Filosofia

Homevialaura on harmoniselle asumiselle ja nautinnolliselle elämälle omistettu sisustus- ja elämäntapablogi, jota kirjoitan minä, kolmekymppinen helsinkiläinen Laura. Ajattelen niin, että kun sisustaa ja pukeutua täytyy kuitenkin, miksi ei sitä tekisi kauniilla ja ilahduttavalla tavalla.

Samanaikaisesti tiedän, miten levottomaksi sisustusharrastus voi tehdä – ainahan maailmasta löytyy jotain parempaa, upeampaa ja trendikkäämpää. Vielä mieluummin kuin pellavatyynyjä, pöyhin ajatuksia. Miten arjen saa harmoniseksi ja miten kodista voi sisustaa niin ajattoman, ettei sitä koko ajan tarvitse uusia? Olen itse kyllästynyt kierteeseen ja enemmän kuin täydellisyyteen, pyrin tasapainoon ja tyytyväisyyteen. Pyrin sisustamaan kodin kerralla kauniiksi ja rauhoittamaan aikaa muille tärkeille asioille: perheelle, matkaelämyksille ja ruokanautinnoille. Järjestelypuuskia kyllä saan, asetelmia uusin ja tekstiilejä päivitän, mutta suurissa linjoissa pyrin pysyvyyteen.

Olen se perinteinen kolmekymppinen: äiti, joka muutti perheineen kerrostalosta rivitaloon. Poikkean ajatusmaailmallani siinä, että yhä pientaloalueellakin arvostan kompaktia asumista. Halusimme maan tasalle ja oman pihan – vaan emme liian kuormittavaa asuntolainaa ja siivoustaakkaa juuri niiksi vuosiksi, kun kaksivuotias tyttäremme on pieni. Niinpä asumme tyytyväisenä tuiki tavallisessa 70-neliöisessä kolmiossa 80-luvun rivarissa, sen verran sopivan matkan päästä kaupungista, että aidanraosta tulee vielä kotoisasti pakokaasua pihan pioneille.

Minulle kodin tärkein paikka on mielentila, se tunne, kun päivän päätteeksi sytyttää kynttilät ja on yhdessä perheen kanssa. Kun sunnuntaisin juo kolmatta espressoa jazz taustalla. Kauniilla ympäristöllä on valtava vaikutus hyvinvointiini ja ajattelen, että järjestykseltään selkeässä kodissa mielikin lepää. Minua kiinnostaa tavaran merkitys, turhasta luopuminen ja järjestyksen ylläpitäminen, mutta toisaalta myös se, miten tarkoin valittuihin huonekaluihin ja esineisiin on hyväkin kulutuskeskeisessä maailmassa kiintyä. Siksi panostan mielelläni designiin ja laatuun, arvostan myös hinta-laatusuhteeltaan hyvää perustavaraa.

Olen modernin klassiselle ja neutraaliväriselle tyylilleni uskollinen kaikessa ja minulla sisustaminen ja pukeutuminen kulkevat käsi kädessä. En myöskään osaa ajatella asumista irrallisena muusta elämäntavasta: kodissahan me syömme (minua kaikkiruokaisempaa et löydä), luemme (sohvapöytäni Monocle ja New York Magazine eivät ole siellä vain koristeina), rentoudumme (parasta rivitaloelämässä on homespa-saunahetket), viihdymme (katson joskus liikaa Netflixiä) ja unelmoimme (ei tyytyväisyys sitä tarkoita, ettenkö vielä joku päivä toivoisi kalanruotolattiaa ja takkaa).

Kiitos, että olet täällä ja lämpimästi tervetuloa lukemaan!

Instagram

Copyright © 2019 · Theme by 17th Avenue