#viehättäväkohde: Håkansbölen kartano ja Ruuna Cafe & Store

Homevialaura, Håkansbölen kartano, Hakunilan kartano, Ruuna Cafe & Store, kahvila

Viikonloppuna oli aika elvyttää kaksi asiaa: saada meidän perhe kahden viikon kotoilun jälkeen (rauhallisille) ihmistenilmoille ja kunnostautua #viehättäväkohde-vinkkien kanssa kesää kohden.

Homevialaura, Håkansbölen kartano, Hakunilan kartano, Ruuna Cafe & Store, kahvila

Lanseerasin #viehättäväkohde-tunnisteen viime kesänä edistääkseni omalta osaltani kotimaan elämyksellistä matkailukulttuuria. Taustalla oli paitsi turhautumista kelmusämpyläpaikkoja kohtaan myös vilpitöntä halua tukea niitä yrittäjiä, jotka mahdollistavat meille nautinnonhakuisille vapaa-ajanviettäjille inspiroivaa lähimatkailua – sen osuus, kun ei tähän maailmanaikaan ainakaan ole laskussa.

Homevialaura, Håkansbölen kartano, Hakunilan kartano, Ruuna Cafe & Store, kahvila

Meidän tämänvuotinen kesälomamme tulee painottumaan erityisen paljon Suomeen, ja toiseksi meidän perheemme suosikkitekemistä ihan tavallisina viikonloppuina ovat erilaiset retket – hyvin usein pullakahville suuntautuvat sellaiset. Paitsi että haluan jakaa omia kokemuksiani teille, odotan tietysti innolla myös teidän kaikkien vinkkejä.

Homevialaura, Håkansbölen kartano, Hakunilan kartano, Ruuna Cafe & Store, kahvila

Vierailemisen arvoinen kohde voi olla mikä tahansa: kahvila, ravintola, hotelli, majapaikka, puisto, ranta, kartano, luontopolku, lapsikohde tai muu. Instagramissa on jo paljon ihania tärppejä #viehättäväkohde-tunnisteen alla. Tunnisteen voi myös lisätä jälkikäteen vanhoihin kuviin.

Homevialaura, Håkansbölen kartano, Hakunilan kartano, Ruuna Cafe & Store, kahvila

Tämänkertainen kohteemme, joka olikin täydellinen rauhalliselle perhesunnuntaille, oli Håkansbölen kartano eli Hakunilan kartano, ja sen pihapiirin Ruuna Cafe & Store. Viime kesänä Vanhaan Pehtoorin taloon avattu Ruuna tarjoaa kahvilan puolella muun muassa keittoa sekä pientä suolaista ja makeaa, sekä sisustuspuodin puolella nättejä löytöjä.

Homevialaura, Håkansbölen kartano, Hakunilan kartano, Ruuna Cafe & Store, kahvila

Itse kartanoon pääsee opastetulle museokierrokselle arkipäivisin, ja lisäksi kuulemma kartanolla järjestetään halloweenina kummituskierros. Kaiken kaikkiaan kartanomiljöö, jota puisto ja vanhan ajan ulkorakennukset sekä pidemmällä havostallit ja traktorit reunustavat, on hurmaava – ja tavallista kiehtovampi kontrastiensa takia. Nimittäin vaikka pihapiirissä erehtyisikin kuvittelemaan olevansa kartanonrouva, muistuttavat horisontissa siintävät betoniset lähiökerrostalot tämän päivän todellisuudesta.

Homevialaura, Håkansbölen kartano, Hakunilan kartano, Ruuna Cafe & Store, kahvila

Kaiken kaikkiaan tunnelma ainakin meidän vierailukertanamme oli erittäin rauhoittava ja akkuja lataava. Mietin taas sitä, mitä aina muutenkin kartano- ja linnamaisemissa: näihin kohteisiin pitäisi aina tulla kirjan kanssa – se toki edellyttäisi mahdollisuutta saada hetki rauhassa lukeakin.

Homevialaura, Håkansbölen kartano, Hakunilan kartano, Ruuna Cafe & Store, kahvila

Palaamme epäilemättä Hakunilan kartanolle toistekin. Sen katson varmasti tapauskohtaisesti, jaanko kaikki omat kohdevinkit myös tänne blogiin vai vain Instagram-tililleni. Ainakin Trelloon on kertynyt muistiin vaikka mitä ideoita tuleviksi kuukausiksi ja kesälomaksi.

Homevialaura, Håkansbölen kartano, Hakunilan kartano, Ruuna Cafe & Store, kahvila

Päivän asuna oli a) silmät pitkästä aikaa päässä b) esikoisen ajoilta jäänyt ei sitten yhtään mieluisa imetyspaita. Täytyykin pian tehdä tämän hetken harvinaisen huonolle vaatetilanteelle jotain: omat vaatteet eivät vielä mahdu päälle, enkä umpinaisia vaatteita voi imetyksen takia pitääkään. Täytyy sanoa, että odotusajan pukeutuminen oli tähän ajanjaksoon verrattuna lastenleikkiä.

 

Comments

  • Hi Mia! Thank you, I’m verry happy to hear that. I’m sorry I’m too lazy to write in English, too. I’m always more than happy to answer any questions though. :) Have a nice day. BR, Laura

 1. Tuo on kyllä niin totta, että ensimmäiset kuukaudet vauvan synnyttyä on haastavia pukeutumisen suhteen! Raskautta edeltävät vaatteet ei mahdu tai muuten vaan istu, kaula-aukko on aina liian paljastava (imetysrinnat!) tai hankala imetyksen kannalta… Eikä haluaisi kuitenkaan ostaa suurta määrää uusia vaatteita lyhyeksi ajaksi. Ristiriitaisesti sitä toisaalta odottaa että aika menisi nopeammin, että olisi fyysisesti oma itsensä ja “oman kokoinen”, ja toisaalta ei missään nimessä haluaisi että aika menee näin nopeaa, kun vauva on vain hetken sellainen pikkuinen nuuskuteltava mytty 😍
  H&m: ltä löysin muuten hiljattain imetystoppeja, jotka ovat sekä kivan näköisiä että käteviä!

  https://m2.hm.com/m/fi_fi/productpage.0663010003.html

  Kommentoin muuten ensimmäistä kertaa blogiisi, tämä on aivan suosikkiblogini!

  • Eikö olekin, kiitos sympatiasta! Tämä on kyllä aihe, josta voisi ja ehkä kirjoitan ihan kokonaisen avautumispostauksen. :D Juuri näin, yhtään istuvammat vaatteet eivät mahdu ja taas monia vaatteita ei saa tarpeeksi auki imettämiseen. Painin ihan saman asian kanssa. Kaikkien väliaikaisten vaatteiden ostaminen tuntuu turhalta, ja lisäksi imetysvaatteet harvoin ovat edes niin kivoja, että niitä tekisi mieli ostaa tai laittaa päälle.

   Linkki ei jostain syystä toimi, mutta olikohan sen tarkoitus viedä ihan tavallisten imetystoppien sivuille. Niitä minulla juuri on paljon H&M Mama -mallistoa ja viimeksi tilasin GAP Maternityä. Perus imetystopit ovat minunkin pelastus, mutta vielä pitäisi keksiä, mitä niiden päälle laittaa. :) Mietin, että pitäisikö ostaa ihan tavallisia over size -kauluspaitoja mieluummin kuin väliaikaisia imetysvaatteita. Instagramissa sain myös vinkin, että imettää vain paidan helmaa ylös vetämällä. En muista, teinkö niin esikoisen kanssa, mutta se voisi hyvin toimiakin – jäähän alustoppi kuitenkin suojaksi. Minulla olisi tarkoitukseen erinomaisia rennonmallisia neuleita, mutta niin lämpimiä villavaatteita ei nyt kukaan kesällä käytä. Siispä ostoslistalla voisi kauluspaidan lisäksi olla “normaalien” vaatteiden puolelta myös rentoja over size -kesäneuleita.

   Ilahduin sanoistasi hurjan paljon! Et uskokaan, miten piristäviltä ja tärkeiltä tällaiset palautteet tuntuvat. Kiitos, kun luet. <3

   • Itse tykkään juuri tehdä nuin, että nostaa vain paidan helmaa, se toimii kun alla on sekä imetysliivit että imetystoppi. Kotioloissa ja muissa rennommissa paikoissa toimii kun ottaa paidan toiselta puolen pois ja vetää olkapäältä Topin ja liivien olkaimen alas. Noh, toisaalta, nuo varmaan tiesit itsekin 😙 mutta imetysliivit,huoh, en tykkää. Kiva kun voi nyt pitää jo tavallisia, kun maidon määrä on tasaantunut. Pikkuinen nyt siis 2,5kk. Oversize-colleget ja ohuet neuleet on käytössä, ja muutkin ohuet, löysät paidat niiden toppien päällä.

    Mutta all in all, ihanaa aikaa teille siellä!

   • Suosittelen ehdottomasti normaaleita oversize-vaatteita. Mulla oli aikanaan käytössä paljon Zaran löysänmallisia kauluspaitoja (edessä napit). Ne oli keväällä ihan parhaita!

    • Kiitos ideoista ja kokemuksista! Niistä oli kovasti apua, vaikka toista kertaa imetänkin. Sen verran paljon on kolmessa vuodessa unohtunut, että parhaiten itselle sopivia käytäntöjä pitää hieman hakea uudestaan. :) Kiitos paljon myös toivotuksista ja samoin sinne onnellista kevättä!

     Samoin Tiialle kiitos komppauksesta! Juurikin löysänmallinen freesi valkoinen kauluspaita on se, mitä nyt ensimmäiseksi kaappiini kaipaan. Sellainen vaatekaapin kulmakivi pitäisi olla ilman imetystäkin, tässä kategoriassa on vaatekaapissani selvä aukko. :)

  • Huojentavaa kuulla, että en ole ajatusteni kanssa yksin. Kiitos kommentista! Kyllä imetyspukeutuminenkin tästä alkaa lutviutua, mutta selvästi se hakee vielä muotoaan. Tämä alkuvaihe on tietysti pahin, kun oma kroppa on vielä tosi kaukana palautuneesta, eivätkä omat niin sanotut tavalliset vaatteet vielä mahdu ja vauva syö (ja puklaa!) ihan koko ajan. Kauluspaitaostoksille on suunnattava välittömästi ja hei, ihan samanlaisen suojan hankin! Kylläkin Etsystä valkoisena, mutta nuo Söpön ovat kivoja myös. Tulee varmasti käyttöön kesällä kaiken maailman kahviloissa ja puistoissa imettäessä. :) Viikonlopputerkut sinne!

 2. Ah, jaan kanssasi tuskan tuon ajan pukeutumisesta. Oma ratkaisuni oli hakea zarasta yksi todella suuri (koko XL normaalin S:n sijaan) neuletakki, jonka sai ranteista käärimällä kuitenkin ihan ok-näköiseksi oversized – neuleeksi. Materiaaliltaan polyesteria/akryylia, jota en normaalisti ikinä ostaisi, mutta tästä näki heti että on tekokuidun ansiosta todella kestävä ja mikä parasta, tuli pesukoneesta täysin rypyttömänä. Ja kesti konepesua vaikka joka päivä. Materiaalin kustannuksella siis käytännöllisyyttä tässä tilanteessa.

  Toiset kaksi yläosaa, joita vuorottelin tämän neuleen kanssa olivat väljä kauluspaita ja kauluspaitamekko. Nämä ovat edelleenkin käytössä ja eivät jääneet vain tuon ajan käyttöön. Kaikkien yläosien alla käytin myös pitkän mallisia imetystoppeja.

  Tästäkin haasteesta huolimatta tuota aikaa on kyllä kaihoisaa muistella, vaikka tosiaan tuosta pukeutumishaasteesta voisi hypätä saman tien eteenpäin, olisin voinut pysäyttää kellon pienen vastasyntyneen kanssa enemmän kuin mielelläni. Ihanaa seurata teidän vauva-aikaa, toivottavasti teillä saadaan nauttia runsasunisesta ja leppoisasta sellaisesta.

  • Kiitos paljon Tintti vinkeistäsi, arvostan niitä tyylitaiturilta todella! Sepä se. Imetysvaatteissa todellakin on huomioitava myös pestävyys, kestävyys ja käytännöllisyys. Pikkusisko puklaa niin paljon, että pyykkikone laulaa koko ajan hoosiannaa. :D

   Jes, väljä kauluspaita saa kaikilta ääniä (vielä kun löytäisin hyvän sellaisen – surffailut eivät toistaiseksi ole tuottaneet tulosta) ja samalla logiikalla toimii varmastikin väljä kauluspaitamekko. Samoin ajattelin, että off shoulder -mallit voisivat toimia myös. Minulla on yksi Gap Maternityn musta off shoulder -kesämekko, äitiys- eikä imetysmallistoa, mutta yhtä kaikki se on malliltaan armollinen vielä palautuvalle mahalle, ja luulen, että sen kanssa imetys onnistuu ihan vain kaula-aukkoa alas vetämällä. Off shoulder -lookit kun ovat tosi mieluisia minulle muutenkin. Ja todella, imetystopit alustoppeina ovat pelastus asun kuin asun kanssa. Sen muistan jo viime kerralta kolmen vuoden takaa.

   Niin totta! Mikään pukeutumishaaste ei saa unohtamaan sitä, kuinka ainutlaatuista aikaa kuukaudet vastasyntyneen kanssa ovat. <3 Kiitos paljon, ja sinne jo etukäteen ihanaa äitienpäivää!

 3. Kiitos kauniista ja hyvin kirjoitetusta blogista ja vielä onnittelut vauvasta! Tuo alkuaika pienen vauvan kanssa on niin ihanaa ja ainutlaatuista.

  Minä taidan harvinaisuus siinä, että oikeasti rakastin imetysvaatteita. Kärsimme monta vuotta lapsettomuudesta, ja oli suuri etappi, kun viimein pääsin “luvan kanssa” ostamaan ensin äitiys- ja myöhemmin imetysvaatteita. Oli jotenkin ihanaa, kun kauan odotettu elämänmuutos näkyi myös pukeutumisen saralla. Hankin pienen valikoiman hyviä äitiys- ja imetysvaatteita ja käytin useimmat niistä kirjaimellisesti loppuun kahden raskauden ja imetystaipaleen aikana. Vaatteiden hinta per käyttökerta jäi tosi pieneksi, eli mielestäni järkevää rahankäyttöä. Lisäksi pukeutuminen tuntui ihanan helpolta, kun oli vain rajallinen määrä vaatteita, mistä valita!

  Imetysvaatteet olivat minusta mukavia päällä ja käytännöllisiä, helppoja pestä ja silittää. Ei myöskään tarvinnut pelätä normivaatteiden tahroittumista pukluun tai muihin eritteisiin. :) No, tykkään raitavaatteista muutenkin, joten erityisesti Boobilta löytyi kivoja raidallisia paitoja. Kylmällä säällä laitoin tavallisen neuletakin päälle. Useimpia imetysvaatteita käytin kummankin lapsen kanssa reilun vuoden. Pari vähemmän käytettyä, vielä hyväkuntoista vaatetta sain myytyä pois, ja yhtä tosi kivaa neulemekkoa käytän edelleen jopa töissä. (Itse asiassa imetän 2-vuotiasta kuopusta edelleen, mutta enää vain muutaman kerran vuorokaudessa ja lähinnä kotioloissa aamuisin ja iltaisin, joten varsinaisille imetysvaatteille ei ole sillä lailla enää tarvetta kuin pikkuvauvan kanssa oli.)

  Tämä kommentti ei nyt kyllä välttämättä auta sinua yhtään, mutta halusin tuoda esiin toisenkin näkökulman! :)

  • Kiitos tosi ilahduttavasti palautteesta ja onnitteluista! <3 Niin on, todella ainutlaatuista ja erityistä.

   Samoin kiitos ihanasta näkökulmasta, tästä tuli hyvä mieli. :) Sehän se onkin, että oikeasti sitä pukeutuisi vaikka jätesäkkiin, kun on vain niin onnellinen ja kiitollinen lapsesta. Mekin kun kärsimme keskenmenon, emmekä muutenkaan ole sitä tyyppiä, jolla ihan heti tärppää, niin saan täysin kiinni siitä, että imetysvaatteet voivat todella myös muistuttaa siitä, mikä etuoikeus niitä on saada ylipäätään käyttää. Itse olen viihtynyt molempina kertoina todella hyvin raskaana ja välillä pukeutuminen odotusaikana on ollut jopa helpompaa: kun on vain muutama asu valittavana, koko tyyli yksinkertaistuu. Imetysvaatteiden kanssa etsin vielä itseäni, mutta kuten sanottu, tämäkin asia varmasti pian lutviutuu. :)

   Tosi ihana kuulla, että olet nauttinut ajasta ja olet täysin oikeassa: sen, mitä raskaus- tai imetysaikana hankkii, niin käyttää kyllä niin puhki, että hankinnat käyttökertaa kohden ovat yleensä aina hyvin kannattavia – parhaassa tapauksessa vielä seuraavaa palvelevia. Viime kerrasta minulla on jäljellä oikein mieluisa valkoinen imetysmekko. Nyt kun se saa taas uutta kesäkäyttöä pikkusiskon kanssa, niin on kyllä jokainen euro moneen kertaan hyvitetty. :) Boob on tuttu merkki, kiitos kun muistutit siitä! Ja todellakin suorastaan asun neuletakissa minäkin, joskin kesäkuumalla täytyy sitten keksiä jotain muuta, esimerkiksi viileää ja rentoa pellavaista kauluspaitaa. Kiitos vielä positiivisesta kommentistasi ja mukavaa viikonloppua teidän perheelle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue