Beni Ouarain -mattoja aitoina ja kopioina

Beni_Ouarain_1
Beni_Ouarain_3
Kuuminta lattialla on nyt Beni Ouarain -berberiheimon käsityöläismatot, joissa vaalealle pohjalle piirtyy tummia vinoruutuja. Olen rakastanut tyyliä pitkään, mutta en ole antanut itselleni lupaa innostua liikaa, koska aitojen vintage-Benien hinnat ovat yleensä päätähuimaavia.

Toki matot ovat sen arvoisia, jos niihin pystyy panostamaan. Katsokaa nyt tätä yhtä onnellista. Myös Inspired by love -blogin Sanna odottaa omaa aarrettaan Hollannista. Modernisti kodikas -blogin Kerttu puolestaan löysi olohuoneeseensa saman henkisen maton Ellokselta. Ei ollenkaan hullumpi!

En voisi ikinä ostaa esimerkiksi feikkilaukkua. Jos aitoon ei ole varaa, olen ilman (luuranko kaapissa: teininä omistin tietenkin parit turkkilaisesta basaarista ostetut feikki-Fendit ja -Tod’sit, mutta se siitä).

Tässä kohtaa suvaitsen kuitenkin tyylin jäljittelyn. Alkuperäisiä käsinkudottuja kappaleita ei joka tapauksessa voi koskaan monistaa, koska matot ovat uniikkeja yksilöitä, mutta miksi niistä ei saisi inspiroitua tyylillisesti.

Suomessa en ole juurikaan törmännyt muihin Beni Ouarain -look-alikeihin kuin Elloksen tuoreeseen, mutta oh boy, miten paljon hyviä vaihtoehtoja tiedän olevan Jenkeissä. Keräsin alle suosikkeja, jotka kaikki noin 100-500 dollarin hintaluokassa sopisivat budjettiin. Sattuu vaan olemaan yksi pieni rapakko välissä.

Ennustus: pian Suomessakin nähdään laajempi Beni Ouarain -”kopioiden” tarjonta.

West Elm Souk Rug
West_Elm_Souk_Rug
World Market Ivory Moroccan Shag Rug

World_Market_Ivory_Moroccan_Shag_Rug
Pottery Barn Beni Ouarain Rug
Pottery_Barn_Beni_Ouarain_rugTarget Criss Cross Fleece

Target_Criss_Cross_Fleece
Rugs USA Tuscan Morrocan Shag

Rugs_USA_Tuscan_Morrocan_Shag
West Elm Kabash Rug
West_Elm_Kabash_Rug
Target Threshold Criss Cross Shag Area Rug
Target_Threshold_Criss_Cross_Shag_Area_Rug

Alun fiiliskuvat on lainattu Svenska Mäklarhusetilta. Tuotekuvat on lainattu linkkien osoittamilta sivuilta.

Comments

 1. Nämä matot ovat todellakin kuumia perunoita tällä hetkellä! Aikamoinen määrä mattoja Amerikan maalla samassa hengessä, enpä tiennytkään. Elloksen matto ei ole aidolle villamatolle edes kaukaista sukua, mutta vähän tunnelmaa siinä on lähinnä kuvion puolesta. Minulla on sama periaate kopioihin kun sinullakin. Ja ihan sama tunnustus teinivuosilta, olisiko minulla ollut vielä jotain niin huvittavaa, kun kopio-Puma-lenkkarit Bulgariasta. Huh. No, synnit lienee tässä 20 vuoden aikana jo kuitattu :D

  • Totta, Elloksen versio on kaukaisempi sukulainen Beni Ouarain -matoille kuin jenkkiesimerkit. Mutta samaa kaunista tunnelmaa siinä on, pidän matosta ja se sopii teille mainiosti. Uskon, että samaa mattoa tullaan näkemään myöhemmin muillakin. Seuraava blogimatto? ;)

   Jep, kyllä tässä jo pystyy pikkuhiljaa unohtamaan ei niin mairittelevat ostokset ja katsomaan itseään peiliin. :D

 2. Kiva saada sinutkin takaisin blogistaniaan. :-) Hauska postaus ja samoin suhtaudun.

  Beni on ollut täälläkin haaveissa toista vuotta. Nyt kuitenkin huomaan, että mielenkiinto sitä kohtaa alkaa itsellä laantumaan sen mukaan, kun se muilla alkaa nousta ja yleistymään. Tästä on kehkeytymässä “Ikean Stockholm-matto” -ilmiö – tosin viisi-kuusikertaa kalliimpi sellainen ja pidempi aikainen klassikko. ;-) Mutta silti. Ja etenkin siksi, että näitä look-a-likea alkaa olemaan siellä sun täällä. Pidän siitä kyllä edelleen kovin, mutta alkaa tuntumaan siltä, että tämä haave alkaa etsimään tilalleen jo jotain uutta.. Mutta never say never. Vielä ihan kokonaan en haaveesta ole luopunut ja onhan noidenkin kuoseissa paljon vaihteluita. :)

  Kivaa uutta viikkoa sinne! :)

  • Moi Maiju ja kiitos!

   Ymmärrän ihan täysin kyllästymisen tunteen tuotteiden kohdalla, joita näkee joka toisessa blogissa ja lehdessä. Olen kuitenkin omalla kohdallani huomannut, että jos pidän tuotteesta tai tyylistä oikeasti ja aidosti todella paljon, ei yleisyys vie hohtoa. Esimerkikkinä Eamesin DSR-tuolit ja Kartellin Ghostit. Vaikka niitä näkee koko ajan muualla, yleisyys ei ole vähentänyt meidän yli 10 vuotta sitten alkaneen rakkaussuhteen hohtoa. ;)

   Muutenkin tartun itse todella harvoihin villityksiin ja sisustan oikeasti aika epätrendikkäästi. Tässäkin kyse on klassikosta, joka vain hetkellisesti on myös super trendikäs. Mattokaupoille en kuitenkaan nyt ole nyt lähdössä, mutta pidän silmät auki ja haaveilen. Tyyli sopisi erinomaisesti myös teille, mutta samoin sopisi kyllä joku spessumpi veto. Jään odottelemaan mielenkiinnolla valintaasi ja sitä, mikä ylipäätään on seuraava mattojen matto. :)

   Samoin sinne ja paljon terkkuja!

 3. Vähän samoja ajatuksia Maijun kanssa. Kun tuotetta alkaa näkymään liikaa, oma kiinnostus lopahtaa helposti. Ihania mattoja kyllä ovat ja kävinkin jo postauksesi innoittama kurkkaamassa tuon Pottery Barnin aidon villaversion hinnan. Tulleineen, alveineen ja kuljetuskustannuksineen 2,4x3m maton hinta kipusi 680->980€, joten skippaan :)

  • Niinpä Tuijaseni, niin siinä helposti käy, kyllästyminen. Paitsi jos kyseessä on todellinen rakkaussuhde. Sitten uskon, että hetkellinen buumi ja yleisyys ei häiritse hohtoa. ;) Tässäkin kyse on klassikosta, joka on vaan noussut nyt erityisesti pintaan. Hetken hömpötyksiin suhtaudun varauksella, enkä ole trendikäs sisustaja ensinkään. Me emme nyt tarvitse mattoa, mutta seurailen tarjontaa mielenkiinnolla ja punnitsen omia fiiliksiäni pidemmällä tähtäimellä.

   Tullit, verot ja toimitusmaksut se ongelma onkin. Siksi en ole edes harkinnut maton tilaamista, vaikka tiedän tarjontaa olevan. Reissukaan ei auta. Milläs tuikkaat pitkän rullan villaa matkalaukkuun!

 4. Asuntomessujen Maja taisi tehdä viimeisen loppusilauksen mattoihin villiintymiselle. Kauniitahan matot ovatkin, ei siinä mitään! :) Kertun matto näyttää myös hyvältä, sitä nähdään jatkossa vamasti useassa blogissa/kodissa.

  • Kyllä, viimeistään Majan seurauksena matot tulivat suuren yleisön tietoisuuteen. Aidoissa hinta on kuitenkin niin kova, ettei tavallinen pulliainen niitä tosta noin vain osta ja siksi ennustan, että valmistajat tarttuvat tähän markkinarakoon ja tuovat valikoimiinsa samaa tyyliä murto-osahinnalla. Suomi on tietysti jälkijunassa tässäkin. ;) Jokohan ”kopioita” näkee paljon Ruotsissa?

 5. :) Aika yllättynyt olen tästä yhtäkkisestä mattojen huomiosta ja suosiosta, mutta kuten sanottua ovat nyt olleet monessa paikassa esillä. Ja ovathan nämä hienoja!

  • Oletko! I saw this coming. Viimeistään siinä vaiheessa, kun eräät early adopterit alkoi ostaa niitä koteihinsa. ;) Ihania ovat, kertakaikkiaan. Uskon, että koska kyse on simppelistä mutta kuitenkin kodikkaasta mustavalkoisesta tyylistä, oma viehätykseni mattoja kohtaan tulee kestämään pitkään.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue