Kurkistus meidän vaatehuoneeseen

homevialaura_6536
homevialaura_6526
homevialaura_6514
homevialaura_6509
homevialaura_6515
homevialaura_6523
homevialaura_6484
homevialaura_6539
Lupasin edellisen vaatehuonepostauksen yhteydessä yrittää ottaa kuvia meidän omasta pienestä vaatehuoneesta. Koko kopperoa en kuvannut olemattoman valotuksen takia, mutta lupaan, että mitään kovin mielenkiintoista teiltä ei jää näkemättä.

Vaatehuone sijaitsee eteisessä ulko-ovesta oikealla. Heti tyrkyllä on valkoiset Sovella-järjestelmän kiskot ja siirreltävissä olevat kannattimet sekä niiden mukaan sahatut avohyllyt kengille ja pienille laatikoille. Päädyssä on roikkoa, katonrajassa valkoisia laatikoita, kaikki henkarit ovat Ikean valkoista Bumerang-sarjaa ja monet vaatteista on teljetty pukupusseihin. Sisustan niin kuin saarnaan siis.

Vaatteiden alla on Ristomatti Ratian Saaristosarjan arkku pyykeille ja katossa Ikean Fuga-valaisin. Kulman taakse jää matkalaukkuja ja Ikean Hyllis-hylly. Meillä vaatehuone ei suinkaan ole vaan vaatehuone, vaan myös yleisvarasto ja viinikellari, koska suurin osa vaatteista on asunnon muissa vaatekaapeissa.

Kuvissa näkyvät eteisen liukuovet ovat edellisten asukkaiden jäljiltä Inariaa. En pidä puolipeileistä, mutta kun kuulin, mitä maksaisi pelkkien ovien vaihtaminen kalliiseen kotimaiseen sarjaan, aloin opetella pitämään.

Vaatehuoneen lattiasta vielä sen verran, että rakas isäni, jota muuten pidän täyspäisenä ihmisenä, ihmetteli remontin aikana, että täytyykö muka vaatehuoneenkin laminaatti vaihtaa, että eikö siellä nyt vanha lattia kelpaisi. Ettäkö pari neliötä olisi oikea paikka säästää huoneessa, jonka ovi avataan monesti päivässä. Miehet! Ehkä tokaisu kertoo jotain yleisestä ajattelutavasta, että vaatehuoneilla ei ole väliä. Vaikka meillä ei ole ylellinen walk-in closet, niin en kyllä tahdo siitä rumaa romuvarastokaan, vaan yhtenäisen osan kotia.

Comments

  • Kiitos, Esmeralda! Ratkaisuhan on sinänsä tosi helppo ja edullinen toteuttaa, mutta haaste on usein tilan puute. Meillekään ei entiseen kotiin olisi saanut vastaavia kenkähyllyjä mihinkään. Toivottavasti haaveesi kuitenkin joskus toteutuu!

 1. Tosi kaunista ja eleganttia, silti rentoa – juuri sellaista mistä pidän. Tuo vanha lipasto täydentää hienosti kokonaisuutta, se tuo persoonallisuutta ja lämpöä.
  Olispa mullakin moinen järjestys….

  • Onpas teillä paljon kenkiä! :) hyvältä näyttää! Kun me remontoimme nykyisen asuntomme, oli appiukolla kommentti: “Vaatehuoneeseen tulee tietenkin korkkimatto, kun ei sitä kukaan näe ja teillä on kuitenkin siellä aina joku matto.” Ei ole korkkimattoa, eikä mattoa, vaan samaa parkettia kuin muuallakin. Onneksi sain sanottua mielipiteeni!

   • Onko? Itse olen nimenomaan ajatellut, että verrattuna moniin muihin meillä on aika maltillisesti kenkiä. Kun asuu neljän vuoden ajan maassa ja harrastaa, niin sitä kertyy väkisin kaikkia rantaflipflopeista kumisaappaisiin, lautailumonoista koiranulkoilutuslenkkareihin ja juhlakorkkareista miehen keilailukenkiin (!). :D Eikä, teilläkin! Tuo vaatehuonesyndrooma on siis ihan yleinen. Huh, onneksi todella sait sanottua mielipiteesi lattiasta!

  • Kiitos, Anne! Kiva kuulla, olen itsekin tosi tykästynyt uuteen antiikkilipastoon. Se toi kotiin juurikin mainitsemaasi kodikkuutta ja lämpöä, jota kaipasin. Postailen lipastosta vielä erikseen. Voin lohduttaa, että kyllä meilläkin paikat tasaisin väliajoin räjähtää – myös vaatehuoneessa. ;)

 2. Näyttää hyvältä (kuten arvasinkin)! Jämpiltä mutta sellaiselta oikeesti toimivalta. Hyvin olette kuutiot ja nelkut käyttäneet hyväksi!
  Kateellisen katson, sillä meidän remonttikodissa vaatehuone on tällä hetkellä täynnä pahvilaatikoita…

  • Kiitos! Muistan vähän liiankin hyvin pahvilaatikkoajan. Se voi olla aika hermoja raastavaa, mutta onneksi lopussa kiitos seisoo. Teidän kodista on kuoriutumassa niiiiiiiin hieno.

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue