Tuoksuva koti

homevialaura_1707

Elä jokainen päivä niin kuin se olisi viimeinen. Anteeksi nyt vaan, mutta motto on mielestäni todella hölmö ja naiivi. Tilaa tässä nyt joka päivä yksityiskone Nykiin.

homevialaura_1675

Ajatus taustalla on kuitenkin varsin kannatettava, että elämä on tässä ja nyt. Asioita ei kannata säästellä – ei sanoja, jotka haluaa jonkun kuulevan, eikä liiemmin materiaakaan.

homevialaura_1699

Säästelin aina lapsena suosikkitarroja (hyvin usein usein niissä oli valkoisen koiran kuva), enkä raaskinut liimata niitä minnekään. Kunnes koitti se teiniaikojen alun päivä, etteivät tarrat olisi voineet vähempää kiinnostaa. Hukkaan meni koko homma.

homevialaura_7933

Toin Pariisista juhannuksena kaksi tuoksukynttilää, kuvien Jo Malonen sekä diptyquen. Nämä silkkipapereihin käärityt, kauniisiin paketteihin ja paperipusseihin pakatut, ylihintaiset etiketilliset tuotteet ovat yksiä kaikista suurimpia aarteitani. Niin mieluisia, että melkein lipsuin taas hulluuden puolelle ja aloin pihtailemaan polttamisen kanssa, vaikka se kai se kynttilöiden tarkoitus on, olla liekeissä.

homevialaura_7850

homevialaura_1716

Tarratarinan opetuksena pyrin nykyään polttamaan arvokkaitakin kynttilöitä – tämähän lähtee jo lapasesta – myös arkena! Kodin valtaava hienostunut tuoksu on parasta arjen luksusta, sanoisin, jos viitsisin käyttää kyseistä ärsyttävää kliseetä.

homevialaura_1701

Oma tuoksuvalintani Jo Malonelta oli tällä kertaa raikas Wild Bluebell. Kun 45 tuntia on kulunut, ei tulisi mieleenkään heittää kynttiläkippoja roskiin. Silloin ne siirtyvät tuikkukipoiksi, kynätelineiksi, pikkumaljakoiksi tai kylpyhuoneen purnukoiksi.

Comments

 1. Allekirjoitan kyllä täysin tämän kaiken mitä kynttilöistä kirjoitit! Itsekin on tullut pihdattua kauniiden kynttiläpurkkien tai lemppari tuoksutuikkujen polttamista, kunnes tajuaa, että sitä vartenhan ne on hankittu!
  Ja kun kynttilä on poltettu loppuun, saa purkit täälläkin uuden elämän, yleensä tuikkukippona :)

  • Arvasinkin, etten ole ainoa pöhkö, joka on meinannut sortua kynttilöiden säästelemiseen. Ei mitään järkeä, kun tosiaan samasta kiposta voi myöhemmin nauttia laittamalla sisään pikkukynttilän tai tuikun. :) Tunnelmallisia iltoja!

  • Loppu steariini lähtee parhaiten kun laittaa purkin täyteen jääkylmää vettä ja antaa olla tunnin verran. Melkein aina tämä tehoaa ja voi vaan kaataa steariinit vedet mukana pois :)

  • Hyvä kysymys, otan myös vinkit mielelläni vastaan! Samaa mieltä LadyBluen kanssa, soijavahakynttilät puhdistuvat tosiaan hurjan helposti. Ainakin Joik-tuoksukynttilät tehdään soijavahasta ja sen kipon sain putipuhtaaksi ihan normaalilla huuhtelulla/pesulla. Muiden tuoksukynttilöiden kanssa täytyy ehdottomasti kokeilla tuota Minnan hyvää kikkaa ja kaataa jäääkylmää vettä tunniksi purkkiin. Kiitos vinkistä!

 2. Täällä ilmoittautuu myös yksi kynttilöiden pihtaaja… Miten kauan suunnilleen poltat kynttilää kerralla? Minulle käy nimittäin usein niin, että poltan liian lyhyen aikaa (pihdatessani polttamista), ja sitten kynttilään alkaa muodostua syvä kuoppa eikä se pala kunnolla loppuun… Ja aina jälkikäteen ajattelen, että olisinpa antanut palaa kunnolla.

  • Poltan ihan fiiliksen mukaan sen kummemmin ajattelematta aikaa, mutta olisiko joku pari tuntia keskiarvo. En itse ole huomannut tätä kuoppaseurausta, enkä muutenkaan eroa kynttilän käyttäytymisessä sen mukaan, kuinka pitkään sitä polttaa, mutta voi hyvin olla, että näin on. Toisaalta kuvittelisi, ettei sekään tee hyvää, että polttaa liian kauaa, vaikka 10 tuntia putkeen. Tuoksukynttilöissä keskenään on myös varmasti paljon eroja. En tiedä, antavatkohan tuoksukynttiläbrändit sivuillaan jonkunnäköiset ohjeet tähänkin. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue