Helpot prinsessasynttärit

Homevialaura, 4-vuotissynttärit, prinsessasynttärit, koristelu, tarjoilu

Lunta, mansikkakakkua, aamiainen sänkyyn niin kuin Pipsa Possussa ja ilotulituksia. Siinä oli 4-vuotiaan lahjatoiveet, joista kaksi neljästä voitiin sankarille järjestää. Lunta toivottavasti ehkä jälkitoimituksena.

Homevialaura, 4-vuotissynttärit, prinsessasynttärit, koristelu, tarjoilu

Aloitimme 4-vuotiaan juhlimisen viikonloppuna, ja ajattelin tapani mukaan kertoa tämänvuotisista synttärivalinnoista. Menimme hyvin samalla kaavalla kuin ennenkin: kaikessa helpolla ja oikaisemalla, mutta kauneudesta tai herkullisuudesta tinkimättä.

Homevialaura, 4-vuotissynttärit, prinsessasynttärit, koristelu, tarjoilu

Koristeet olivat vallan yksinkertaiset: viimevuotinen Happy birthday -banneri vain peilin päälle ja keittiön kattokruunusta roikkumaan ilmapalloja.

Tytöllä ei ollut varsinaista teematoivetta, joten suosin vain kaikessa hänelle mieluisia juttuja: vaaleanpunaista sekä kimaltavaa kultaa ja hopeaa glitteriä. Säihkeen lisäksi hänelle on nyt meneillään prinsessavaihe, joten kakkukoristeeksi hankin MeriMerin herttaiset neidot. Sankari itsekin halusi totta kai pukeutua glitterimekkoon ja kruunupantaan.

Homevialaura, 4-vuotissynttärit, prinsessasynttärit, koristelu, tarjoilu

Tarjoiluna meillä oli Lidlin paistopisteen croissantteja mozzarella-tomaatti-basilikatäytteellä sekä ilmakuivattua kinkkua melonilla. On täysin mahdollista, että olen tarjonnut enemmän tai vähemmän samaa nyt neljä vuotta. On myös täysin mahdollista, että olen otsikoinut kaikki neljä synttäripostausta helppo-adjektiivilla.

Homevialaura, 4-vuotissynttärit, prinsessasynttärit, koristelu, tarjoilu

Sekin on aikaisemmilta vuosilta tuttua, että kerrosvadille kokosin tyttären makeita suosikkeja: vaahtokarkkeja, Geisha-suklaita ja valkosuklaata. Mukaan sopisi mikä vain, etenkin kesällä marjatkin.

Homevialaura, 4-vuotissynttärit, prinsessasynttärit, koristelu, tarjoilu

Kakku on aina minulle se synttärien tänka på, kun en oikein leivo (historia muistaa hämärästi jonkin yksittäisen onnistuneen porkkanakakun pyöreästi vuodelta 2011). Ensimmäisenä vuonna tein jäätelökakun, toisena sulatin ja kerrostin pakastemutakakkuja ja kolmantena kokosin (arvasittekin jo: Lidlin paistopisteen) berliininmunkeista keon kakuksi.

Tänä vuonna päätin tilata kakun, mutta sekin meni ohi, sillä en huomannut olla kolmea päivää ennen juhlia liikkeellä. Onneksi Gateaun vitriinistä löytyi tosi herkullinen mansikka-vaniljakakku, niin tytär sai toiveensa.

Homevialaura, 4-vuotissynttärit, prinsessasynttärit, koristelu, tarjoilu

Pienen kotimme takia meidän on aina juhlittava useammassa osassa. Jos nämä olivat päivävieraiden tarjoilut, niin iltavieraille ei jouduttu pilkkoa sitäkään vähää kuin mozzarelloja ja tomaatteja. Koska meillä loppui suunnittelu- ja jääkaappikapasiteetti kesken, tilasimme – tadaa! – pitsat. Tytär saateltiin seuraavalle vuodelle siis kaikin puolin rennoin ja lämpimin tunnelmin. Myöhemmin koitti vielä tyttärelle selvästi myöskin tässä iässä paljon merkinneet päiväkotikaverisynttärit.

Comments

  • Heippa Eija! Olen huomannut, niin pienten kuin isojen vieraiden kohdalla, että ei sitä kukaan määräänsä enempää yksien kahvittelujen aikana syö. :) Kiitos ihanista sanoista, välitän sankarille terkut!

 1. Tällä kaavalla juhlimme myös meidän nelivuotiasta. Minulla taisi olla jossain alitajunnassa muistissa sinun suklaakakkureseptisi, kun ladoin pari Frödingenin kakkua päällekkäin ja laitoin kermavaahtoa väliin. Hyvää oli ja kaikki tykkäsi. Kaverisynttärit juhlittiin sankarin pitkäaikaisen toiveen mukaan Hoplopissa, joka oli siis tähän elämän hetkeen se täydellinen valinta, ei tarvinnut kuin saapua paikalle, tarjoilu ja ohjelma oli talon puolesta valmiina. Toki kotisynttärit on aina intiimimmät ja persoonallisemmat ja mielellänihän olisin tytön kanssa täälläkin juhlat järjestänyt, jos emme olisi olleet keskellä asunnonmyyntirumbaa. Tänä vuonna näin, enkä kadu yhtään :D Taktisesti siirsimme synttärit tammikuun puolelle, koska emme halunneet lähteä suoraan lasten Hoplop-synttäreiltä matkalle. Näin ollen saimme matkustaa terveenä.

  Instagamissa hymyilin jo tyttösi syntymäpäivätoiveille, niin ihanat! Omallani kun toiveissa oli Anna-naamiaisasu, Hoplop-juhlat ja suklaakakku. Tuossa Frozen-asussa hän sitten myös sukulaistensa kanssa synttäreitä juhli. Silloin en voinut olla miettimättä, että jos joku olisi vaikka viisi vuotta sitten sanonut lapseni tekevän 4v synttäreillään näin, en olisi uskonut. Lapset ja aika muuttaa näköjään suhtautumista moneen.

  Kivaa viikkoa!

  • Moi Reeta! Ilahduin niin sanoistasi: “sinun suklaakakkureseptisi”. Ihana, arvostan, että mutakakkujen sulattaminen ja kasaaminen menee reseptistä. Ajatusta leivontablogista ei siis kannata kuopata. :D

   Hei Hop Lop kuulostaa juuri hyvältä! Aina sen mukaan, mitä sankari toivoo, ja mikä on vanhemmille siiinä hetkessä mahdollista järjestää. Tuohan oli todellinen win-win, ja ulkoistaminen muutenkin asiassa jos toisessakin harvinaisen toimiva ratkaisu.

   Myös tosi fiksusti teit, että otit synttärien kanssa varman päälle matkan suhteen. Olen ihan samanlainen flunssapelkoinen. Tajusin tämänvuotisen riskin tosin vasta kaverisynttäreillä, ja meilläkin oli ja on tulossa viikon päästä siitä Tukholma-risteily. Yritin sitten vain olla tosi tosi tarkkana hygienian suhteen ja onneksi näyttäisi siltä, että selvisimme terveinä. Jee! Mutta kuten sanottu, yhteen aikaan paljonkin sairastaneena, ymmärrän nämä ajatukset enemmän kuin hyvin!

   Ihania tyttöjä, mahtavat toiveet myös Anna-asu, Hoplop-juhlat ja suklaakakku. <3 Täälläkin on nyt vastanut alkanut nousta Frozen-kuume, kun ehdon jo ihmetellä, etteikö se todella koskaan tule. :D Nyt sitten tyttö saikin lahjaksi ihanan Frozen-nuken, -värityskirjoja ja sen sellaisia.

   Siis niinpä, niin kyllä muuttaa! Aivan ihana, että sankari sai juhlia Anna-asussa ja todellakin saisi täälläkin. Tyttö pitää haltioissaan prinsessa-asua päiväkodissa, joten jos tämä jatkuu, niin voisi harkita kotiinkin Frozen- tai prinsessamekkoa. Ei kai sitä mistään tule itsekään paremmalle tuulelle kuin noiden oman elämänsä prinsessojen seuraamisesta. ;)

   Kivaa viikkoa myös sinne ja PALJON tsemppiä asunnon myymiseen ja muuttamiseen!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue