Kompromissien ruokailuryhmä

homevialaura_4244_2
homevialaura_4225_2
homevialaura_4183_2
homevialaura_4152_2
This is were the magic happens, eli täällä me syödään.

Meidän avokeittiössä sijaitseva ruokailuryhmä on taloudellinen kompromissi: tuoleihin on panostettu, pöydässä on pihistetty. Tuolit ovat Eamesin DSR-klassikot, joista ehdin haaveilla puoli elämääni. Tilasin ne einrichten-design-verkkokaupasta. Myös AmbienteDirect toimittaa designia luotettavasti ja kotimaisiin liikkeisiin nähden edullisesti.

Ruokapöytänä on Ikean kahdeksan egen Vika Lerberg -pukkijalat ja parinkympin pöytälevy. Setti on ollut oiva ratkaisu tähän hätään ja mielestäni juuri tällaisissa asioissa ruotsalaislafka on korvaamaton.

Sanomattakin selvää, ettei halpispöytä ole ikuinen, mutta kaikkeen ei voi panostaa kerralla. Sinä päivänä, kun ostamme kunnon pöydän kuudelle hengelle, sille on oltava paitsi rahaa myös tilaa. Tällä mennään siihen asti.

Pöydän alla torkkuva ja tippuvia juustonpaloja kärkkyvä Sisustuskoira näyttää tällä hetkellä Sanna-Raipelta. Kaverin olisi syytä mennä parturiin.

Comments

 1. Moi, löysin blogisi vahingossa erään toisen blogin kautta ja nyt ole jo lukenut kaikki päivitykset. Innostuin hirmuisesti tuosta sinun kurssista!! Miltä se tuntuu, onko todella vastinetta rahalle?

  t.e

  • Moi Elina! Tosi kiva, kun löysit ja hurjasti tervetuloa. Itse pidin kurssista, se sopi hyvin tarpeisiini ja koen saaneeni rahalle vastinetta. Toki se on paljon kiinni siitä, mitä kurssilla tavoittelee. Monet tulivat kurssille oman talonrakennus- tai sisustusprojektin myötä tai miettimään mahdollista alan vaihtoa. Itse halusin oppia lisää sisustamisesta mielenkiinnosta ja osin myös ammatin puolesta. Näihin kaikkiin tarkoituksiin kurssi sopii hyvin. Huippuammattilaista yhden syksyn kurssi ei tietenkään kenestäkään tee. Fiilis kurssilla oli todella rento ja mukava, eikä “kouluun” meneminen koskaan tuntunut pakkopullalta. Kurssi sopii mielestäni hyvin niille, jotka haluavat mieluummin tehdä käytännössä pienryhmässä ja saada henkilökohtaista ohjausta kuin istua luennoilla. Ainoa pienen miinuksen annan siitä, että mielestäni joitain asioita oltaisiin voitu käydä tarmokkaammin läpi, ja joskus meillä meni aika paljon aikaa höpöttelyyn – toisaalta tykkäsin kyllä siitäkin. Jos mielessäsi on tarkempia kyssäreitä, vastailen mielelläni sähköpostitse. :)

   • KIITOS perusteellisesta vastauksesta :) Rakastan sisustamista, olen sisustuslehtien suurkuluttaja (luen vanhatkin moneen kertaan uudestaan) ja tuttavien luona käydessä sisustan heidän kotinsa hiljaa mielessäni uudestaan. Lisäksi ollaan tässä parin vuoden sisällä muuttamassa isoon taloon joka kaipaa pientä pintaremonttia. Ehkäpä ilmoittaudun mukaan! Syksyn kurssille kun ilmoittautuu niin vielä hyvin ehtii korvamerkitä säästöjä siihen tarkoitukseen ;)

    Ja mitä tulee kompromissisisustamiseen, niin sitä harrastetaan meilläkin! Parasta IKEAssa on se että sitä voi yhdistää niin ettei koko koti kuitenkaan huuda olevansa LACK tms.

 2. Hei,

  sulla on tosi hauska tapa kirjoittaa! :) Joutuu viettämään vähän enemmänkin aikaa lueskelemalla vanhoja postauksia. Mukavaa viikkoa!

  • Eamesit ja Onni – siinä kaksi elämäni rakkautta. No, ehkä vähän tuo mieskin. ;) Entäs teiän tuolit, ehkä maailman paras kierrätyskeskuslöytö! Niiiin tykkään niistä.

 3. Ystäväni vinkkasi eilen blogistasi ja tänään kuumeen ja flunssan kourissa luin sen kokonaan läpi. Kaunis koti teillä ja sinulla vaivaton ja selkeä tapa ilmaista itseäsi. Oikein viihdyttävää katseltavaa myös, kiitokset kun toit piristystä päivääni!

 4. Elina: Kirjoitan vielä tänne, kun en pääse enää vastaamaan aikaisempaan ketjuun. Kuulostat niin tyypilliseltä tapaukselta sisustuskurssilla, että uskon sen sopivan tarpeisiisi tosi hyvin. :) Ilmoittaudu ihmeessä mukaan! Niinpä, onneksi on aikaa säästää ja sekin on kiva, että kurssin voi maksaa muutamassa osassa.

  Mielessä sisustaminen – no äläpä muuta sano! Ihan loputonta ajatusleikkiä kyläilyreissuilla ja teen samaa myös asuntoilmoituskodeille. Sohvan kun olisi siirtänyt tuohon ja pöydän tuohon, ja seinän maalannut… ;)

 5. Onpa kiva kokonaisuus. Jostain syystä tykkään kovasti tuollaisista pihistä&panosta -yhdistelmistä! Vaikka meillä meinaa sisustus kääntyäkin sinne pihistä -puolelle… ;)

  • Kiitos Esmeralda! Sama juttu, tykkään kovasti sekoitella eri hintaluokan kamaa ja olen sitä mieltä, että kiva sisustus ei ole rahasta, vaan ennen kaikkea näkemyksestä, vaivannäöstä ja mielikuvituksesta kiinni. Teillä on upean näköistä, ja jos teidän koti on pääosin pihistellen sisustettu, niin siinäpähän sain heti väitteelleni todisteen. :)

 6. Hei! Olen haaveilut samoista tuoleista pitkään. Onko teidän tuolien päässä kumi – vai huopa?

  • Moi Ullis! Meillä on, jos en nyt ihan väärin muista, huopa. Einrichten-verkkokaupassa suosistellaan huopaa silloin jos tuolit ovat lattiaa vasten, ja kumia jos tuolit ovat mattoa vasten. Eamesit on kyllä mahtavat. Toivottavasti sinunkin haaveilusi palkitaan!

 7. Moikka! Löysin blogisi tänään ja jäin heti koukkuun :)
  Täytyy sanoa, että tuo ruokailuryhmä on kyllä loistava kompromissi! Onko tuo pöytälevykin Ikeasta? Entä minkä kokoinen se on?

  • Moi, kiitos kommentista ja tervetuloa lukemaan! Myös pöytälevy on Ikeasta, väri on mustanruskea ja koko 75 x 150 cm. Olisikohan ollut tämä tai vastaava: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/10251352/. Vaikka levy ei todellakaan ole massiivipuuta, se on säilynyt mielestäni yllättävän siistinä kohta parin vuoden ajan. Olen oikein tyytyväinen hinta-laatusuhteeseen, enkä ole kertaakaan miettinyt tai harmitellut “halpispöytäämme”. Ehkä seuraavaan asuntoon sitten jotain pidempiaikaisempaa, mutta toistaiseksi pöytä täyttää kaikki tarpeemme. :)

 8. Hei!:) Kuinka jalat ovat kiinnitetty pöytälevyyn? Onko pöytä tukeva? Mietin samaa ratkaisua kotiini niin sillä kyselen:)

  • Moi Josefina! Ainakin vuosia sitten Ikea myi pöytälevyä ja jalkoja niin, ettei pariin oltu suunniteltu mitään kiinnityssysteemiä. Meistä pöytä tuntui todella huteralta, varsinkin niin paljon liikennöidyssä ja suhteellisen ahtaassa paikassa kuin avokeittiömme on. Sen sijaan esimerkiksi rauhallisessa työnurkkauksessa kuvittelisin pöydän olevan riittävän tukeva ilman kiinnitystäkin. Mieheni ruuvasi jalat pöytään jollain tee se itse -menetelmällä. Eli kyllä jalat jollain pöytälevyyn kiinni saa, mutta se vaatii vähän omaa luovuutta. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue