Päivityksiä ja paljastuksia blogissa

homevialaura_2117

Kuten huomaatte, blogiin on vihdoin ilmestynyt uusi logo. Päivitin myös sivupalkin lyhyen kuvaustekstin ja Esittely-välilehden pidemmän tekstin. Koska joukossa saattaa olla uusia lukijoita, päätin jakaa esittelytekstin myös näin blogipostauksena tutustumisen merkeissä. Ainakin yksi asia on uutta myös vanhoille lukijoille: en ole aikaisemmin valottanut taustaa, mistä tulee Homevialaura-nimi, vaikka sellainen haastekin taisi joskus blogeissa kiertää.

homevialaura_2138

Homevialaura on syksyllä 2012 perustettu sisustusblogi, jota kirjoitan minä, kolmekymppinen Laura. Olen syntyperäinen helsinkiläinen ja vannoutunut kaupunkilainen. Näen painajaisia vuosien omakotitalorakentamisesta ja haaveilen ikuisesti vanhasta asunnosta korkeilla huoneilla ja puulattialla. Nyt asun kuitenkin onnellisesti ensimmäisessä omistusasunnossa, tuiki tavallisessa kerrostalossa. Jaan 66-neliöisen kolmion aviomieheni sekä nelijalkaisten perheenjäsenten, sisustuskoira Onnin ja design-tuolien kanssa.

homevialaura_2128

Blogissa avaan ovet modernin klassiseen kotiimme. Tyylini tunnusmerkkejä ovat mustavalkoisuus, neutraalit sävyt, valkoiset liljat, tuoksukynttilät, kahvipöytäkirjat sekä tavaroiden spartalainen järjestys, mutta toisaalta rennosti huojuvat lehtipinot ja seinään huolettomasti nojaavat taulut. Vaaleaa ja ilmavaa kokonaisuutta lämmittävät kontrastit ja kerroksellisuus, kuten vanha puu ja antiikkilöydöt.

homevialaura_2143

Paitsi tyylille ja urbaanille asumiselle Homevialaura on omistettu nautinnolliselle elämälle. Kirjoitan postikortteja matkoilta ja kerron, mistä inspiroitua myös kodin ulkopuolella. Arvostan arkea, mutta mikään ei voita maailmalta kerättyjä muistoja. Niitä hetkiä, kun olen saanut eteeni täydellisen simpukka-annoksen kalastajakylässä tai maitokahvin Pariisissa. Kun olen ensi kertaa istahtanut tapasbaariin Barcelonassa, nähnyt Välimeren auringossa kylpevät viinitilat ja oliivilehdot, löytänyt saaren syrjäisimmän rannan, herännyt karibialaisesta riippumatosta tai sanonut New Yorkin Greenwich Villagessa tahdon.

homevialaura_2121

Nimi Homevialaura pohjautuu kahteen merkitykseen. Via, englanniksi kautta, viittaa omaan näkökulmaani. Siihen, että suodatan tänne vain itseäni oikeasti kiinnostavia poimintoja ja toivon, että kauttani samanhenkiset lukijat löytävät samat helmet. Toiseksi via, italiaksi tie, viittaa luovan tien kulkemiseen. Siihen, että pitkän empimisen päätteeksi päätin valita tien, jossa alan blogin kautta toteuttaa itseäni kirjoittamalla ja kuvaamalla. Ajoittaisesta rämeiköstä huolimatta tälle tielle kannatti ehdottomasti kääntyä.

homevialaura_2133

Blogin logon olen suunnitellut itse (tässä kohtaa äänessäni saattaa kuulua pientä ylpeyttä). Tarvitsin tosin graafikon muuttamaan paperinpalalla olevat tussinvedot tiedostoksi, koska en osaa käyttää kuvankäsittely- enkä taitto-ohjelmia. Tervetuloa maailmaani, tätä se on: mielessäni pyörii taukoamatta valtavasti visioita, mutta rajalliset taidot pakottavat löytämään vaihtoehtoisia tapoja ideoiden toteuttamiseksi. Yritän silti sitkeästi olla oman elämäni luova johtaja. Oma media on antanut ja antaa koko ajan tekijälleen todella paljon.

homevialaura_2130

Blogin ulkopuolella työskentelen markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisena sisustusalalla. Viiden jälkeen lepuutan hermojani Pinterestissä, Bassoradion taajuuksilla ja Mad Men ruudussa, joskus myös lumilautaillen tai lenkkipolulla 90-luvun puolivälin hip hop kuulokkeissa.

homevialaura_2116

Ajattelin Nooran & Nooran (ihana uusi blogi, tosin osin tutuilla kasvoilla, vaadin tutustumaan!) inspiroimana tehdä vihdoin itsekin klassikkopostaukset elämäni aakkosista käsilaukun sisältöön. Nyt saisi muutenkin esittää postaustoiveita ja kysymyksiä. Onko aiheita, joista haluatte, että postaan tai mihin kysymyksiin vastaan – sisustuksesta tai sen ulkopuolelta?

Comments

 1. Hei en muista oonko joskus ehdottanut tätä, mutta jos käyt joskus kylässä mielenkiintoisissa/persoonallisissa kodeissa, ottaisit kuvia ja tekisit postauksen. Olisi jännä kurkistaa muiden koteihin, joilla ei ole blogia.

  • Tosi hyvä idea! Haastava, mutta hyvä! Haastava siksi, että kodin esitteleminen on niin henkilökohtainen juttu, että en välttämättä koe luontevaksi ehdottaa sitä ihmiselle, joka ei itse jaa kotikuviaan somessa tai blogissa. Pidän silti ehdottomasti mielessä! Olen samaa mieltä, muiden koteihin kurkistaminen on tosi mielenkiintoista ja nämä 66 neliötä on jo aika monesta kuvakulmasta nähty. :)

 2. Joo, tee käsilaukkupostaus ja aakkoset ja kaikki! Haluan myös tietää, missä vaatteissa Pinterest-kuningatar hengaa himassa.

  Meillä on muuten ihan sama musiikkimaku. :) Ja logo on tosi, tosi upea.

  • Teen, noi teen! Ja kerron, missä vaatteissa hengaan himassa. Tällä hetkellä hengaan mieheltä pöllityissä verkkareissa, so chic! Ostoslistalla onkin verkkarit, eli käsittelen aihetta viimeistään, kun olen löytänyt pientä apkreidausta kotikuteisiin. :D Jee, meillä onkin paras musamaku ja kiitos lämmittävistä logokehuista!

 3. Hääjutut kiinnostavat, millaista oli järjestää häät New Yorkissa, mitä käytännönjärjestelyjä vaati, miten löysit valokuvaajan ja ihan kaikki.

  Ja tietty sisustus:
  Mistä löydät kaikki ihanat mustavalkoiset julisteesi? Entä mistä palasista lähtisit itse rakentamaan sisustusta, jos se pitäisi aloitta lähes tyhjästä? Miten kodista tehdään viihtyisä, mutta silti simppelin tyylikäs? Tai jos haluat tulla suoraan meille sisustamaan, niin en sano ei!;)

  • Jes, kiitos Noora! Tässä oli paljon hyviä. Kirjoitin ylös ja lupaan palata jokaiseen, yhdessä tai erikseen, ennemmin tai myöhemmin. No kuule mielelläni tulisin sisustamaaan, palkan voi maksaa Ben & Jerry’sinä. :) Odotan kovasti, että alat postata kotiakuvia teiltä! Niitä tulee, tuleehan?

   • Eiköhän niitä tule. Viimeistään niistä huomaat, että meidän koti on hieman, hmm, keskeneräinen. Meillä on kaikki isommat elementit, kuten sohva, pöydät, lipastot jne., mutta niillä ei vielä kodikkuutta saa. Kaipaisin jotain vinkkejä siihen, millä se viimeinen silaus tehdään ja mieluiten ilman turhaa krääsää. Myös kattolamppujen valinta tuntuu hankalalle.

    Ja B&J-diili kuulostaa hyvälle!

  • Kiitos Sannaseni! Ihana kuulla ja itse vasta oletkin. Onnillakin on Maijaa ikävä, mutta anopilla sitäkin enemmän. :D En muista tarkalleen, koska lähdet Miamiin, mutta toivottavasti nähdään viimeistään pian sen jälkeen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue