Melkein valmiilta parvekkeelta päivää

homevialaura_parveke_sisustus1
homevialaura_parveke_sisustus2
homevialaura_parveke_sisustus3homevialaura_parveke_sisustus4homevialaura_parveke_sisustus5
Viikonlopun työleirin jäljiltä parvekkeen seinät ja katto on maalattu loppuun ja parvekelasit pesty. Pintojen pesu ja maalaus ei välttämättä näy vau-efektinä vieraille tai ruudun sinne puolelle, mutta likaista betonia ja rappeutunutta maalia pitkään katsoneena osaan itse arvostaa raikkaampaa ja siistimpää yleisilmettä.

Kasveja varten tilasin valkoisen Lechuzan Trend Balconera -parvekelaatikon, joka vaikuttaa altakastelutoiminnon ja irrotettavien istutuslaatikoiden ansiosta kätevältä jopa onnettomalle kaupunkilaisviljelijälle. Lainasin sisältä orkideat kuvaamisen ajaksi, mutta ruukkuun on tarkoitus istuttaa pian yrttejä. Myös tekstiilit on toistaiseksi lainattu sisältä. Ne toki sopivat tyyliin, mutta ainakaan Day Birger Et Mikkelsenin neliökuvioista tyynyä en raaski haalistuttaa auringossa (niin käy, kokemusta on).

Projekti ei ole vielä valmis ja kesä on vasta aluillaan, mutta oliivipuu on jo nyt huonossa hapessa. Kasvia ei kuulemma saa kastella liikaa, mutta ei kai sekään ole normaalia, että pienet lehdet käpristyvät kuivuudesta? Kasvimyyjän ohjeesta emme istuttaneet puuta, vaan laitoimme sen alkuperäisessä ruukussaan isomman ruukun sisälle. Auttakaa! Espanjalainen alter egoni ei kestä tätä menetystä.

Comments

 1. Aivan mahtavalta näyttää! Saanko udella mistä ovat tuo neliönmallinen pöytä&tuolit? Juuri tuollaisia olen kaipaillut jotka mahtuisivat kapeaan tilaan.

 2. Oi, näyttää ihanalta! Tykkään tosi paljon noista huonekaluista ja tuo yrttiruukku näyttää hienolta. Oliivipuusta en tiedä, mutta ainakin kaikki yrtit vaativat meidän kuumalla parvekkeella kastelua joka tai ainakin joka toinen päivä. Minä olen fiilistellyt parvekkeella nyt joka päivä – aina jotain pientä istutusta tai siivoilua tehden. Suurin osa esikasvatetuista kasveista on nyt päässyt varsinaisiin ruukkuihinsa, tosin pitäisi käydä vielä yksivuotisia yrttejä ostamassa kukkakaupasta. Valosarja on vielä hankkimatta, mutta jäänee syksylle, kun nyt on niin valoisaa jo. Täytyy kyllä sanoa, että ihanaa olla parvekkeella! Viikonloppuna siivoan vielä loppuun ja istutan loput yrtit, sitten vain istun ja katselen :)

  • Kiitos, Sini! Kiva kuulla. Olen itsekin tyytyväinen kalustevalintoihin. Jep, näin on! Yrtit vaativat ahkeraa kastelua. Meillä ei ole ollut niitä vielä partsilla, mutta tiedän, koska olin yhden kesälomaviikon ex-naapurini yrttikastelija. :) Valosarjaa mietin itsekin. Meillä olisi valmiina yksi kiva valosarja, mutta totta, jotenkin sen laittaminen esille nyt, vuoden valoisimpaan aikaan, tuntuu hölmöltä. Ehkä syksyllä sitten. Hyviä suunnitelmia siellä ja juuri niin: paras osuus on ehdottomasti vain levyttää ja olla. :)

 3. Takuuvarmaa tyylikkyyttä, 10 pistettä ja papukaijan merkkikin vielä! :D
  Tuon mallinen parveke on hankala sisustaa, mutta sulta se(kin) luonnostui täydellisesti.
  Nyt sitten vain aurinkoa ottamaan.

  • Kiitos papukaijamerkistä! :) Ja samat sanat: mikä marokkolainen keidas siellä valmistuu! Totta, partsin muoto ON hankala sisustaa. Olinkin jo hieman unohtanut, aika kuultaa muistot. Nyt teemme vain viimeistelyä, mutta kaksi vuotta sitten, kun suunnittelin järjestyksen, olin todella helisemässä suunnitelmien kanssa. Nyt on the partsikelit, nautitaan!

 4. Ihanat nuo lepotuolit ja pieni pyöreä pöytä, mistä ne on? Oliivipuusta sen verran, että omalleni kävi samoin ja syynä oli valon puute, eli onko oliivipuu ollut jossain varjossa/hämärässä odottamassa pääsyä parvekkeelle?

  • Kiitsa! Molemmat on ostettu jo aikaisemmin kuin tänä keväänä. Kansituolit on Stokkan Casa-sarjaa ja pöytä Ikean Roxö-sarjaa, mutta en tiedä, onko tuota matalaa pöytää enää valikoimassa (en ainakaan löytänyt Ikean sivuilta). On muuten ollut oliivipuu sisällä pimeässä. Ei kovin pitkään, mutta näemmä tarpeeksi. Se tarttee aurinkoa niin kuin omistajansakin, muuten ei tule mistään mitään. :) Onneksi täällä on vihdoin kesäkelit!

  • Kiitos, Klaara! Raikasta tunnelmaa tavoittelinkin, ihana jos onnistui. Nyt tuli sään puolesta pieni paussi parveke-elämälle, mutta täytyy palata yrtti-istutusten kimppuun, kun taas lämpiää. Rentouttavaa helatorstaita!

 5. I really love your outdoor space. I have been enjoying the black and white modern decor. Definitely a space one can fully enjoy a cozy oasis in the city.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue