3 x kivempi kotiinpaluu

*Stokke JetKids -matkalaukku saatu PR-lahjana

Homevialaura, matkustaminen lasten kanssa, kotiinpaluu matkoilta

Mukavaa maanantaita! Vaikka me lomalla olemmekin, niin maanantai on tänään ihan maanantai: pyykkikone hurisee taustalla, loppujakin nyssäköitä puretaan ja valmisruoka mikrotetaan pöytään. Kerron myöhemmin kotimaanmatkastamme, mutta tähän väliin jaan kolme asiaa, joilla meidän kotiinpaluu reissusta – niin kotimaasta kuin ulkomailta – käy sujuvammin. Härdelliltä ei koskaan voi perhereissuilla välttyä, mutta näin kotiutuminen on sentään hieman helpompaa.

Homevialaura, Stokke JetKids, lasten matkalaukku, matkustaminen lasten kanssa, kotiinpaluu matkoilta

1. Kodin siistiksi jättäminen

Lähtösiivousta en voi tarpeeksi korostaa. Itselleni etenkin ulkomailta paluu on jo niin iso kulttuurishokki itsessään, että kodin täytyy olla lempeästi vastaanottava. Mistään jokaisen kaapin taakse ulottuvasta monen tunnin suursiivouksesta en puhu, vaan perus siisteydestä: vaikka pikaisesta imuroinnista, tuuletuksesta, tavaroiden paikoilleen laittamisesta ja sohvatyynyjen oikomisesta ennen lähtöä. Omaan kotiin on niin paljon mukavampi palata, kun se on kutsuva ja siisti, ja kauniina kotia osaa myös tauon jälkeen entistä enemmän arvostaa.

Homevialaura, kotiinpaluu matkoilta

2. Pyykkien lajittelu jo matkan aikana

Tämä meidän juuri aloittama tapa on suorastaan vallankumouksellinen minunkaltaiselle ihmiselle, joka lykkää ja lykkää matkalaukkujen purkamista. Ennen teimme niin, että jokaisen pyykit pakattiin takaisin jokaisen omaan matkalaukkuun. Sieltä pyykkejä piti sitten kaivaa puhtaiden vaatteiden joukosta ja koko homma tuntui tahmealta ja aiheutti viivästelyä. Nykyään keräämme koko perheen pyykit yhteen laukuista. Näin ne voi kotiin palatessa nostaa muutamassa sekunnissa suoraan pyykkikoriin ja -koneeseen. Näin myös loppujen matkalaukkujen purkamiseen on huomattavasti matalampi kynnys ja koko arkeen palaaminen sujuu nopeammin.

Tällä road tripillä oltiin liikkeellä ihan tavallisin laukuin, mutta ensi lentomatkalle mukaan lähtee tosi kätevänoloinen Stokke JetKids*, jonne lapsi saa omia tavaroitaan, jonka päällä voi kentällä istua ja josta saa vielä tehtyä tarvittaessa sängyn lentokoneen istuimeen. (Ja josta tuli heti hittilelu ruokapöydäntuoleista lentokonetta rakentavalle pikku travellerille.)

Homevialaura, Stokke JetKids, lasten matkalaukku, matkustaminen lasten kanssa, kotiinpaluu matkoilta

3. Ruokaa ensi hätään kaapissa

Nykyään on tietysti helppoa, kun ruokaa saa osasta kauppoja vuorokauden ympäri ja lentokentälläkin on Alepa. Minusta kauppaan meneminen reissusta rähjääntyneenä, kädet täynnä, mahdollisesti vielä väsyneet lapset takapenkillä koska olemme perille -viisua veisaten, ei kuitenkaan ole missään määrin mukavaa, joten mieluummin varustaudun ostamalla valmiiksi kotiin jotain ruokaa ensi hätään. Esimerkiksi leipää pakkaseen, jääkaappiin avaamattomina pakkauksina levitettä, juustoa, jugurttia ja mehua, säilyvänä kananmunaa, pastaa ja kastiketta, tai mitä milloinkin. Kuitenkin niin, että ensimmäinen ruokailu tai pari onnistuu rauhassa kotiutuen ilman kauppaan kiirehtimistä.

Comments

 1. Puhdas ja siisti koti, puhtaat lakanat sänkyyn ja ei vanhoja pyykkejä narulla, kun reissusta kotiutuu. 👌 Reissussa meillä on neljä pyykkisäkkiä mukana, joihin jokainen perheenjäsen lajittelee vaatteet valmiiksi oikean värisiin, joten säkit voi tuupata suoraan koneeseen.

  Perusruokatarvikevinkin otan ehdottomasti käyttöön ensi kerralla.

  Kiitos taas hyvästä vinkistä. Miten en sitä ole tullut ajatelleeksi. 🤔

  • Kyllä! Loma on kuitenkin aina kokonaisuus. Iso osa lomaa on matkan odottaminen ja suunnittelu sekä sitten miellyttävä paluu, jossa arki iskisi ihan shokkina vasten kasvoja. :)

   Ah, ihanaa, kun täällä on noin vihkeytynyttä väkeä. Meillä oli mukana vasta yksi pyykkikassi, mutta todennäköisesti upgreidaamme jossain vaiheessa erivärisille pyykeille omistetuille. :D Yhtä kaikki oli kyllä niin paljon mukavampaa ja kätevämpää pitää likapyykki ja puhtaat vaatteet erikseen.

   Tosi kiva, kun sait hyvän vinkin! No niinhän se menee. Koen itsekin usein miten en tuota tullut aikaisemmin ajatelleeksi -hetkiä. Teidän kanssa on tosi kiva vaihtaa näitä käytäntöjä – olkoonkin ne uusia oivalluksia tai itsestäänselvyyksiä. :)

 2. Lisään listaan vielä yhden, vaihdan pyyhkeet ja lakanat ennen matkaa, niin on mukava kellahtaa matkustamisesta väsyneenä puhtaisiin lakanoihin. Borta bra, men hemma best.

  • Niin totta! Mikään ei ole ihanampaa kuin käydä nukkumaan puhtaisiin lakanoihin. :) Jos ei lähtöpäivänä ole aikaa, niin vaihtaa voi vaikka sitten sitä edellisenä. Itselläni paluu, etenkin ulkomailta, on aina pieni kulttuurishokki mutta samanaikaisesti on kotiinpaluussa aina oma lämmin jälleennäkemisen taikansa.

 3. Ehdottomasti, hyviä vinkkejä! Jotenkin vielä kun saisi reissun ajaksi kotiin jäävälle poikaystävälle viestittyä kuinka paljon mukavempaa siistiin kotiin on palata, niin olisi jo aika hienoa ;) Terveisin pyykkivuorien keskelle reissusta palannut, kaikella rakkaudella :D

  • Kiva kuulla, kiitos Hanna! Ja ymmärrän täysin. Siinä on kyllä haaste, jos vähemmän siisti osapuoli jää yhtään pidemmäksi aikaa kotiin. Pidän peukkuja, että poikaystäväsi joku päivää yllättää siistillä kodilla – tietäisivätpä vain, millainen määrä pisteitä siitä ropisee. ;)

 4. Minulla on ollut aiemmin joku ihmeen tarve tyhjentää myös jääkaappi ennen reissua, mutta kylläpä tosiaan helpotti elämää kun pari päivää sitten palattiin kotiin umpiväsyneenä myöhästyneiden yölentojen ja lyhyiden lentokenttähotelliunien jälkeen, että kaapissa oli ruokaa ensimmäiseksi paluuillaksi. 🙏

  • Ymmärrän! Samaa tyhjentämistä teen kyllä minäkin ja yleensä meillä onkin viimeisen päivän parin annokset sekalaisia keräilyjä, ettei mitään menisi hukkaan. Tyhjennän siis jääkaapin pilaantuvista, mutta ostan sitten muutamia avaamattomia pakkauksia täydennykseksi. Tosiaan, eikö helpotakin ensimmäisiä hetkiä. :) Kiitos kommentista, mukavaa kuulla myös muiden tavoista!

 5. Ihan samat jutut meillä! 10 vuoden avioliiton jälkeen mies on myös sisäistänyt tämän ja mun jälkeen lähtiessään nyt lomamatkalle oli siivonnut vaikka lähti yksin yksivuotiaan kanssa! Kolmen viikon lomareissun jälkeen odottaa siivotti koti ja vaihdetut lakanat, ihana kellahtaa omaan sänkyyn.

  Mä laitan yleensä pyykkikoneen heti pyörimään kun tuun kotiin reissusta, oli kello mitä tahansa 😅

  Ihanaa keskiviikkoa!

  • Hauska kuulla! Kiitos Meri kokemusten jakamisesta. Mahtavaa, peukku miehellesi! Myös meillä mies on ihan samoilla linjoilla näistä – itse asiassa hän on se, joka pyykkien erikseen pakkaamistakin ehdotti. Siis nimenomaan, se on tosi ihana tunne palata siistiin ja kauniina vastaanottavaa kotiin ja kellahtaa omaan sänkyyn.

   Ja mahtavaa vielä tuo välitön pyykkikoneen pyörimään laittaminen, kuulostat ihan mieheltäni. :D Kiitos ja leppoisaa kesän jatkoa sinne!

 6. Itsellekin on tärkeää tuo lähtösiivous (viimeksi jäi tekemättä, ja kotiinpaluu oli muuten ankeaa), mutta tuota vipaa vinkkiä en ole tajunnut! Se on kyllä tosi vaivalloista ruveta murehtimaan ruokaa kotiin palatessa, joten tää täytyy ottaa jo tänään huomioon, kun lähdetään huomenna pidennetylle viikonlopulle :).

  • Moikka! Vitsi, uskon täysin kotiinpaluun ankeuden. Reissun jälkeen on muutenkin tunteet uusien muistojen luomisen myötä pinnassa, joten varsinkin visuaalisesti herkempi ihminen kaipaa kyllä seesteyttä kotiinpaluuseen. Tosi kiva, jos ruokavinkistä oli iloa! Tartu siihen ihmeessä, moni asia kuitenkin säilyy avaamattomana jääkaapissa tai sitten vähintään pakkasessa. :) Ihania reissuja!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue