Testissä Balmuir Maggiore -perkaalipuuvillalakanat

Homevialaura, Balmuir Maggiore perkaalipuuvillalakanat, makuuhuoneen sisustus, petaus

Vaikka muiden huoneiden kanssa saatan olla levoton, on makuuhuone pysynyt pian neljä vuotta samana: vaaleana ja pelkistetyn harmonisena. Nykyään elämme täysin ilman päiväpeittoa, joten lakanoista olen todella tarkka. Jos totta puhutaan, ei meillä ole enää mitään muita petivaatteita kuin valkoisia pellavaisia. Todellista vaihtelunhalua, eikö, mutta minkäs teet, kun löytyy se oma juttu.

Homevialaura, Balmuir Maggiore -perkaalipuuvillalakanat, makuuhuoneen sisustus, petaus

Sain hetki sitten Balmuirilta mieluisan paketin makuuhuoneeseen, mutta lakanat eivät tällä kertaa olekaan pellavaa, vaan perkaalipuuvillaa (meikä on tällainen reunalla eläjä). Balmuir Maggiore -perkaalipuuvilallakanasarja on tämän syksyn uutuus, jossa olen nyt tyytyväisenä koenukkunut.

Homevialaura, Balmuir Maggiore -perkaalipuuvillalakanat, makuuhuoneen sisustus, petaus

Mielestäni perkaalipuuvilassa on todella paljon samaa pellavan kanssa, siksi ihastuin siihen kovasti. Materiaali on pehmeä, viileä, helppohoitoinen ja rento. Näitä lakanoita ei tarvitse eikä kuulu silittää.

Homevialaura, Balmuir Maggiore -perkaalipuuvillalakanat, makuuhuoneen sisustus, petaus

Toisaalta materiaalin tuntu on varmasti makuasia. Omasta mielestäni pellava on todella pehmeä, mutta jotkut mieltävät sen karheaksi. Sama perkaalipuuvillan tapauksessa. Kokeilemalla löytyy oma suosikki.

Homevialaura, Balmuir Maggiore -perkaalipuuvillalakanat, makuuhuoneen sisustus, petaus

Nämä tiheäksi kudotut, Portugalissa valmistetut lakanat vain paranevat pesu pesulta, joten iloa riittää pitkäksi aikaa. Oma suositukseni onkin panostaa pariin hyviin ja mieluisiin lakanoihin ja laittaa suosiolla alennusmyyntien harhaostokset sekä tätipuolelta 2000-luvulla saadut satiiniset eläinkuosit kiertoon. Periaatteessa jo kaksilla lakanoilla pärjää: yhdet käytössä, toiset pesussa. Ellei sitten ole vähän vaihtelunhaluisempi, sallittakoon sekin.

Homevialaura, Balmuir Maggiore -perkaalipuuvillalakanat, makuuhuoneen sisustus, petaus

Olen niin pinttynyt valkoiseen petaukseen, että se oli valintani tälläkin kertaa. Sain kuitenkin kokeiltavaksi myös nutriansävyiset isot tyynyliinat, jotka tuovat kivaa syksyistä vaihtelua. Kokonaan nutrianväriseen petaukseen kannattaa tutustua kauniissa Jonnamaista-blogissa. Valkoisen ja nutrian lisäksi Maggiore-perkaalipuuvillalakanoita löytyy luumun ja harmaan sävyissä.

Homevialaura, Balmuir Maggiore -perkaalipuuvillalakanat, makuuhuoneen sisustus, petaus

Toinen tapa, jolla muuntelin kokovalkoista petausta, on pari mielettömän pehmeitä Balmuir Cortona-tyynynpäällisiä, syksyn uutuus tämäkin. Ryhdikkääksi kantattu tyynyliina on kaksipuoleinen: toiselta puolelta löytyy harmaa, toiselta enemmän hiekanvärinen sävy. Yksiväriset lakanat onkin hyvä pohja muuttaa ilmettä erilaisilla yksityiskohdilla. Nouseeko jokin näistä petauksista suosikiksi: kokovalkoinen, nutrialla viimeistelty tai harmaalla ryhditetty?

Comments

 1. Ihanan ylellisen oloinen ja tuntuinen materiaali! Itsekin olen ihan pellavaan hurahtanut, mutta ehkä en vielä ole nukkunut niissä täydellisissä puuvillalakanoissa. ;) Kokovalkoinen on suosikkini näistä kolmesta kauniista vaihtoehdoista!

  • Moi Gia! Olin vähän skeptinen, voiko mikään materiaali päästä omassa maailmassa pellavan rinnalle, mutta niin vain pääsi perkaalipuuvilla. :) Kun ihailen viimeistä postaustasi, huomaan, että meillä on kyllä todella samanhenkiset petaukset: ei päiväpeittoa, valkoinen helmalakana, valkoiset pussilakanat ja Balmuirin yksiyiskohtia (meilläkin on ihanista ihaninen mohair-torkku). Makkarinne seinästä tuli tosi hieno ja Pluto istuu niin kauniisti murrettuihin sävyihin. <3

  • Niin on, tosi kauniit ja ihanat nukkua! Hei mahtavaa, tätä on niin odotettu! Lisään blogin Blogrolliin heti, kun saan sen ylipäätään listattua (on ollut to do -listalla, kröhöm, webhotelliin siirtymisestä asti). ;) Tervetuloa takaisin blogimaailmaan. <3

 2. Hei Laura!

  Olen pitkään etsinyt lakanoita, jotka olisivat silkinsileät silittämättä. Nyt eksyin tähän postaukseen, kun googlettelin kokemuksia näistä Balmuirin lakanoista. Balmuirin nettisivuilla sanotaan, ettei näitä lakanoita tarvitsisi ollenkaan silittää. Balmuirin sivuilla lakanat näyttävät sileiltä, kuin silitetyiltä. Täydellistä! Innostuin aluksi tosi paljon, mutta sitten näin nämä sinun ja Jonnamaista-blogin (http://jonnamaista.com/2015/08/new-bedding/) totuudenmukaisemmat kuvat.

  Kysyisinkin sinulta, että eivät lakanat taida ihan silkinsileitä silittämättä olla? Ihmettelenpä vain, että mistä tuo Balmuirin “ei tarvitse silittää” -myyntilause tulee, sillä mielestäni nämä ovat sitten ihan samanlaiset kuin mitkä tahansa muutkin perkaalipuuvillalakanat.

  Arvostan rehellistä vastausta <3 Kiitos jo ennalta ja ihanaa kevään odotusta koko teidän perheelle!

  • Moi Mai! Vastaan tosi mielelläni lakanakysymykseen ja autan asiassa. :) Itse en koskaan silitä mitään lakanoita. Sen takia suosin lakanamateriaaleina pellavaa ja perkaalipuuvillaa, joiden on ikään kuin lupa olla tyylinsä puolesta rennon näköisiä. Tietynasteinen ryppyisyys kuuluu näiden lakanoiden luonteeseen ja sitä varmasti Balmuirkin tuotekuvauksessaan tarkoitti, että näitä lakanoita ei ole mikään pakko silittää, vaan että ne saavatkin olla rennot.

   Nämä tämän postauksen kuvat ovat minusta hyvin totuudenmukaiset sen suhteen, miten itse perkaalipuuvillaiset lakanat koen. Kun tarkkaan katsoo, pinnassa tosiaan on hieman luontaisaa ryppyisyyttä pellavan tapaan, mutta kokonaisuus on silti siisti ja ryhdikäs. Me aina vedämme lakanat kosteana pesun jälkeen. Tämä saattaa kyllä olla tärkeä vaihe, kun silityksen jättää välistä, että lakanat kuitenkin saavat riittävän sileyden ja ryhdin, vaikka pinta eläväksi jääkin.

   Makuasioitahan nämä tietysti ennen kaikkea ovat. Jos haet makuuhuoneeseesi tosi sileää lookia, en tiedä, onko sellaisia lakanoita olemassa, joita ei pitäisi silittää tai mankeloida. Minulla ei ole sellaisista kokemusta, koska suosin tosiaan itse aina näitä matskuja, joiden luonteeseen rento ryppyisyys kuuluu. Yhtä kaikki sanoisin, että Balmuirin perkaalipuuvillalakanat eivät eroa muista perkaalipuuvillalakanoista, mutta tavallisista puuvillalakanoista kyllä. Tavalliset puuvillalakanat vaatisivat minusta silityksen, kun taas perkaalipuuvillan luonne on sellainen, jota voi hyvillä mielin käyttää silittämättäkin. Minusta lakanat ovat olleet tosi ihanat ja ainakin meidän tarpeisiimme sopivat. Toivottavasti tästä oli apua. :) Samoin kiitos, aurinkoista kevään odotusta myös sinulle!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue