&tradition Mass Light NA5 -valaisin

&tradition_Mass_Light_NA5_1
&tradition_Mass_Light_NA5_5
&tradition_Mass_Light_NA5_2
&tradition_Mass_Light_NA5_3
&tradition_Mass_Light_NA5_4
Olen persoona, jolla on yleensä hyvin vahva visio esteettisistä valinnoista. Silloin harvoin kun ei ole, hämmennyn pahasti. Tältäkö tuntuu ihmisistä, joilla ei ole sisustusasioista mielipidettä?

Kyseessä on eteisen kattovalaisin. Olen pyöritellyt ja pyöritellyt vaihtoehtoja – eri värejä, kokoja, tyylejä, materiaaleja – mutta päätös ei vain ole kirkastunut.

Tällä hetkellä katossa on Ikean 14 euron hopeanvärinen varjostin, kuvia täällä. Se on palvellut hyvin ”väliaikais”ratkaisuna (= yli kaksi vuotta), mutta enää iso, kiiltävä ja muovinen ilme ei sovi kokonaisuuteen.

Yksi kattovalaisinehdokas on ollut pitkään NORM.architectsin suunnittelema, &traditionin valmistama Mass Light NA5 -valaisin. Jos valaisimesta sanotaan, että se on saanut muotonsa New Yorkin, Pariisin ja Barcelonan katuvaloista – sattuvat olemaan lempikaupunkejani – niin valinta ei voi olla huono.

Valaisin lähti tilaukseen. Kohta nähdään, miltä se näyttää meillä. Kuvat on lainattu &traditionin kuvapankista.

Comments

 1. Ihana! Meillä killuu halpa Clasun kopio (tai se on niin kaukana, ettei voi varmaan edes kopioksi sanoa) makkarin katossa ja oon aina miettinyt, että mikä ois se hieno “oikea” versio. Tähän kotiin ei viitsi kauheasti hankkia enää mitään, mutta seuraavasta olen kyllä ajatellut, että valaisimiin voisi panostaa vähän enemmän. Monet design-valaisimet on vähän turhan minimalistisia mun makuun, mutta toisaalta joihinkin tiloihin ne toimisivat munkin tyylillä.

  • Kiitti komppauksesta! Tiedätkö, nyt tuli yllätyksenä, että tykkäät tämäntyylisistä lampuista. En muista teillä Clasun kopiota ja olisin juurikin ajattelut, että tämä on sun tyyliin liian minimalistinen. Mutta upeeta, jos tykkäät, jes!

   Ehkä yleisempi design-versio tästä lampputyylistä on Muuton E27 (http://www.muuto.com/collection/E27_Pendant_Lamp/), jota harkitsin myös, mutta marmorimeininki vei nyt voiton.

   Hyvä ajatus olla panostamatta nyt, mutta panostaa seuraavassa kodissa. Pienemmässä kerrostaloasunnossa yksittäisillä asioilla on mielestäni muutenkin enemmän merkitystä. Meillä on kaksi kattovalaisinta ja jos toinen niistä ei wörki, niin se häiritsee kyllä kokonaisuutta aika paljon. Odotan niin kybällä, että pääsisit (päästäisiin) jo sisustamaan uutta kotia. :D

  • Kiitos, kiva kuulla lisää positiivisia ajatuksia! Ymmärrän hyvin, että paikkaa täytyy hetki miettiä. Toisaalta sekin on kiva ajatus, että lampun paikkaa voi joskus muuttaa, koska toisin kuin todella iso ja näyttävä kattovalaisin, Mass Light NA5 sopii kokonsa ja tyylinsä puolesta moneen tilaan, yhtä lailla vaikka makkariin tai ruokapöydän päälle. Huikkaa sitten, kun olette tehneet päätöksen. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue