Suuri kylpyhuonekatsaus

homevialaura_9845 2

Ajattelin pitkästä käsitellä kylpyhuonetta ja tehdä kerralla kunnon katsauksen. Mihin ratkaisuihin olen ollut tyytyväinen, mitä tekisin nyt toisin?

homevialaura_9936

Remontoimme kylpyhuoneen kolme vuotta sitten, kun ostimme asunnon (ennen-kuvan voi tsekata täältä). Alkuperäinen 70-luvun tumma luola oli perusteltua päivittää nykyaikaan. Siten remontti oli simppeli, että pidimme kaikki toiminnot vanhoilla paikoillaan, mutta materiaalit uusittiin ja puolet tilasta vievän kylpyammeen korvasi kepeämpi suihkukaappi.

homevialaura_0006

Seinässä on laattana valkoinen 25×40 ja lattiassa tummanharmaa 10×10. Lattialaatta on alusta lähtien aiheuttanut päänvaivaa siisteydessä. Remontissa siihen jämähti saumalaasti, jota jynssäsimme vuoroin juuriharjalla ja höyrypesurilla. Edelleen tuntuu, että lattia on aina hieman epäsiisti. Ehkä lian ja pölyn tarttuminen johtuu epätasaisesta luonnonkivimäisesta pinnasta. Millaisia kokemuksia teillä on kylpyhuoneen lattian puhtaana pitämisestä?

homevialaura_9882 2

Tasoon emme tässä remontissa panostaneet, vaan valitsimme eläväpintaista laminaattia vaaleanharmaana. Budjettiratkaisu on palvellut mainiosti, mutta seuraavaan kylppäriin toivoisin mahdollisuuksien mukaan coriania tai kiveä, kenties marmoria. Tason päällä on alusta asti ollut Woodnotes Box Zone -paperinarukorit. Valkoinen tötsä kulmassa on ruukku, jonka piilossa (ruma) sähköhammasharja latautuu, kun peilikaappiin ei saa sisälle sähköä.

homevialaura_4271

Keskeistä kylppärissämme on virtaviivaisuus ja suorakulmaisuus. Tilassa ei ole yhtään pyöreää muotoa, vaan kaikki tason reunasta peilikaappiin ja altaasta suihkukaappiin on kulmikasta. Yksityiskohdat ovat kromia, ja vaikka messinkiin olenkin viehättynyt, kylpyhuoneessa kromi tuntuu edelleen varmemmalta ja ajattomammalta.

homevialaura_9970

Säilytystilaa on korkeakiiltoisessa allaskaapissa sekä IKEAn korkeassa Godmorgon-peilikaapissa. Aikaisemmin käytössä oli myös lisäsäilytysratkaisu, kunnes karsin turhat purnukat ja välineet pois. Tuli taas todettua, että ei ole liian pieniä tiloja, on vain liikaa tavaraa.

homevialaura_0098

Meillä on yhdet hiekanväriset kylpypyyhkeet, mutta vaihtopyyhkeistä on ollut iso pula. Sain blogin kautta Balmuirilta Lugano-pyyhkeet vaaleassa helmenharmaassa ja tummassa hiilenharmaassa sävyssä ja tuskin on paluuta muihin. Siinä, missä erään tunnetun kotimaisen tekstiilivalmistajan pyyhe päästi yhä monen pesun jälkeen mustaa nukkaa (ja toimii nykyään siivousrättinä), Balmurin Lugano on valmistettu laadukkaimmasta, maailman pitkäkuituisimmasta puuvillasta, supimasta.

homevialaura_0137

Puuvillaa kasvatetaan Jenkeissä ja valmistetaan pyyhkeeksi Portugalissa. Paras omistamani pyyhe painaakin paljon tavallista enemmän ja on pehmeydeltään ja laadultaan omaa luokkaansa. Myös blogin kautta saatu Balmuir Portofino -kylpytakki on osa kylpyhuoneen sisustusta ja odottelee vielä mahdollista omaa naulaansa.

homevialaura_9993

Miten remontoisin kylpyhuoneen nyt kolmen vuoden jälkeen? Väriskaalan pitäisin edelleen pintamateriaaleissa ajattoman harmaa-valkoisena tai musta-valkoisena. Kuitenkin vaihtelun vuoksi valitsisin todennäköisesti laatat eri koossa. Siivouskokemuksista viisastuneena valitsisin lattialaattaankin tasaista pintaa ja tummemman saumalaastin. Vähän toisenlainen ehdokas seuraavaksi lattialaataksi on mustavalkoinen, klassista charmia henkivä octagon.

homevialaura_7855

Lisäksi erikoisena yksityiskohtana valitsisin nyt pyykinpesukoneen, jossa on krominvärinen luukun rengas (olettaen, että tilaan sopisi paremmin edestä kuin päältä täytettävä). Tämä siksi, että valkoinen reunus on ikävästi kolmessa vuodessa kellastunut, kemikaaleista kaiketi.

homevialaura_2352

Homevialauran suosikit kylpyhuoneessa

 • Pääväreinä valkoinen, harmaa ja musta
 • Pehmentävänä lisävärinä ripaus hiekkaa
 • Kromiset ja lasiset yksityiskohdat
 • Kulmikkaat muodot ja suoraviivaiset linjat
 • Tasoksi kiveä, marmoria tai coriania, laminaattikin toimii
 • Lattiaan pinnaltaan tasainen laatta, helpompi pitää puhtaana
 • Pyykinpesukone kromisella luukun renkaalla
 • Purkit ja välineet siistiin järjestykseen, kaikki turha pois
 • Hotellimaisuutta ylellisillä pyyhkeillä, kuten Balmuir Lugano
 • Spa-henkisyyttä kynttilöillä, huonetuoksuilla ja kukilla

Lisää kylpyhuoneinspiraatiota löytyy Pinterestin Bathroom-taululta.

Comments

 1. Meillä kylppärin tummanharmaasta laattasaumasta puolestaan tuli rakennusmiesten toimesta kukertavan laikukas. Mikä lie meni pieleen, mutta sauma on ollut alusta saakka aina likaisen näköinen, ja rassaa hermoja ihan joka päivä. Ja sähköhammasharjan säilytys on täälläkin ongelma…

  • Voi miten harmillista! Tuollaiset päivittäin näkyvät virheet kyllä vaivaavat mieltä helposti. Muilta en olekaan kuullut tuollaisia kokemuksia. Jotain outoa raksamiesten puuhissa on tapahtunut.

 2. Meilläkin lattialaatat ovat hieman karheita, joten tuntuu että lika jämähtää niihin samantien. Koska värinä on vielä vaalean hiekan sävy ja saumat tätäkin vaaleammat, niin tuskanhiki valuen olen jynssännyt niitä puhtaaksi aina uudestaan ja uudestaan. Onneksi Universal Stone auttaa tässä(kin), tosin puhdas ja siistin näköinen ilo ei ole pitkäikäinen. Seuraavaan kylppäriin, oli se sitten tässä kodissa tai jossain muualla, haluan ehdottomasti sileät lattialaatat!

  Tuo teidän kylppäri on ihana! Se on väreiltään ja tyyliltään juuri sitä, mistä pidän todella paljon :).

  • Eikä, ihan samat kokemukset sitten. Kiitos vertaistuesta! Ajattelin, että olenko ainoa, joka ei vain osaa siivota kunnolla. Kiitos myös Universal Stone -vinkistä! Se on minulle uusi tuttavuus, voisin hyvin ottaa kokeiluun. Eipä tosiaan varmaan kumpikaan meistä arvannut laattoja valitessa, että tällainen asia olisi pitänyt ottaa huomioon. No, ensi kerralla paremmalla onnella ja onneksi kyseessä ei ole mikään maailmanloppu. Kiitos paljon! Kiva kuulla, että pidät tyylistä. :)

 3. Upea muutos! Harmonisilla, laadukkailla tekstiileillä ja turhan roinan karsimisella saa todellakin kauniin kylppärin vieläkin edustavammaksi, kuten teillä :)

  • Kiitos, Mirka! Samaa mieltä, että yksityiskohdilla on iso vaikutus. Varsinkin minimalistisessa tilassa ne muutamat harvat tekstiilit korostuvat entisestään ja saavat sitä suuremmalla syyllä olla laadukkaita. :)

 4. Ihanan selkeä ja raikas kylpyhuone! :) Materiaalit/värit klassisia ja just sellaisia mistä tykkään, ei mitään kikkailua. Ja nuo Balmuirin tekstiilit!! <3

  Tuosta lattialaatasta, meillä on kylppärissä matta 30×60 kokoinen porcelanato laatta (Il Micron, Laattapiste). Asennus aiheutti kaatojen takia harmaita hiuksia remppamiehille ja vaati Unidrain kaivon, mutta käytettävyys parin vuoden kokemuksella on ihana. Saumoja on super vähän ja pinta on muutenkin helppo pitää puhtaana koska se ei ole karhea. Plussaa myös harmaa eläväinen väri, jolloin jokainen pölyhiukkanen tai hius ei heti pistä silmään. Täältä löytyy kuvia: http://www.coffeetablediary.com/2014/12/home-tour-bathroom.html

  • Kiitos kovasti, ihana jos tykkäät! Simppeli miellyttää eniten omaa silmääni ja siihen muutamia harkittuja yksityiskohtia. Teillä on TODELLA kaunis kylppäri, aivan makuuni. Härämä muistikuvani on, että mietin meillekin yhtenä vaihtoehtona isoa lattialaattaa, mutta kaadot olisivat olleet haastavat. Hyvä tietää nyt kokemuksistasi! Iso pinta, jossa ei näy heti jokainen hiukkanen, kuulostaa täydelliseltä. :)

 5. Kiitos ideasta sähköhammasharjan piilottamiseksi! Ruma on – taidankin heti mennä etsimään sopivaa purnukkaa, mihin sen voisi tunkea.

 6. Tuo voisi olla meidän kylpyhuone :) Allas, peilikaappi ja laatat ovat exact samat :) Lattialaatat ovat aiheuttaneet meillekin asennuksesta lähtien päänvaivaa. Ei ole liukas pinta mutta hitsi sen siistinä pitäminen ;D

  • Hauska kuulla, että meillä on identtisiä ratkaisuja – hyvä maku siellä siis. ;) Sanos muuta! Liukkaus ei tosiaan vaivaa, mutta jatkuva siistinä pitäminen on mahdotonta. Jotkut asiat on kai pakkoa oppia kantapään kautta. Ensi kerralla sitten helppohoitoisempaa lattaa lattiaan. :)

 7. Harvemminpa tulee kommentoitua mutta sen verran olen koulun ja työn kautta erilaisten laattojen kanssa ollut tekemisissä että nyt sanon sanasen :) Periaatteessa sellaista lattialaattaa ei olekaan joka olisi aina siisti ja vasta pestyn näköinen, sen verran monen tyyppistä likaa kylpyhuoneessa kulkee. Mutta ainakin tuo teidän vaikuttaa kuvien ja kuvailun perusteella lasittamattomalta laatalta mikä on aina vähän haasteellisempi kuin lasitettu laatta, jotka ovat pääsääntöisesti sileämpiä ja vähemmän herkkiä saumausvaaiheessa. Toisaalta myös laatan koko vaikuttaa puhdistettavuuteen hurjasti kun sauman määrä muuttuu. Jos vain mahdollista (taloudellisesti ja ajallisesti) niin ehdottomasti suosittelisin minäkin isoa (30×60 tai yli) lattialaattaa seinänvieruskaivon kanssa (unidrain)! Sitten vielä tuohon haaveilemaasi octagoniin sanon että sen kanssa tulee aina myös saumausongelma: kuvion kanssa ehdottomasti parhaiten toimisi valkoinen sauma mutta valitettavasti sellaista valkoista sauma-ainetta ei ole vielä keksitty joka valkoisena lattiassa pysyisi. Lisäksi laatassa on saumaa vielä enemmän kuin tavallisessa 10×10 lattialaatassa ja vaaleisiin lattiasaumoihin meinaa jäädä vuosien kuluessa näkymään ns kulkureitit joita huoneessa käytetään vaikka kuinka siivoaisi :)

  Mutta materiaalitkin huomioiden teidän kylpyhuone näyttää kyllä tosi hyvältä, ajattoman tyylikkäältä ja tilaratkaisuiltaan toimivalta :)

  • Kiitos paljon asiantuntevasta kommentistasi, Greta! Tästä oli ihan hurjasti hyötyä minulle ja toivottavasti muillekin lukijoille. Huomioidesi perusteella tiedän jo nyt, että seuraavan kerran kun remppaamme kylppärin, valkkaamme isoa lasitettua laattaa unidrain-kaivolla. Luovuin samassa yhteydessä octagon-haaveesta. Kaunis se olisi ollut, mutta nyt kun mainitsit saumat, unohdetaan koko homma. :) Haasteellisten laattojen kanssa eläneenä seuraavaksi mennään käytännölliysyys edellä. Kiitos paljon! Kiva, kun tykkäät tyylistämme. :)

 8. I am really loving the simple decor and organization of your bathroom. My bathroom never seems to have enough room. :) This space is reflective of your overall decor style of your home. I really enjoy the simplicity and the monochromatic decor details. Thank you for sharing.

 9. Heips! Todella upea kylpyhuone. Ja se näyttää ihanan TYHJÄLTÄ. Pakko kysyä, missä säilytät hiusharjat, hiuslakat ym putelit? Kyselin aikaisemmin muuten myös tuosta pesukoneen päällä olevasta tasosta. Oletteko kiinnittäneet sen seinään vai lepääkö vain pesukoneen päällä?

  Terv. Maikki

  • Moi Maikki! Vihdoin vastaan kysymykseesi. :) Taso on kiinnitetty kulmaraudoilla ja viimeistelty silikonilla. Meillä tosiaan kaikki kylppärikamat mahtuvat kahteen allaskaapin vetolaatikkoon ja korkeaan peilikaappiin (vain lääkkeet siirsin muualle). En ole ollenkaan hamstraajatyyppi ja tässä asiassa muutenkin ehkä vähän poikkeuksellinen nainen, että elän melko vähällä kosmetiikalla. Muutama ihonhoitotuote, pari hiustököttiä ja kynsilakkaa, meikkipussi… Kyllä sellainen satsi hyvin mahtuu. :)

 10. Klassinen ja vuosia kestävä toiletti :) saako kysyä, mitähän vastaava remppa kustansi? Itsekin haavelein wc rempasta, mutta kustannukset pelottavat.. Kerro aina kolmella vai miten se meni? :)

  • Kiitos! Klassisuutta ja ajattomuutta juuri hainkin. Remppasimme samalla muutakin asuntoa, vaihdomme lattian yms. En lopulta koskaan vetänyt yhteen, paljonko kylpyhuoneen osuus rempan kokonaishinnasta oli. Halpaa lystiä kylppärin remppaaminen ei tietenkään ole, niin kuin ei ole keittiönkään, mutta hyvällä suunnittelulla ja edullisilla materiaaleilla ei pitäisi joutua kertomaan kolmella. ;) Kannattaa arvioida mahdollisimman tarkasti ja jättää sitten sopivasti pelivaraa. Toivottavasti remppaunelmasi toteutuu!

 11. Hei! Olisin myös kiinnostunut tuosta tasosta pesukoneen päällä. Mikä taso se on ja mistä olette sen ostaneet? Ja onko tason alla oleva pesukone minkäkokoinen, syvyys? Olen itse aloittelemassa kylpyhuoneen remppaa ja tässä oli paljon hyviä ideoita :)

  -Tiia

  • Moi Tiia! Taso on laminaattia ja sahattu ihan rautakaupassa mittoihin. Se ei muistaakseni maksanut paljon mitään, kun on noin pieni palakin. Pesukoneemme syvyys on noin 50 cm ja leveys noin 60 cm. Kiva, jos sait postauksesta ideoita. :) Onnea tulevaan kylppäriremppaan!

 12. Ihanan seesteistä ja raikasta & kaikelle oma paikkansa. Tuo sun tötsäkeksintö sähköhammasharjaa varten on ihan neronleimaus! Se masiina kyllä onnistuu pelkällä olemassaolollaan aiheuttamaan esteettisen shokkitilan – alan siis kehitellä meillekin tötsäsysteemiä :D

  • Kiitos, Maire! Seesteisyys ja järjestys on kyllä mun juttu – kylppärissäkin. Kiva, että se huokuu sinne asti. Kyllä ei ole kiva katsella sähköhammasharjaa, joka on viimeistelty sinisillä kumiosilla ja kuivuneella hammastahnalla. :D Tötsä pelastaa tilanteen! Omani löysin muistaakseni Plantagenista, mutta mikä vain korkea ruukku tai vastavaa, jossa on vain tarpeeksi leveä pohja laturille, ajaa asian. Ei kun tötsäsysteemiä kehittämään!

 13. Voi mahtavuus, mä lähden tästä justiinsa kaivelemaan myös sähköhammasharjatötteröä jostain! Kiitos vinkistä!!!

 14. Aivan ihana kylpyhuone ja jotain tuollaista olisi luvassa meidänkin kylppärille, kunhan pääsemme siihen käsiksi. Oiva idea karsia turhat purtilot ja mahtavan piilon olet keksinyt sähköhammasharjalle. Meillä saadaan kärvistellä nykyisen kylppärin kanssa kolmisen vuotta ennen kuin talossa on putkiremontti. Jotain pientä pintakiillotusta on luvassa ennen sitä, sillä nykyiseen hirvityksen ei luoda spa-tunnelmaa tuoksukynttilöin, tekstiileillä tai ede todella hyvällä mielikuvituksella ;)

  • Kiitos paljon, Netta! Totta, usein tilanne on se, että putkiremppa säätelee kylppärin remontoimisen aikataulun ja silloin on pakko kärvistellä tovi vanhan kanssa. Tsemppiä rempan odottamiseen ja koita nauttia mahdollisimman paljon jo pelkästä suunnittelusta! Reseptisi odottamiseen on hyvä: pintakiillostusta, kynttilöitä, tekstiilejä – ja hyvää mielikuvitusta. ;)

  • Moi Tiina! Allaskaapin ostimme Starkista. Valitettavasti tarkempaa nimeä ja mallia en tiedä, ja nyt olemme jo muuttaneet uuteen kotiin, enkä pääse tarkistamaan. Vastaavia moderneja kaapistoja löytyy kyllä onneksi hyvin niin rautakaupoista kuin Ikeasta. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue