Haaste: meidän kodin Ikeat

homevialaura_5861
Plateful of love -blogin Maiju
ja Peltotien päässä -blogin Päivi toivoivat listaamaan oman kodin Ikeat. Käsittääkseni haaste on alunperin lähtenyt Projekti Verkaranta -blogin Jutalta. Kiitos kaikille!

En ole koskaan salaillut sitä, että meillä on paljon Ikeaa. Kotimme ei kuitenkaan mielestäni (toivottavasti) näytä katalogilta. Tämä johtuu siitä, että haemme Ikeasta kotiin perustavaraa, hyvin usein säilytysratkaisuja, joiden ei olekaan tarkoitus huutaa olemassaolostaan, vaan hoitaa tehtävä eleettömästi ja siististi. Sen sijaan kieltäydyn ostamasta Ikeasta esimerkiksi tauluja, joiden juuri on tarkoitus näyttää persoonallisilta.

En ole juuri koskaan pettynyt Ikean laatuun. Teoriani on, että kun taustalla on vuosikymmenten historia ja järkyttävän suuret volyymit, hinta-laatusuhde on väkisinkin saatu hyvälle tasolle. Toki on huomioitava, että en koskaan osta putiikin halvimpia tuotteita. Esimerkiksi 7,99 euron lattivalaisimen pitäisi soittaa jokaisessa hälytyskelloja: edes ruotsalaiset yli-ihmiset eivät tee siihen hintaan laatua.

Tässä listana meidän kodin Ikeat. Suurin osa ainakin, jotain ihan varmasti unohdin.

homevialaura_4609
Eteisen Bjärnum-koukut.

homevialaura_4361
Eteisen valkoiset Ribba-tauluhyllyt ja jonkin verran myös kehyksiä.

homevialaura_4328
Olohuoneen musta Bekväm-porrasjakkara.

homevialaura_3034
homevialaura_4286
Olohuoneen valkoiset Bestå-säilytysjärjestelmät.

homevialaura_4478
Olohuoneen ja vaatehuoneen valkoiset Kassett-laatikot ja -lehtikotelot (olen järjestyksen nainen).

homevialaura_0306
Avokeittiön Lerberg-pukkijalat ja Linnmon-pöytälevy, muutamat maljakot ja ikkunalaudan Rissla-laatikko.

homevialaura_4504
Jonkun verran peruskeittiötavaraa, kuten leikkuulautoja, pastalävikkö ja uusimpana Ädelsten-huhmare.

homevialaura_4388
Pikkuhuoneen Vittsjö-työpöytä ja lattiavalaisin kulmassa valkoisella varjostimella (ei löytynyt enää).

homevialaura_2072
Kaikki henkarit vaatekaapeissa, vaatehuoneessa ja rekillä ovat valkoisia Bumerang-vaateripustimia.

homevialaura_4140
Makuuhuoneen Sultan Songli -runkosänky (taisi olla testivoittaja tai muuten kehuttu, koska sänkyjen hinta-laatusuhteita vertailimme ostohetkellä huolellisesti) ja Forså-valaisimet.

homevialaura_4271
Kylpyhuoneen Godmorgon-peilikaappi ja lisäksi säilytystä hoitavat kuvan ulkopuolelle jäävät Kupol-laatikot.

Myös parvekkeella meillä on Ikeaa, mutta palaan niihin erikseen remontin jälkeen. Onko joku vielä haastetta vailla vai onko tämä kiertänyt jo kaikilla? Saa vapaasti poimia!

Comments

 1. Hei, oletteko olleet tyytyväisiä tuohon sänkyyn? Meillä olisi uusien hankinta ja unikulmaan ei ainakaan enää mennä – sen verran on oma patjani lörpähtänyt..

  • Mieheni, usko tai älä, on sänkyasiassa huomattavasti nipompi ja tarkempi, ja kun kysyin häneltä äsken, onko hän ollut tyytyväinen, vastaus oli “erittäin tyytyväinen”. En tietenkään lähde tai osaa verrata Sultan Songlia vaikkapa Hästensiin, mutta hinta-laatusuhdetta uskallamme ehdottomasti suositella. Ei kerrassaan mitään valitettavaa. :)

 2. Kauniita juttuja, ja muutama mulle uusi näistä tuli myös ostoslistalle :) Ja ei, teidän koti ei näytä ollenkaan Ikean katalogilta! Itse olen tykästynyt mm. Ikean Variera- sarjan valkoisiin irtolaatikoihin, niitä löytyy niin kylpyhuoneesta kuin keittiöstäkin ja varmaan kohta muistakin huoneista… Ja vau mikä järjestys Kassett- sarjalla, yritän inspiroida itseni samaan!

  • Kiitos! Hyvä jos inspiroi ja jos ei näytä katalogikodilta. :) Varierat on tosi kivoja. Niitä olen nähnyt monella ja valkoisten siistien säilytysratkaisujen ystävänä ihmettelen, miten ihmeessä olen välttynyt niiltä. Kiitos muistutuksesta! Täytyy muistaa jatkossa, jos tulee taas kaappienjärkkäilypuuska. Järjestyksestä tulee kyllä hyvä mieli. Tsemppiä projektiin!

 3. Ikeassa on paljon hyviä juttuja juurikin esimerkiksi säilytykseen ja lastenhuoneisiin, joihin ei kovin kallista raaski ostaakaan kun kulutus on kovempaa :) Eikä tosiaan näytä teidän koti miltään katalogilta! Jos tarkkaan miettii, niin varmaan monella on Ikealaisia tuotteita kaapeissaan…joita ei edes muista.

  Mukavaa maanantaita :)

  • Juuri näin! IKEA on ihan huippu monissa perustuotteissa. Tietää, mitä saa, hinta on kohdillaan ja laatu palvelee sen, mikä on tarpeenkin. Kiitos! Kiva kuulla, että ei ole katalogikoti. ;) Aurinkoista viikonloppua sinne!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue