Uuden keittiön esittely, osa 1

Homevialaura, keittiö, keittiöremontti, Domus, Ikea

Vihdoinkin pääsen kertomaan teille tarkemmin keittiöremontistamme. (Olen ollut ja olen edelleen rajussa flunssassa kotona, mutta onneksi kuvat ja luonnos olivat valmiina,  niin sairastuvalla ei tarvitse muuta kuin julkaista postaus, ettei blogitauko venähdä liian pitkäksi). Tässä ensimmäisessä osassa kerron muutoksesta yleisesti sekä kaapeista, valaistuksesta, uunista ja keittotasosta. Toisessa osassa pureudun tasoon, altaaseen, välitilaan ja hanaan.

Homevialaura, keittiö, keittiöremontti, Domus, Ikea

Ajatus keittiön uudistamisesta ehti kyteä meillä pitkään. Ei ollut helppoa päätös investoida remppaan – olihan aikaisempi keittiö ”ihan kiva”, väritykseltäänkin sentään neutraali. Edellisten asukkaiden kahdeksan vuotta sitten asentama keittiö alkoi kuitenkin häiritä elämää päivä päivältä enemmän sekä kauneuden että käytännöllisyyden suhteen, joten eräs keväinen päivä vihelsimme pelin poikki ja teimme päätöksen pienestä pintaremontista. Kuten remonteilla on tapana, myös tämä projekti paisui ja nälkä kasvoi syödessä.

Homevialaura, keittiö, keittiöremontti, Domus, Ikea

Lopulta keittiössä vaihdettiin taso, allas, hana, valaistus, pistorasiat, välitila, uuni, liesi, kaappien ovet sekä kahden kaapin rungot. Keittiön sokkeli maalattiin harmaasta valkoiseksi. Keittiössä ennalleen jäivät jääkaappi, mikro ja kaapistojen rungot kahta mainittua lukuun ottamatta.

Homevialaura, keittiö, keittiöremontti, Domus, Ikea

Vanhoissa kaapinovissa alkoi olla kellastunut pinta, vetimet tuntuivat vanhahtavilta ja vetolaatikot tekivät ilmeestä levottoman. Koska Domuksen rungot olivat edelleen hyvässä kunnossa, ei niitä ollut mitään syytä vaihtaa. Lähdimme selvittämään Domukselta, saisiko runkoihin helposti vaihdettua uudet ovet. Löysimme valikoimasta meitä täydellisesti miellyttävän tyylin: puhtaanvalkoiset perusovet eleettömillä valkoisilla profiilivetimillä.

Homevialaura, keittiö, keittiöremontti, Domus, Ikea

Ilmeen rauhoittamiseksi kuitenkin kaksi alakaapiston rungoista vaihdettiin, jotta vetolaatikot saatiin siististi ovien taakse piiloon. Muutoksessa vetolaatikoiden määrä tippui yhdellä, eli entisen neljän vetolaatikon sijaan oven takaa avautuu nyt kolme vetolaatikkoa. Ei mikään ongelma ihmiselle, joka on muutenkin tavaroiden suhteen himokarsija ja -järjestelijä.

Homevialaura, keittiö, keittiöremontti, Domus, Ikea

Domuksen kautta tilasimme myös uuden jätevaunun, valkoiset pistorasiat sekä eleettömän valonauhan kulkemaan koko matkan pituudelta. Olen todella tyytyväinen jokaiseen yksityiskohtaan ja kiitän päivittäin meitä siitä, että ymmärsimme uudistaa samaan konkurssiin keittiössä muutakin kuin vain tason.

Homevialaura, keittiö, keittiöremontti, Domus, Ikea

Vanha uuni oli edelleen ok, mutta miehellä oli remontin suhteen yksi toive, joten se taisi olla kohtuullista toteuttaa. Hän halusi induktiolieden ja samalla oli pakko vaihtaa uuni. Tällaisissa asioissa ylistän IKEAa: eniten silmäämme miellyttävä tyyli oli samalla markkinoiden edullisin. Tjänlig-uuni tummanharmaana tuo moderniin valkoiseen keittiöön ryhtiä ja sopivasti klassista bistrohenkeä. Tosin on pakko sanoa, että paistojäljeltään IKEA ei aivan yllä edellisen uunin tasolle, mutta todennäköisesti syytä on vielä säätöjä opettelevissa kokeissakin. Keittotasona on IKEAn Folklig-induktio. Vaikka pastaa keittäessä harvoin on kiire – ei ainakaan pitäisi olla, kun on italialaisesta ruoasta kyse – olemme molemmat haltioissamme induktiolieden nopeudesta.

Homevialaura, keittiö, keittiöremontti, Domus, Ikea

Aikaisemmassa postauksessa Keittiövalintoja Domus Centerissä on lisää keittiöasiaa ja seuraavalla kerralla käyn tosiaan läpi tarkemmin uuden keittiön marmoritason, altaan, välitilan ja hanan.

Domus-keittiökalusteista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.

Comments

 1. Kaapit näyttävät kyllä tosi hyviltä nyt! Ehdottomasti hyvä ratkaisu oli laittaa laatikot yhtenäisen oven taakse, kokonaisuus on tosi selkeä ja siisti. Samoin valaistus on onnistunut, valonauha kokoaa tilan hyvin.

  • Kiitos! Myös omasta mielestäni ulkonäössä on huikea ero, vaikka valkoiset ovet vaihdettiin valkoisiin oviin. :) Ja valaistuskin on tosiaan huomattavasti aikaisempaa parempi. Kiva, jos olet samaa mieltä!

 2. Niin kaunis keittiö ja hyvin onnistunut remontti! Taso, hana, kaapit, hella – kaikki näyttää täydelliseltä.

  Meillä on nyt suurinpiirteiden samanlainen “ihan ok” keittiö kuin teillä ennen. Sitä on nyt katseltu 3 vuotta. Pohdittiin myös pelkän tason vaihtoa, mutta voipi olla että näiden kuvien jälkeen on pakko tehdä vähän enemmän…;)

  Joka tapauksessa Tulos ja muutos on teillä huikaiseva.

  • Kiitos! Niin ihana kuulla, että keittiöstä tykkäävät muutkin kuin asukkaat. Teidän tilannehan kuulostaa ihan samalta: 3,5 vuotta mekin katselimme siedettävää keittiötä ja tosiaan, nälkä voi kasvaa syödessä vaihtaa muutakin kuin taso. ;) Ainakin kannattaa selvittää muutkin muutoskohteet yhtenä vaihtoehtona. Onnea keittiöremppaan, jos sellaisen teette!

  • Kiitos paljon, Tiia! Samoin: marmori nyt on tietysti suosikki, mutta enpä ajatellut, että yhdestä altaastakin voi pitää näin paljon. :)

 3. Vau, tästä tuli todella hieno! Erityispisteet hyvässä järjestyksessä olevasta keittiönlaatikosta. :) T: Toinen himojärjestelijä ja karsija

  • Kiitos, Noora! Järjestelyfriikki – arvostan. Oman elämänsä Kon Marieita ei koskaan voi olla liikaa. ;) PS. Onnittelut myös sinne super onnistuneesta wieniläistuolimuutoksesta. I-HA-NAT!

 4. Onnisutunut muutos! Innolla odotan lisäpostausta, sillä meillä on aikomas uusia välitila myös tasoittamalla seinä.

  • Kiitoksia, Minttu! Nyt on molemmat kattavat esittelypostaukset julkaistu, mutta lisääkin saa tietysti kysellä. :) Hyvä suunnitelma, välitilasta tulee tosi kiva tasoittamalla ja maalaamalla!

 5. Moikka! Kyllä on kiva! Me pohditaan uuteen kotiin keittiöratkaisuja ja juuri samantyylistä vedintä mietitään. Pystyisitkö lähettämään vaikka sähköpostiin tarkemman kuvan yläkaapeissa olevasta vetimestä? Vai onko niissä sitä lainkaan? ?

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue