7 x kodin tuoksu – miten luoda kotiin ihana tuoksumaailma

*Merkityt tuotteet saatu PR-näytteinä

Homevialaura, kodin tuoksut, tuoksukynttilä, Gauhar

Rakastan sitä, että koti tuoksuu hyvältä. Miellyttävän tuoksun keskellä kotonaolo tuntuu erityiseltä, ihanalta ja rauhoittavalta – ylelliseltä. Olen löytänyt monia kivoja tapoja luoda kotiin tuoksua, mutta liian voimakkaasta tuoksumaailmasta en välitä. Siksi suosinkin monissa arkissa pesutuotteissa hajusteettomuutta ja kerralla käytän vain jotain tavoista, jotta tuoksumaailmasta ei tule sekava tai tunkkainen, vaan että tunnelma on enemmänkin raikas. Näitä vinkkejä voi hyödyntää kotona ympäri vuoden, mutta totta kai myös jouluna.

Tuoksukynttilä

Aloitetaan yleisimmästä, tuoksukynttilästä. Tuoksukynttilä on luonteva tuoksuntuoja koko syys- ja talvikauden, kun kynttilöitä tulee poltettua paljon muutenkin. Tuoksukynttilöiden tuoksun voimakkuudet vaihtelevat jonkin verran, ja tuoksuja on nykyään tarjolla iso kirjo. Tuoksukynttilä on minulle myös kaunis esine katsella ilman liekkiäkin. Kuvassa näkyy ihana Gauhar Helsingiltä* saamani tuoksukynttilä. Jos taas kaipaat kotiin havuntuoksua, mainio vaihtoehto on Perjantain parhaat -podcastinkin suosittelema Skandinavisk Skog.

Homevialaura, kodin tuoksut, huonetuoksu, tuoksutikut

Tuoksutikut

Tuoksutikut on helppo tapa tuoda kotiin tai yksittäiseen huoneeseen jatkuvaa tuoksua. Tikkujen määrää säätelemällä voi vaikuttaa siihen, kuinka voimakkaasti huonetuoksu tuoksua ympärilleen levittää. Yleensä huonetuoksun vaikutus kestää joitain kuukausia, ja joihinkin huonetuoksuihin myydään täytepulloja. Kuten tuoksukynttiöistä, myös huonetuoksuista nautin kauniina esineinä.

Homevialaura, kodin tuoksut, imurituoksu, tuoksurakeet

Imurituoksu

Imurituoksu on ihan suosikkini, josta aktiiviset lukijat muistavat minun vinkanneen aikaisemminkin. Meillä on käytössä Electroluxin tuoksurakeet, jotka toimivat niin, että imurin pölypussin vaihdon yhteydessä pussin rakeet vain imuroidaan imuriin. Sieltä ne levittävät tuoksua ympärilleen aina imuroinnin yhteydessä, ja tämä onkin minun paras #lifehack etenkin perheisiin, joissa joudutaan imuroimaan usein – tuoksun myötä nimittäin vaiva tuntuu aina vaivan väärtiltä. Electroluxin imurituoksun rakeet ovat 100 % luonnollisesti hajustettuja. Kokeilin joskus imuripuuteriakin, mutta siitä en henkilökohtaisesti niin välittänyt. Sen ripotteleminen tuntui aavistuksen sotkuiselta, enkä oikein haistanut tuoksuakaan.

Homevialaura, kodin tuoksut, Muji, diffuuseri, aroma diffuser

Tuoksudiffuuseri

Meidän tuoksudiffuuseri on valolla varustettu iso Muji Large Aroma Diffuser, ja lisäksi ainakin Anno myy omaa Purus-diffuuseriaan. Diffuuseriin laitetaan vettä ja muutama tippa aromaattista öljyä, jonka diffuuseri sitten höyryttää hyväntuoksuisena kosteana ilmana ulos. Diffuuseri ei siis pelkästään tuo tuoksua, vaan myös kosteuttaa ilmaa ja rauhoittaa muutenkin hotelliaulamaisella tunnelmallaan. Eteerisiä öljyä Mujin ja Annon lisäksi myy esimerkiksi kotimainen Frantsila. Eri öljyillä on eri tarkoitukset, joten diffuuserin avulla kotiin voi luoda niin rentouttavaa kuin piristävääkin tunnelmaa.

Homevialaura, kodin tuoksut, tuoksupussi, Gauhar

Tuoksupussi

Tuoksupussi on ihana tapa tuoda herkkää tuoksua esimerkiksi eteisen tai kylpyhuoneen lisäksi liinavaatekaappiin tai vaatehuoneeseen. Tuoksupussitkin ovat parhaimmillaan myös kauniita katsella, kuten tämä Gauhar Helsingin.

Homevialaura, kodin tuoksut, huonetuoksu, room scent, tuoksuspray, Diptyque

Tuoksuspray

Tuoksuspray on minusta ihana pitää käsillä esimerkiksi kylpyhuoneessa tai eteisessä. Jos kodin tunnelma tuntuu tunkkaiselta, tuuletan kodin ja suihkutan sitten tuoksusprayta. Niin on ihana tehdä myös ennen vieraiden tuloa eteiseen. Meillä on käytössä Diptyquen Figuier.

Homevialaura, kodin tuoksut, tuoksuvesi, silitysvesi, Washologi

Tuoksuvesi

Toinen suihkutettava tuoksu on tuoksuvesi. Washologin tuoksuvedet* sopivat silittämiseen ja lisäksi luonnollista linen water -tuoksuvettä voi suihkuttaa raikastamaan pesujen välissä kodin tekstiileitä, kuten verhoja ja sohvaa.

Tällä hetkellä huumaavimman tuoksun kotiin antaa kuitenkin jokin muu – kotimaiset hyasintit. Ihanaa kolmatta adventtia!

Comments

 1. Täytyykin tutustua imurituoksuun,kuulostaa hyvältä! Täytyykin tutustua sisältöön. Eteeriset öljyt ovat kissoille vaaraksi, joten tämä huomiona ehkä lemmikin omistajille! Koirille eivät kai aiheuta samalla tapaa ongelmia.

  • Moi Kaisa! Tustustu ihmeessä. Ainakin minä olen jäänyt imurituoksuihin koukkuun. :) Kiitos myös tärkeästä tiedosta kissojen omistajille!

  • Meillä on ollut kissoja parisenkymmentä vuotta ja koko ajan olemme käyttäneet myös eteerisiä öljyjä kohtuullisina annoksina. Kissat eivät ole reagoineet niihin mitenkään, sillä olemme koko ajan huolehtineet siitä, että tuoksua ei ole kaikkialla eikä sitä käytetä ylettömästi. Juttelin asiasta kerran eläinlääkärin kanssa ja tämä totesi, että olennaista on, ettei kissaa altisteta toistuvasti, mutta hänen mielestään öljyjä voi kohtuullisina annoksina hyvin käyttää. Eli jos on kissoja, kannattaa tarkkailla oman lemmikin käytöstä ja jos tuntuu, että jokin öljy ei kissalle sovi, luopua sen käytöstä ainakin diffuuserissa. Kuulemma monet kissat inhoavat luontaisesti esim. laventelin ja oreganon tuoksua, meidän lähes 15-vuotias kollivanhuksemme taas rakastaa niitä ja hieroo tuoksua turkkiinsa parvekeyrteistä.

 2. The White Companylla on hyvia kynttiloita ja diffusereita. Tykkaan tosi paljon heidan Winter ja Fir joulutuoksuista ja White linen kesatuoksusta. Suosittelen!

  • Kiitos suosituksesta, Elina! The White Company on kyllä kaiken kaikkiaan niin ihana. Sellainen, jonka kuvastossa haluaisin viettää jouluni. :) Tuoksuja meillä ei vielä ole sieltä ollutkaan, vaikka usein niitä olen ihaillut, käsisaippuaa vain. Menee varmasti joskus testiin!

   • Voisin viettaa kaikki vuodenajat White Companyn kuvastossa. Talvisin kuvissa on ihana “cosy” tunnelma ja kesalla kuvista loytyy se etelaranskalainen fiilis, josta aina haaveilen ja Brittein valilla kurja sadesaa ei saa tuota fiilista poistumaan.

    Kokeile ihmeessa tuoksuja ja kynttiloita, tykkaat varmasti 😊

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue