Monitoimivinkki: Dr. Bronner’s 18-in-1 Pure Castile Soap

Homevialaura, Dr. Bronner's 18-in-1 Pure Castile Soap

Nyt seuraa kiva pikavinkki kaikille, jotka ovat joko minimalisteja omassa kodissa, tai jotka tykkäävät pakata tehokkaasti tai varautua käsilaukussaan kaikkeen.

Itse en niinkään kodin kylpyhuoneessa ole minimalisti. Se on minulle tärkeää, että peilikaapin jokainen tuote on käytössä eikä mitään mene hukkaan, mutta minusta on ihana vaikka saunailtaisin käyttää ensin kuorintaa, sitten naamiota, seerumia ja niin edelleen poimien rusinat korealaisen ihonhoidon pullasta.

Sen sijaan etenkin matkustaessa, niin perheenä kuin yksinkin, rakastan hyviä monitoimituotteita. Tässä on yksi sellainen: Dr. Bronner’s 18-in-1 Pure Castile Soap.

Homevialaura, Dr. Bronner's 18-in-1 Pure Castile Soap

Dr. Bronner’s 18-in-1 Pure Castile Soap ei tosiaan ole uutuus, vaan jo vuonna 1858 perustetun yrityksen klassikkosaippua, kulttituote. Monitoimisaippuat ovat luomua, kasvipohjaisia ja biohajoavia sekä vielä Reilun kaupan sertifioimia. Nestesaippuan pakkaus on 100 % kierrätettyä muovia, mutta tuotetta saa myös palasaippuana. Saippuaa saa monessa eri tuoksussa mantelista laventeliin, mutta hankin itse hajusteettoman Baby Mild -version palvelemaan nimenomaan koko perhettä.

Homevialaura, Dr. Bronner's 18-in-1 Pure Castile Soap

Juttu ihmesaippuassa on se, että saippualla sanotaan olevan 18 käyttötarkoitusta – sitä voi käyttää jopa hammastahnana. Niin pitkälle en itse mene, mutta todella monta käyttötarkoitusta saippualle löytyy omastakin elämästä. Pakkaankin jatkossa monitoimisaippuan – jota saa siis myös matkakoossa! – pysyvästi hoitolaukkuun varmuuden varalle ja mukaan lyhyille reissulle palvelemaan seuraavia tarkoituksia:

 • kasvojen pesu (joskin silmämeikin pesen edelleen puhdistusmaidolla)
 • vartalon pesu (toimii tavallisena suihkusaippuana)
 • käsien pesu (hyvä hätävara, koska olen hieman hysteerinen flunssapöpöjen suhteen)
 • hiustenpesu (ajaa asiansa yksittäisinä kertoina, vaikka ei olekaan ylellinen sampoo)
 • sheivaus (toimii oikein hyvin)
 • tiskaus (kun pian täytyy alkaa kuljettaa vauvan ruokailuvälineitä mukana)
 • pyykki (ensiapua vauvan vanhingoista likaantuville vaatteille)
 • koiran peseminen (tämä toki tapahtuu useimmiten kotona, mutta tulisi varmasti tarpeeseen vaikka syksyisellä mökkireissulla)
Homevialaura, Dr. Bronner's 18-in-1 Pure Castile Soap

Lisäksi saippuaa voi käyttää muun muassa siivoamiseen. Kaikki käyttötarkoituksen mahdollisine laimennusohjeineen voi lukea esimerkiksi Elevenin Dr. Bronner’s -sivuilta. Toivottavasti vinkistä oli iloa!

Comments

 1. Hei
  Kiinnostuin tuotteesta, mutta en ole huomannut kaupan hyllyssä tuotetta. Voisitko kertoa mikä on myyntipiste Helsingissä.
  Kiitos

  P.s. Unohda Ed kommentti. Huomasin, että on netistä tilattava tuote.

  • Heippa! En osaa sanoa, löytyykö tätä myös jostain kivijalasta, mutta ainakin tosiaan monesta nettikaupasta. Kicks tuli mieleen, mutta sielläkin tämä kyseinen tuote on vain netin valikoimassa. :)

 2. Kiitos vinkistä todellakin, matkoilla arvostaa monitoimituotetta. Ja ei kyllä kotonakaan huono idea.
  Mainitsit, että poistat silmämeikin puhdistusmaidolla. Juurikin sellainen hakusessa.
  Onko vinkkiä myös tähän iltarutiiniin?

  • Moi Marjukka! Ihana, jos vinkistä oli iloa. Eikö tunnukin turhalta varsinkin lyhyille reissuille tai käsimatkatavaroiden kanssa matkustaessa pakata kymmenen eri purkkia. :)

   Joo, olen poistanut silmämeikin puhdistusmaidolla niin kauan kuin muistan! Olen käyttänyt vuosien varrella eri merkkejä, mutta suosinut aina hajusteettomia tai muuten hellävaraisia perus hyviä markettituotteita, kuten Nivea, Erisan ja L300. Tällä hetkellä käytössäni on Nivean Daily Essentials Refreshing Cleansing Milk normaalille iholle. Pidän todella paljon tuotteen hinta-laatusuhteesta. Ripsarit lähtevät hyvin ja puhdistaminen on miellyttävää puhdistusmaidon “liukkauden” ansiosta. :) Iso suositus!

   Eli tämä: https://www.nivea.fi/tuotteet/nivea-daily-essentials-refreshing-cleansing-milk-73194781100090038.html

  • Moi Kajsa! Laukku on The White Companyn. En tiedä, saako sitä enää, mutta kurkkaa. Aivan ihana brittiläinen verkkokauppa kyseessä. Myös & Other Storiesilta on joskus saanut hyviä läpinäkyviä pusseja, niin senkin voit tarkistaa. Omani ostinkin juuri sopimaan myös käsimatkatavaraksi lentokoneeseen. :)

   • Hei tungen väliin kommentoimaan että Ordning&redalla on paljon läpinäkyviä meikkipusseja! Ei varmaan enää saa mistään kivijalasta suomessa kun stockaltakin poistui vuosia sitten mutta netistä tai tukholmasta :)

    • Hei kiva, kun täydensit vinkkilistaa. :) Kaipaan aika ajoin Ordning&Redaa muutenkin, mutta Tukholmasta tai netistä tosiaan. Nyt kun mietin, mielestäni myös H&M myy toisinaan läpinäkyviä pussukoita. Mukavaa viikonloppua!

Trackbacks

 1. […] voi tietenkin olla mikä tahansa, mutta jos tästä haluaa ottaa vakituisen tavan, suosittelen Monitoimivinkki: Dr. Bronner’s 18-in-1 Pure Castile Soap -postauksessa esiteltyä saippuaa, jota voi käyttää on-the-go myös vaatteiden tahroihin ja […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue