Kappas Marimekkoa!

marimekko_karakola

marimekko_korsi

marimekko_pyyhe
marimekko_muki

marimekko_tossut

marimekko_moreeni

marimekko_matkuri

marmekko_motti

Kuulkaas, olen ensimmäistä kertaa ikinä koskaan milloinkaan iskenyt silmäni Marimekkoon.

Ei saa käsittää väärin. Marimekko on mielestäni huikea, upeasti ajan saatossa kehittynyt brändi ja syystä meidän suomalaisten ylpeydenaihe. Mutta että Unikkoa omassa vaatekaapissa tai verhoissa, ei ikinä.

Nyt ihastuin Karakola-kuosiseen iPhone-koteloon, josta mieleen tulee pilkkuvillitykseni ja 10 Corso Como.

Selailin samalla koko valikoiman läpi, ja aloin nähdä merkin uudessa valossa. Korsi-kankaasta tulisi kivat tyynyt, Nimikko-pyyhe harmaana saisi heti paikan kylppäristä, Tasaraita-mukista aamukaffet maistuisi epäilemättä hyvälle, Ujo-tossuissa kipittäisin mielelläni saunaan, Moreeni-huivin voisin kehystää tauluksi, Mini Matkuri -laukkuun olisi kätsy heittää kyläilykamat ja Motti-huopaan kietoutumista en panisi pahakseni.

Tuskin minusta silti kantista tulee, mutta jos nyt saisin lahjaksi Marimekon lahjakortin, en antaisi sitä enää suoraan eteenpäin, vaan saattaisin jopa kokea myymälässä pientä valinnan vaikeutta. Harppaus on valtava ihmiselle, joka ei ole eläissään ostanut tai omistanut kirjavaa kansallistuotetta.

Niinhän ne sanovat, että 60-luku on tällä hetkellä todella hot. Ehkä siksi Marimekon tyyli tuntuu nyt ajankohtaiselta ja raikkaalta. Erityisesti paksut mustavalkoiset raidat aiheuttavat sydämentykytyksiä.

Comments

  1. Mulla on vähän samat kokemukset Marimekosta. Ennen se oli tooosi nounou juurikin pitkälti ällö-unikon ansiosta. Edelleenkään en heidän vaatteitaan pukisi päälleni (jokapoikapaidat ja iiiihan turhan kummalliset takit ja muut. Njet!) mutta Nimikko- ja Ujo-raitapyyhkeitä, juurikin harmaa-valkoisina meiltäkin löytyy ja Oiva-teekannu. Siirtolapuutarha-sarjaa olen fiilistellyt monesti ja niitä lakupekkalautasia. Marimekon liikkeessä tulee aina silloin tällöin käytyä ja ihan oikeesti jopa ostoaikeissa nykyään. (onko meistä tullut aikuisia…?)

    • Heh, Jokapoika-paita on kyllä toinen ehdoton nounou! Marimekko jakaa epäilemättä mielipiteet, emmekä varmasti ole ainoita, jotka suhtautuvat varauksella isoihin kukkakuoseihin. Se on kuitenkin kiva huomata, että brändit kehittyvät ja oma maku avartuu, eikä asioita näe enää niin mustavalkoisesti. Ehkä se on jonkunlaista aikuistumista. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue