Kahvia ja sympatiaa ystävänpäivänä

homevialaura_2421

Hyvää ystävänpäivää! Täällä helmikuun neljästoista alkaa kahvilla. Teen yhteistyötä Nespresson kanssa ja lupasin tänään kertoa ystävänpäivän ajatuksista. Kahvi ja ystävyys todella kulkevat käsi kädessä.

homevialaura_2551

Viimeksi viime sunnuntaina sain ystävän kylään, iltapäiväkahville. Kohtaamisessa on ennen kaikkea kyse paljon muusta kuin kupillisesta kofeiinia. Ystävä sai kaivatun lepohetken muissa maisemissa lapsiperheen pyörteistä, minä sain odotetun vieraan ja piristystä sunnuntaihin. Puhuimme maailman halki, siinä vaahtosi niin suut kuin cappucinon maidotkin.

homevialaura_2428

Mutta kun ystävyksinä on kaksi nautiskelijaa, ei ole ollenkaan sama, millainen juoma kädessä hyöryää. Ilahduin, kun ystäväni tilasi (juuri tätä verbiä käyttäen – kai meillä sitten todella on kotona kahvila) vielä toisen maitokahvin pestoleipien ja laskiaispullien kylkeen.

homevialaura_5882_2

On mielestäni ajattelevaista vieraita kohtaan pitää kotona muutamia eri kahvimakuja, jotta jokainen voi valita mieleisensä. Mikäli Nespresso-maut eivät ole vieraalle tuttuja, teen yleensä jonkun varman, kuten Roman.

homevialaura_9696

Kuumasta juomasta tulee jotenkin aina kotoisa, tervetullut olo. Ehkä siksi se symboloi niin hyvin ystävyyttäkin. Teetä ja sympatiaa vain tarjoillaan useimmin meidän kotonamme kahvin muodossa.

homevialaura_2772

Myös Sisustuskoira sai omasta ystävästään iltapäiväkahviseuraa. Kun paristoista loppuu painimisen jälkeen virta, kaverukset antautuvat kuuntelemaan naisten juoruilua. Hännästä päätellen Onnin ystävällä on kyllä meno päällä paikalla ollessakin.

Comments

 1. Samaa mieltä, kahvi on niin paljon muutakin kuin kahvia! :)

  Hei tuli mieleen tuosta vaaleasta olohuoneen matosta, miten se pysyy puhtaana koiraperheessä? Meillä tassuttelija on muuttanut pikkuhiljaa vaalean maton ruskeaksi, vaikka kuinka puhdistetaan tassut lenkin jälkeen… Kai sitä on oltava vaan vieläkin tarkempi! Samaa voisin tietysti kysyä myös noista vaaleista lattioista :D

  • Kiva, jos ajattelet samanlailla kahvista! Ihan hyvän kysymyksen heitit, varsinkin näin kurakeleillä. :D Matto on pysynyt koiran kanssa yllättävän siistinä. Tosi se on vähemmän kirkkaan valkoinen kuin alussa, mutta ihme kyllä, varsinaisia likakohtia ei näy. Varmaan jossain vaiheessa käännän maton ja kun molemmat puolet on käytetty, vien maton pesulaan. Valkoinen lattia ei omasta mielestäni ole niin armoton, kun monet kuvittelevat. Toki varsinkin eteisessä näkyy lika (joka kyllä tulee vähintään yhtä lailla meidän kengistämme kuin Onnin tassuista), mutta pyyhkimällä se lähtee. Eli kyllä meillä välillä likaista on, mutta ei suinkaan yksin koiran takia, vaan yhtä lailla ihmisten seurauksena. :)

 2. On kyllä totta, että kunnon keskustelu kaverin kanssa vaatii kahvi- tai teekupin käteen. Voihan sitä ilmankin rupatella, mutta maailmaa ei paranneta kyllä ilman kahvia (tai mun tapauksessa ilman teetä). Joku voisi väittää, että viinilasillinenkin käy tähän tarkotukseen, mutta kyllä kuumat juomat sopii minusta paremmin :)

  • Niinpä! Siinä on ihan oma tunnelmansa jutella kuppi kuumaa kädessä. Juoman valmistaminen itsessään on jo kuin rituaali, jolla laskeudutaan rentoutumaan. Tee toimii ihanasti iltaisin ja viinilasillinen, vaikka ei olekaan kuuma juoma, illallisen kanssa. :)

 3. Hei! Huomasin sinulla olevan Balmuirin Kensigton lyhdyn. Millainen kynttilä tuohon on hyvä :) Ostin lyhdyn eilen Stokkalta, kynttilä vain puuttuu. Miten korkean kynttilän laittaisit tuohon? Onko omasi Balmuirin kynttilä

  • Onnea uudesta ihanasta lyhdystä! Olen itse poltellut lyhdyssä vaikka minkälaisia kynttilöitä, yleensä ihan tavallisia pöytäkynttilöitä, joissa on vain tarpeeksi leveä pohja, niin kynttilä pysyy tukavasti pystyssä. Omat lyhtykynttiläni ovat yleensä olleet IKEAa, koska meillä jäi niitä hääjuhlista niin paljon, mutta Balmuirillahan on myös ihania, tarkoitukseen sopivia pöytäkynttilöitä. Eli ei mikään huono vaihtoehto ostaa kynttilä samaa sarjaa. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue