Talvinen Tukholma-vinkki ja matkamuistot

homevialaura_9600homevialaura_9582
homevialaura_9656
homevialaura_9624

Palaan vielä yhden postauksen verran Stokikseen. Sisustusmielessä matkan tarkoitus oli ennen kaikkea inspiroitua ja silmäillä, mitä kaikkea meitä aina askeleen – tai muutamankin – edellä olevassa kaupungissa tapahtuu. Kuitenkin omaan makuuni kolahtaa enemmän tanskalaisten murrettu väripaletti kuin värejä ja kuoseja suosiva ruotsalaistyyli. Silti kotiin on kiva tulla pienten ilahduttavien matkamuistojen kanssa: pienen Byredo Bibliothèque -tuoksukynttilän, Svenskt Tenn -karttaservettien, Day Home -ale-joulukoristeiden sekä parin sisustuslehden. Löydät aikaisemmin listaamani Tukholman sisustustärpit Sisustajan Tulholma jouluspesiaali -postauksesta.

homevialaura_9320

Bonuksena annan teille vielä yhden Tukholma-vinkin, jonka uskon kolahtavan kaltaisiini designista ja elämyksistä kiinnostuneisiin reissaajiin. En yleensä ensisijaisesti suosi isoja ketjuhotelleja, mutta keskustan Östra Järnvägsgatanilla sijaitseva Clarion Hotel Sign oli nappivalinta. Hotelli on sisustettu skandinaavisilla muotoiluklassikoilla ja ilmapiiri oli harvinaisen iloinen ja rento amerikkalaisravintolan live-jazzista hotellin omaan Instagram-valokuvaseinään.

homevialaura_9353

Parasta on hotellin katolla oleva Selma City Spa. Matkan unohtumattomin elämys olikin, kun uimme illalla pimeässä Tukholman kattojen yllä rapsakassa talvipakkasessa ilma huuruten samppislasit kädessä. Sain idean Divaani-lehdestä ja laitan nyt hyvän kiertämään. Vielä vinkkinä, että saimme huoneen puolet edullisemmin hotellin omilta sivuilta kuin hotellisivustojen kautta. Kylpylään voi mennä, vaikka asuisit muualla, mutta hotellin asukkaille maksu on tuntuvasti edullisempi ja raukean rentoutuneena on mukava kömpiä suoraan omaan huoneeseen vaikka spa-baarin sushien kanssa. Suosittelen, kun tarvitset lyhyen ja ikimuistoisen irtioton arjesta.

Comments

 1. Asia selvä, haluan tehdä Tukholmassa kaikki samat jutut ja ostaa kaikki samat jutut kuin sinäkin. Kiitos ja anteeks jo etukäteen. :D

  • Hehee! Olin kaupungissa pari yötä sadan vuoden tauon jälkeen ja saan heti gurun leiman. Olen otettu, kiitos, ja mahtavaa, jos sytytin Tukholman-matkakipinän. ;)

 2. Kuulostaa huippureissulta! Hyviä vinkkejä, kiitos! Tuo Bibliotheque kynttilä täytyy kyllä saada hetimiten. Se on ollut jo niin kauan mielessä ja tämä postaus ei yhtään helpottanut asiaa. ;)

  • Oli kyllä kiva minibreikki, siihen Tukholma on omiaan! Ja sanos muuta, Byredon Bibliotheque -kynttilä (tai mikä vain tuoksuista) on ollut omallakin listalla pitkään ja matkamuiston nimissä nyt oli hyvä hetki tuoda sellainen kotiin. ;) Kaunis blogi sinulla, täytyykin lisätä lukulistalle!

  • No tämä on totisesti kuin pariskunnille tehti minibreikki! Vinkkaa ilman muuta miehelle, että nyt on Jennin päästävä matkaan. Voin ottaa teidän nelijalkaisen nappisilmän siksi ajaksi (tai lopullisesti) hoitoon. :D <3

 3. Kiitos tosi paljon vinkistä! Saanko kysyä, paljonko maksoitte huoneesta ja span käytöstä? Hotellin sivuilla näytti nyt olevan hinta noin 300 e/2yötä/2hlö.

  Ja on suorastaan pakko kysyä vielä että onko mitään hyviä ravintolavinkkejä?;)

  kiitos Laura jo etukäteen.

  • Ole hyvä! Tosi kiva, jos tämä ilahdutti! Saat kysyä. :) Maksoimme kahden hengen huoneesta aamupaloineen 89 euroa / yö. Tämä hinta päti tosiaan vain hotellin omilla sivuilla ja koski halvinta huonetta (tosin meillä kävi tuuri ja huone upgradettiin hotellin toimesta ilmaiseksi, kun saavuimme). Ihmettelen silti edelleekin, miten hinta oli niin edullinen verrattuna hotellisivustoihin. Spa maksoi reilu 20 euroa per henkilö. Ravintoloista: me söimme toisena iltana span jälkeen hotellin sushit ja toisena Grand-hotellin perinteisen joulupöydän, joten siksi meillä jäi tällä kertaa muuten ravintoloihin tutustuminen vähiin. Ravintolavinkkejä kannattaa ehdottomasti lukea aikaisemman postaukseni kommenteista. Siellä lukijat ovat listanneet erittäin hyviltä kuulostavia vaihtoehtoja: http://homevialaura.com/2014/11/15/toiveissa-tukholman-vinkit/. Ihanaa Stokiksen matkaa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue