Klassisen vaatekaapin beige villakangastakki, check

Homevialaura, villakangastakki, beige, camel, & Other Stories, Oversized Alpaca Blend Coat

Nyt tekee mieli tehdä oikein vanha kunnon ostospostaus, sillä tätä klassisen vaatekaapin kulmakiveä ehdin etsiä vuodesta kahteen niin uutena, normaalihintaisena, alelöytönä kuin second handinä. Kyseessä on beige villakangastakki.

Homevialaura, villakangastakki, beige, camel, & Other Stories, Oversized Alpaca Blend Coat

Minulle se oikea, Oversized Alpaca Blend Coat, löytyi lopulta & Other Storiesin mallistosta. Olin liikkeellä hellepäivänä, mutta en ole ollenkaan sellainen, ettenkö pääsisi talvitakkimoodin kesämekossa tai ettenkö voisi sovittaa rantakaftaania pipo päässä. Shoppailen yleensä tarkalla listalla spontaanien fiilisostosten sijaan (joskin niillekin on joskus aikansa ja paikkansa), joten silloin on toimittava, kun se oikea osuu kohdalle.

Homevialaura, villakangastakki, beige, camel, & Other Stories, Oversized Alpaca Blend Coat

Tämä takki oli juuri sen värinen beige, jota toivoinkin: ei liian kameli mutta ei liian hailakkakaan. Laatu tuntuu todella viimeistellyltä ja kangas kauniin pehmeältä. Aikuistakkia kun etsin, sai pituus olla yli polvien ja kaulukset skarpin viimeistellyt. Pidän siitä, että takissa ei ole mitään ylimääräistä, ja että se kiedotaan istuvaksi rennosti ja vähän aamutakkimaisesti sitomalla.

Homevialaura, villakangastakki, beige, camel, & Other Stories, Oversized Alpaca Blend Coat

Jos joku on vailla samantyyppistä takkia ja harkitsee tätä, niin tiedoksi, että mitoitus todella on tuotteen nimen mukaisesti over size. Ostin takista koon 34, mitä ei normaalisti koskaan tapahdu, mutta tässä takissa pieni koko istui ehdottomasti parhaiten olkapäistä.

Homevialaura, villakangastakki, beige, camel, & Other Stories, Oversized Alpaca Blend Coat

Netflixiin ilmestyneiden uusien Suits-jaksojen ja loman päättymisen myötä tekisi mieli pukeutua muutenkin vain skarpisti – ja sehän on tosi ajankohtaista tässä vaunulenkkiarjessa. (Siitä puheen ollen olen vihdoinkin tekemässä toivepostauksen mamma-arjen casual-asuista.)

Homevialaura, villakangastakki, beige, camel, & Other Stories, Oversized Alpaca Blend Coat

Tämän kokonaisuuden valkoinen pusero on DOTS Storesilta PR-lahjana saatu ihanan rennosti laskeutuva Second Female ja housut Lindexin. Niin kuin viimeksi mainitsin, housut ovat niitä, joita vielä tähän syksyyn tarvitsen – ja jota kaikista vähiten jaksaisin ja haluaisin lähteä metsästämään. Jos minulta kysytään, uikkarienkin sovittaminen a walk in the park verrattuna housuihin, ja näin ajattelen ihan ilman synnytyksiäkin. Toiseksi voin nykytietämykselläni todeta: leggins are pants.

Homevialaura, villakangastakki, beige, camel, & Other Stories, Oversized Alpaca Blend Coat

Pian tulee postaus myös sesongin lempiyläosistani, neuleista. Siinäpä vasta ihanan yhteistyökykyinen turva- ja luottovaate.

Millaiselta teidän sesonki näyttää, onko jotain tiettyä syksyn hankintalistalla?

Comments

 1. Kaunis!

  Oon katsonut samaa takkia! Mutta kyttäsin sitä KOKO talven, kevään ja kesän eikä se samperi tullut aleen koskaan 😅 pitänee ostaa täyshintaisena, kun työnantajana ei ole Kela…

  • Kiitos Meri ja hauska kuulla, että olet iskenyt silmäsi samaan! Hyvä maku sinulle. ;) Ja täällä kyllä arvostetaan alehaukan periksiantamattomuutta. :D

   Teidän kommenttien myötä vasta itse opin, että takki on tosiaan ollut mallistossa ennenkin. Totesinkin Instagramissa, että aika ihana, kun ketjuvaatteestakin voi tulla monivuotinen klassikko. Miksi ihmeessä tuotetta ei möisi seuraavanakin sesonkina, jos se on erityisen onnistunut. Kyllä sinullekin varmasti jää kappale hyvää hetkeä varten. :) Ihanaa viikonloppua!

 2. Oi odotan innolla kotiäidin vaatetus postausta! Itselläkin leggarit on housut nykyään :D itsekin inhoan housujen sovitusta. Äitiyshousut on liian isoja (onneks! :D) mut normaalit housut ei mahdu. Yhdet hyvät “housut” sentään oon löytänyt, cubukselta paksummat leggarit. Sellaiset missä vetoketjutaskut. Kyl ne housuilta näyttää :D

  Niin ja hei, upee takki! Sopii sulle niin hyvin <3

  • Kiva kuulla, Satu! Luvassa leggareita (siis sporttileggareita, ei näitä “housuleggareita) ja tuulitakkia. :D

   Eikö olekin vähän kinkkinen välivaihe, kun tosiaan onneksi äitiysvaatteet ovat liian isoja mutta omat tavalliset housut vielä liian pieniä. Cubuksen paksumpia leggareita on kehunut joku muukin. Juuri samanmoisia tarkoitan! Omani ovat Lindexin, mutta tarvitsisin vielä vaihtoparin tai kaksi. Zarassa on tämäntyyppisiä myös, mutta Zaran alaosia en ole oikein koskaan saanut istumaan itselleni. Yhtä kaikki onneksi tällaisia nykyään myydään. Olen huomannut, että aika moni meistä viihtyy samoissa. ;)

   Kaunis kiitos ja rentouttavaa viikonloppua sinne! <3

 3. Mun pitäisi käydä syksyn hankintalista läpi. Onnistuin kyllä löytämään tässä täydellisen sidottavan neuletakin. 💕

  Sen sijaan neuvolantäti tarjoili ikävän yllätyksen. Ajattelin, että pienemmän kanssa selvitään syksystä 86cm vaatteilla. Noh, neiti on ottanut pyrähdyksen ja on nyt 86,5cm pitkä.
  Uutta kylmän kauden garderobia siis kasaamaan. 😭 Onneksi meidän Pomp de Lux kutsut on parin viikon päästä.

  • Oi, neuletakki on kyllä tärkeimpiä syysvaatteita! Siitä löydöstä on hyvä sesonki käynnistää. Kaunis päällä ja tärkeä myös kerrospukeutumisen kannalta. :)

   Voihan kasvuvauhtia! Välillä tosiaan sitä huomaa ihan yhtäkkiä, että jommalla kummalla lapsella on trikoiden sijaan caprihousut. :D Mutta kuten sanoit, on nättien lastenvaatteiden hankkimisessa toki oma ihanuutensakin. Voi miten kiva, jos siellä on POMP de Lux -kutsut!

 4. Tänne tarvittaisiin vedenpitävä parkatakki, koska pikkulapsiarki ja kohta alkavat pyöräilymatkat syksyisessä säässä opiskeluihin. Suosituksia? :)

  • Moikka Elisa! No se onkin must must must vaate! Omani on kitinvärinen Didriksonsin Jolina-parka. Bongasin sen Scandinavian Outdoorsin alesta ehkä vuosi sitten. Tämä, joskin Sportamorestakin näyttää loppuneen: https://www.sportamore.fi/tuote/138691-didriksons-jolina-parka-f-gra

   Yhtä kaikki Didriksons on minusta ainakin sellainen merkki, joka kannattaa katsoa. Olen ollut omaani tosi tyytyväinen. Pitää tarpeeksi vettä ja on ulkoilutakiksi kivan neutraali ja malliltaan vähän pidempi (ellei sitten liian pitkä pyöräilyyn). :) Onnea etsintään!

 5. Hei, aivan ihana takki ja vieläpä alpakkasekoitetta, joka on hienoa villaa. Ajaton, kiva malli. Hyvä hankinta.
  Minulla on myös “lista” hankinnoista joka vuodenajalle, mutta saatan jouluna ostaa sandaalit, jos löydän etsimäni. Kaapissani on joitakin vaatteita, kenkiä ja laukkuja, jotka odottavat tulemistaan. Teen monesti edullisia löytöjä, kun ostan väärään aikaan vaatteita.
  Makuni on klassinen ja sama värimaailma jatkuu vuodesta toiseen, joten tiedän tarkkaan, kun sopiva helmi löytyy.

  • Kiitos Merja! Ihan samat ajatukset, alpakkasekoite on ihanaa. Uskon, että tämä palvelee minua monta vuotta. :)

   Tässä on varmasti monenlaista koulukuntaa, mutta hauska kuulla, että teet myöskin hankintoja ostoslistan kanssa. Sitten kun ostoslista ei vielä ole koskaan mikään mahdottoman pitkä, on hankittavat aina vähän takaraivossa. Että hei, mikäs tuolla on, ei kai vain juuri puuttuva takki/saapaspari/neule. Ja samoin, minullakin on ns. ikuisuusostoslistalaisia, jotka tulevat vastaan, kun ovat tullakseen ja kun tähdet ovat oikeassa asennossa. Sellaisia on kiva etsiä myös second handinä vaikka Relovesta.

   Ihana, kun olet löytänyt tyylisi! Se kyllä helpottaa paljon pukeutumista. Rentouttavaa perjantaita!

 6. Ihana tunne kun löytää sen mitä etsii! Minulla on etsinnässä myös villakangastakki, mutta toistaiseksi en ole vielä sitä oikeaa löytänyt. Pitäisikin ihan ajatuksen kanssa taas pohtia omaa ostoslistaa, sillä monta etsinnässä ollutta olen jo löytänytkin. Nyt tosin kasvava lapsi tarvitsee uutta talvihaalaria ym tulevaan talveen että ne ostokset vaikuttavat toki omiinkin hankintoihin ;) Ja jee, mamma-arjen vaatepostaushan on vallan mainio juttuaihe!

  • No niin on, siis todella! Siitä tulee ihan voittajafiilis, kun ole antanut liian aikaisin periksi, vaan etsinyt etsinyt vaan ja lopulta löytänyt. :)

   Hyvin tuttu tunne! Tosiaankin vaikuttaa se, jos on lapsille isompaa hankittavaa. Meillä menee vielä välikausihaalari, mutta ei talvi. Se onkin pakko hankkia pian, koska tässä maassa ei koskaan tiedä, tuleeko ensimmäiset lumenkaltaiset jo lokakuussa.

   Tosi kiva kuulla, että tuulitakkiasuja jo odotetaan. ;) Ihanaa viikonloppua sinulle ja pienelle!

 7. Kaunis takki ja hyvin sinun tyylisesi! Minä tarvitsisin uuden kevyttoppiksen, edellinen on x vuotta vanha ja hihansuut alkavat hiutua puhki. Lisäksi täyte on kulunut niin ohueksi muutamasta kohdasta, että takki taitaa olla puoliksi jonkinlainen kuoritakki :-D. Tuon vanhan ajattelin käyttää maalla loppuun pihahommissa. Lisäksi hankintalistalla on uimapuku (ollut jo monta vuotta, ja kolmen viikon päästä olen todennäköisesti suuntaamassa Kroatiaan ilman uimapukua, vaikka olen menossa kutsuttuna juhliin ja kyseinen vaatekappale kehotettiin kutsussa mukaan ottamaan…), uudet sandaalit (edelliset kaksi paria ovat neljä vuotta vanhat ja niissä on tarvottu satoja kilometrejä. Leveään jalkaan sopivia, oikeasti kävelyä kestäviä sandaaleja tuntuu taas olevan mahdoton löytää, onneksi ostin neljä vuotta sitten Roomasta viisaasti kahdet, kun kohdalle osuivat), uudet ballerinat (pohjat ovat vanhoista puhki eikä vuorikankaitakaan enää näy, vaikka miten tähystelen) sekä jokin kiva pipo plussapuolen räntäkeleille; ainoa omistamani pipo on niin paksu, että pää sulaa, ellei mittari ole reilusti miinuksilla.

  • Kiitos paljon! Tämä takki tuntui kyllä heti omalta. :)

   Kevyttoppis on muuten kyllä ihan tosi kätsy vaate Suomen ilmastossa. Miksi ei kuoritakkikin. :D :D Ja tosiaan tiettyjä vaatteita voi ja kannattaa ilman muuta ostaa tuplana, kun se oikea malli löytyy. Sielläkin on siis ihan selvät sävelet täsmätarpeista. :) Oi, Kroatian juhlat kuulostavat ihanilta, onnea matkaan uimapuvun pikaisen löytymisen kanssa!

 8. Minulla olisi haaveissa muutama valkoinen siisti t-paita ja mustia myös. Muutama ihana neule ja vaaleanpunainen (mutta ei liian tyttömäinen) neuletakki. Nämä ostokset saavat tosin vielä odottaa sillä olen raskaana ja tähän hetkeen ei kannata ostaa mitään mitä haluisin käyttää raskauden jälkeen.

  • Kivoja haaveita, kiitos kun jaoit! Ja tosiaan odottaessa ei tietenkään kannata ihan mitä tahansa ostaa. Minusta kietaisuhenkinen neuletakki on ihan paras syys- ja talvikauden odotusvaate, mutta jos haussa on istuvampi napitettava neuletakki, niin se ei toki mahan kanssa mene. :) Paljon hyviä vointeja odotukseen! <3

 9. Hei! Ihan pakko antaa palautetta blogisi mobiiliversiosta. Kurkin blogiasi silloin tällöin kännykällä, ja toi boksi evästeistä, joka tulee sivun alareunaan, ei lähde millään pois. Jos yrittää klikata “hyväksyn evästeet” -painiketta, luulee sivu ilmeisesti että klikkaakin tuota painikkeen alla näkyvää “lisätietoja evästeistä” – linkkiä ja hyppää evästesivuille. Hyvin ärsyttävää, kun boksi peittää kuitenkin kohtuu suuren osan blogista ja sitä ei saa millään pois. Tää “vaiva” on ollut jo aika kauan täällä blogissasi. Ajattelin, että haluat varmasti tietää, jos kukaan muu ei ole asiasta maininnut. :)

  • Minulla on sama ongelma, klikkaan ”hyväksyn evästeet” boksin alalaidasta ja sama laatikko palaa jolloin pitää klikata ”hyväksyn” uudelleen laatikon YLÄreunasta ja sitten laatikko katoaa. Ärsyttävää tosiaan, mutta olen huomannut että tästä kaksoisklikkauksesta on tullut jo ihan automaatio minulle blogiisi mennessäni, sormeni tekevät sen jo ihan itsestään…

   • Kiitos paljon Jenni, Maria ja Saga huomiosta! Otan tietenkin mielelläni palautetta vastaan. :)

    Jep, tämä on tosi ikävä tekninen häiriö. Boksi on pakko olla nykyisen GDPR-lain takia, enkä valitettavasti ole saanut sitä korjattua enkä korjautettua. Voin laittaa vielä kerran koodaaja-avulleni viestiä, jos jokin uusi kikka bugiin olisi löytynyt.

    Olen tosi pahoillani, että boksi häiritsee lukukokemusta enkä valitettavasti pysty lupaamaan, että saan sen toimimaan moitteitta, mutta yritän vielä kerran pyytää teknistä apua. Kiitos kärsivällisyydestä ja ihana, kun luette blogiani!

 10. Hei!
  Todella kaunis klassinen takki ja muutenkin ihastuttavia kuvia sinusta. Kiitokset valtavan kauniista, inspiroivasta ja viihdyttävästä blogistasi! Nautinnollista vauva-arkea ja perhe-elämää sinulle!

  • Lämmin kiitos Elina! Niin ihanasti sanottu takista, kuvista ja blogista. Kommentistasi tuli tosi kiva mieli. <3 Ihana, kun olet linjoilla ja sinne myös sekä kivaa loppukesää että tunnelmallista alkusyksyä!

 11. Jes, ihana takki ja ihana asu. Täälläkin raskauden myötä on välitila meneillään, mitkä nuo housut tarkemmin ovat? Kaikki asuvinkit, siistit ja mammoillekin sopivat, otetaan intona vastaan 😁

  • Kiitos paljon kaima!

   Ah, niin huojentavaa, kun olette kanssani välitilankerhossa. :D Nämä ovat Lindexin! Tosi hyvät itse asiassa ja viimeistellyn oloiset etuosan ratsastushousuhenkisen sauman takia, jos näitä vaan vielä saa (verkkokaupasta en löytänyt, niin en voinut valitettavasti linkata).

   Seuraavaksi tulee neuleita ja vapaa-ajan ulkoiluasuja, mutta lupaan palata muihinkin vaatelöytöihin jatkossakin! Ja kommenttiboksiin saa aina tulla jakamaan omia oivalluksia, vaikka olisi ihan muu aihe kyseessä. :) Ihanaa viikonloppua!

 12. Kaunis takki.Nyt kysyisin ihan muusta asiasta. Mistä on nuo lastenhuoneen kaapit.kiitos ja ihanaa syksyn odotusta

  • Kiitos Eeva ja aina saa kysyä! Lastenhuoneen kaapit ovat yhdistelmä Ikean Pax-runkoja A.S.Helsingön Ensiö-ovia. :) Samoin kiitos, mukavaa lähestyvää syyskuuta sinne!

  • Moikka Maisa ja kiitos sinullekin palautteesta!

   Aikaisempaan kommenttiin kirjoitinkin, että valitettavasti en ole saanut teknistä vikaa korjattua enkä korjeutettua, mutta yritän kysyä vielä kerran! Valitettavasti kokonaan pois en voi boksia ottaa, sillä sen on GDPR-lain takia oltava sivuilla. Tosi harmillista, että lukukokemus ei ole optimaalinen, mutta kiitos teille kärsivällisyydestä!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue