Rusinat korealaisen ihonhoidon pullasta

*Merkityt tuotteet saatu PR-näytteinä

Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini

Onko teille tuttua kausittainen innostuminen? Olen aina jossain määrin kiinnostunut tyylistä, kodista ja kosmetiikasta, mutta se vaihtelee kausittain, mikä kolmesta on eniten pinnalla, mistä luen ja mitä googlailen.

Ihonhoitoa en koskaan täysin laiminlyö, mutta joskus menee pidempi kausi niin, että vain sudin jotain voidetta ohimennen. Toisinaan sitten saan hyvinkin kiinni siitä, mitä tarkoittaa uppoutua kauneusblogeihin ja kiinnostua kaiken maailman uutuuspurnukoista.

Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini

Jo jonkin aikaa pinnalla on ollut korealainen ihonhoito. Ilmiö on monella tapaa mielenkiintoinen: olemmehan me länsimaalaiset omaksumassa jotain aasialaisille itsestäänselvää. Toisaalta monivaiheinen ihonhoitorutiini on kiinnostava vastatrendi. Juuri, kun aloimme tottua asioiden yksinkertaistamiseen – monikäyttöisiin tuotteisiin sekä luonnollisiin ja lyhyisiin INCI-listoihin – tulikin ihonhoidosta taas hifistelyä.

Korealaisesta ihonhoidosta on jopa kirjoitettu kaksi tuoretta kirjaa: Katja Kokon Kuulaan kaunis – korealainen ihonhoito sekä Virve Fredmanin Täydellinen iho – opas korealaiseen ihonhoitoon. Niin vihkiytynyt asiaan en ole, että olisin lukenut kumpaakaan – ainakaan vielä, seuraavassa innostumisaallossa sekin aika voi koittaa. Jos ei ole varma, kumpaan kirjaan pitäisi tarttua, kirjojen eroja on avattu hyvin Luonnonkaunis-blogin arvostelussa.

Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini

Nopeasti korealaiseen ihonhoitoon pääsee sisälle lukemalla jonkun monista asiaa avaavista nettiartikkeleista. Lyhyesti kyse on seuraavasta kymmenen vaiheen ihonhoitorutiinista: öljypohjainen puhdistus, vesipohjainen puhdistus, kuorinta, kasvovesi, hoitoneste, seerumi, kangasnaamio (sheet mask), silmänympärysvoide, kosteusvoide sekä aurinkosuoja tai yönaamio vuorokauden ajasta riippuen. Oleellisempaa kuin tietyt tuotteet, on nimenomaan rutiini. Rutiinissa voi käyttää korealaisia tuotteita, mutta yhtä lailla mitä vain muitakin.

Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini

Henkilökohtaisesti en ole toteuttanut rutiinin jokaista kymmentä vaihetta vielä koskaan, puhumattakaan siitä, että toteuttaisin ne joka päivä, puhumattakaan siitä, että toteuttaisin ne aamun ja illoin. Mutta olen omaksunut rusinat korealaisen ihonhoidon pullasta.

Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini
 • Kaksoispuhdistus – tästä en enää luovu. Tämä on minun tärkein oppini rutiinista eli nykyään pesen kasvoni kahteen tai oikeastaan kolmeen kertaan: ensin puhdistusmaidolla silmämeikin, sitten puhdistusmaidolla kasvot ja lopuksi puhdistusvoiteella kasvot. Puhdistusmaito on minulla pihistystuote, johon en panosta paljoa, mutta jonka haluan silti tietenkin olevan hyvä. Tällä hetkellä käytän koostumukseltaan miellyttävää Nivea Daily Essentials Refreshing Cleansing Milk -puhdistusmaitoa. Puhdistusvoide taas minulla on korealainen: Whamisan Organic Flowers Foam Cleansing Cream, mahdollisti paras putsari, jota olen eläissäni käyttänyt. Hinta on hieman arvokkaampi, mutta toisaalta riittoisuus on ihan omaa luokkaansa – tätä luonnonkosmetiikka-aarretta ei tarvitse kuin puolikkaan herneen verran. Kaiken kaikkiaan kaksoispuhdistus on sarjassamme miksi en tätä aikaisemmin keksinyt. Onhan pyyhkeeni jäänyt aina ennen kasvojenpesusta likaiseksi ja ajattelenhan puhtauden olevan kaiken perusta.
Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini
 • Kuorinta – jos nyt edes kerran pari viikossa. Paikoin couperosaan taipuvaisia kasvojani en kuori joka päivä, eikä rutiini sitä suosittelekaan, mutta nykyään yritän muistaa kuoria kasvot aikaisempaa useammin. Pehmeän hellävarainen Madara Exfoliating Scrub* on yksi suosikeistani.
Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini
 • Kasvovesi – nykyään enemmän hoitamiseen kuin puhdistamiseen. Kaksoispuhdistusrutiinin myötä en enää ajattele kasvovettä pelkästään tai ensisijaisesti puhdistuksen viimeistelevänä, vaan hoitavana tuotteena. Siinä missä aina ennen levitin kasvoveden vanulapulla, käytän nykyään yhä useammin levittämiseen käsiä, kuten kaurauutteella rauhoittavan Atopik Sensitive -kasvoveden* tapauksessa. Lisäksi olen hurahtanut suihkutettaviin kasvovesiin. Misellivesi ei ole minun juttuni puhdistusmielessä, sillä haluan pestäpestä kasvoni kunnolla, mutta Madara Micellar Water* on raikastava puhdistusvesi aamuihin.
Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini
 • Hoitoneste – ei, vai sitten kuitenkin joo? Hoitoneste kasvoveden ja seerumin välissä menee minulla jo liiaksi hifistelyksi, mutta toisaalta osa tuotteista tuntuu menevän sekä kasvovesi- että hoitonestekategoriaan. Kaikki luonnonkosmetikkagurut tuntuvat suorastaan ylistävän Whamisa Toner Deep Rich -kasvovettä/hoitonestettä ihon kunnon mullistavana tuotteena. Sitä minun on pakko kokeilla, mutta silloin jätän tavallisen kasvoveden rutiinistä väliin, eli omassa rutiinissani tämä on joko tai -vaihe, joko kasvovesi tai hoitoneste.
Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini
 • Seerumi – tässä iässä tarvitaan tehoaineita. Mitä lähemmäs olen tullut anti-age-ikää, sitä tunnollisemmin olen pyrkinyt käyttämään seerumia. Uusin kokeilussani on kauneuspiireissä kohkatun sarjan tuote The Ordinary Buffet, jossa pitäisi olla aimo annos tehoaineita ikääntyvälle iholle. The Ordinary ei ole luonnonkosmettiikkaa, mutta toista suosimaani kategoriaa: edullisia ja yksinkertaistettuja tuotteita, joissa keskitytään olennaiseen. Seerumin tunne iholla on hyvin neutraali, sanoisin jopa mitäänsanomaton, mutta hyvän INCI-listan pitäisi olla kiistaton. The Ordinary on brändinäkin kiinnostava: se haastaa tehokkuudellaan selektiivisen kosmetiikan edullisimmillaan jo reilun kuuden euron hintaan! Toiseksi The Ordinaryn ja Deciemin perustaja, Brandon Truaxe, ehti aiheuttaa huomattavaa somedraamaa ennen yllättävää kuolemaansa.
Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini
 • Silmänympärysvoide – must ihon ikääntyessä. Kangasnaamiota eli sheet maskia en ole vielä koskaan laiskuuksissani rutiinissa käyttänyt, mutta silmänympärysvoiteen kanssa olen ottanut ryhtiliikkeen. Käytössäni tällä hetkellä on niin Madaraa kuin Atopikia, Mia Höytöä ja Patykaa.
 • Kosteusvoide – se itsestäänselvin puhdistamisen ohella. Ennen kuin korealaisista ihonhoitorutiineista oli tietoakaan, puhdistusta seurasi aina kosteusvoide, ja yhä tänä päivänä kosteutus on se, mistä puhtauden ohella viimeiseksi luopuisin. Nykyään rutiinista viisastuneena erityisen kuivantuntuisina päivinä kerrostan mielellään päällekkäin jopa kosteusvoiteen ja hoitavan öljyn.
Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini
 • Aurinkosuoja – välttämätön tähän vuodenaikaan. Yönaamiota en enää kosteusvoiteen ja/tai ihoöljyn päälle laita, sillä se menee omalla kohdallani jo ylihoitamisen puolelle, mutta joskus korvaan yönaamiolla kosteusvoiteen – silloin iho on kyllä aamulla erityisen kosteutettu. Päivisin olen nykyään todella tarkka aurinkosuojasta, ja meikin alle levitän tähän vuodenaikaan aina aurinkovoiteen korkealla, kolmen- tai jopa viidenkymmenen suojakertoimella.
Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini

Kaiken kaikkiaan olen tällä hetkellä aika tyytyväinen ihoni kuntoon, vaikka onkin vaikea sanoa, onko (oikaisevalla) rutiinilla ollut siihen vaikutusta vai ei. Näin 35-vuotiaana voisin kauhistua ensirypyistä, mutta teiniaknehistoriani on tehnyt sen, että en voisi vähempää surra pientä juovaa, kunhan vain saan elää (omalla mittapuullani) puhtaan ihon kanssa. Aknehistoriastani johtuen raskaudet ovat olleet minulle jännitysmomentteja – joko nyt hormonit tuovat finnit takaisin. Onneksi näin ei ole kuitenkaan käynyt.

Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini

Kaiken kaikkiaan ihonhoitofilosofiani on tämä: En usko ihonhoidossa ihmeisiin, siihen, että esimerkiksi tietty yksittäinen tuote pysäyttäisi ihon vanhenemisen. Mutta siihen uskon, että kääntäen ihon hoitamatta jättäminen alkaisi näkyä. Ihonhoito on minusta myös paljon muuta kuin mekaaninen toimenpide, kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevaa omaa aikaa ja itsetuntoon vaikuttavaa huolenpitoa – selfcarea, kuten nykyään tavataan sanoa. Joskus voi olla sivuseikka, kuinka paljon se epäilyttävän lupaavilla lauseilla markkinoitu satasen seerumi oikeasti tehoaa, jos sillä ostaa itselleen laajemman hyvän olon tunteen.

Homevialaura, luonnonkosmetiikka, ihonhoito, korealainen ihonhoitorutiini

Mitä enemmän tuotteita olen näytteiden myötä kokeillut, sitä varmemmaksi olen omalla kohdallani tullut siitä, että oma juttuni on luonnonkosmetiikka sekä edulliset hyvät perustuotteet apteekista ja marketista. Siinä missä moni ajattelee, että luonnonkosmetiikka ei ole tarpeeksi tehokasta selektiiviseen verrattuna, itse ajattelen juuri päin vastoin. Selektiivinen kosmetiikka tuntuu minusta usein, varsinkin korkeaan hintaansa nähden, aika vetiseltä ja alkoholiselta, kun taas luonnonkosmetiikka aitoine raaka-aineineen jokaista pisaraa myöden tehokkaalta. Kaiken kaikkiaan valikoimaa markkinoilla on nykyään niin paljon, ettei kukaan varmastikaan jää sopivaa ihonhoitoa vaille suosii sitten luonnollista tai synteettistä, selektiivistä tai päivittäispuolen kosmetiikkaa omien mieltymystensä ja ihotyyppinsä mukaan.

Oletteko te kokeilleen korealaista ihonhoitorutiinia – oikaisten tai orjallisesti?

Comments

 1. Iso kiitos tästä, tämä oli ihan loistava postaus tälläiselle toiselle todella laiskalle tyypille joka ei ole oikein ollut selvillä tästä korealaisesta ihonhoidosta! Olen itse todella laiska mitä ihonhoitoon tulee, ja toisaalta samoin kun sinulla, myös minulla se menee kausittain. Joskus jaksan läträtä kaikkien purnukoiden ja purkkien kanssa, joskus iltaisin väsyttää niin julmetusti että hyvä että jaksan edes naamaa pestä. Koska olen niin laiska, en ikinä jaksaisi juuri tehdä tuollaista kymmenen kohdan ihonhoitorutiinia joka ilta, mutta tuo kaksoispuhdistus kuulostaa niin järkeenkäypältä että sitä pitäisi yrittää kokeilla. Jos laiskuus ei iske :D

  Olen itse pikkuhiljaa vaihtanut puteleita luonnonkosmetiikkaan juuri sen takia koska ne tuntuu iholta niin ihanalla. Ostin ihanalta Etelä-Afrikkalaiselta Skoon-merkiltä aivan mielettömän kosteusvoiteen jonka laittamista iholla odotan joka kerta. Se on niin tehokosteuttavaa että iho vaan tuntuu äärettömän ihanalta sen jälkeen!

  • Mahtavaa, jos tällainen omakohtainen for dummies -versio auttaa alkuun. :) Mielestäni parasta on, että kaikista rutiineista, elämänfilosofioista tai mistä hyvänsä voi poimia ne itselle sopivan kuuloiset kohdat omanlaiseksi kokonaisuudeksi. Tunnistan tuon iltaväsymyslaiskuuden niin hyvin! Kasvojen pesusta en onneksi koskaan luista, mutta välillä jää se hätäinenkin kosteusvoide levittämättä, jos on oikein nuutunut. Sitten taas toisinaan on ihana läträtä kylppärissä oikein ajan kanssa. Kaksoispuhdistuksen koen menevän nykyään siinä missä tavallisenkin, eli siitä voisi olla hyvä aloittaa. :) Puhtauden tunne on kuitenkin parasta, on kyse sitten kasvoista tai lakanoista.

   Eikö vain! Samaa mieltä, että luonnonkosmetiikka tuntuu iholta todella ihanalta. En ole koskaan tainnut testata huonoa luonnonkosmetiikkaa. Ainoastaan hiustenhoito on vähän vaikeampi kategoria, mutta siinäkin sampoot ovat mielestäni täysin synteettisten tasoisia jopa Urtekramin tyyppisessä markettihintaluokassa.

   Skoon näyttää ihanalta! Vitsi miten paljon kivoja luonnonkosmetiikkabrändejä sitä nykyään onkin. Kauaksi ovat jääneet hamppumielikuva-ajat. Nyt luonnonkosmetiikka pärjää estetiikassa, elämyksellisyydessä ja luksuksessa täysin synteettiselle. Ihana, että olet löytänyt tuollaisen lempparin!

 2. Tää korealainen ihonhoito on mielenkiintonen! Toisaalta varmasti hyvät puolensa, mutta toisaalta epäilen että osittain vaan markkinakikka saada ihmiset kuluttamaan enemmän. Toi Whamisan puhdistusvoide on todellakin huikeen hyvä! Mutta mulla se kyllä puhdistaa ihon ja meikin yksinäänkin melkein narskuvan puhtaaksi, ja jopa silmämeikin. Oisko siis siltikin tarpeen tehdä tuplapuhdistus? Sulla Laura jää meikkiä kasvoille vielä Whamisan jälkeen?

  • Moi Hanna, eikö olekin mielenkiintoinen! No ihan totta. Mikä kosmetiikkateollisuudessa ei olisi markkinakikkaa. ;) Kyllähän se hieman huvittaa, että meille myydään ihan jokaiseen kohtaan omaa tuotetta – ja taas ensi sesongissa uutta.

   Korealaisessa ihonhoidossa uskon kuitenkin siinä mielessä olevan perää, että etenkin hälyyttävien ilmansaasteiden Aasiassa kasvot oikeasti on pakko pestä kahteen kertaan, eikä se huonoa varmasti tee täälläkään. Ajattelen itse niin, että ilman monivaiheista rutiinia aivan varmasti pärjää, mutta toisaalta voisi sitä huonompiakin harrastuksia ja intohimoja olla, varsinkin, jos yhtään suosii luonnollista kosmetiikkaa.

   Yhtä kaikki kyllähän kaikkeen kannattaa suhtautua sopivalla varauksella. Vaikka rakastan työni puolesta kokeilla omantyylisiä ihonhoitotuotteita, niin esimerkiksi meikkipussin sisältö minulla on vuodesta toiseen aika sama. Omalla kohdallani yritän olla tarkka siitä, ettei mikään kosmetiikka koskaan kylpyhuoneen kaapissa vanhentuisi. Jos purkkeja joutuu heittämään pois, tietää, että niitä on turhaan liikaa. Siis kultainen keskitie tässäkin!

   Ihana, jos olet myös ihastunut Whamisan putsariin! Täytyy sanoa, että vaikka putsari on mielestäni 10+, ja tunne iholla puhdistamisen jälkeen melkein narskuvan puhdas, niin silti ainakin valkoinen pyyhe armotta muistuttaa, ettei toinenkaan puhdistus ole turha. Siksi olen tykästynyt siihen, että varmuuden vuoksi pesen kasvot meikkipäivinä ensin Nivean puhdistusmaidolla, sitten Whamisalla. :)

 3. Minulle tuo korealainen ihonhoito on vähän sellainen juttu että seuraan sivusta mielenkiinnolla (kuten luonnonkiharaisena tätä curly girl -ilmiötä), mutta pysyttäydyn ainakin toistaiseksi omissa hyviksi havaitsemissani tuotteissa, joka pitkälti painottuu luonnonkosmetiikan puolelle ihonhoidossa. Uutuudet toki kiinnostaa aina, ja mielenkiintoista aina saada tietää mitä muut käyttävät! Nyt etsinnässäni on aurinkosuoja kasvoille joka sopii meikin alle, mainitsit siitä, joten saanko udella mitä käytät? :)

  • No juri näin! Sama juttu suurimman osan kanssa, harva ilmiöistä tuntuu omalta. Ei tuntunut contouring enkä myöskään ole kokeillut luonnonkiharaisena curly girliä. Tästä korealaisesta saakin jo sitten jotain itselle irti, mutta tuotteita minäkään en ole vaihtanut. Käsittääkseni korealainen kosmetiikka painottuu synteettiseen lukuun ottamatta Whamisaa, joka on luonnonkosmetiikkaa. Minäkin pysyn siis tuotteissa pitkälti tutuissa ja turvallisissa, mitä nyt hieman monipuolisemmin ja tunnollisemmin niitä rutiinin myötä käyttäen. Whamisan hoitovettä on vain ehkä uusista tuttavuuksista pakko kokeilla. :) Samaa mieltä, on aina tosi kiinnostavaa kurkistaa muiden kylpyhuoneenkaappeihin ja meikkipusseihin!

   Saat totta kai! Aurinkosuojissa käyttöni painottuu ainakin vielä synteettisiin apteekkituotteisiin. Jos puhutaan ihan aurinkoaurinkovoiteista kasvoille, luottotuotteeni on jo pitkään ollut Avene Sun Cleanance Sunscreen, koska se ei tuki ihohuokosia (katso kohta aknetraumat :D). Tänä kesänä testasin ensimmäistä kertaa La Roche-Posayn Anthelios Shaka Fluidia ja sekin on todella hyvin. Erittäin kevyt eli solahtaa mainiosti myös meikin alle ja silmänympärysalueelle. Apteekkilemppareistani kirjoitin tarkemmin täällä: http://homevialaura.com/2019/05/erilaisen-kesan-suunnitelmat-aurinkotuotesuosituksin/

   Markettipuolelta Nivealla on todella hyvät, myös meikin alle sopivat aurinkovoiteet kasvoille: Nivea Sun Face Cream Anti-Age Anti-Pigmentation SK30 sekä Nivea Sun UV Face Soothing Sensitive Sun Cream SK50. :)

   • Mahtavaa, kiitos! Minulta oli jotenkin sujahtanut ohi tuo postauksesi, hyviä vinkkejä ja apteekkiin siis! :)

 4. Minäkin omaksuin viime vuoden puolella tuon korealaisen kaksoispuhdistuksen! Dermosilin öljypohjainen puolukkaputsari ja L300-sarjan vaahtoputsari ovat budjettiystävällinen ja erittäin toimiva yhdistelmä 😊 jättää iholle puhtaan ja kosteutetun tunteen olematta kuitenkaan narskuvan puhdas ja kuiva! meikkeinä käytän sitten luonnonkosmetiikkaa.

  • Moi Anniina ja kiva kuulla! Tuplapuhdistuksella voi ainakin olla ihan varma, ettei iholle turhaan kerry epäpuhtauksia. :) Uskon, että olet löytänyt tuosta tosi toimivan setin! Minullakin on jo pitkään ollut perus tuotteita akselilla Nivea, L300, LV ja Erisan – hyviä ja hellävaraisia kaikki. En näe järkeä maksaa kaikesta kymppejä, kun nämä hoitavat hyvin päivittäisen tehtävänsä monessa asiassa, vaikka lisäksi mukana onkin sitten luonnonkosmetiikkaa ja joitain panostus-tuotteita. :)

   Meikeissä taas olen itse jämähtänyt synteettiseen, johtuen kai ihan siitä, että kun on kerran löytänyt lempparit, tuntuu liian vaivalloiselta metsästää toiset. Mutta luonnonkosmetiikan meikkien kategoria on kai kehittynyt niin hurjasti, että sekin päivä varmasti koittaa, että tulen vähintään sekakäyttäjäksi kokeilujen kautta. :)

 5. Itse olen niin laiska (ja pikkulapsiarjen väsyttämä), että ihonhoitoni on vain kaksivaiheinen; pesu ja kosteutus. Katsoin joskus dokumentin, missä valotettiin kosteusvoiteiden toimintaa. Ymmärtääkseni ainoa tutkimusten mukaan ihon kuntoon vaikuttava ainesosa on A-vitamiini (retinoli). Muut kosteusvoiteiden hyödyt perustuvat ainoastaan mukavuuteen, eli niiden iholle jättämään tunteeseen. Siksi minulle riittää marketista saatava suomalaisvalmisteinen perusvoide. Monivaiheinen korealainen metodi varmasti saa aikaan tunteen siitä, että huolehtii ihostaan hyvin ja siksi iho myös tuntuu hyvin hoidetulta.

  • Moi Tiia! Tämän, jos jonkun, ymmärrän. Jos pitäisi valita kaksi, olisi minullakin juuri nuo samat. Ja usein onkin, sillä suinkaan aina en jaksa useampaa vaihetta läpikäydä. Tosin iltaväsymys on johtanut siihen, että nykyään piristän joskus aamujani seerumilla ja silmänympärysvoiteella. Jos on meikitön kotipäivä, jaksan joskus aamuisin panostaa siis enemmän ihonhoitoon. (Älä tosin silti luule, että näyttäisin niinä hetkinä miltään muulta kuin posteljoonin pelästyttävältä sotkunutturamutsilta. :D) Mutta fiilis itsestä huolehtimisesta on nimenomaan minusta se kaikista tärkein juttu. :)

   Vielä kun oppisin ottamaan hammaslangan samalta kantilta, se iltarutiinissa tuntuu kertakaikkisen ylitsepääsemättömältä eli samaa laiskuutta löytyy täältä. Samoin jalkahoito on odottanut tekemistään useamman kuukauden… Mañana, kylläs tiedät. ;)

   Marketissa on paljon erinomaisia tuotteita! Asioista ei kannata tehdä yhtään vaikeampia kun ne ovat eli jos simppelillä puhdistus ja kosteutus -linjalla iho voi hyvin, niin sehän on pelkästään mahtavaa. :) Kivaa viikonloppua!

 6. Iso kiitos mielenkiintoisesta artikkelista ja perinpohjaisesta asiaan paneutumisesta.
  Itse taistelen todella huonon ihon kanssa. Nuorena nuoruusiän akne, aikuisena aikuisiän akne ja sitä rataa… Pitkät tetrasykliini- ja Roaccutan kuurit ovat auttaneet ja pahimmat ongelmat on nyt selätetty. Eli nyt pitää korjailla tuhon jälkiä ja odotella tulevatko näpyt takaisin ennen kun ihoa aletaan hoitaa laserilla arpien ja punaisten jälkien poistamiseksi. Iho on edelleen vahamaisen rasvainen, joten tehokas puhdistus aamuin illoin on välttämätön asia. Tuo kaksois/kolmoispuhdistus tuntuu kuin minulle tehdyltä, joten se menee ainakin kokeiluun. Rasvainen ihoni pidättää jo itsessään kosteutta niin tehokkaasti etten ole tähän mennessä edes kaivannut kosteusvoidetta, mutta kasvovesi, seerumi ja hoitoneste voisi olla kokeilemisen arvoinen juttu! Luulen että se tekee oikein hyvää. Noita kuorinta-aineita tutkiessa toisaalta aina miettii, että mitä se kuoriva aine itsessään sisältää ja mistä se on tehty. Jutut mikromuovia sisältävästä kosmetiikasta, erityisesti kuorivista tuotteista saavat kyllä miettimään mikä on tarpeellista ja mikä taas ei.
  Mutta joka tapauksessa kiitos tästä, ja varsinkin siitä, että tuotteiden nimet on reilusti esillä, sekä siitä että kaikenhintaisia tuotevaihtoehtoja on mainittu tekstissä.

  • Kiitos itsellesi Tarja lukemisesta ja kommentoimisesta. :)

   Saat kaiken sympatiani! Huono iho on ennen kaikkea omalle sisäiselle fiilikselle todella iso asia. :( Tiedän, mitä tuntuu kokeilla kaikki markkinoiden kuurit ja kosmetiikat. Minulla auttoi lopulta e-pillerit. Pidän molemmat peukut pystyssä, että näpyt pysyisivät poissa ja saisit sen jälkeen hyviä tuloksia laserilla! Vaikka en ole lääkäri enkä kosmetologi, voisin kuvitella, että kaksoispuhdistus tekisi ongelmaihonkin tapauksessa hyvää, kun vain tuotteet ovat oikeat. Minun ymmärtääkseni myös rasvainen iho kaipaa kosteutusta, eli se kannattanee erityisesti kaksoispuhdistuksen jälkeen muistaa. Niin moni on kehunut Whamisan hoitovesiä ihon kunnon parantamiseen, että niitähän voisit vaikka kokeilla. Onneksi nykyään ei välttämättä tarvitse edes mennä kosmetologille, sillä jo kaupoista ja apteekeista saa todella asiantuntevaa apua tuotevalintojen kanssa.

   No kyllä! Sama huoli mikromuovista ja siksi kaikista tarkin olen siitä, että kuorinnat ovat aina luonnonkosmetiikkaa. Esimerkiksi Urtakramilla ja Organic Shopilla on aivan ihania vartalokuorintoja muutamalla eurolla. Niitä suosittelen luonnollisina mökkituliaisiksi maalle nyt kesällä ja ihan muutenkin. :) Itselleni on tosiaan tärkeää tuoda esille hyviä edullisia löytöjä, koska olen itse tasapainoilija: joihinkin panostan, mutta monissa asioissa myös pihistän. Laadusta en koskaan tingi, mutta monessa kategoriassa löytyy hyviä helmiä alle kympinkin hintaan. Ihanaa kesää sinulle!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue