Ajatuksia vaatehuoneen sisustamisesta

Jatkona muille ajatusleikeille, kesämökille ja lastenhuoneelle, sain Minttu-lukijalta toiveen kertoa, miten sisustaisin vaatehuoneen. Kiitos, tähän oli kiva tarttua.

vaatehuone4
Säilytyskalusteiksi valitsisin joustavan järjestelmän, jonka voi koota omien tarpeiden mukaan. Hyviä vaihtoehtoja ovat esimerkiksi klassikot Elfa tai Sovella sekä Ikean Stolmen, joka näkyy alla olevassa kuvassa ja johon kannattaa tutustua Charin kauniissa kodissa. Vaatehuoneen kalustamisessa suunnittelu on kaiken a ja o. Kuinka paljon roikkoa tarvitsen, kulka paljon avohyllyjä, kuinka paljon vetolaatikoita. Tarpeet ovat yksilöllisiä, eikä yhtä oikeaa ratkaisua ole. Kokonaisuutta kannattaa vaikka hahmotella paperille piirtämällä.

vaatehuone3
Koska vaatehuoneen ilmeestä tulee väkisin levoton esillä olevien tavaroiden takia, rauhoittaisin ilmettä pitämällä seinät, kalusteet ja laatikot valkoisina, mikä luo raikkaan pohjan kaikille väreille. Sekalaisten henkarien sijaan pitäisin kaikki henkarit samanlaisina, tai ainakin samanvärisinä – jälleen mieluiten valkoisina.

vaatehuone2Harvoin käytössä olevat mekot, talviurheilutakit ja muut sesonkivaatteet sulkisin pukupusseihin, mikä suojaa vaatteita pölyltä ja saa vaatehuoneen näyttämään siistimmältä. Kirkkaissa pukupusseissa on se hyvä puoli, että niistä näkee heti sisällön. Sen sijaan valkoiset ja mustat pukupussit jälleen kerran rauhoittavat ilmettä.

vaatehuone7Ei-käytössä olevan sesonkikaman, kuten kesähatut, nostaisin siisteihin valkoisiin laatikoihin. Koska laatikoihin ei tarvitse kajota usein, tässä kohtaa kannattaa ottaa kuutiot käyttöön ja hyödyntää katonraja.

vaatehuone1
Vaatteet pitäisin värijärjestyksessä, koska silloin kokonaisuus näyttää kauniimmalta. Usein käytetyille laukuille poraisin koukut tai naulakot seinään tai varaisin tilaa hyllyiltä, jotta ne olisivat helposti tyrkyllä. Juhlalaukut ja muut harvemmin käytössä olevat kamat säilöisin dust bageihin ja kauniisiin kenkälaatikoihin.

vaatehuone8Käytännöllisyyden kohdalla olisin rehellinen itselleni. Harva meistä jaksaa joka päivä laittaa jalkineet takaisin kenkälaatikoihin tai kurotella niitä katonrajasta. Silloin kannattaa suosia helppoja avohyllyjä.

vaatehuone5

Vaatehuoneen valaistuksen on oltava hyvä, jotta viimeisessäkin kulmassa näkee, pilkottaako laatikosta vanhat juoksulenkkarit vai design-korkkarit. Pienemmässä vaatehuoneessa riittänee hyvä yleisvalo, isommassa kohdevalot lienevät hyvä lisä.

vaatehuone9
Lasikaapit ja vitriinit ovat kaunis luksushenkinen vaihtoehto. Kengät pysyvät pölyltä suojassa ja niitä kelpaa katsella – siis jos kyse on kauniista korkkareista eikä vanhoista mökkilenkkareista.

vaatehuone13
Jos et syystä tai toisesta pysty panostamaan kiinteisiin kalusteisiin esimerkiksi vuokra-asunnossa, rekit ovat hyvä vaihtoehto myös vaatehuoneeseen. Kauniissa paperikasseissa voi säilöä esimerkiksi vöitä.

Retouch by Jenny SöderströmSuurimmalla osalla meistä vaatehuone täyttyy siitä itsestään, eli vaatteista, kengistä ja asusteista, mutta jos seinä- tai lattiatilaa jää käyttämättä, sen voi täyttää walk-in closet -tyyliin vaikka kauniilla rahilla, peilillä tai Kartellin kirkkailla kalusteilla, jotka eivät tuki tilaa. Itse en ehkä laittaisi mattoa vaatehuoneeseen, koska siellä on entisestään tarpeeksi tekstiilejä keräämässä pölyä. Mitä helpompi koppero on siivota, sitä parempi.

vaatehuone12
vaatehuone11
Näitä periaatteita olen yrittänyt noudattaa myös omassa pienessä vaatehuoneessamme. Voisin yrittää ottaa siitä kuvan ja jatkaa juttua vielä siten. Nämä kuvat olen lainannut. Lähteet ja lisää inspiraatiota löytyy täältä.

Comments

  1. Kiitos, hyviä pointteja! Tiesin, että sinuun ja sinuun makuuni voi luottaa. :) ja sinun omista vaatteistasi ja niiiden säilytyksestä haluaisin nähdä kuvia erittäin mielelläni. Kiitos vielä!

    • Ole hyvä! Hienoa, jos oli jotain hyötyä – ainakin postausta oli kiva tehdä. :) Sain räpsittyä muutamat kuvat meidän vaatehuoneesta, joten niitä on tulossa vielä tällä viikolla. Koko pimeää kopperoa en pystynyt kuvamaan, mutta pieni kurkistus on kuitenkin.

  2. Aivan tajuttomia on noi kuvien tilat. Meillä on ukkoseni kanssa harkinnassa hieman levittää nykyistä vaatehuonetta nykyiseen pukeutumistilaamme, joten voi olla, että meiltäkin löytyy pian yksi tuonkaltainen huone… :D

    • Ihana suunnitelma! Sun todellakin pitäis saada sellainen walk-in closet prinsessatyyliin. Sitä en tiedä, jääkö siellä tilaa miehelle, mutta… ;) Lupaat sitten kertoa suunnitelmista ja räpsiä kuvia!

  3. Kiitos kattavasta ja kivasta jutusta! Teit monta hyvää huomiota, joihin itsekin vaatehuoneessa kiinnittäisin huomiota, kuten matottomuus, käytännöllisyys ja värikooditus. Meidän vaatehuone menee remonttiin syksyllä, joten pitääkin kaivella tämä postauksesi silloin uudestaan framille. Ideapankki olet sinä. :) Ja kyllä vaan, kuvia teidän vaatehuoneesta, kiitos. :)

    • No mahtavaa, jos postauksesta oli iloa, kun mietin, että latelinko pelkkiä itsestäänselvyyksiä. Ja nyt on kurkistuskuvat meidän vaatekaappiinkin livenä. Vitsi teillä on upea kattava remppa. Niin kiva, kun saa kaiken mieleisekseen! Odotan innolla (niitäkin) suunnitelmia. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue