Thanks Grenada, you treated us well

Homevialaura, häämatka, Karibia, GrenadaHomevialaura, häämatka, Karibia, Grenada
Homevialaura, häämatka, Karibia, Grenada

Kirjoitan sisustusblogia, mutta sivuan mielelläni muitakin lifestyle-aiheita. Nyt koen lähes velvollisuudeksi kertoa häämatkakohteestamme, monelle vieraasta saaresta, josta ei löydy turhan paljon Google-osumia.

Homevialaura, häämatka, Karibia, Grenada

Homevialaura, häämatka, Karibia, GrenadaHomevialaura, häämatka, Karibia, Grenada
Olen tässä elämäntilanteessa, kun matkustamme nuorina ja kahdestaan, allerginen pakettimatkoille, all inclusive -paketeille ja kompleksihotelleille. Toisaalta en aivan ole myöskään naispuoleinen Riku tai Tunna, vaan kaipaan reissulta mukavuuksia ja turvallisuutta.

Homevialaura, häämatka, Karibia, Grenada
Homevialaura, häämatka, Karibia, GrenadaHomevialaura, häämatka, Karibia, Grenada

Näillä kriteereillä kohteeksi valikoitui Karibialla sijaitseva Grenada (jonne siirryimme suoraan Nykistä). Pieni saari oli mitä vehrein, kaunein ja sympaattisin. Mausteistaan tunnetun maan ruoka oli maukasta, ihmiset ystävällisiä (ja englantia puhuvia) ja rannat paratiiseja. Maata vuonna 2004 kaltoin kohdelleen Hurrikaani Ivanin edelleen näkyvät jäljet, kuten katottomat kirkot, saivat myös pysähtymään ja hiljentymään.

Homevialaura, häämatka, Karibia, Grenada
Homevialaura, häämatka, Karibia, Grenada
Homevialaura, häämatka, Karibia, Grenada

Homevialaura, häämatka, Karibia, Grenada
Majoituimme Mango Bayssa ja La Sagessessa. Molemmat pienet yksityiset majoitukset löytyivät TripAdvisorin tutkimisella. Lisäksi teimme päiväreissun Carriacou-saarelle.  Rauha olikin meille suurinta luksusta, ei joutseneksi taitellut pyyhkeet tai muut honeymoon-kliseet. Varsinkin Mango Bayssa henkilökunnan (= yksi rastaveikko) aika meni johonkin aivan muuhun: reggaen luukuttamiseen, mangojen poimimiseen takapihalta ja muskottipähkinäpannukakkujen paistamiseen. Nyt tiedän, mitä on elämä Jack Johnsonin biiseissä.

Comments

  • Juuri niin, ei näkynyt montaa turrea ainakaan saaren niissä syrjäisissä osissa, joissa me vietimme aikaa, mutta olo oli silti koko ajan turvallinen ja kotoisa. :) Käytin (tai käytimme, mutta enimmäkseen minä) aika paljon aikaa kohteen ja majoitusten etsimiseen, joten olen iloinen, että se kannatti. Tsemppiä sinne harmauden keskelle!

   PS. Blogisi on tosi kaunis ja huomasin heti, että kodissasi on kivan yhtenäinen, hurmaava tyyli. Käsittelet myös kuvat hauskasti! Tulen varmasti vierailemaan uudestaankin. :)

 1. Voi miten ihania kuvia<3 pääsin marraskuun keskellä ihan lomatunnelmiin hetkeksi ! varmasti jäi teille ihanat muistot :)

  -Maria

  ps. muutenkin sulla on kovin ihana blogi :) !

  • Moi Maria ja kiitos ihanasta kommentista! Jäi kyllä kertakaikkisen rakkaita muistoja. Ei olisi voinut hanimuunia paremmin viettää kuin Karibian letkeässä elämänmenossa. Tulen kurkkimaan sinunkin blogiisi. :)

 2. ihanaa nähdä blogissasi myös matkakuvia, ja miten hienoja ne ovatkaan! olisi kiva kuulla ja nähdä lisää matkakohteestanne. itse kun olen kolunnut kaukokohteista pelkästään aasiaa ja sinne jälleen tänä talvenakin olemme suuntaamassa. karibia oli vaihtoehtona myös, mutta lopulta lentolippujen hinnat vaikutti valintaan. innokas siis olisin kuulemaan lisää reissustanne, pelkät kuvatkin käy! :)

  • Tosi kiva saada palautetta, kiitos! Postailen siis jatkossakin välillä matkajuttuja sisustusaiheiden sekaan. :) Niin mekin teimme viime kerralla: myös Karibia oli silloin jo mietinnässä, mutta Aasian hintataso vei voiton. Nyt häämatkalla ja New Yorkiin yhdistettynä tilanne oli eri. Jos haluat kuulla lisää nimenomaan Granadasta, vastaan oikein mielelläni kysymyksiin! Muualla Karibialla en ole käynyt. Lennot ostimme Kilroyn kautta ja majoitukset etsimme itse. Valloittava kohde kaiken kaikkiaan. Oih, ihanaa tulevan talven Aasian matkaa!

  • Tervetuloa, Saija! Hauska löytää toinen Granadalla vieraillut, en ole juurikaan törmännyt siellä käyneisiin. Paikka oli kyllä tosi sympaattinen ja kaunis niin kuin epäilemättä monet muutkin Karibian saaret. Olisi upeaa päästä joskus takaisin!

 3. Löysin postauksesi Grenadasta näin hieman jälkikäteen, kun googlailin vaihtoehtoja häämatkaamme varten. Minulla on haaveissa juurikin samantyyppinen nyc-Karibia-reissu syyskuussa ja kuulisin mielelläni lisää, jos vain jaksat kertoa. Esim. Budjetti (noin suurinpiirteiden) kiinnostaisi kovasti lentojen ja majoituksen osalta. Sekä millainen oli hotellien taso grenadalla? Mieheni nimittäin haluaisi totaalista luksusta häämatkalla, itselleni riittäisi riippukeinu. ;)

  • Moi Outi! Kerron mielelläni lisää. Budjetti on jo onneksi melkolailla unholassa. ;) Muistelen kuitenkin, että lennot olivat 900-1000 euroa per henkilö menopaluu. Otimme setit Kilroyn kautta ja suosittelen harkitsemaan samaa. Yleensä buukkaamme lennot aina itse, mutta nyt useamman stopin kanssa ammattilaisista oli iso apu.

   Meillä majoituksen tärkein kriteeri oli rauha ja turistittomuus, joten maksoimme omista rennoista majoituksistamme vähemmän kuin mitä olisimme maksaneet varsinaisista honeymoon-kohteista (hinnat näkyy majoituspaikkojen sivuilla). Grenadallakin on majoituksia laidasta laitaan, joten en uskalla kommentoida majoituksen yleistä tasoa. Jos haluatte todellista luksusta, mieleeni jäi La Luna (http://www.laluna.com). Kävimme siellä syömässä, paikka oli todella tyylikäs ja houkutteleva, mutta silti sympaattisen pieni. Toivottavasti tästä oli apua, mahtavaa tulevaa matkaa!

Trackbacks

 1. […] Suosittelen, että New Yorkiin saapuu ainakin pari kokonaista päivää ennen häitä totuttelemaan aikaeroon, hoitamaan asioita ja valmistautumaan henkisesti. Yhtä paljon suosittelen, että vielä hääpäivän jälkeen jää muutama päivä aikaa nauttia. Silloin kaikki häästressi on ohi ja tuoreena avioparina voi vain onnellisesti ja rennosti nauttia kaupungista. Vaikka New York on jo itsessään osa häämatkaa, on sieltä hyvä tilaisuus jatkaa vielä rantamaisemiin esimerkiksi Karibialle. Me vietimme reilun viikon hanimuunin Grenadalla, josta voi lukea postauksesta Thanks Grenada, you treated us well. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue