En sano J-sanaa, mutta…

H&M_Home_Christmas_joulu_2014_5

En ole monen kollegani tavoin tämän lähestyvän j-kirjaimella alkavan sesongin hullu, enkä halua moista kohkaamista näin lokakuussa lietsoa (sohaisinkohan mehiläispesään). Sanon vain sen, että tämän vuoden H&M Homen kuvat kolahtavat kovasti omaan makuuni.

H&M_Home_Christmas_joulu_2014_2

Ehkä se on pariisilainen huonekorkeus ja kalanruotolattia (tilataan 66 neliötä verkkokaupasta, kiitos) tai edelleen ihastusta herättävä marmori.

H&M_Home_Christmas_joulu_2014_7

Vai onko se onnistunut messingin käyttö, joka ei lipsu liikaa modernista krumeluurin puolelle (paitsi paljettityynyissä, discoa en halua omalle sohvalle).

H&M_Home_Christmas_joulu_2014_4

Tai ehkä sittenkin aidot havut, tuoksukynttilät, tupsut, pellava ja neulokset. Kauniit murretut ja metalliset sävyt.

H&M_Home_Christmas_joulu_2014_3

Kaikkein parasta näissä kuvissa on kuitenkin se, että ne inspiroivat muutenkin kuin joulusisustamisessa. Käyn edelleen yhden naisen taistelua sitä vastaan, että kaikessa, mikä liittyy jouluun, pitäisi aina hyppiä kaksisataa tonttu-ukkoa punaisella taustalla. Että juhlan tai sesongin koristelu on liian päälle liimattua (henkilökohtainen suosikkini on tietysti jouluverhot). Nämä kuvat eivät huuda joulua, mutta kuiskaavat sitäkin kauniimmin.

Kuvat/photos: H&M Home.

Comments

 1. Voi luoja! Noi tonttuverhot on kyllä PAKKO ostaa. Mä tilaan sulle kanssa, niin säästetään postareissa… :D
  Mä rakastan joulua, ihan 120%, mutta en mä vielä jaksa joulusta höpsöttää. Olenhan mä jo kaikki H&M ja Ikean sun muut joulukuvat kurkkinut, mutta en vielä aloita sitä.
  *Laskee päiviä ensikuun alkuun, sitten se alkaa…*

  • Tilataan! Ja mätsäävät tyynyt, matot, kylpypyyhkeet ja pöytäliinat myös. :D Yllättävän rauhallista on blogeissa ollut tähän asti, kun elätään kuitenkin “jo” lokakuun puoliväliä. Kuun loppua kohti vauhti kiihtynee ja marraskuun 1. päivä todennäköisesti räjähtää. Ihanan valosarjalöydön teit! Mutta ne taisikin olla sesonkivalot, ei jouluvalot. ;)

  • Caught! Mutta kuka nyt ei Pinterestissä haluaisi joulua viettää. :D Olen mä jouluihminen sillä omalla tavalla. Että edessä höyryyää glögi, juustot on haettu Dean & DeLucasta (I wish), lahjat on nättejä, lumi leijailee, taustalla soi Frank Sinatra. Mutta anna mulle joulukappaverhot, kauppakeskusruuhkat, tipetipetiptapit, rumat joulukortit ja vielä rumemmat paketointipaperit ja suorituspaineet täydellisistä itse imelletyistä laatikoista, niin tuun HULLUKSI. Harjoittelenkin vuosi vuodelta sitä, että teen joulusta mahdollisimman oman näköisen. Silloin, ja vain silloin, se on ihanaa aikaa. Miten sen nyt määrittelisi, olen Pinterest-jouluihminen. :D PS. Voitko pliis lähettää sun joulukuvat Laiviksesta johonkin fotoskabaan ja putsata palkintopöydän!

 2. Ja kukas se yllätäen kiilaakaan takavasemmalta kaikkien meidän jouluhullujen edelle joulupostauksensa kanssa. Sinäkö tämän jouluttamisen (ja tonntuilun :D) nyt sitten avasit? …vai hetkonen, ehtikos Lisbet jo jollain kuusikuosilla ennen sua. :D Et kyllä onnistu hämäämään, että et muka olisi jouluihminen tai ainakin Henkka Maukan stailaajat ovat tehneet hyvää työtä, ja käännyttävät teitä siinä rajoilla keikkuvia. ;)
  Nyt on niin tyylikkäällä linjalla, ja upeissa puitteissa nämä kuvat toteutettu, että ei voi mennä pieleen. Annetaan nuo paljettityynyt anteeksi, kun pidättelivät itseään eivätkä lainanneet Hallensilta tonttukappoja tuohon ensimmäiseen kuvaan. :D Tässä sitä yksi jouluhullu kritisoi paljettityynyjä, vaikka viikonloppuna ompeli itselleen hameen samasta materiaalista. :D
  Ai niin… Ihania yhteistyökuvioita ollut sulla viime aikoina. Onnea kuvasi myös palkitsemisesta!
  Ihanaa joulun odotusta! ;)

  • Lisbetillä taisi juu olla joku kuosiaasinsilta jouluun, joten en sentään ihan ensimmäinen ollut. ;) Myös Norppa ei Pinterestistäni päätellen usko, etten olisi jouluihminen. Olen mä omalla tavallani, en jouluhullu, mutta Pinterest-jouluihminen. Sanon jyrkän ei:n hössötykselle, rumille tonttukuoseille, täydellisyyden tavoittelulle ja kauppakeskusruuhkille. Vahva kyllä kaikelle tälle: http://www.pinterest.com/laurapelttari/christmas-winter/. Oih, paljettihame – ja härreguud, itse tehty! Olen etsinyt sellaista passiivisesti pitkään. Kannatan siis ehdottomasti paljetteja vaatekaapissa, en vain sisustuksessa. Niin on ja kiitos, Heidi! Olen todella iloinen, että olen saanut tehdä niin todella mieluisia yhteistyökuvioita ja että saan jatkossakin. Ja samoin, ööö, hyvää loppuvuotta! ;) PS. Upeita kuvia teiltä ollut lehdissä!

 3. Haha, tuo että joulu kuiskailee, on mahtavasti sanottu! :) Soot kyllä kirjoittanut taas niin hyvin, ei voi kuin ihailla! :D Ja mahtavat on kuvatkin, ja asunto, ja huonekorkeus.. ja se joku j:llä alkava sana! :)

  • No höh, kiitos! :) Ihastukseen vaikutti varmasti “vähän” se, että yksi kuvien asunnoista on pariisilais-, toinen newyorkilaishenkinen. Puuttuu vaan Barcelona, niin siinä on lempikaupunkini. Kauniisti on kyllä stailattukin, mutta kuvausmiljööllä on valtava merkitys. J-juhla uppoaa kokonaisuuteen hyvin. ;)

 4. Ihan eri asiaa; mua niin harmittaa tää sun blogin muutos. Klikkaan itseni usein vain etusivullesi, mutten pidemmälle, koska nää jutut ovat niin monen klikkauksen takana nykyisin. Harmi, koska pidän muuten blogistasi :D

  • Kiitos, kun sanoit mielipiteesi, Sanna! En olekaan saanut tähän liittyviä kommentteja muutospostauksen jälkeen, en puolesta, enkä vastaan, joten palaute on arvokasta. Totta puhuen olen kaavaillut muutosta takaisin perinteiseen pohjaan. Toivottavasti pysyt linjoilla kaikesta huolimatta ja voi hyvin tosiaan olla, että saat paikkoin toiveesi läpi. :)

 5. H&M:llä kodintekstiili ja -tilpehööripuoli on paljon houkuttelevampi ja laadukkaampi kuin vaatepuoli. Sieltä onkin kotiutettu pyyhkeitä, lakanoita ja suihkuverho sekä vino pino serviettejä. Joka jouluksi en yleensä tosin hanki uutta, vaan joulu vedetään aika lailla jo aiempien vuosien varrella kerätyllä perinnesetillä.

  Olen ajatellut jättää jouluilut tänä vuonna vähemmälle, koska heti pyhien jälkeen lähdetään matkalle, eikä kodin siivoamiseen joulutilpehööristä ole aikaa. Jouluun valmistaudunkin (näillä näkymin) vain glögillä, kukilla, kynttilöillä ja lahjojen paketonnilla. Mutta en vielä, vasta marraskuun puolivälin jälkeen. Lahjoja tosin olen ostanut pitkin vuotta.

  • H&M Home on kyllä ketjulta onnistunut laajennus! Sieltä löytää jatkuvasti jotain kivaa, vaikka kaikki ei tietenkään miellytä. Omalla kohdalla on pakko sanoa, että olen kyllä tehnyt Henkasta paljon hinta-laatusuhteeltaan erinomaisia vaatelöytöjäkin. Täytyy vain olla tarkkana, mitä valtavasta valikoimasta poimii. :) Sama juttu! Hyvin vähän hankin uutta. Valot, kynttilät, havut ja kukat ovat enemmän mieleeni kuin valtavat joulukoristevuoret. Ihanalta kuulostaa reissu heti pyhien jälkeen! Ja ihailen muuten ihmisiä, jotka ostavat lahjat pitkin vuotta. Itse en ihan tuohon pysty, mutta viime hetken paniikkia pyrin välttämään.

  • Kuulostaa siltä, että täältä on lähdössä oikein sisustusbloggaajien kimppatilaus Halensin jouluverho-osastolle. :D Kiva, jos sait myös kuvista inspistä ilman liian aikaista j****yliannostusta. ;)

 6. Only a few more weeks until Christmas, I have been receiving many decor catalogs reminding me of the next Christmas. It’s a good time for reflection and appreciating all the things we have. Thank you for sharing these pictures, I enjoy the combination of gray and gold.

  • I wasn’t sure if I wanted to start the Christmas madness just yet, but I really like the atmosphere and styling of these photos. ;) I think gold/brass is my favourite this year, too.

 7. Haha! Ihan kuin yksi nopea vilkaisu ja huutonauru ei olisi riittänyt. Sama joulukappa pyörii seuraavanakin päivänä mainoslinkeissä siellä sun täällä.

 8. Jep, tykkään myös näiden H&M:n kuvien joulukuiskailusta – eikä missään kuvassa punaista !!! YES ! Älä käsitä väärin, rakastan punaista väriä – kirjoittelen nytkin punaisella läppärillä – mutta ei kaiken kuorruttaminen punaisen värisellä krääsällä tee joulua. Tästä voimmekin jo päätellä, että meillä nuo Halensin kappaverhot on ikkunassa juhannuksena. xD

  • Kuvat tuntuvat iskevän moniin, kiva kuulla! Onneksi monet brändit tajuavat nykyaikana, että fiilistä voi luoda myös hillitysti ja tyylikkäästi. Meillä ei ole mitään punaista, tai muitakaan värejä, mutta olen samaa mieltä, että oikeansävyinen punainen oikein käytettynä on todella kaunis jouluna ja muulloinkin. Kunhan vaan vapaudutaan niistä kahleista, että joulun pitäisi AINA olla punainen ja mielellään vielä tuhansilla hahmoilla ja kliseillä kuorrutettuina. Ettei kenelläkään vaan mene ohi, että se on nyt JOULU eikä mikään pääsiäinen tai juhannus. :D

 9. Voi herranpieksut, voitko uskoa, että en edes tajunnut ensin, mitä J-sanaa tarkoitat…? Mietin, että mitä se Laura nyt blogissa J-ossittelee ;D Mutta juu, kuvat kolahtivat minuun myös! Oon kanssa käynyt “yhden naisen sotaa” jo pitemmän aikaa, erityisesti yletöntä joulun siivoamisvimmaa vastaan ja sitä kaikkea häsläystä. Muutamia vuosia sitten kun kirjoitin kolumnia yhden sisustuslehden sivuilla, niin menin tuosta siivoamishommasta siellä kirjoittamaan…en tiedä oliko viisasta, mutta yritin valita sanani tarkoin ; ) Tuossa vastauksessasi Norpalle kuvailit unelmajoulun just sellaisena kuin sen itsekin haluaisin! Jatketaan harjoittelua omannäköisen joulun kanssa : )

  • Ihana Päivi! Voin kuvitella, että arvostat tismalleen samoja asioita. Enpä muuten tiennyt, että olet kirjoittanut tuollaista kolumnia, on mennyt ihan ohi tämä. Pääseekö niitä lukemaan jostain? Hieno homma! Sepä se, niin kuin Martat sanovat, kaappeja on turha siivota jouluksi, ellei niissä aio viettää pyhiä. ;) Pidetään me tosiaan kiinni omannäköisestä joulusta ja sen harjoittelusta. <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue