Blue jeans, white shirt and favourite cushion

homevialaura_7974

En ole kokenut viime aikoina mitään liian pyntättyä omakseni. Olen ollut mieluummin luonnonlapsi, joka viilettää tennareissa ja jonka luonnontaipuisa pehko on vähän sinnepäin (yleensä se on Monica Barbadoksella). Siksi farkut, varsinkin risaiset ja boyfriend-malliset, sopivat mielentilaan. Kaivaisin varmaan kaapista yläasteaikaiset roikkuvat farkut ja Filan hupparin, jos ne olisivat tallella (luojan kiitos, eivät ole). On vähän sellainen kapinallinen kausi muutenkin, tekee mieli laittaa räppi (sekin yläasteaikainen ysärihengessä) täysillä kuulokkeisiin ja irtaantua lopuistakin normeista, joita kolmekymppiseltä rouvasnaiselta odotetaan.

homevialaura_7925

Avec Sofien kanssa olen täysin samaa mieltä blogien ulkonäkösilottelusta. On sääli, jos realismi ja aitous häviää niin sanotusti tavallisten tallaajienkin elämästä ja blogitkin lähestyvät aikakauslehdistä tuttua photoshop-kulttuuria. Viimeisin, suomalaistenkin somettajien omaksuma villitys on InstaBeauty-applikaatio, joka siloittaa ihon täydellisen virheettömäksi. Oma ihoni on ollut aina enemmän tai vähemmän huono ja kaikkien naisten tapaan käytän meikkiä sen korjaamiseksi, mutta tähän vahanukkemaiseen kauneusihanteeseen en mitenkään pysty samaistumaan. Jos pelkkä ihon virheettömäksi filtteröinti ei riitä, applikaatiolla voi tietysti myös kaventaa kasvoja ja nenää. Koen tälläisen täydellisyyden äärimmäisen epäkiinnostavana: vasta pienet säröt tekevät ihmisestä ihmisen.

homevialaura_7951

No mutta, takaisin farkkuihin, joihin yhdistän usein valkoisen yläosan. Blue jeans, white shirt, you know. Toimii aina ja parhaiten. Käytän farkkujen kanssa valkoisena t-paitaa, kauluspaitaa ja tätä nykyä myös college-paitaa, josta tuli tikkauksineen hetkessä lempparini. Sain Boxit G-Bomber -paidan Boutique Rosasta, jonka kanssa pidimme keväällä arvonnan. Paita on tanskalaisen Basic Apparel -merkin, joka on niin kiva uusi tuttavuus, että ansaitsisi ihan oman postauksensa. Pian Boutique Rosankin valikoimaan on tulossa lisää merkin tuotteita.

homevialaura_8072 2

Taustalla, sohvan syleilyssä, näkyy myös jotain muuta ihanaa: Chhatwal & Jonsson -merkin Ikat-tyyny. Olen fanittanut Chhatwal & Jonssoninia pitkään (tämäkin merkki vaatisi oman postauksensa), käynyt heidän ständillään Pariisin-messuilla ja meinannut tilata koko malliston netistä. Kuitenkin vasta nyt ensimmäinen Chhatwal & Jonsson tuli taloon. Iloisena kerron, että Zarro Fredalla on ottanut merkin tekstiilejä valikoimiinsa.

homevialaura_7407

Chhatwal & Jonssonin mustavalkoinen Ikat-tyyny ei jää meillä ainoaksi, kaveriksi tulee kesäinen, myöskin pellavainen New paisley harmaana. Nämä tyynykaverukset kuvaan tarkemmin myöhemmin. Alexa kertoo, että Zarro voi tilata nopeallakin aikataululla Chhatwal & Jonsson -malleja ja -värejä asiakkaan toivomuksesta. Tiedoksi myös erityisesti ei-helsinkiläisille, että Zarro on avaamassa uusitun verkkokaupan kesäkuussa.

Comments

 1. puit mun ajatukset sanoiksi. Meillä on itse asiassa huomiselle tulossa vähän samaa aihetta sivuava postaus, joka oli sovittu jo aiemmin. Aihe on muutenkin vähän tapetilla ja sitä on joutunut pureskelemaan, kun sain kommenttiboksiin (en julkaissut) todella ilkeitä kommentteja painostani ja siitä, kuinka olen kohta ihan tankki.

  • Anteeksi mitä! Jos sinä, joka olet niin sopusuhtainen ja kaunis sporttimimmi kuin olla ja voi, olet tankki, niin en halua kuulla, mitä tämä kyseinen kommentoija muista ajattelee. Todella surullista, että joku katsoo tarpeelliseksi tuollaisen kommentoinnin. Sen jälkeen on ihan sama kuka näyttää ja miltä – voidaan suoraan siirtyä keskustelemaan käytöstavoista. Tämä on tosi tärkeä aihe ja sohaisin sitä itsekin niin ex-tempore, että joskus voi olla tarpeen syventyä enemmänkin. Odotan kovasti teidän huomista kirjoitusta. Hienoa, jos samassa rintamassa tästä kirjoittaa useampikin tavallinen aikuinen ihminen. <3

 2. Kiva postaus! Tuo paita on tosi nätti ja Basic Apparel merkkiin olen ihastunut myöskin! :) Haha, varsin samat jutut mielessä muutenkin, nimittäin tarkoitus olisi mennä Zarroon katsomaan noita tyynyjä. Harmi vaan, että valikoimissa ei taida olla valkoista tyynyä roosan värisillä viistoraidoilla, ainoastaan sellainen roosapohjainen valkoisilla raidoilla… vaatii siis vähän vielä tuumailua, mutta ensiksi pitää päästä kyllä pian niitä katsomaan!

  • Kiitos Janica! Olin tosi innossani, kun “meidän” Boutique Rosaan tuli näin kiva brändi lisää. :) Niin ihania simppeleitä juttuja. Ja mene ihmeessä Zarroon visiitille! Se muuten voi olla, että ei ole valkoista tyynyä roosilla viistoraidoilla (en valitettavasti muista myöskään nähneeni), mutta kannattaa tarkistaa Alexalta ja mennä myös muuten vain tutustumaan tyynykaunokaisiin!

 3. Minäkin tyrmistyin Instabeautystä, lähinnä siksi että se osoittaa miten naurettavan helppoa kuvankäsittely tällä hetkellä oikeasti on. Toisaalta koen, että jos “tavis” saa iloa ja parempaa itsetuntoa heleyttämällä ihoaan kuviin, niin miksipäs ei. Sovellus tekee sellaista jälkeä, että sen käyttö on aika ilmiselvää.

  Blogit ja naistenlehdet ovat lähentyneet koko ajan. On aika hämmentävää nähdä joku malli / bloggaaja livenä ja todeta hänen olevan ihan erinäköinen kun kuvat antavat ymmärtää. Siksi olen mielelläni sellainen kun olen kiloineni ja ryppyineni, eipähän pääse kukaan sitten livenä yllättymään näkemästään. Tosielämää kun ei voi photosopata :D

  • Se on totta, että kukapa ei haluaisi näyttää kuvissa parhaimmaltaan ja onhan koko Instagram aikoinaan syntynyt kuvien filtteröinnille. Ja siinä olet oikeassa, että InstaBeautyn jäljiltä kasvot näyttävät sellaisilta, että varmasti jokainen huomaa ne käsitellyiksi. Vai huomaako? En toisaalta ole varma, sillä medialukutaitoakin on monenlaista. Omasta mielestäni InstaBeautyn nukkemaisuus ei kaunista, mutta jos sillä voi kohottaa itsetuntoa, niin jokainen toki tyylillään.

   Ihan samaa mieltä! Omakin ajatusmaailmani on se, että haluan näyttää samalta kuin näytän luonnossa. En koskaan toivoisi, että joku heleää ihoani somessa ihastellut häkeltyy ensimmisenä minut livenä nähdessään, että “ai se onkin oikeasti ton näköinen”. Mieluummin esiinnyn jokaisessa yhteydessä mahdollisimman aitona itsenäni virheineni päivineni. Jotkut ihmiset taas onnistuvat tänäkin päivänä näyttämään luonnossa jopa odotettua kauniimmilta. Se tekee aina vaikutuksen. :)

 4. Anteeksi, kun nyt menee vähän asiasta kukkaruukkuun, mutta haksahdin tuohon teidän ihanaan lattiaan! Voisitko kertoa, mitä se mahtaa olla? Kiitoksin ja aurinkoista viikkoa!

  • Moi! Ei yhtään tarvitse pahoitella, tässä rönsyilee kirjoittakin Filan huppareista sohvatyynyihin. ;) Lattia on Pergon laminaatti kovalla kulutusluokalla ja sävyssä saarni. Voin lämpimästi suositella lattiaa: siinä on aidon puun tuntu ja syyt, vaikka kyseessä on laminaatti. Missään ei näy naarmun naarmua, vaikka meillä on koirakin, joten laatu on korkea. Huomaan erityisen hyvin eron, kun meillä ehti olla edellisessä (vuokra)kodissa huonolaatuinen laminaatti, josta en missään määrin voi sanoa samoja kehuja. Kiitos samoin, sinne myös!

 5. Hei Laura! Nuo tyynyt vaikuttavat mielenkiintoisilta. Onko valkoisen sävy sama aavistuksen kellertävä kuin esim. Gauhaurin Ikat-tyynyissä? Mietin tätä lähinnä kun päiväpeitto on aika valkoinen… kauniita ovat joka tapauksessa!

  • Moi Mai! Myös Chhatwal & Jonssonin ikat-tyyny on luonnonvalkoinen, mutta asteen puhtaamman valkoinen ja vähemmän kellertävä kuin Gauhar. Toiseksi Chhatwal & Jonssonin ikat kuvio on musta musta, kun taas Gauharissa se on enemmän hiilenharmaa. Uskoisin, että erityisesti Chhatwal & Jonsson menee hyvinkin valkoisen päiväpeiton kanssa. Todella kauniita molemmat. :)

Trackbacks

 1. […] alkaa virallisesti tänään maanantaina ja ajoitus sattui harvinaisen sopivasti yhteen sekä Lauran että Sofièn postausten kanssa. Kun kuulimme Noora H:n kanssa tästä ensimmäistä kertaa, olimme […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue