Kun kerrostaloihminen meni Asuntomessuille

Homevialaura, Asuntomessut 2015 Vantaa, LakkaLaine 22

Kävin tänä vuonna ensimmäistä kertaa Asuntomessuilla ja paikkasin yhden aukon sisustusharrastajan sivistyksessä. Kokemus oli sellainen kuin ajattelinkin: ei yhtään oma juttu, mutta ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen kesätapahtuma ainakin tämän kerran, kun ajaakaan ei tarvinnut naapurikaupunkia pidemmälle.

Homevialaura, Asuntomessut 2015 Vantaa, LakkaLaine 22

Kuten teistä ehkä jotkut muistavat, oma henkilökohtainen painajaiseni on ajatus vuosien kuluttamisesta raksalla ja rakennuspäätösten kimpussa. Luulen, että siinä vaiheessa, kun talo olisi valmis, olisin a) hullujenhuoneella b) niin kyllästynyt projektiin, että oma unelmatalo ennemminkin tökkisi kuin ihastuttaisi. Silti nostan hattua muille, jotka toteuttavat visioitaan ja unelmiaan tällä kunnioitettavalla kärsivällisyydellä.

Homevialaura, Asuntomessut 2015 Vantaa, LakkaLaine 22

Näytimme varmasti kolmekymppisenä pariskuntana kaikista potentiaalisimmalta kohderyhmältä ja esittelijät kyselivät kilvan ”nousevasta talokuumeestamme”. Ensi kerralla teetän t-paidan ”Kerrostaloihminen, vain katselemassa”.

Homevialaura, Asuntomessut 2015 Vantaa, LakkaLaine 22

Oma mielenkiintoni Asuntomessuilla ei siis niinkään liittynyt arkkitehtuuriin vaan sisustusratkaisuihin. Odotukset sen suhteen eivät olleet kovin korkealla, mutta erityisesti pari kohdetta odotin näkeväni.

Homevialaura, Asuntomessut 2015 Vantaa, LakkaLaine 22

Ennen kaikkea halusin nähdä LakkaLaisen, jonka on suunnitellut Vepsäläisen sisustussuunnittelijanakin tuttu Inspired by loven Sanna. Vaikka oma makuni on asteen rennompi ja vähemmän ylellinen kuin Sannan asiakkailla, ihastuin lopputulokseen kovasti.

Homevialaura, Asuntomessut 2015 Vantaa, LakkaLaine 22

Moderni rakennus, muotoilun klassikot ja Balmuirin kodikkaat yksityiskohdat nivoutuivat harmonisen kauniisti yhteen. Olen todella ylpeä lahjakkaan kamuni aikaansaannoksesta. Kaikki postauksessa tähän mennessä nähdyt kuvat ovat LakkaLaine-kohteesta. Näin väljästä ja hengittävästä sisustuksesta voi kerrostaloihminen vain haaveilla, mutta LakkaLaine olikin asuntomessualueen pinta-alaltaan suurin kohde.

Homevialaura, Asuntomessut 2015 Vantaa, Urban Villa

Toinen kohde, jonka näkemistä odotin, oli Iisa Strandin suunnittelema Urban Villa (kuva yllä ja tästä eteenpäin). Kohde jatkoi samaa, omaan makuuni jo vähän liian luksushenkistä, mutta muuten todella tyylikästä linjaa. Myös Urban Villassa viehätti neutraali väripaletti, laadukkaat materiaalit, ajaton klassisuus ja Balmuir-tuotteet.

Homevialaura, Asuntomessut 2015 Vantaa, Urban Villa

Kuvaaminen ja rauhassa kohteisiin tutustuminen oli normaalina ruuhkaisena yleisöpäivänä hiukan haastavaa. Kärsivällisyyteni ei tässäkään asiassa riittänyt siihen, että olisin jonottamalla jonottanut näkemään jokaisen kohteen jokaisen nurkan.

Homevialaura, Asuntomessut 2015 Vantaa, Urban Villa

Näin jälkikäteen hieman harmittaa, että amatöörimessuilijalta taisi mennä muutama omantyylinen kohde enemmän tai vähemmän sivu suun. Onneksi kiinnostaviin kohteisiin on mahdollista tutustua myös kollegojen postausten kautta. Ensi vuonna Asuntomessut näyttäisivät olevan Seinäjoella. Sinne tuskin tulee lähdettyä, joten visiitti Vantaalle kannatti tässä kohtaa kerrostaloihmisellekin. Asuntomessuille pääsee viimeistä päivää tänään sunnuntaina 9.8.

Comments

 1. Ensimmäisen kohteen kuvat ovat lähes täydellisiä omaa sisustusmakua ajatellen ja sopisivat loistavasti unelma kerrostalokotiin mikä on tällä hetkellä kotikaupungissani myynnissä. Pinta-alaa kyseisessä unelmakodissa on peräti 187 neliötä.

  • LakkaLaine oli tosiaan mieletön kohde! En yhtään ihmettele, että saat siitä inspiraatiota – niin saan minäkin, vaikka 187 sijaan puhuntaan 66 neliöstä. On kyllä huikean kokoinen kerrostalokoti! Sellaisen kelpuuttaisin minäkin: paljon omaa tilaa, muttei piha- ja kunnostustöitä. ;)

 2. Hei! Osaatko kertoa mikä kello on kyseessä tuossa ensimmäisessä kuvassa tason päällä? Tosi ihana :)

 3. Lapsuuteni omakotitalossa ja sittemmin rivi-, pari- ja useassa kerrostalokodissa asuneena on saanut minut nauttimaan kerrostaloasumisen helppoudesta. Nykyisen kerrostalokodin pihat ovat laajat ja puistomaiset, mutta talonmies huolehtii niiden hoidosta. Itse saan keskittyä kotiparvekkeen ylläpitoon. Ei tarvitse murehtia leikkaamattomista ruohoista tai luoda lumia päästäkseen pihalta ulos.

  Asuntomessuilla olenkin keskittynyt sisustuksiin ja niissäkin enimmäkseen noihin väreiltään monokromisiin ja yksinkertaisiin, jotka eniten miellyttävät silmää.

  • Mahtavaa, että olet kokenut niin monet eri asumismuodot, niin pystyt hyvin vertailemaan hyviä ja huonoja puolia. Oma rauha ja piha kyllä kovasti houkuttelee, mutta ei se, että vastapainoksi joutuisi tinkimään sijainnista ja käyttäämään aikaa juuri mainitsemiisi ruohonleikkuu-, lumi- ja muihin töihin. Kenties joku päivä, mutta ei ainakaan nyt. Asuntomessut on kyllä siitä kiva tapahtuma, että siellä voi inspiroitua niin rakentamisen kuin sisustamisen suhteen. :)

 4. Kamerasi ja katseesi ihastui samoihin kohtiin messuilla kuin omanikin. Monissa taloissa näin jo eteisestä, että pidemmälle ei kannata mennä. Oman tyylinsä tuntee jo tässä vaiheessa aika hyvin. Tuon Iisa Strandin sisustaman talon valtti olivat laadukkaat kalusteet (Blomer ja italialaiset kalustevalmistajat) sekä Balmuirin oheistuotteet. Toki Iisan sisutussilmä oli kerännyt kaiken yhteen. Muutenhan tuollaista kokonaisuutta ei olisi syntynyt. Ja tuohon viimeisten kuvien Meridianin sohvaan ihastuinkin kohtalokkain seurauksin;)

  • Moi! Kyllä huomasi, että olen kokematon ja hölmö asuntomessuilija, joka vain sinkoili sinne tänne. ;) Fiksu kaverini oli tietysti tutustunut kohteisiin etukäteen ja rinkuloinut ne, mitkä haluaa nähdä hyvin ja loput hän jätti suosiolla käymättä. No ensi kerralla! Voin kuvitella, että ihastuit myös Urban Villaan. Ihailen kovasti Iisan kädenjälkeä ja pettämätöntä tyyliä. Oih, sohva on upea. Onnea, jos se on tulossa teille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue