Lattiahaaveita ja -suunnitelmia

Homevialaura, lattiasuunnitelmia, parketti, kalanruoto, chevron

Ajattelin, että voisi olla kiva jakaa kanssanne vähän lattiahaaveita ja -suunnitelmia. Toivomme, että tuleva koti olisi remonttikohde, ja koska lattia on minulle kodin tärkein materiaalivalinta, mietin sitä jo nyt, vaikka kohdettakaan ei ole tiedossa.

Homevialaura, lattiasuunnitelmia, parketti, kalanruoto, chevron

Haaveemme on saada seuraavaan kotiin kalanruoto- tai chevron-lattia vaalean puun värisenä. Se on trendikäskin toki, mutta itselleni ennen kaikkea klassikko. Kalanruotolattioita olen pinnaillut Pinterestiin jo kahdeksan yhdeksän vuotta, joten se tuntuu varmalta valinnalta pitkän, ja myöskin mieluisan, valkoisten lattioiden kauden jälkeen.

Homevialaura, lattiasuunnitelmia, parketti, kalanruoto, chevron

Ensimmäistä kertaa minusta tuntuu, että voisimme uskaltaa valita laminaatin sijaan parketin, vaikka hyviä laminaattejakin yhä arvostan. Ilmeisesti se ei olekaan niin arka koiran kanssa kuin olen luullut – tai siis ainakaan Onnin kaltaisen koiran kanssa, joka lähinnä kääntää kylkeään sohvalla.

Homevialaura, lattiasuunnitelmia, parketti, kalanruoto, chevron

Nämä mallipalat tilasin Novafloorista. Mallipalojen kotiin tilaaminen on kyllä on kyllä tosi kiva palvelu. Toiveena sävyn suhteen on se, ettei se olisi liian tumma eikä liian valkoinen eikä liian keltainen eikä liian harmaa. Näitä kaikkia pidän oikein potentiaalisina (liian valkoisen ja keltaisen otin jo sivuun). Jossain valossa tuntuu, että onko näissä eroa ollenkaan, ja miten päätös on koskaan mahdollista tehdä. Mutta sehän on happy problem: ehkä näistä mikä tahansa olisi hyvä! Eikä lattian tarvitse välttämättä suinkaan täältä olla. Näitä vain aloin mallipalapalvelun takia ensimmäiseksi mallata.

Ilahdun kovasti, jos teillä sattuu olemaan tämäntyyppisistä lattioista kokemuksia tai vinkkejä. Mukavaa iltaa!

Comments

  1. Me teimme lattiaremontin uuteen kotiin kohta vuosi sitten ja lattiana on hyvin saman sävyinen parketti kuin nuo mallipalasi. Omamme tilasimme Timberwiselta ja se asennettiin kalanruotokuviolla. Parketti on öljyvahattu ja mielestäni toiminut tosi hyvin, sillä meillä on myös koira :). Ymmärsin myyjältä, että lakatussa pinnassa voisi näkyä koiran jäljet paremmin, ja tässä meidän parketissa en ole vielä nähnyt mitään jälkiä vaikka koira välillä riehuukin pentumaiseen tyyliin. Lisäksi parketti tuntuu tosi hyvältä jalkojen alla. Vertailukohtana on meillä osassa asuntoa vielä oleva laminaatti, joka on selkeästi kovempi ja “kylmempi”. Sekin vaihdetaan toisessa aallossa ihan pian. Suosittelen siis lämpimästi myös koiraperheeseen parkettia.

    • Moi Marjukka! Kuulostaa aivan ihanalta teidän lattianne! Timberwise sai paljon suosituksia Instagramissa, enkä ihmettele, sillä heidän lattioitaan olen useasti ihastellutkin messuilla. Tosi kiva kuulla positiivisia kokemuksia paitsi estettisestä näkökulmasta myös toiselta koiran omistajalta. :) Kun ehdin, täytyy käydä katsomassa Timberwise-tarjontaa heidän showroomilla tai rautakaupoissa. En ole vielä ehtinyt netistäkään kurkistaa, kuinka paljon potentiaalisia vaihtoehtoja siellä tällaisissa vaalean puun sävyissä on. :) Kiitos paljon avusta!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue