Lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Kiitos todella ilahduttavasta vastaanotosta Kaunis järjestys -juttusarjaan!

Kysyin teiltä Instagramissa Storiesin puolella aiheeseen liittyviä kysymyksiä ja siellä pari teemaa nousivat ylitse muiden. Todella montaa teistä askarruttaa, miten säilyttää lastenvaatteet. Siksi tartun aiheeseen heti ensimmäiseksi.

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Kysymys ei niinkään ole se, miten säilyttää käytössä olevat lastenvaatteet, vaan se, miten hallita lastenvaatteiden jatkuvaa kiertokulkua. Miten säilyttää lastenvaatteet, jotka ovat käyneet yhdelle pieneksi, mutta jotka haluaa säästää odottamaan seuraavaa käyttäjää? Entä seuraavan koon vaatteet, jotka eivät vielä ole käytössä? Miten tämän kiertokulun hallitsemisesta selviää?

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Ensinnäkin on hyvä aloittaa tiedostamalla, että tässä asiassa on myös koulukunta, joka ei säästä vaatteita – sekin on mahdollista ja harkinnan arvoista! Tiedän monia, joilla on jo tai myöhemmin toiveissa sisar, mutta silti kaikki vaatteet ja tarvikkeet on laitettu heti kiertämään. Näin toimivat ovat usein harjaantuneita second hand -shoppailijoita. Heillä pyörä pyörii koko ajan joka päästä: he paitsi luopuvat pieneksi käyneestä myös tekevät koko ajan uusia edullisia löytöjä tilalle. Tämä taktiikka sopii sellaisille, jotka jaksavat säännöllisesti ylläpitää systeemiä, joille kierrätys on luonteva elämäntapa, ja jotka ovat ehkä suurpiirteisempiä siinä, minkätyylisiä ja -värisiä vaatteet ovat. (Mikä on siis ehdoton plussa tässä asiassa verrattuna meihin, jotka etsimme legginssejä Pantone-värikartan kanssa.)

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Itse olen säästänyt esikoiselta ihan kaiken. Koska olen tarkka tyylistäni ja tiesin, että toivomme toista lasta, minulle oli selvä ratkaisu ostaa kaikki kerralla mieluisana ja säilyttää kaikki sitten palvelemaan seuraavaa. Etenkin, koska löysin niin vähän sopivaa second handinä, tuntui uutena ostetun tavaran säilyttäminen seuraavalle alusta asti ehdottoman tärkeältä.

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Meillä kiertokulku toimii säilytyskassien avulla. Kaikki pieneksi käyneet, seuraavaa käyttäjää odottavat vaatteet, ovat meillä säilytyskasseissa. Näitä säilytyskasseja pidetään eteisen ylähyllyllä ja lämminvarastossa, toisinaan niitä on mahtunut lasten omaan kaappiinkin. Yhdessä kassissa on vain yhden kokoluokan vaatteita ja asusteita: ei koskaan vauvan ja kolmevuotiaan sekaisin. Näin säilytyskasseissa säilyy logiikka ja pystyn aina ottamaan seuraavan satsin helposti käyttöön.

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Vauvatarvikkeet, kuten syöttötuolin sitteriosat, olemme niin ikään säilyttäneet lämminvarastossa vetoketjullisissa säilytyskasseissa, Clas Ohlsonin isoissa säilytyslaukuissa. Kuvassa näkyvät pienemmät säilytyskassit ovat aikoinaan Ordning & Redalta hankitut, mutta vastaavia löytynee googlaamalla. Suosin säilytyskasseja, koska niiden kanssa on helppo toimia, ne eivät vie tyhjänä tilaa ja toisin kuin laatikot, ne joustavat hieman, jos mahtuminen kaappiin tai hyllylle on siinä ja siinä.

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Tämän kerrottuani ei siis ole olemassa mitään mystistä salaisuutta, jolla lastenvaatteiden kiertokulku hoituisi itsestään – on vain ratkaistava, miten ja mihin vaatteet oman kodin tilat huomioiden säilöö.

Lastenvaatteiden säilyttämisessä kannattaa hyödyntää koko kodin kuutiot. Saisiko vaatehuoneeseen tai yleiskaappiin vielä yhden ylähyllyn? Koska kierron välillä on vähintään joitain kuukausia, voi väliaikainen säilytyspaikka olla vähän epäkäytännöllisempikin. Myös sängynaluslaatikoita kannattaa harkita ratkaisuna lastenvaatteiden väliaikaiseen säilyttämiseen.

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Tämä suosikkiperiaatteeni tuntuu tärkeältä tässäkin yhteydessä kirjoittaa: kaikki vaikuttaa kaikkeen! Entä jos kääntäisit haasteen lastenvaatteista muuhun kotiin. Omistatko puolet enemmän liinavaatteita kuin mitä oikeasti käytät? Tai syövätkö vuosia pölyyntyneet leipägrillit ja fonduepadat varastosta hyllyjä?

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Me esimerkiksi luovuimme kesänaikaisessa raivauksessa rinkoista, jota emme olleet käyttäneet seitsemään vuoteen emmekä olleet aikeissa enää käyttääkään. Kaksi rinkkaa vapautti tilaa ainakin kahdelle säilytyskassille.

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Vaikka lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen on ihan todellinen, minutkin usein hulluksi tekevä loputon työ, näen haasteessa myös mahdollisuuden. Pakko on paras muusa -henkisesti mekin viimeisen raivauskierroksen teimme, ja sen lisäksi, että lastenvaatteet mahtuvat nyt paremmin, on minulla keveämpi olo muutenkin. Ei siis ole ollut ikävä rinkkoja, eikä tule. Sinun ”rinkkasi” voivat olla jotain ihan muuta.

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Onko lastenvaatteiden ja -tarvikkeiden säilyttäminen seuraavalle sitten kannattanut? Minusta ehdottomasti on. Tuntuu ihanan helpolta vain napata säilöstä seuraavat vaatteet. Toki meillä kierrättäminen korostuu siksi, että molemmat ovat suurin piirtein samaan vuodenaikaan syntyneitä tyttöjä – sattuma, jota ei tietenkään mitenkään voinut ennustaa. Erilaisessa tilanteessa, jos minulla olisi pino kukkamekkoja talvella senkokoiseksi venähtäneelle pojalle, ajattelisin todennäköisesti, että säilyttäminen on ollut hullun hommaa. Tai en välttämättä, olisihan käytössä kuitenkin edelleen tarvikkeet, unisex-ulkoiluhaalarit ja sen sellaiset tarpeet.

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Yhtä kaikki sanoisin, että tätä haastetta kannattaa lähestyä tilanteen mukaan. Jos ei kerta kaikkiaan ylimääräistä säilytystilaa ole, ottaisin käyttöön jatkuvan kierrätyksen taktiikan. Isompaan asuntoon ei lastenvaatteiden takia kannata muuttaa – jo yhden keskivertohelsinkiläisneliön hinnalla, 4686 eurolla, saa aika monta päiväkotipaitaa. Vauvavaiheen jälkeen tilanne myös helpottuu, kun sitteri- ja lelukaarityyppisiä isoja tarvikkeita ei ole enää ole, ja kun tietyn koon vaatteet ovat käytössä pidempään.

Suosittelen myös ennakoimaan vain sen verran, kun on mahdollista säilyttää. Vaikka ihannetilanteessa kaikki tulisi hankittua hyvissä ajoin vaikkapa aleista, niin jos ei ylimääräistä säilytystilaa ole, hyväksy tilanne, ja osta vain heti käyttöön tulevia vaatteita. Kenties vaatteet voivat myös kätevästi kiertää läheisten lasten kesken.

Homevialaura, lastenvaatteiden säilyttäminen, lastenvaatteiden kiertokulun hallitseminen

Toivottavasti tästä oli yhtään hyötyä ja kerrottehan kommenteissa, jos olette löytäneet muita ratkaisuja lastenvaatteiden kiertokulun hallitsemiseen. Ajankulun äärelle herkistyminen kuuluu tietysti prosessiin – tämäkin pitsimekko on nyt pakattu ja tilalle syksyinen nallehaalari otettu.

Comments

 1. Mun pelastus oli siskon kanssa lasten saaminen vuorovuosin ja samankaltainen maku (me tykättiin molemmat retrovaatteista). Meiltä pieneksi jääneet vietiin äidin vaatehuoneen ylähyllylle, mistä sisko ne nappasi matkaansa ja toi sitten puolen vuoden päästä takaisin odottamaan seuraavaa serkkua. Ostettiin ristiinkin vaatteita, hän tykkäsi shoppailusta joten saattoi tulla viestiä: “Eihän E:llä ole vielä 110cm haalaria. Löysin alesta upean, joka H:n on pakko saada, mutta joutaa ekana teille.” Sitten kuuden käyttäjän jälkeen vaatteet olivatkin täysinpalvelleita ja pääsivät tilanteen mukaan joko matonkuteeksi tai autotallirätiksi.

  Myöhemmin kehitin työkaverin kanssa diilin. Meiltä tytönvaatteet pieneksi jäätyään heille (yh-isä inhosi shoppailua) ja vaihtokaupassa tuli kahvipaketteja ja suklaata. Poikien vaatteet siirtyvätkin usein matonkudesektorille yhden käyttäjän jälkeen.

  • Ihan mahtavaa! Kuulostaa täydelliseltä systeemiltä, varsinkin, kun saitte vielä lainata äidin vaatehuoneen ylähyllyä. Vaatteet täyttivät varmasti tehtävänsä enemmän kuin täysin, ettekä joutuneet pulaan varastoimisten kanssa. :)

   Se on myös todella kätsyä, että on joku vakkarityyppi, jolle kierrättää kamat! Sitten, kun sen aika tulee, ajattelin itse myydä kaikki kerralla -periaatteella. Yksittäisiä vaatteita en jaksa mittailla ja kuvailla, vaan mieluummin sitten isompia satseja eteenpäin jollekin samantyyliselle.

   Vaatteiden kulumisesta tuli mieleen, että kyllä on ainakin meillä todella iso ero siinä, onko vaate ollut päiväkotikäytössä vai vapaa-ajalla. Huh! Vapaa-ajan vaatteet saa laittaa säilöön aika priimana, mutta päiväkotivaatteista ei jää epäselväksi, onko niitä käytetty vai ei. Kulumista huolimatta pikkusiskolle aion silti totta kai hyödyntää samat, mutta katsotaan, onko mitään jäljellä kolmannelle. Esimerkiksi Reiman ulkovaatteet ovat kyllä säilyneet todella hyvinä, mutta sisäleggarit ja -trikoopaidat ovat aika, no, kuten sanottu, käytetyn näköisiä. :D Kuusi temmeltäjää on teiltä aika uskomaton suoritus!

 2. Itse olen se jonka ajatus ei siedä yhtään “ylimääräistä” tavaraa/vaatetta kaapeissa lymyämässä. Meillä siis kaikki tytön tavarat ja vaatteet on lähtenyt saman tien kiertoon. Ehkä voisi olla järkevä säästää niitä, en tiedä. Toki yritän myös ostaa mahdollisimman paljon käytettynä. Vaatiihan se aikaa, mutta juuri tällä hetkellä ei ole toiveissa sisaruksia, joten en ole senkään vuoksi jaksanut alkaa säilöä mitään. Olen myös ajatellut, jos joskus lisää tulee niin sitten kuitenkin on tullut jotain uutta ja ihanaa mitä haluaisin ostaa. Mutta teidän tapauksessa tuo järjestely kuulostaa hyvältä ratkaisulta! :)

  En instagramissa ehtinyt vastamaan siihen kyselyyn, mutta minulla nousi mieleen kysymys, että millä periaatteella yleensä jaottelet mitä tavaroita/asioita tulee yhteen lokeroon/hyllyyn/kaappiin? Tuossa olitkin avannut näistä vaatteista, että yhdessä kassissa on aina yhden koon vaatteet.

  • Moi Annika! Ymmärrän todella hyvin! Minullakin on huono toleranssi millekään “ylimääräiselle” (lukuun ottamatta näitä mainittuja lastenvaatteita). Minusta teet aivan oikein! Jos ei selvää toivetta sisaruksesta ole, mitä sitä jemmaamaan vuosiksi ja vieläpä ehkä turhaan. Ja kuten sanoit, jos sisar joskus tulisi, selvän tauon jälkeen on varmasti kiva hankkia sitten juuri sen hetken tyyliin ja tarpeeseen sopivaa. Eli juuri niin, tilanteen mukaan. :)

   Kiitos kysymyksestä! Niitä saa tietenkin esittää koska vain ja missä kanavassa hyvänsä. :) Tarkoitatko lastenvaatteiden kohdalla vai yleensä? Lastenvaatteissa meillä on aika selvä jako, että vapaa-ajan “kaupunkivaatteet”, juhlavaatteet ja sellaiset ovat tangolla henkareissa, kun taas päiväkotivaatteet alahyllyllä lapsen itsensä otettavissa. Vedettävissä koreissa on sitten yövaatteita, sukat, pikkarit, housut, hameet ja niin edelleen. Sama kaappi säilöö lasten kaikki muutkin tavarat: kirjat, lelut, piirustusvälineet ja lakanat muun muassa.

  • Kaunis kiitos, ihanasti sanottu Elina! Lastenvaatteiden suloisuus on kyllä tämän “varastonhallinnan” paras puoli. :) Rentouttavaa viikonloppua!

 3. Meillä on kaksi poikaa, vajaan kahden vuoden erolla. Esikoinen kasvoi niin vauhdilla, että kuopukselle on saanut (tai joutunut) hankkimaan välikokoja. Edelleen minulla on kasa ulkovaatteita odottamassa, vaikka pojat ovat jo 16 ja 14. Voimia siis tuleviin vuosiin.

  • Heippa ja kiitos kokemuksista! Sehän se on, kun kaikki pienet kasvavat omaa tahtiaan. Tuo on muuten totta, että vaikka rumbaan kaipaa helpotusta, se, että SAA ostaa joitain kauniita täydennyksiä, on kyllä ihanaa. Kiitos tsempeistä! Tämä tämä taitaa olla sen 18 vuotta vaatteiden osalta vaikka vauvatarvikkeista pääsisikin. ;)

 4. Hei! Kiitos tosi hyvästä postauksesta mutta tärkein kysymys: mistä noi ekassa kuvassa näkyvät kotitöppöset (sinun) on ostettu? Ihanat!

  • No tämä todellakin on tärkeä kysymys! ;)

   Kotitossut ovat Shepherd of Swedenin. Kannattaa googlailla heidän omilta sivuilta ja kenkäverkkokaupoista, mitä malleja on tällä hetkellä tarjolla. Toivottavasti olisi vielä tätäkin! Lämmin suositus tossumerkin laadulle. Edelliset vastaavat tossuni kestivät monta vuotta ja koska materiaali on aitoa lampaankarvaa, eivät tossut hiosta niin kuin tekokuitu.

   Kiitos Riina ja ihanaa perjantaita!

 5. Hei mäkin säilön jemmassa olevat lastenvaatteet isoissa vetoketjullisissa kestokasseissa! Mutta se paikka missä ne ovat on sauna. Kyllä… Saunomme hyvin harvoin kun saunaa ei jaksa aina tyhjätä :D Eihän niitä kasseja ole kuin kolme mutta ne on niin painavia. Siellä on vaatetta isoveljeltä 3v nuoremmalle pikkuveljelle. Oon miettinyt välillä olenko hullu kun säästän, mutta olen surkea ostaa mitään käytettynä, niin tulis liian kalliiksi myydä nuo pilkkahinnalla ja sit ostaa uutena taas pienemmälle.
  Otanpa nyt asiakseni yrittää saada lämpimään varastoon tilaa noille kestokasseille. Ei siellä rinkkoja ole mutta ehkäpä jotain muuta joutilasta.
  Löysin muuten täydelliset raskauden jälkeen housut. Tais joskus olla täällä kommenteissa puhetta että sulla agendalla sellaisten löytäminen. Ne on Freequent Shantal pa Power. Ostin omani Haloselta mutta monet muutkin myy. Oon käytänössä asunut näissä housuissa sen jälkeen. Löytyy eri väreissä ja myös sellaisina ‘vahapintaisina’. Suosittelen! :)

  • Sauna, klassikko! Juuri mieheni kanssa puhuimme, että onpa kiva vaihteeksi ihan SAUNOA, eikä vain ripustaa pyykkejä kuivumaan saunaan. :D Keväällä, kun vauva syntyi ja otimme kodin seinustassa olevasta lämminvarastosta esille kaikki vauvatarvikkeet, suurin osa oli pakko laittaa säilytyskasseissa saunaan ennen kuin taas uuden tetriksen myötä tavarat ovat löytäneet vähän pysyvämmän väliaikaisen paikan. :D Eli siis, tuttua tuttua!

   Ja aivan sama! Olen aivan samanlailla huono ostamaan vaatteita käytettyinä (ostan aina kun näen sopivaa, mutta en jaksa/ehdi/henkisesti pysty metsästää jokaista vaatetta erikseen), niin siksi tuntuisi taloudellisesti tosi hölmöltä myydä nykyiset pennillä ja ostaa sitten taas uutta tilalle. Tietysti, jos vaatteet eivät mitenkään mahtuisi, olisi niistä pakko luopua, mutta valitsin tilan raivaamisen juuri tästä syystä.

   Kiva, jos inspiroiduit varaston siivoamiseen! Uskon, että sieltä voi kyllä karsimisella vapautua vaatekassien menevä aukko. :)

   Tosi huomaavaista vinkata housuista – kiitos! Kuulostaa tosi hyvältä, joten täytyy ehdottomasti tutustua. Olenkin miettinyt, että vahapintaiset voisivat olla syksyksi kivan skarpit ja kaunis kontrasti pörröneuleille. :)

   Ihanaa viikonloppua!

 6. Minäkin kuuluun lastenvaatteiden säilöjiin. Pienet vaatteet pakkaan koon mukaan Clas Ohlsonin käteviin tyynyliinan kokoisiin vakuumipusseihin, jotka saa sitten ladottua pinoon yhteen isoon muovilaatikkoon lasten vaatekaappiin. Seuraavia kokoja ostan varastoon lähinnä sisävaatteista, ulkovaatteiden kohdalla kun ei uskalla luottaa lapsen tasaiseen kasvuun.. Meillä kävi niin, että pojan jälkeen syntyi tyttö, ja vaikka kuinka olin ajatellut pukea hänet isoveljeltä perittyihin vaatteisiin, niin on kyllä täytynyt hankkia myös uutta “tyttöväreissä”. Kierrätämme lastenvaatteita päittäin myös siskoni kanssa.

  • Moi Tiia ja kiitos kokemuksista! Hei vakuumipussit kuulostavat mainioilta ja ne vielä muovilaatikossa – tehokkuutta minun makuuni. ;) Ihan sama juttu muuten! Seuraavan koon sisävaatteita ostan huoletta, mutta ulkovaatteita ja kenkiä en minäkään liiemmin uskalla. Se on sitten tosi tylsää, jos jää arvokkaat hankinnat käyttämättä.

   Ymmärrän täysin, että sinun piti (tai sait) täydentää uuden tulokkaan vaatekaappia tyttömäisillä jutuilla. Vaikka minäkin paljon neutraalista unisex-tyylistä tykkään, niin osan vaatteista haluaa sitten kuitenkin hankkia enemmän varta vasten tytölle tai pojalle. Kiva kuulla, että teillä on hyvä kierrätysrinki siskon kanssa, se kyllä auttaa. :)

 7. Ihana po taus, onhan tämä vauvanvaatteiden pyöritys aikamoista osuvia, nyt 74/80 on rauhoittunut pitkäksi aikaa sopivaksi kokoluokaksi vuoden ikäisellä. Mistä ostat enimmäkseen tyttöjen vaatteet?

  • Kiitos kaima! Tpsi kiva, että tykkäsit postauksesta! Kuulostaa tutulta, vaikkakin meidän siro esikoinen jämähti pienempää 68–74-kokoon, mutta kuitenkin. Välillä tuntui, ettei hän kasva siitä satsista koskaan. :)

   Ostan erityisesti päiväkotivaatteita, joita tarvitaan paljon ja joihin en viitsi panostaa paljoa, koska pian niissä on kuitenkin pinttinyt tahra tai kuluma, ihan edullisista ketjuista, kuten GAP, KappAhl Newbie, Lindex, H&M, Zara, Name It ja niin edelleen. Vähän arvokkaammista vapaa-ajan merkeistä suosikkejani ovat Pop & Co., Metsola, POMP de Lux, Mayoral ja Jacadi. Yöasut ostan aina The White Companyn alesta (laatu on juuri niin hyvä kuin seuraajani joskus suositteli). Ulkohaalareissa olen suosinut Reimaa, koska olen tyytyväinen laatuun ja heiltä löytyy kivasti neutraaleja vaihtoehtoja esimerkiksi harmaana ja tummansinisenä. Saatoin unohtaa mainita jonkun, mutta tässä ehkä tärkeimmät merkit ja kaupat. Hyvin sieltä sun täältä siis on tyttöjen vaatteet ja tosiaan ennen kaikkea olen aina aleissa haukkana paikalla. ;)

 8. Mä olen itse varmaan säilöjän ja kierrättäjän hybridi! Vaikea ehkä tosin vielä sanoa, kun esikoinen on vasta reilun neljän kuukauden ikäinen eikä pieneksi jääneitä vaatteita ole tässä ajassa kovin paljoa ehtinyt kertyä :D

  Olen onnistunut tekemään vauvalle mielestäni hyviä löytöjä kirppareilta ja Facebookin kierrätysryhmistä. Itsekin olen suhteellisen tarkka lapsen vaatteista, niiden väristä ja kunnosta eli en todellakaan kelpuuta mitä tahansa käytettyä. Olen kuitenkin siinä mielessä onnekkaassa asemassa, että pääsen helposti tsekkaamaan lähialueiden lastenvaatekirppisten tarjonnan ihan vaikka vaan vaunulenkillä, kun asutaan kantakaupungissa, missä kirppiksiä on useita muutaman kilometrin säteellä (Little Copenhagen, Ipanainen, Kruununkirppu & Olkkari omia lemppareita). Kirppisten kiertely ei siis vaadi omassa tilanteessani sen suurempaa ajallista panostusta tai erityistä suunnitelmallisuutta, mikä on kiva :)

  Mielelläni ostankin vauvanvaatteita käytettynä jo ihan ekologisista syistä ja kun ne usein tuntuvat vielä tässä vaiheessa olevan priimaa (paikallaan pysyvät vauvat eivät juuri saa kulumaa vaatteisiin :D). Ja toisaalta ei niin harmita, jos jonkun vaatteen osalta käyttökerrat jäävät vähiin tai vaate jää meillä täysin käyttämättä, kun siihen ei ole suurta summaa upottanut.

  Toisaalta tykkään myös ostaa jonkun verran vaatteita uusina ja niitä uskonkin säilöväni mahdollista seuraavaa lasta ajatellen :) Rajalliset säilytystilat pakottavat varmasti karsimaan eli ihan kaikkea ei voi säästää ja uskonkin, että käytettynä ostetut vaatteet lähtevät meiltä aikalailla eteenpäin.

  Kiinnostaisi kuulla, mistä (netti)kaupoista ja miltä merkeiltä löydät tyttärillesi vaatteita? Heillä on kyllä todella kauniita vaatteita, onnekkaita ovat :)

  Ihanaa viikonloppua <3

  • Heippa Mai! Kivoja kokemuksia jaoit, kiitos! Kuvailemasi kirppistely olisi juuri sitä, mitä haluaisin tehdä. Mikäs sen ihanampaa kuin koukata matkalla kivan second hand -puodin kautta tai lähteä happihyppelemään omanhenkiselle naapurikirppikselle ilman paineita, ajatuksella löytyy jos löytyy. :)

   Minäkin kurkkaan nuo aina siellä päin liikkuessani, mutta se on turhan harvoin se. Viime reissulla tein Kruununkirppu & Olkkarista todella hyviä löytöjä molemmille tytöille, joten sinne suunnittelen meneväni ajatuksella uudestaan syksyllä. Ihana, kun muistuttelit ja inspiroit! Käytettynä ostaminen on todella kannatettavaa. Välillä poden huonoa omaatuntoa uuden ostamisesta, mutta sitten taas toisaalta sisko saa kaiken second handinä ja pidän myös vaatteista tosi hyvää huolta sillä ajatuksella, että ne jatkaisivat matkaansa vielä meiltä eteenpäin eli second handia toiseen suuntaan.

   Mielestäni tuollainen yhdistelmä on tosi toimiva – miksi tässäkään asiassa tarvitsisi olla joko tai, kun voi olla sekä että! Sekä ostaa käytettynä että uutena, sekä säästää tiettyjä että kierrättää heti osaa. :)

   Tuossa Lauralle jo yritinkin miettiä ja listailla meidän yleisimpiä merkkejä. Ketjuista sanoisin GAP, KappAhl Newbie, Lindex, H&M, Zara, Name It sekä vähän arvokkaammista vapaa-ajan merkeistä suosikkejani ovat Pop & Co., Metsola, POMP de Lux, Mayoral ja Jacadi. Ulkovaatteissa Reima ja yöasuissa The White Companyn pyjamat, joita tilaan aleista. Ihan siis laidasta laitaan merkkejä ja mahdollisimman paljon aleja hyödyntäen. Aivan ihania juttuja olemme saaneet myös läheisiltä second handina sekä lahjoina.

   Kiitos paljon, ihanasti sanottu! Vaikka tämä vaatteidenhallinta välillä tekeekin hulluksi, niin nautin toki myös paljon kauniiden lastenvaatteiden löytämisestä. Eräänlainen harrastus kai sekin. :)

   Ihanaa viikonloppua sinulle ja hyvin samanikäiselle pikkuiselle kuin täällä! <3

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue