukaan ei yksinään riittävä, varsinkin, jos auringolle altistuu yhtään pidempään.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Vichy Ideal Soleil Anti-Dark Spots 3-in-1 Tinted SPF50+

Meikkaamisella ja kasvojen suojaamisella jatkaen löysin viime kesänä, sopivasti Toscanan-maaseutumatkalle pakaten, meikkipussiini mainion tuotteen, sävyttävän aurinkosuojan niille aurinkoisille päiville, kun suojata täytyy joka tapauksessa, mutta sen suhteen on kahden vaiheilla, meikkaisiko vai eikö. Oma ihoni on aika kirjava, joten en ollenkaan pane pahakseni sitä, että suojan lisäksi voide tasoittaa ihon sävyä ja antaa kasvoille mattapintaisen mutta terveen hehkun. Vichy Ideal Soleil Anti-Dark Spots 3-in-1 Tinted SPF50+ vähentää pigmenttimuutosten näkyvyyttä ja suojaa myös ihoa korkean UVA-suojan ansiosta uusilta pigmenttimuutoksilta. Se kannattaa huomioida, että sävyvaihtoehtoja voiteessa on vain yksi. Todella vaalealle iholle sävy voi olla liian tumma, mutta keskitummille kasvoille se on juuri sopiva.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

La Roche-Posay Anthelios Comfort Lotion SPF30

Tähän hajusteettomaan ja herkällekin iholle sopivaan La Roche-Posay Anthelios Comfort Lotion SPF30 -aurinkosuojaan vartalolle ihastuin ensimmäistä kertaa ehkä kolmisen vuotta sitten. Pidän kovasti aurinkosuojan koostumuksesta, joka on kosteuttava mutta nopeasti imeytyvä, eikä lainkaan ihoa ärsyttävä tai tahraava. La Roche-Posayta pidetään herkän ihon edelläkävijänä, joten tätä yleisesti hyvin siedettyä suojaa voi suositella kokeiltavaksi haastavammallekin iholle. Suoja on vedenkestävä, niin kuin kaikki muutkin luottosuojani.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Biosolis Sun Milk Kids SPF50

Biosolis Sun Milk Kids SPF50 -suojan ostin ensimmäistä kertaa kaksi kesää sitten silloin puolitoistavuotiaalle, ja samaan luotan äitinä yhä edelleen: suoja on nimittäin Ecocert-sertifioitua luonnonkosmetiikkaa. Olen todella iloinen, että olen löytänyt suojan, joka täyttää kaikki EU:n aurinkotuotteita koskevat säädökset, mutta jonka suojausteho perustuu täysin luonnollisiin mineraalifilttereihin. Vedenkestävä voide korkealla suojakertoimella suojaa lasta kattavasti UVA- ja UVB-säteiltä. Sama tuote sopii kätevästi sekä pienen kasvoille että vartalolle.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Yliopiston Apteekin Aloe Vera Geelisumute

Olen ollut viime vuosina hieman laiska käyttämään varsinaisia after sun -voiteita ja tukeutunut kesäpäivän jälkeen enemmänkin hajusteettomiin ja rauhoittaviin luonnonkosmetiikkavoiteisiin. Tämä testiin saamani Yliopiston Apteekin Aloe Vera Geelisumute kuitenkin yllätti todella positiivisesti. Väritön ja kosteuttava geelisumute jakautuu vartalolle niin hienona suihkuna, ettei sitä tarvitse erikseen levittää. Tämän helpommaksi ja nopeammaksi ei ihonhoito muutu, vaan tätä viilentävää aloe veraa jaksaa suihkutella vaikka minkälaisissa kuuman iltapäivän väsymyksissä. Rauhoittava tuote sopii käytettäväksi myös ihokarvojen poiston jälkeen.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Betamax-aurinkokapseli

Aurinkotuotteiden etuun kuuluvat myös aurinkokapselit, kuten A-vitamiinin esiastetta, dunaliella-levästä peräisin olevaa betakaroteenia, sisältävä ravintolisä Betamax. Kapseleiden syöminen ennen kesää tai lomamatkaa voi auttaa saamaan tasaisen rusketuksen ja suojaamaan herkkää ihoa pahimmalta palamiselta yhdessä kunnollisen aurinkosuojan kanssa. Paitsi iholle A-vitamiini on tärkeää näkökyvylle ja limakalvoille.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Atopik Asteittain päivettävä vartalovoide herkälle iholle

Kotimaassa kehitetty ja valmistettu herkälle iholle suunniteltu luonnonkosmetiikkamerkki Atopik on minulle hyvin tuttu ja mieluisa kasvojen hoitamisen puolelta. Siksi lähdin turvallisin mielin kokeilemaan Atopik Asteittain päivettävää vartalovoidetta herkälle iholle. Kaurauutetta sisältävä koostumus on erittäin rauhoittava, ja toisin kuin joistain monien vuosien takaisista itseruskettavakokeiluista, tästä voiteesta helposti oikkuilevat sääreni eivät ärsyyntyneet ollenkaan. Koska voide päivettää asteittain, lopputulos on todella luonnollinen ilman eläkeläinen Miamissa -vaaraa. Uutuus, jonka levittäminen ei aiheuttanut minkäänlaista sotkua, jää minulla luottotuotteeksi vartalolle. Vahvaa rusketusta en itse halua edes purkista, mutta tervettä päivettynyttä hehkua kyllä vartalolle aivan samaan tapaan kuin sudin aurinkopuuterina kasvoillekin.

Homevialaura, aurinkosuoja, aurinkotuotteet, Yliopiston Apteekki

Toivottavasti saitte tuotepoiminnoistani vinkkejä aurinkoiseen kauteen ja omia suosikkeja saa tietysti ilmiantaa kommenteissa myös. Kaikki toukokuun -20 % -etuun kuuluvat aurinkotuotteet löytyvät Yliopiston Apteekin pisteistä sekä Yliopiston Apteekin verkkokaupasta.

Comments

  • Moikka Eve! Totta kai, aina saa kysyä. :) Uikkarit ovat tämän kesän H&M-lastenmallistoa. Aurinkolasit ovat nekin H&M, mutta viimevuotiset ja premium-mallistoa. En tiedä, onko lapsille premium-aurinkolaseja tänäkin vuonna, mutta jos on, niin voin suositella niitä lämpimästi: laatu on ollut todella hyvä. Pitkähihainen UV-paita taas on POMP de Lux. Kiitos paljon! Toivotaan, että takatalvi pian väistyy, niin päästään taas nauttimaan auringosta. Välissä ehtikin jo olla melkein shortsikelit. :)

 1. Kiitos tuotevinkeistä! Mä kävin hakemassa testiin tuon Vichyn Ideal soleil sävytetyn voiteen. Tykkään kesällä mieluiten kulkea ilman varsinaista ihomeikkiä, mutta pieni sävy ja suojakerroin olisi toiveissa. Yllättävän vaikeaa on ollut löytää hyvää, joten toivon kovasti että tämä toimii :) Muutoinkin nyt on hyvä aika päivittää aurinkotuotevarastot, koska tarve voi tulla aivan yllättäin jo toukokuussa!

  • Ilo oli puolellani, ihana jos vinkeistä oli apua! Tiedän tunteen: välillä itselle juuri oikean tuotteen löytäminen on hankalaa ja turhauttavaa. Olenkin itse sellainen, että kun jonkun lempparin löydän, käytän samaa pitkään uskollisesti, ellei sitten työn puolesta tule testattua uutta. Pidän kovasti peukkuja, että Vichyn sävy sopii sinulle. :)

   Niinpä, jos yllättää talvi aina suomalaiset, niin yllättää kyllä kesäkin. Jo huhtikuun lopussa ehti olla monta lämmintä ja aurinkoista päivää. Mitä nyt tämä takatalvi tuli väliin kiusaamaan, mutta josko se olisi sitten tässä, ettei enää juhannuksena tarvitsisi kauhistella räntää. ;) Toivottavasti pian taas lämpenee, mukavaa viikonloppua Hanna!

 2. Aloitin aurinkosuojan käytön kasvoilla jo huhtikuun alussa. Vaikka olisi kylmäkin, säteily alkaa olla silloin jo sen verran voimakasta, että suoja on mielestäni paikallaan.
  Nyt olen käyttänyt Body Shopin SPF50 suojan antavaa päivävoidetta, mutta koska se ei sovi silmänympärysiholle, täytyy ottaa joku uusi tuote testiin. Iso kiitos vinkeistä, eiköhän näistä löydy sopiva tuote! 😊

  • Tosi fiksua! Sama juttu: jo huhtikuussa olen käyttänyt aurinkorasvaa päivävoiteena niinä päivinä, kun on kunnolla paistanut ja olen viettänyt pidempiä aikoja ulkona. Oikeasti aurinkovoidehan kannattaa pitää käsillä ympäri vuoden, sillä myös aurinkoisilla talvihangilla suoja on tarpeen. Tosi ihana kuulla, että vinkeistä oli iloa! Toivon, että löydät oikein mieluisan tuotteen. :) Nyt vain tarvitaan se aurinko takaisin – ei paljoa naurata katsoa takapihalle, kun olisin halunnut grillata ja siellä sataa räntää solkenaan. :D Kivaa viikonloppua keleistä huolimatta!

 3. Kiitos vinkeistä. Imeytyykö toi Biosolis Sun Milk Kids SPF50 nopeasti vai jääkö tahmaiseksi? Sotkeenko vaatteita?

  • Moi Katja! Biosolis on kieltämättä valkoista, aavistuksen tahmaista ja huonommin levittyvää kuin tavallinen aurinkorasva. Näin on enemmän tai vähemmän aina luonnonkosmetiikkasuojien kanssa. Virve Vee, joka on kosmetiikan super asiantuntija, avaa asiaa hyvin tuoreessa postauksessaan:

   “Luonnonmukaiset fysikaaliset aurinkosuoja-aineet tuovat hyvän suojan, mutta niiden formulointi tuotteisiin on hankalaa, sillä ne jättävät iholle helposti valkoisen pinnan – niiden tuoma suoja siis tosiaan näkyy helposti.”

   https://blogit.terve.fi/ostolakossa/testissa-madaran-luonnonmukaiset-aurinkovoiteet/

   Itse en kuitenkaan ole kokenut tuotetta liian hankalaksi käyttää, en varsinkaan kasvoihin, joita eniten joutuu suojaamaan pihaleikeissä. Levittäminen vaatii vähän enemmän vaivaa, mutta on minusta sen väärti etenkin pienelle lapselle. (Vaatteiden sotkeutumista en ainakaan minä muista kokeneeni.) Eli ehkä menisin tässä tärkeysjärjestys edellä. Jos haluat nimenomaan luonnonkosmetiikkaa, tottuu Biosoliksen koostumukseen kyllä, jos taas käytön helppous on tärkein kriteeri, löytyy perinteiseltä puolelta varmasti hyvä hellevarainen vaihtoehto lapsille. Tai sitten yhdistelmä! Kevään vaatteet päällä -ulkoilupäivinä Biosoliksen levittää nopeasti kasvoille, mutta kesäisinä hellepäivinä, kun koko kroppa pitää rasvata moneen kertaa, voi helpommin levittyvä tuote olla näppärä täydentäjä. :) Aurinkoista päivää!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue