Joululahjaideoita naiselle laatu enemmän kuin määrä edellä

Kaupallinen yhteistyö, Sokos ja Asennemedia

Homevialaura, joululahjavinkit naiselle, joululahjaideat, Sokos

Aika rientää: enää parisen viikkoa aattoon. Joulu yllätti odottajan on ainakin minulle todella tyypillinen tunne. Juuri sen takia aloitin joulun odottamisen tänä vuonna erityisen aikaisin, että ehtisin tunnelmoida joulunalusaikaa ihan rauhassa ilman kiireentuntua, ja siltikin aika meinaa loppua “kesken”. Toki rajallisuus on hyvä asia, ilman sitä joulu ei tuntuisi joululta.

Homevialaura, joululahjavinkit naiselle, joululahjaideat, Sokos

Viimeksi jaoin joululahjavinkkejä miehille ja kerroin meidän tavastamme muistaa toisiamme. Olemme luopuneet kokonaan yllätyslahjoista ja siirtyneet aikuisten kesken sellaiseen kulttuurin, että ostamme lahjat joko toiveesta tai käymme ostamassa lahjat yhdessä jouluiseen lounaaseen tai glögeihin yhdistettynä.

Väkisin vain ostamisen vuoksi emme koskaan osta mitään, vaan joskus tehdään niinkin, että jätetään joku lahja kokonaan ostamatta ja panostetaan seuraavaan – ihan sen mukaan, mitä saajalla on seuraavaksi tarpeen tai toiveissa saada. Meillä molemmat pitää ostoslistaa Trellossa, ja lisäksi hahmottelen seuraavia hankintoja Pinterestiin. En oikeastaan muista, koska olisin tarttunut mihinkään herätesostona.

Homevialaura, joululahjavinkit naiselle, joululahjaideat, Sokos

Paljon puhutaan (ihan oikeutetusti) lahjojen määrästä ja siinä kohtaa kääntäisin aina katseet vuoden kokonaisostomäärään. Edustan itse maltillisen joululahjamäärän koulukuntaa, mutta ymmärrän täysin myös sen, että tunnelman vuoksi jouluun haluaa keskittää enemmänkin hankintoja, koska onhan se ihanaa kääräistä kauniista paketista jotain sellaista, mitä on pitkään ja hartaasti toivonut, juuri jouluna tavallisen tylsän arkipäivän sijaan.

Määrä ei kuitenkaan minusta saa koskaan olla itseisarvo, vaan laatu. Mieluummin yksi oikeasti mieluinen paketti kuin kolme vähän sinne päin.

Homevialaura, joululahjavinkit naiselle, joululahjaideat, Sokos

Mutta siis lahjoihin, jos niitä haluaa jouluna pyytää tai antaa. Omia suosikkejani naisille ovat ehdottomasti laadukkaat neuleet, huivit ja pipot. Ne ovat joululahjoina lämmittävyytensä vuoksi ajankohtaisia, ja niistä kaikista on iloa todella moneksi vuodeksi, kun suosii laatua ja luonnonmateriaaleja. Valkoinen pehmoinen neule on Stylein-merkin Elbe. Lisäksi Sokokselta kannattaa ehdottomasti katsoa Marks & Spencerin kasmirneuleet, jotka sanotaan olevan ihan loistava hinta–laatusuhde.

Homevialaura, joululahjavinkit naiselle, joululahjaideat, Sokos

Suloinen vaalea lampaanvillasekoitteinen Karin-tupsupipo on Sätilä of Sweden -merkin Ruotsissa omassa tehtaassa vastuullisesti lähituotantona valmistettu. Klassinen harmaa Filippa K -kaulahuivi ja kaunis nahkainen Tiger of Sweden Cora -pikkulompakko edustavat molemmat minulle ajattomia vaatekaapin kulmakiviä asusteiden osalta.

Homevialaura, joululahjavinkit naiselle, joululahjaideat, Sokos

Sellaista käyttövaatetta, jota on tietyin väliajoin pakko joka tapauksessa täydentää, taas edustaa sukat ja sukkahousut. Ikä taitaakin korreloida suoraan siihen, miten paljon villasukista lahjana ilahtuu. Nanson sisarmerkki Vogue on minusta yhtäkkiä muuttunut ihan tosi ihanaksi – vai olenko huomannut ihanuuden vasta nyt. Tuotteet ovat hyviä ja nätisti pakattuja. Tähän poimin Vogue Cloud Sock -kashmirsekoitesukat ja Vogue Splendid Cashmere Tights -kashmirsekoitesukkahousut.

Homevialaura, joululahjavinkit naiselle, joululahjaideat, Sokos

Taas arkisesta juhlavampaan siirryttäessä kuvioon tulevat tietysti paljetit, joka toimivat koko sesongin juhlissa (muillakin kuin kolmevuotiailla). Päälläni on PBO Amaretto -mekko, ja henkarissa roikkuu musta Andiata Alei -paljettitoppi.

Arjessa nopeasti kuluva kosmetiikka on aina järkevä lahja, ja esimerkiksi suihkugeelin ja vartalovoiteen setti, tai sampoon ja hoitoaineen paketti, on ihana antaa. Molemmat Estelle & Thildin vartalotuotteet sekä Urtekramin hiustuotteet ovat luonnonkosmetiikkaa.

Homevialaura, joululahjavinkit naiselle, joululahjaideat, Sokos

Kotiin ja hemmotteluun taas poimin home spa -henkisyyttä, jota voi ostaa myös lahjaksi itselle omaksi iloksi. Rakastan tuoda kotiin hotelliaulahenkisyyttä tuoksuin, ja siinä toimii mainiosti Annon Purus -diffuuseri ja -tuoksyöljy. Taas Luin Living -mallisto on ihana meille, jotka tykkäämme neutraaleista väreistä ja saunomalla rantoutumisesta. Kuvissa mallistosta näkyvät iso laude- ja istuinliina, Cozy-kylpytossut sekä Let me get cozy -huonetuoksu.

Homevialaura, joululahjavinkit naiselle, joululahjaideat, Sokos

Tällaisista vinkeistä minun joululahjapoimintani Sokokselta naisille koostuvat ja tämäntyyppisistä esimerkeistä olen vuosien varrella itse pitänyt: oikeasti tarpeellisista ja käyttöön tulevista paketeista, joita ei ole hankittu stressaten tai väkisin vain koska on joulu, vaan ilahduttamaan pitkäksi aikaa juuri sen hetken toiveet ja tarpeet huomioiden huolella valikoiden. Fyysiseen lahjaan on myös kiva yhdistää jotain aineetonta: esimerkiksi sukkiin jalkahieronta tai lupaus sellaisesta, vaikka joululeffaa joulupäivänä katsoen.

Mukavia jouluhetkiä tällekin viikolle!

Comments

    • Moi Merja! Kiva, kun ihastuit Sätilän pipoon, se on minustakin hurjan kaunis. Ja todella, itselle lahjan ostaminen on erittäin perusteltua kiitokseksi kuluneesta vuodesta, joten ihana idea. :)

  1. Todella hyviä ja käytännöllisiä lahjavinkkejä jollaisia nykyään suosin myös itse. Omissa toiveissa ja muille antamalla. Miehelleni ostin joululahjaksi laadukkaat kylpy-ja käsipyyhkeet. Itselleni iittalan kakkuvadin ja kastehelmen lautasen. Koirille hurahdin ostaa jouluisen poron mutta se sallittakoon. Kummitytölle ihania vihkoja, kyniä ja muuta pientä kivaa käyttötavaraa.

    • Kiitos, ihana kuulla, että lahjavinkit olivat mieleen! Todella mainioita lahjoja myös sinun listassasi. Arabian ja Iittalan astiat ovat meilläkin olleet monena vuonna vakkareita. Kastehelmi on muuten sellainen sarja, jota minäkin harkitsen täydentäväni. Meillä on kulhoja neljä (ja jatkuvasti käytössä), niin ehkä jossain vaiheessa tulee täydennettyä sitä.

      Koirien kanssa saa aina hurahtaa. Meilläkin on Onnilla joulukalenteri ja vanhempani tekevät Onnille aina jouluksi herkkukorin. :D Ja ihan just samoja suosin kummilasten kanssa: jos en anna kirjaa, niin juurikin useimmiten ihanaa vihkoa, värityskirjaa ja muuta pientä kivaa paperitavaraa piirtelyyn ja askarteluun. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue