Nykynaisen paras nettiostos, kotisiivous

Yhteistyössä Asennemedia ja Moppi.com

Homevialaura, Moppi.com, kotisiivous, siivouspalvelu, puhdas koti, siivous Helsinki

Kuten tiedätte, järjestelemistä rakastan. Rakastan sitä, että tavarat ovat spartalaisesti omilla paikoillaan valkoisissa Dymo-otsikoiduissa laatikoissa. Mutta rakastanko siivota joka viikko pitkien työpäivien päätteeksi tai viettää viikonloppuvapaita imurin varressa? En todellakaan en.

Homevialaura, Moppi.com, kotisiivous, siivouspalvelu, puhdas koti, siivous Helsinki

Luterilaisessa työkulttuurissamme elää sitkeästi käsitys siitä, että ollakseen oikeutettu siivouksen ulkoistamiseen, täytyy olla vähintäänkin liikuntakiellon saanut  kuninkaallinen. Mutta aika on rahaa, ja jos siivouksen ulkoistamalla voi säästää itseään stressiltä ja viettää enemmän aikaa läheisten tai vaikka jaksamista edesauttavan liikunnan parissa, ei juuri parempaa sijoituskohdetta ole.

Homevialaura, Moppi.com, kotisiivous, siivouspalvelu, puhdas koti, siivous Helsinki

Yhteistyön merkeissä meillä kävi odotetuin vieras hetkeen, kotimaisen Moppi.com-kotisiivouspalvelun siivooja. Ajan varaaminen onnistui kätevästi nettilomakkeella, jossa ilmoitettiin huoneiden ja kylppäreiden määrä sekä lemmikit. Lisäpalveluna sivuilla voi valita esimerkiksi ikkunoiden, saunan tai uunin pesun. Palvelu laskee heti siivouksen aika-arvion ja hinnan.

Homevialaura, Moppi.com, kotisiivous, siivouspalvelu, puhdas koti, siivous Helsinki

Pienistä alkuhaasteista huolimatta, kun siivooja ei heti löytänyt oikealle talolle (sama haaste puolilla taksikuskeista), kaikki sujui mainiosti. Mukava ja hyväkäytöksinen ammattisiivooja toi mukanaan omat välineet imuria lukuun ottamatta ja kuurasi kotiamme uuteen uskoon erinomaisella huolellisuudella. (Tiedän muuten sellaisiakin, jotka siivoavat ennen siivoajaa, mutta itse kehtasin kyllä näyttää kotimme kaikessa pölyisyydessään, toki tavarat siivosin tieltä pois). Palvelulla on täysi tyytyväisyystakuu ja korkeat vakuutukset vahinkojen varalle.

Homevialaura, Moppi.com, kotisiivous, siivouspalvelu, puhdas koti, siivous Helsinki

Mopista siivoojan voi pyytää avukseen edullisemmalla tuntihinnalla joka viikko, mutta näin tarkka ja ammattimainen siivous riittää tehtäväksi harvemminkin, vaikka kerran kuussa, kertasiivouksena ennen juhlapyhiä tai kuten mieheni osuvasti totesi, ennen tärkeää asuntonäyttöä. Siitä huomaa, että on kasvanut aikuiseksi, kun tuhat kertaa mieluummin antaisi ja ottaisi joululahjaksi tällaisen palvelun kuin vähänkään turhan tavaran. Kannattaa muistaa, että kotitalousvähennyksellä saa siivouksen hinnasta myöhemmin lähes puolet (45%) takaisin. Toistaiseksi Moppi toimii pääkaupunkiseudulla ja Lahdessa.

Homevialaura, Moppi.com, kotisiivous, siivouspalvelu, puhdas koti, siivous Helsinki

Niin kuin kaiken muunkin, myös Mopin tarinan takana on nainen, äiti. Äidin epäonnistuneiden siivouspalvelukokemusten myötä start up -pojat perustivat uudenlaisen modernin palvelun. Tunteellisena ihmisenä tämäkin kokemus herätti monia ajatuksia ja tulihan siinä alkuun vaivaantunut olo: onko tämän liian ylellistä, enhän nyt luule olevani siivoojan yläpuolella, pitäisikö mennä auttamaan, kun itsepä olen sotkuni sotkenut. Mutta pian tulin järkiini ja tajusin tukevani yhtä tänä päivänä tärkeimmistä asioista, työllistämistä. Niinpä heitin hyvästit siivoojalle ja kun palasin kotiin, jumalaisen puhtaaseen ja hyvältä tuoksuvaan kotiin, oli tunne pelkästään euforinen.

Comments

 1. Tuosta sitä itsekin haaveilen. Tuntuu (tai ei vain tunnu), että siivoan täällä ihan koko ajan. Neliöitä on kahden kerroksen verran ja huoneita on 6 kpl + kylppärit ja pari vessaa. Alan olemaan aika finaalissa tuon siivoamisen kanssa, joten todellakin vielä sijoitan siivoojaan. Rakastan puhdasta kotia ja silloin oloni on hyvä. Mutta likaisuus ja epäjärjestelmällisyys nosta stressitasoja huimasti. Kiukkunen äiti – ei hyvä.

  Ehkä sitä vaan rohkeasti pitää kokeilla siivouspalvelua. Toki se maksaa, mutta myös oma aika on arvokasta, ja sen oman ajan voisi välillä käyttää muuhunkin kuin siivoamiseen. Töiden tekemiseen esimerkiksi, hah.

  • I hear you, Tiina! Olen aina ihmetellyt, miten omakotitaloissa tai muuten isoissa asunnoissa asuvat selviävät siivoamisesta, kun 66 neliössäkin on ihan tarpeeksi tekemistä. Kannustan ehdottomasti siivoojaan edes silloin tällöin, jos on pienikin mahdollisuus, sen verran hurjalta kuulostaa teidänkin kaksi kerrosta, piha ja lapsiperhearki. Pikaisempia välisiivouksia tekee kyllä itsekin, mutta ammattisiivooja kuuraa paikat niin hyvin, ettei kunnon jynssäystä tarvitse itse tehdä hetkeen. Ja täysin sama: jos koti on hujan hajan, on myös pää. Silloin ei tule työskentelystä, eikä rentoutumisesta mitään. Varsinkin tosiaan yrittäjän tapauksessa, jos siivous vapauttaa aikaa omille töille, se on oikeasti taloudellisestikin perusteltua. Samaa olen itse ajatellut, että jos blogitöitä on paljon, ja postauksissa pitää tietysti olla kämppä kuosissa, niin hyvin voisin sijoittaa osan palkkioista kotisiivoukseen oman jaksamisen ja motivaation ylläpitämisen nimissä. :)

 2. Tännekin voisi ottaa yhden siivouspalvelun, kiitos :) hei onko tuo MacBook Air 13,3″? Mitä olet tykännyt koosta?

  • Amen, kotisiivouksen kausikortti tännekin! ;) Jep, kone on 13-tuumainen MacBook Air. Olen tykännyt ihan valtavan paljon. Näyttö on itselleni sopivan kokoinen, kone on kevyt ottaa mukaan tarpeen vaatiessa ja 13-tuumainen mahtuu hyvin perus isoon käsilaukkuun. Yllättävän hyvin kone myös pelittää aktiivisessakin käytössä ja jumittaa tosi harvoin. Toista on muistikuvani PC-koneista, jotka olivat aina juntturassa. Toki on huimioitava, että en pyöritä omalla Macillani mitään raskaita ohjelmia, kuten Photoshopia tai pelejä, mutta ainakin peruskäyttöön voin lämpimästi suositella sekä koon että muunkin käytettävyyden puolesta. :)

 3. Mä olen myös haaveillut kotisiivouksesta ja mun mielestä juuri tuollainen on parasta, mitä voi tehdä “ylimääräisellä rahalla” (eli sillä mikä jää jäljelle asumis- ja ruokakulujen jälkeen). Jotenkin on hyväksyttävämpää ostaa uusia iPhoneja ja vaatteita kuin sanoa, että meillä kävi tänään taas siivooja. Kuitenkin rahojen laittaminen tuollaiseen aineettomaan luksukseen on ympäristöystävällisempää, ja mun mielestäni erittäin hyvä tapa laittaa raha kiertämään ja työllistää kanssaihmisiä. Mun mieheni on jotenkin juuri sellainen, että se ei kehtaa pyytää ketään siivoamaan meidän kotia, mutta silloin olisi kiva, jos se itse panostaisi enemmän kodin siisteyteen… ;D Aivan varmasti mäkin kokeilen tuota tai vastaavaa palvelua lähitulevaisuudessa!

  Haluaisin haastaa sinut kasaamaan 5-10 kohtainen bucket list, jotka toteuttaisit bucket list-postauksesta laskettuna vuoden sisällä! Itse tein hieman vastaavan listauksen asioista, jotka haluan toteuttaa ennen 30-vuotis syntymäpäiviäni: http://thisdayrabbit.blogspot.fi/2015/10/bucket-list.html

  • Ihan totta! Sitkeässä elää se mielikuva, että vain kuluttaminen, jolla hankitaan pysyvää tavaraa, on perusteltua, ja palveluihin panostaminen nähdään jotenkin turhamaisena, liian ylellisenä tavalliselle ihmiselle. Ja kaikille miehille tosiaan terveiset, että on suotavaa joko hyväksyä kotisiivoojan apu silloin tälloin tai tehdä sama itse. Vihon viimeinen vaihtoehto on hyväksyä vanhanaikainen ajatus, että nainen hoitaisi kaikki kotityöt. Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan, vaikka joululahjaksi itselle. ;)

   Kiitos haasteesta! Sanotaanko haastavasta haasteesta. Olen kyllä tehnyt aikoinani aarrekarttatyyppisiä hahmotelmia unelmista ja ilokseni huomannut suurimman osan niistä toteutuneen. Nyt seuraavat etapit ovatkin vähän hähmäisempiä, varsinkin tulevan vuoden ajan, kun ei tiedä, miten vauvavuosi lähtee käyntiin. Mietin, josko saisin tämän kuitenkin tehtyä. :) Itselläsi oli kivoja kohtia! Lista muistutti, ettei unelmien aina tarvitse olla niin maailmaa syleileviä ja isoja, vaan että pienetkin tavoitteet ja haaveet ovat yhtä hyviä.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue