Takkoja ja tunnelmaa

takka2takka4
takka1
takka6
takka3
takka5
takka8
takka10
takka7
Omakotitaloasumisen romantisointiin kuuluu pionipuskista ja grillijuhlista haaveileminen kesällä sekä takkojen ihannoiminen syksyllä.

Takkatulesta nauttivien perheiden elämä on tietysti betoniviidakossa asuvan mielestä yhtä idylliä. Kutakuinkin se menee näin: on syksyisen hämärää, isä lukee kirjaa nojatuolissa, äiti virittää hillittyä tyylikästä taustamusiikkia, lapset – tyttö ja poika – rapsuttavat taljalta paikkansa löytänyttä lemmikkiä. Pata hautuu uunissa, taustalla rätisee palava puu, eikä kellään ole ollut murheita sitten aikoinaan lopettaneen lähikaupan.

Meidän paikkamme on silti kerrostalossa, ehkä ikuisestikin, mutta ainakin nyt. Jos kuitenkin vaihtaisimme asumismuotoa ja takka tulisi kyseeseen, valitsisin ikionnellisena pelkistetyn ja modernin version. Miten takat voivatkin olla näin kauniita.

Tunnelmallista torstaita!

Kuvat tarjosi Metalfire.

Comments

 1. Hihih, ihan alkoi naurattaa tuo sun teksti :-) Meillä on se omakotitalo ja takka, mutta miksi ei tuollaista idylliä – yleensä näin: isä naputtaa kauheella kiirellä jotain työjuttuja tietokoneella, äiti jankuttaa lapsille nukkumaanmenosta,joista kukaan ei kuuntele ja kissa on jossain ulkona jahtaamassa hiiriä. Kun tulee sisälle kuratassuineen, niin joutuu kauas taljan luota ;.) ;-) ;-) Mutta juu, onhan siinä takassa kiva tulta poltella ja ihan varmasti joskus se harmoniakin tulee siinä mukana :-)
  Ihana teksti ja niin, kuvien takat on upeita!

  • No arvaa vaan, kuka mulla oli mielessä postausta kirjoittaessa! :D Takka-dvd:tä katsovan kerrostalokaupunkilaisen muusa oli tietysti perheensä kanssa ihanassa talossa asuva Päivi. ;) Heh, onneksi en tosissani kuvittele, että kenelläkään ihan tuollaista on, palasia vain. Takka tai kynttilät – mikään ei tuo samanlaista tunnelmaa kotiin kuin aito tuli. Terkut sinne!

 2. Nauran täällä ääneen.. en kestä tota sun keskiluokkaisen unelman täydellista kuvailua!! :D Lupaathan, että äidillä on päällä järkevä musta villahame, isällä gantin neule, pojalla ja tytöllä lexingtonin pyjamat. Ja farmari parkissa. ;) Mäkin haaveilen takasta, tässä meidän pienessä keksiluokkaisessa Espoolaisessa unelmassa ei sitä valitettavasti ole. Onneksi päästään aina polttelemaan meidän mökin takkaa!! Itse usein romantisoin keskusta-asumista: miten natisevilla lankkulattioilla hiippaillessani istuisin leveille ikkunalaudoille ihailemaan keskustan vilinää, kietoutuisin pitkään mustaan ulsteriin ja laittaisin tukan ylös nutturalle, astuisin läheiseen kuppilaan siemailemaan chailattea ja fiilistelemään keskustan sykettä, mukana tietysti joku hienostunut pokkari, joka käsittelee jotain historiallisesti merkittävää tapahtumaa. Illalla menisin pienelle klubille muiden keskustalaisten kanssa kuuntelemaan Jazzia ja nauttimaan punaviiniä. ;)

  • Hei ihana keskiluokkainen espoolaisnainen, ei kun takkaa hankkimaan! :D

   Luulen, että en viihtyisi hirveän hyvin omakotitalossa muuten kuin niinä yksittäisinä hetkinä, kun saisin grillata pihalla, poimia pioneita ja tunnelmoida takan edessä. Lopun aikaa varmasti kiroisin tekemättömiä lumitöitä ja liian pitkää matkaan ihmisten ilmoille. Eli kompaan sua täysin tossa keskustaidyllissä! Kyllä se oli aika jepa lähtee entisestä Töölön asunnosta kävellen iltadrinksuille Korjaamolle. Eihän meiltä nytkään pitkä matka ole, mutta julkisilla on mentävä, ellei mene paikalliseen ja siihen tyssää ex-tempore-ressut. Siellä onkin sitten vähän eri meiningit – ei ole näkynyt kultturelleja punaviinin siemailijoita eikä kuulunut jazzia. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue