Projekti olohuoneen tauluseinä

Homevialaura, tauluseinä, taulut, julisteet, printit, olohuoneen sisustus

Jo ajat sitten pohdiskelin blogissa, pitäisikö olohuoneen seinä verhoilla tauluilla. Silloin en kuitenkaan houkutuksesta huolimatta ollut kypsä ajatukseen. Olohuone tuntui levottomalta muutenkin: oli kuviollista mattoa, liikaa erikuosisia tyynyjä ja väreiltään tunkkainen keittiö. Nyt on toinen ääni kellossa, kun tila on rauhoittunut niin keittiön kuin tekstiilien osalta.

Homevialaura, tauluseinä, taulut, julisteet, printit, olohuoneen sisustus

Uskon, että kliinisen valkoisen seinän uudistaminen tekisi olohuoneesta ja avokeittiöstä kodikkaamman, jotenkin asutumman ja persoonallisemman näköisen.  Pyrin luomaan tauluseinän mahdollisimman pitkälle olemassa olevista julisteista, mutta väleihin joudun metsästämään muutamia kooltaan pienempiä printtejä tai muuta kehystettävää. Koska kokonaisuus on hyvälläkin mielikuvituksella vaikea hahmottaa, aloin mallata asetelmaa voimapaperipaloilla – älynväläys on tietysti Pinterestistä peräisin. Suunnitteluoperaation jälkeen näytin suurin piirtein samalta kuin Onnin riepottelema Mr. Rat.

Homevialaura, tauluseinä, taulut, julisteet, printit, olohuoneen sisustus

Ajattelin rohkeasti ottaa koko seinän haltuun jokaista nurkkaa myöden, voimapaperi vain loppui kesken. Harhautusyritykseni korvata ilmanlämpöpumppu taululla ei tainnut mennä läpi, joten taulupaikat käytännöllisen rumiluksen ympäriltä täytyy vielä mallata uudestaan. Koska tauluseinä on jo asetelmaltaan boheemi, ajattelin säilyttää harmonian pysyttäytymällä pelkästään mustavalkoisessa värimaailmassa. Saa äänestää: go or no go?

Comments

  • Hei Laura!

   Olen kaikesta kauniista tykkäävä mummo Liedosta. Sain vinkin blogistasi Marjukalta (FFS) ja onhan tämä aivan ihanaa. Olen päässyt viime vuoden elokuuhun ja saanut monen monta ideaa sisustukseen ym.
   Odotan jatkoa innolla ja vinkit erilaisten pienten elementtien hankinnoista ovat tervetulleita.

  • Jeih ensimmäiselle äänelle!

   Leenalle kiitos aivan ihanasta kommentista ja Marjukalle kiitos, kun ohjasi sinut tänne! Onneksi syksy on aina innostavaa sisustusaikaa eli täällä pitäisi kyllä olla luvassa muutamaakin projektia. Lupaan yrittää tarjota inspiraatiota parhaani mukaan. :) Lämpimästi tervetuloa lukemaan ja terveiset Lietoon!

 1. Ai että kun mullakin olisi malttia tohon! Meillä porataan ensin yksi taulu summa mutkikasta tohon, sen jälkeen katsotaan mihin seuraava isketään, kolmas tohon, joo-o. Henkka vihaa poraamista (mutta tekee sen), mä haluan nopeasti valmista vähän sinnepäin. Taas kerran: voisin palkata sut!

  • Tätä malttia on kerrytetty aika monta vuotta! Oikeasti olin aikaisemmin muutenkin epävarma ideasta, mutta ennen kaikkea projektin esteenä on ollut laiskuus. :D Nyt tapahtui ihme ja sain itseäni niskasta kiinni. Tosin arvaa vaan, kuinka kauan meillä tulee roikkumaan voimapaperit seinällä taulujen sijaan… Vielä ei tosiaan olla päästy porausvaiheeseen, mutta kai se pikkuhiljaa tästä. Täältä saat työvoimaa sisustussuunnittelemaan ja -ideoimaan anytime kahvipalkalla!

 2. Go go! Ehkä rohkenen viemään eteisen tauluseinäprojektin loppuun teidän innostamana? Nyt jänistelen sitä poraamista, vaikka taulut pitkin nurkkia häiritsee nekin ihan joka päivä. :)

  • Nyt tuli tärkeä JAA-ääni, kiitos tyyliguruni! Rakastan itse seinään huolettomasti nojaavia tauluja ja musta sun tauluröykkiöt nurkissa oli pelkästään ihania. Mutta on totta, että ehkä ne kuitenkin tulevat parhaiten esiin seinältä. Ei muuta, kun soittamaan taas veli paikalle. ;)

  • Kiitos kaunis kannustuksesta ja kehuista! Kyllä täälläkin projektit menee välillä vikaan, mutta ihana, kun tauluseinään on luottoa. :)

  • Kiitos raatilaiselle! Eikö ole aivan huippuidea Pinterestistä! Kokonaisuuden mallaaminen olisi täysin mahdotonta muuten. Ole hyvä ja tsemppiä projektiin, toivottavasti se edistyy nyt vihdoin molemmissa osoitteissa. :)

 3. Mielipiteeni on, että noilla miljoonaan kertaan Pinterestissä tmv nähdyillä julisteilla ei tule mitään persoonallista aikaan, vaan vielä kliinisempi lopputulos, sellainen netistä copypastetetun oloinen.

  • Kiitos rehellisestä mielipiteestä, point taken! Olen itsekin useasti kriiseillyt sitä, että meillä on monia niin sanottuja blogijulisteita. Mutta minkäs teet, jos omista suosikeistasi pitävät muutkin. Esimerkiksi suosikkikaupungeistani muistuttavat David Ehrenstråhlen My Guide to -julisteet ovat itselleni todella tärkeitä ja pitäisin sitä vähän kummallisena, etten voisi riipustaa niitä omaan kotiini vain siksi, että samoja julisteita löytyy toisilta sisustajilta. Tauluseinän väliin haluaisin kyllä ehdottomasti persoonallisempia löytöjä, kuten antiikkia tai vaikka jonkun taiteilijan grafiikkaa. Mutta se vaatiikin jo sitten enemmän budjettia ja kärsivällistä etsimistä. Ajattelenkin enemmänkin niin, että tauluseinä, jonka teen nyt, on pohja, jota voi myöhemmin päivittää ja muuttaa. :)

 4. Oletko tutkinut muita ripustusvaihtoehtoja kuin joka taululle oma reikä. Tulee melko paljon reikiä seinään ja jos joskus vähentää tai muuten uudelleen järjestää tauluja, niin tulee paljon paikattavaa.

  Onko maalaustaide kokonaan poissuljettu. Rikkoisi hieman pelkkää julisteseinää.

  • Moi! Esimerkiksi tauluhyllyistä pidän, koska rakastan seinään nojaavia tauluja ja niitähän on helppo vaihtaa vaikka kuinka usein. Sellainen ei kuitenkaan taida nyt toimia koko seinän leveydeltä ja korkeudelta, kun televisiokin on välissä. Ymmärrän poraamisen aiheuttaman kauhistelun, mutta itse ajattelen, että on sitä isompiakin korjaus- ja remppatoimenpiteitä tehty kuin muutaman reiän kittaaminen ja seinän maalaaminen – siis joskus sitten, jos seinä alkaakin kyllästyttää. :) Pidän hurjan paljon abstraktista maalaustaiteesta ja olen itsekin kokeillut taulujen maalaamista. Maalauksellinen jälki tosiaan rikkoisi nätisti graafisten julisteiden kokonaisuutta. Arvokkaille taulukaupoille ei ole nyt mahdollista lähteä, mutta pidän idean muuten mielessä. Kiitos vinkistä!

 5. Go ehdottomasti! Koska itse kyllästyin vastaavaan taulukollaasiin aika pian, suosittelen että kiinnityksen suhteen kannattaa olla tarkkana, ei missään nimessä poraa tai nauloja, Jos taulusi eivät paina paljoa, on erilaisia teippausysteemejäkin myytävänä mistä ei pitäisi jäädä mitään jälkiä seiniin. Pidän itse myös mustavalkoisista tauluista mutta sen voisi rikkoa mielenkiintoisella värillisellä julisteella.

  • Kiitos kannustuksesta ja hyvistä huomiosta! Olen toki vähän kauhuissani taulujen poraamisesta, mutta luulen, että se on tässä toteutuksessa ainoa vaihtoehto, eikä reikien paikkaaminen myöhemmin ole mielestäni maailmanloppu. Taulut ovat painavia ja osan niistä olen vielä joutunut erikoiskokojen takia kehystämään (ei mitään ihan halpaa touhua). En usko, että nukkuisin öitäni, jos taulut olisivat kiinni huteralla virityksellä ja joutuisin pelkäämään lempitaulujen putoamisen ja hajoamisen puolesta. Olen niin pitkään tykännyt tauluseinistä ja suunnitellut omaakin, etten varmaan ihan heti kyllästy. Ja taulujahan voi aina vaihtaa samankokoisesta toiseen. :)

   Mitään oikeasti värikästä värikästä en pysty lisäämään kokonaisuuteen, kun olen tällainen väriallergikko, mutta jotain esimerkiksi hiekan- tai puunväristä voisi tietysti ajatella. Tykkään siis todella paljon myös hyvinkin sekalaisista tauluseinistä, mutta itseni tuntien mahdollisimman yksinkertainen ja harmoninen saattaa kuitenkin olla pitkällä tähtäimellä meille se paras. Täytyy vielä vähän kypsytellä. :)

 6. Go! Itsellä ollut sama juttu mielessä jo kolme (!) vuotta. Olohuoneen korkeahko, vinokattoinen seinä, missä on 2,5m pitkä tv-taso, 55 tuumainen telkkari ja korkeahko jalkavalaisin ei ole maailman helpoin sommiteltava ja kun vielä pitäisi olla niitä taulujakin tarpeeksi paljon ja niiden pitäisi sopia toisiinsa ja sisustukseen ja ja ja… :D Mahtavaa että olet ryhtynyt urakkaan, ehkä saan tästä taas inspiraatiota omaani. Jospa sitä ensi vuonna… :D

  • Ymmärrän niin hyvin! On siitäkin varmasti kaksi kolme vuotta, kun ensimmäistä kertaa mietin tätä tauluseinää. Teillä tila kuulostaa haastavalta, mutta sitäkin mielenkiintoisemmalta. Tulisi varmasti upea! Olen taas mallaillut vähän taulun paikkoja uusiksi, mutta kai tässä jossain vaiheessa päästään poraamiseen asti. Yhtä kaikki, todellinen urakka. Huh! ;)

 7. Samoilla linjoilla kuin muutkin eli ehdottomasti Go! Olohuoneeseen tulee kivasti syvyyttä tauluista ja ilmettähän voi vaihtaa graafisesta mustavalkoisesta värikkääseen, vaihtamalla kehysten sisältöä. Ja se valokuvista tehty valokuvakollaasi kodissanne on myös niin kaunis.

  Itsekin jahkailin edellisessä kodissa taulujen laittoa niin kauan, että ennätettiin muuttaa sieltä pois. Jotenkin se kynnys seinien porailuun ja siihen, mitä seinälle laittaa kasvoi järkäleeksi. Edelleenkin moisesta ponnistuksesta on printtejä tallella, jos nyt uskaltautuisin laittamaan ne seinälle. En mä tässäkään lukaalissa ole mikään taulukollaasienkuningatar, mutta jotain on sentään saatu seinille. Jos joskus satun vaurastumaan, olen katsonut paikat muutamalle grafiikan lehdelle. Niitä varten ei onneksi tarvita lottovoittoa.

  • Kiitos, Netta! Sitä juuri yksi päivä mietinkin, että meillä on kotona kolme taulukollaasia, makuuhuoneessa yksi ja eteisessä kaksi, niin mitä ihmettä arastelen tämän kanssa? Tosin muut kollaasit ovat todella simppeleitä, samanlaisia kuvia samanlaisissa kehyksissä, mutta kyllä kai meille yksi boheemimpikin kokonaisuus mahtuu. ;) Teidän mustavalkoinen taulukollaasi keittiönpöydän takana on todella kaunis! Ja ehdottomasti samaa mieltä, grafiikka on ihanaa. Arvaa mitä, löysinkin Anne Mäkelän herkän grafiikkataulun Habitaresta, joten kokonaisuuteen tulee hyvin todennäköisesti sittenkin myös ripaus hiekkaa ja pehmeyttä mustavalkoisen vastapainoksi. Toivon itsekin, että saisin jatkossa panostettua taiteeseen ja grafiikkaan enemmän. Ei siis mitään hurjia summia, mutta kuitenkin jotain uniikkia tusinaprinttien joukkoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue