Unelmakeittiö juuri nyt

keittiö10
Kerroin viimeksi, että meillä on edellisten asukkaiden remppaama keittiö, joka sopii makuumme ja kotiimme oikein mainiosti, mutta joka ei kuitenkaan ole se aivan unelmien köökki.

Emme todellakaan ole remontoimassa nykyistä keittiötä, mutta koska harrastan ajatusleikkejä ja haluan valmistautua hyvin Olette voittaneet keittiöremontin, teillä on 10 sekuntia aikaa kertoa toiveenne -puheluihin, on tällekin asialle hyvä suoda ajatuksia. Alla yhteenveto kuvitteellisista valinnoistani.

keittiö1Keittiönovet: Pitkän harkinnan jälkeen valitsisin mattaovet. Pidän kyllä korkeakiiltoisuudesta edelleenkin muiden keittiöissä ja meillä olohuoneen säilytyskalusteissa, mutta pitkän kiiltävän kauden jälkeen matta tuntuu taas raikkaammalta ja ajattomammalta. Väri on itsestään selvästi valkoinen.

keittiö3
Vetimet: Ei vetimiä, valitsisin mahdollisimman suoralinjaiset vetimettömät ovet.

keittiö6
Taso: Tasoksi haluaisin ohuen valkoisen Corian- tai Durat-tason.

keittiö7
Välitila:
Joko valkoinen lasi (oikeasti valkoinen, ei vihertävä) tai ihan vain valkoista maalia tai laastia.

keittiö2Kodinkoneet: Kodinkoneisiin valitsisin kromia. Jääkaapin oven tulisi olla viivasuora, ai aaltoileva.

keittiö8
Säilytys: Niin kodikkaita kun avohyllyt usein ovatkin, haluaisin astiat ja ruoat ovien taakse piiloon.

keittiö5Viimeistely: Jotta valkoisesta keittiöstä ei tulisi liian kliininen, toisin muutamilla elementeillä kodikkuutta, bistromaisuutta ja eteläeurooppalaisia viboja, jopa hieman industrial-henkeä. Rakastan kromisia tarjoiluvaunuja ja niissä puisia viinilaatikoita, viinipulloja ja keittokirjoja. Tasoille Tikaun koreja, puisia leikkuulautoja ja Alessin kromisia keittiövempeleitä, seinälle kenties pätkä liitutaulua.

keittiö9
Yksikään kuva ei kerro koko totuutta, mutta antanee kuvan fiiliksistä. Hyvin simppeliä ja kokovalkoista luomaan kaunis pohja harkituille yksityiskohdille. Kalusteet hankkisin esimerkiksi keskihintaisesta Kvikistä tai ihan Ikeasta – olen kuullut heidän keittiöistään paljon hyvää. Silloin voisin hyvällä omallatunnolla panostaa arvokkaampaan tasoon. Kuvat lainattu täältä.

Comments

  • Moi Riikka! Kävin kurkkimassa ja eikä, teillä tosiaan on krominen tarjoiluvaunu, jossa viinilaatikoita! Aivan mahtavaa, ei niitä kuitenkaan ihan koko aikaa bongaa. Kaunista teillä on muutenkin. Muistan kotinne Avotakan jutusta, en vaan osannut yhdistää, kenen koti on. Kuolasin jo silloin monia muitakin juttuja teiltä ja kuolaan edelleen. ;)

   • Ei meilläkään kaikki unelmakeittiön ainekset ole vielä yhdistyneet yhteen ja samaan keittiöön, mutta jos voisin ottaa Avotakassa olleesta Suomen asunnostamme kaasulieden ja ison rosterijääkaapin, saman kodin kylppäristä ohuen corian-tason ja yksiöstämme vetimettömät ovet ja integroidun tiskikoneen ja kahvikoneen sekä valkoiset lasitaustat, niin oltaisiin jo aika lähellä täydellistä. Nyt sen sijaan kokkaan täällä Saksassa vuokra-asunnon pyökkiovisessa keittiössä, joka on aika kaukana unelmasta, mutta onneksi tämä on kuitenkin vain väliaikaista ;)

 1. Täältä pointsit kanssa Ikean keittiöille, jollaisen remontoimme aiempaan kotiin. Hakkaa esim. nykyisen Kettiö.netin kalusteet mennen tullen. Uudessa Metodissa on lisäksi kaivattua lisävalikoimaa kaappien leveyksissä ja korkeuksissa, minkä koin Ikean Faktumin kanssa suurimmaksi puutteeksi.

  Minäkin haaveilen siitä keittiöremontista jatkuvasti, mutta höh, ei niitä pari vuotta vanhoja “ihan ok” kalusteita viitsi repiä kaatikselle.

  • Onpa kiva kuulla sultakin kehut Ikean keittiöistä. Alan olemaan todella vakuuttunut hinta-laatusuhteesta ja Metod on erinomainen lisä tarjontaan – enää tarvitaan se rempattava keittiö. Mutta siis mitä? Et kai haaveile teidän nykyisen keittiön remppaamisesta? Sehän on täydellinen, ymmärsitkö, täy-del-li-nen. :) Olen myös aika lääpälläni teidän terassiin.

   • Ei mulla sen keittiön ulkonäköä vastaan olekaan mitään. Mutta se ei ole kovin hyvin suunniteltu, esim. tiskikonetta ja roskista ei saa auki yhtä aikaa:D Tuohon tilaan olisi voinut suunnitella kivemmankin ratkaisun, esim. leveämmän saarekkeen. Ruokapöydän ja saarekkeen välissä on hassua hukkatilaa.Lisäksi laatikoiden avausmekanismi (kapea otetila yläreunassa) on hankala, mulla menee niihin hermo!

    • Toiminnallisuushommat on kyllä ihan oma juttunsa, jotka eivät näy ulkopuolisille päälle, mutta jotka voivat toden totta kiristää hermoja asukkaiden arjessa. Kuka lie insinööri nuokin miettinyt. :D

  • Kiva kuulla kommentteja sieltäkin, Ikeaan siis heti kun keittiöremppa on ajankohtainen! Täysin valkoinen keittiö ei aluksi ollut mikään itsestäänselvyys, mutta tulen päivä päivältä vakuuttuneemmaksi siitä, että se olisi se unelmien keittiö. Apua, tässähän täytyy alkaa toppuutella itseä, ettei keittiösuunnitelmasta innostu liikaa. ;)

 2. Meille tehtiin pari vuotta sitten keittiöremppa, mustat kivitasot, valkoiset kaapistot, uuni terästä ja valkoinen jääkaappi. Välitila laatoitettiin tiililadonnalla. Mausteena vihreätä ja mustaa. Tykkään vieläkin :) Keittiö on Keittiömaailmasta, kun tuo Ikea ei ole nurkan takana. Meillä meni kaikki ihan putkeen, mitään ei puuttunut ja tilaus tuli ajoissa. Edellinen keittiö oli tammiovilla ja marmorijäljitelma laminaatilla varustettu 80-luvun helmi. Samaa mieltä noista avohyllyistä, ihan kivoja, mutta puhtaana ja järjestyksessä pitäminen aika hankalaa jos ei ole siivousintoilija :)

  • Uuu, kuulostaa kauniilta muutokselta tunkkaisesta kasarikeittiöstä tähän päivään! Musta kivitaso olisi tosi tyylikäs, pyörittelin alussa samaa vaihtoehtoa kuvitteellisessa suunnitelmassa. Kiva kuulla, että remppa meni putkeen. Yleensä niiden kanssa saa varautua ainakin jonkinlaisiin ylläreihin. Ajattomat huolella tehdyt valinnat kyllä tuottavat iloa pitkäksi aikaa. :)

 3. Hahha! Meillä mattavalkoinen, vetimetön ja ohut valkoinen taso. Mitään en tekisi toisin. :) Nuo sun kuvailemat industrialelementit toisi kyllä sitä jotain lisää!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue