Helpompaa arkea nopealla ruokakassilla

Kaupallinen yhteistyö, Food Market Herkku ja Asennemedia

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Olen iloinen, miten mieluisaksi olette kokeneet kaikki arjen helpottamiseen liittyvät jutut. Teemasta on tullut minulle yksi tärkeimpiä ja koen sen melkeinpä missioksi edistää omalta osaltani sellaista kulttuuria, jossa apua on sallittua pyytää, palveluita ostaa ja ruoassa oikaista.

Yritän itsekin olla väsyttämättä itseäni liikaa – välillä paremmalla, välillä huonommalla menestyksellä – mutta ainakaan jaksaminen ei ole siitä asenteesta kiinni, ettenkö kehtaisi kääntyä arjen helpottajien puoleen.

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Olen ollut ruokaverkkokauppatilaaja esikoisen syntymästä asti eli kohta neljä vuotta. Kuitenkaan tänä aikana en ole vielä kertaakaan kokeillut resepteihin perustuvia ruokakassipalveluita, koska olen mieltänyt ne liian sitoviksi.

Meillä ei ole niin säännöllinen elämä, että haluaisimme ruokakassin aina tiettynä päivänä viikosta – tai edes joka viikko. Emmehän toimi niin ruokaverkkokaupankaan kanssa, vaan teemme tilauksen aina tarpeen mukaan joskus maanantaina, joskus ennen viikonloppua perjantaina, ihan siitä riippuen, koska jääkaapin takaseinä alkaa näkyä, miten on menoja ja pakkasessa hätävaroja.

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Kun sain mahdollisuuden lähteä testaamaan uutta erilaista Herkun ruokakassia, otin tarjouksen ilolla vastaan. Food Market Herkun kauppakassi eroaa monista muista kauppakasseista siinä, että kauppakassin voi tilata kertaluontoisesti tarpeen mukaan eikä siinä ole jatkotilauspakkoa.

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Lisäksi meille sopii erittäin hyvin se, että ruokakassin voi tilata lyhyellä varoitusajalla. Kotiinkuljetus, joka sisältyy ruokakassin hintaan, onnistuu jo seuraavaksi päiväksi, jos tilauksen tekee ennen klo 12. Markkinoiden nopein kuljetus on iso valtti paitsi ihan tavallisessa arjessa myös suunnitelmien yhtäkkiä muuttuessa tai vaikka perheen kaupassakäyjän sairastuessa.

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Kolmas minulle merkittävä valtti on se, että resepteistä kokattavien aterioiden lisäksi Food Market Herkun ruokakassilla voi tilata Preps-aterioita. Tämä on meille, take away -kotiinkuljetuspalveluiden ulottumattomissa asuville, valtaisa etu, melkein sama kuin noutoruoka.

Preps-ateriat ovat Food Market Herkun Helsingin keskustassa esivalmistettuja ja maistettuja aterioita, joiden valmistamiseen riittää kannen poisto ja uuniin laittaminen tai pannulla paistaminen. Nimenomaan Preps-aterioita olen eniten lapsiperhe-elämäämme kaivannut.

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Ruokakassin tilaaminen on tehty kiitettävän yksinkertaiseksi: siinä vain täpätään halutut reseptit ja täytetään tiedot. Kaikki on samalla näkymällä ja aikaa menee muutama minuutti.

Se tässä ruokakassissa on myöskin muista poikkeavaa ja kätevää, että valittujen reseptien ja Preps-aterioiden lisäksi avoimeen kenttään voi kirjoittaa muitakin Herkun valikoiman tuotteita lisättäväksi tilaukseen. Jos siis aterioiden lisäksi loppunut on vaikka maito, leipä ja talouspaperi, ne voi tilata samassa yhteydessä. Varsinainen ruokaverkkokauppa, sellainen, jossa elintarvikkeita kerätään koriin, palvelu ei ole, mutta tosiaan avoimeen kenttään voi toiveita kirjoittaa.

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Palvelussa on aina kerralla valittavana yhdeksän reseptiä ja kolme erilaista Preps-ateriaa. Kyllästymisenpelkoa ei ole, koska reseptejä lisätään ja vaihdetaan viikoittain. Tilaus tulee kestokasseihin pakattuna ja se maksetaan toimituksen yhteydessä.

Ruokakassin hinnoittelu on kiinteä ja selkeä, kaikki reseptit ovat samanhintaisia ja tilauksen hinta määräytyy henkilö- ja reseptimäärä mukaan. Kaksi reseptiä kahdelle hengelle on 49 euroa, kaksi reseptiä neljälle hengelle 69 euroa. Ohjeeksi annettiin, että jos perheessä on pieniä lapsia, kannattaa valita kahden hengen resepti, sillä annokset ovat reiluja, ja tämän voin nyt omasta kokemuksesta allekirjoittaa. Meillä pienempi ruokakassi riitti kahdelle aikuiselle ja lapselle, joskin meillä on melko pieniruokainen syöjä.

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Minä tilasin testikerralla Tryffeli-portobello -Preps-aterian, savulohipastan sekä Härkis-kasviswokin riisinuudeleilla. Suurin osa resepteistä valmistuu 20 tai 30 minuutissa – pannulle heitettävä sienirisottoinen Preps valmistui jopa viidessä. Kotoa reseptien valmistamiseen ei tarvitse löytyä kuin perus mausteet, suola, pippuri ja öljy. Muut pakataan mukaan. Tosin Härkis-kasviswokin mukana tuli seesamiöljy ja soija, joita molempia jäi luonnollisesti yli, mutta ainakin meillä niille on käyttöä muutenkin.

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Vaikka koen olevani ihan hyvä lohipastan tekijä, kassin savulohipasta vei kyllä aikaisemmista voiton. Se oli täydellisen täyteläinen tuorejuustoineen ja ranskankermoineen ja etenkin tehtynä tuorepastaan – en muistanut, miten erilainen kokemus tuorepasta onkaan! Koen siis saaneeni ruokakassista paitsi mahan täytettä myös inspistä kokkaamiseen. Kassin myötä monen voi tulla tehtyä monipuolisemmin ruokaa, kun ideoinnin voi ulkoistaa palvelulle eikä tule jämähdettyä liikaa omiin vakkareihin.

Homevialaura, Food Market Herkku, Herkun kauppakassi

Meillä Food Market Herkun ruokakassi jää yhdeksi arjen avuksi nimenomaan joustavuuden ja nopeuden ansiosta. Sairastan parhaillaan flunssaa, ja ajatus mausteisesta keitosta ja uunivalmiista thai-broilerista kotiovelle on huojentava ajatus.

Kauppakassi on saatavilla Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten alueella. Sain jakaa teille etukoodin, niin tekin pääsette halutessanne testaamaan ruokakassia. Saat 5 euroa alennusta Herkun ruokakassin tilauksesta, kun kirjoitat etukoodikenttään LAURAHERKKU19. Koska palvelu on uusi, sitä myös kehitetään koko ajan ja tilauksen jälkeen Herkulle voi jättää palautetta. Odotan innolla, mitä muita tuotekonsepteja ja teemoja palveluun vielä jatkossa tulee.

Comments

 1. Ihan paras vaikuttajateko tällä viikolla! Istuin juuri keittiössä jalka paketissa odottamassa ruuan nettitilausta ja mietin että mitähän sitä vielä keksisi laittaa ruuaksi, kun kaikki tiedossa olevat puolivalmisteet on jo käytetty ja ideat ihan loppu. Eikä lihaperunasoselaatikkokaan enää maistu kenellekään. Koodi menee heti käyttöön. Kiitos Laura!

  • Moi Johanna! Niin ihana palaute, kiitos! Tulin todella iloiseksi, että pystyin antamaan käyttökelpoisen käytännön vinkin avuksesi. <3

   Todella, vaikka ruokakassista on apua muutenkin, niin sairastellessa jalka paketissa vasta onkin. Mekin syömme paljon ihan perus Kokkikartanoita, mutta juuri kuten sanoit, sitäkään ei määränsä enempää jaksa, vaan väliin kaipaa vaihtelua. Vaikka nämä on ajateltu nopeiksi arkiruoiksi, niin ovat kyllä täysin viikonloppukelpoisiakin. Mukavia ruokahetkiä teille!

 2. Harmi, että tuo(kaan) palvelu ei meillä toimi, koska asumme kymmenen minuutin matkan päässä Espoon rajalta. Meiltä on Helsingin keskustan Food Marketiinkin lyhyempi matka kuin monesta paikasta Espoosta, joten ehkäpä tätä palvelua voisi kehittää vaikkapa niin, että se toimisi tietyn kilometrimäärän puitteissa lähimmästä Food Marketista. Lähimarketit toimittavat kyllä ruokakasseja kotiin meilläkin, mutta ei koskaan ole tullut kokeiltua. Maksu tuntuu niin korkealta, kun kauppamatka ei kuitenkaan ole pitkä. Ravintoloiden pikalähettipalveluitakaan en ole koskaan kokeillut, ja sen perusteella, mitä olen lukenut ja kuullut lähettien työoloista, ne eivät tunnu kovin ettiseltä vaihtoehdoltakaan.

  • Heippa! Tuttu tunne, että jokin palvelu jää ihan viittä vaille vajaaksi omasta asuinalueesta. Koska Herkun ruokakassipalvelu on vasta avattu, voisin ihan hyvin kuvitella, ettei toimitusaluekaan ole kiveen hakattu. Kannattaa ehdottomasti laittaa toivetta palautteena. :)

   Kotiinkuljetuspalveluiden lähettien työolosuhteista on kyllä paljon puhuttu. Toivotaan, että tilannetta kehitetään ja että olosuhteet paranevat. Ruokapalvelujen kehitys on minua hurvasti kiinnostava kysymys laajemminkin. Ulkona syöminen kasvaa koko ajan ja uskon, että tällaiset “food as a service” -ratkaisut tulevat radikaalisti lisääntymään. Jossain vaiheessa mennään siihen, että jääkaappimme tunnistaa automaattisesti, koska maito alkaa olla lopussa ja tilaa sitä lisää.

   Ymmärrän tosi hyvin, että verkkokaupasta ei välttämättä tule tilattua ruokaa, kun sen saa haettua kaupastakin. Meillä taas ruokaverkkokaupan kuljetusmaksu on ehkä parhaiten käytetty kymppi ikinä suhteessa siihen, miten paljon säästämme sillä aikaa ja vaivaa. Minä suunnittelen perheemme ruoat, mutta en aja autoa, niin se, että ruoat tuodaan kotiovelle, eikä minun tarvitse tehdä yksityiskohtaista listaa miehelle tyyliin “jos ei ole tätä, niin ota tätä”, ja viedä hänen vähäistä vapaa-aikaansa meidän kanssamme, on oikea lifesaver. Etenkin palvelu tietysti korostuu, kun meillä tilaus on fyysisesti iso vaippapaketteineen ja koiranruokasäkkeineen. Pienempiä ostoksia onkin sitten näppärä koukata muuten. :)

   • Jos meidän naapuritalon kaataisi, niin kauppa näkyisi meille asti :-). Ja jos sen ensimmäisen kaupan kaataisi, niin näkyisi seuraava, joten kauppamatka on onneksi kohtuullinen :-). Meilläkään ei ole autoa, mutta olen kehittynyt kauppakassilogistiikkaguruksi kouluikäisestä asti, kun minun piti usein käydä ruokakaupassa sekä perheelle että isovanhemmille, koska äitini oli vuoro- ja isäni matkatyössä ja kauppojen aukioloajat olivat silloin kauan sitten, mitä olivat. Nykyisin vanhempani katsovat silmät pyöreinä, millaisia määriä tavaraa pystyn kuljettamaan jalkaisin tai julkisilla. Totta puhuen kanssamatkustajat ja bussikuskitkin välillä tuntuvat ihmettelevän :-).

    • Arvostan sitkeyttäsi! Ja jos ei kaupassa käyminen tunnu ongelmalta, niin eihän se sitä silloin ole. Hyvä vaan, kun reippailet! Tulee samalla tehtyä hyötyliikunta. :)

 3. Kauppakassipalvelut on ihan parasta. Olen käyttänyt jo monta vuotta, tosin tämäntyyppinen palvelu ei olisi meitä varten, kun on erityisruokavalioita, mitä harvemmin näissä huomioidaan ja perhekokokin epästandardi. Mutta jo se, että joku kerää ostokset valmiiksi eikä tarvitse osallistua työpäivän jälkeen mihinkään prismanympärijuoksuun, on iso apu arjessa. Joskus tilaan pelkän keräilyn ja nappaan kotimatkalla, joskus kotiinkuljetuksen. Ajattelen niin että se muutama euro on pikkuraha minulle verrattuna sen tuottamaan arjen helpotukseen. Meidän lähimarkettiin on jo palkattu lisää henkilökuntaa, jotta keräilyasiakkaita saadaan palveltua paremmin, joten on sillä työllistäväkin vaikutus.

  Lomilla sitten fiilistelen ruokakaupoissa mielelläni, mutta se on sitten ihan tarina erikseen.

  • Eivätkö olekin! Erikoisruokavalioita en Herkun ruokakassin osalta tarkastanut, mutta voisin kuvitella, että sekin on asia, jota viimeistään myöhemmin voitaisiin ottaa kehitykseen. Mutta siis todella, jo se, että ostokset saa näpytellä koneella, eikä tarvitse palata puolta kilometria marketin toiseen päähän unohtuneen kurkun takia. Ihan sama ajatus minulla, että kuljetus- tai keräilymaksussa on hinta-laatusuhde kohdillaan, kun miettii, miten paljon aikaa, vaivaa ja hermoja siinä säästää. Ja kiva huomio tuo työllistäminen, todella!

   Lomafiilistelyn ymmärrän hyvin ja muutenkin sellaisen viikonloppufiilistelyn, että kaikki tylsä vaipoista maitoon odottaa kotona, mutta hallista voi hakea juustoa tai tiskiltä pihvit samalla hieman maistisia maistellen. Se on kaupassa käymistä myös minun makuuni. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue