Viikonloppufiiliksiä

Homevialaura_7276

Vapaa-ajan uniformukseni on muodostunut farkut, t-paita, neuletakki ja Converset. Jo viime vuonna ostoslistallani ollut meleerattu vaaleanharmaa neuletakki löytyi onnekseni vihdoin tänä syksynä merkiltä Samsøe & Samsøe. Muuten raskaana ei tule shoppailtua itselle mitään pakollisia äitiysvaatteita ihmeellisempää, mutta ajaton aukinainen neuletakki oli loistava ostos paitsi tähän hetkeen myös jatkoa ajatellen.

Homevialaura_7328 2

Kahvin voimalla lähdimme viime viikonloppuna Ikeaan kehysosastolle. Tietysti kaikkien oppien vastaisesti ilman kunnon ostoslistaa mallaamaan ja miettimään paikan päälle. Pää ei ole pyörällä pelkästään olohuoneen taulukollaasista, vaan lisäksi meillä on vireillä pieni taulukollaasi lastenhuoneeseen. Maailmassa tosiaan olisi paikka tauluseinäkonsultille, on tämä sen verran hullun hommaa. Ja tietysti kotona huomasin, että edelleen osa kehyksistä puuttuu, joten ei muuta kun lähiaikoina uudestaan.

Homevialaura_4872 2

Onneksi sentään yksi meillä osaa ulkoistaa itsensä kotiprojekteista, mitä nyt korkeintaan toimii työnvalvojana valtaistuimellaan.

Homevialaura_3827

Olen niin viikonloppuisin kuin arkena yrittänyt päästä irti turhasta television tuijottelusta, eikä se kovin vaikeaa olekaan, niin kauan kuin ohjelmakartalla on Hottikset ja Kauppaneuvos Jethro. Sen sijaan Netflixiä on taas pakko syksyn tullen ylistää. Viimeisimmän leffasuosituksen saa Frances Ha, woodyallenmainen New Yorkiin perustuva draamakomedia. Sarjojen puolella parasta aikoihin on Pablo Escobarista kertova Narcos. Ahmimme ensimmäisen tuotantokauden yhtä nopeasti kuin tämän jäätelöannoksen. Leffassa leffassa en käy nykyään lähes ollenkaan, mutta Straight Outta Compton on nähtävä pian mahdollisimman isolta kankaalta mahdollisimman jykevillä taustabassoilla.

Homevialaura_3122

Syksyn leffailloista tuli mieleeni sohva ja tämä elo-syyskuinen kuva. Heikoimpina vihaan nykyistä harmaata sohvaamme -hetkinä kokeilin verhota sohvan valkoisilla pellavalakanoilla. Verhoilu olisi pysynyt paikoillaan varmaan minuutin, joten nielin epätoivoni ja purin virityksen, mutta joka päivä olen entistä varmempi, että sitten joku päivä tämänhenkinen seuraava sohvamme on: esimerkiksi Gervasoni Ghost, Hakola Filippa tai Junet Zipper. Valkoinen sohva, eikö juuri siitä kuulu lapsi- ja koiraperheessä haaveilla?

Comments

 1. Valkoinen sohva on toiminut ainakin meidän lapsiperheessä oikein hyvin. Avainsana on irrotettavat vesipestävät päälliset :) Lisäksi lapset voi opettaa ruokailemaan pöydän ääressä ja pesemään syömisen (ja ulkoleikkien) jälkeen kädet. Suurempi ongelma on meillä ollut kyläilevät lapset, joilta valkoinen sohva -koulutus puuttuu ;)

  • Ihanaa, kiitos Riikka! Juuri näitä sanoja ja kokemuksia haluan kuulla. :) Tiedän, että on siinä omat haasteensa, mutta ehkä juuri koulutuksella (joka pätee yhtä lailla koiraan ja meihin aikuisiin) pääsee jo pitkälle ja irrotettavat vesipestävät päälliset on tietysti must. Niin, tarhassa ei taida olla kaikille lapsille pakollisena kurssina valkoinen sohva -koulutusta. :D

 2. Meilläkin on ollut lapsiperheessä valkoinen sohva monenmonta vuotta. Kun taaperoajan sotkuista päästään seuraava haaste on teini ja sen kaverit jotka viettävät aikaa sohvalla niin että farkuista irtoaa väri sohvaan:-) Kun päälliset ovat vesipestävät voi valkoisessa sohvassa kuitenkin vedellä tahranpoistogeeliä huolehtimatta värin lähdöstä. Siksi aidosti suosittelen valkoista sohvaa lapsiperheeseen. Ja kun tahroja on niin sohvaa tulee pestyä mikä piristää yleisilmettä., päälliset kun kummasti ryhdistyvät pesussa. Ekaa kertaa uskalsin kommentoida vaikka vakkarilukija olenkin.

  • Kiitos rohkaisevista kokemuksista! Ihan totta, farkut ovat haaste. Harpaannuin jo siitä, kun yhdet farkkuni päästivät väriä valkoiseen paitaan – puhumattakaan, että tahra tulisi kalliiseen sohvaan. :) Mutta tosiaan ei kai siinä muuta kuin että jaksaa nähdä aina silloin tällöin päällisten pesemisen vaivan. Kiitos, että olet vakkarilukija ja kiva, että ilahdutit terveisillä. :)

 3. Minäkin tilasin juuri Samsøe & Samsøelta harmaan villatakin, lienee sama! Toivon todella paljon, että se olisi hyvä, ainakin verkkokaupan kuvien perusteella oli kaunis. Toivon nimittäin sille paljon käyttökertoja, sen kanssa kun monet puserot pääsisivät suuremmalle käytölle.

  • Kiva kuulla! Sain inspiraation siitä Kampin kauppakeskuksen uudesta lifestyle-liikkeestä, jossa poikkesimme hyvin samoihin aikoihin (nimeä en muista). Neuletakkia oli siellä vain vähän jäljellä, mutta sain onneksi metsästettyä saman omassa koossa. Toivottavasti sielläkin kävi tuuri! Nyt jo lämmin villatakki on kasvanut kiinni. :)

 4. Kyllä meillä on aikuiset enemmän vaaleaa sohvaa sotkeneet kuin lapsi tai koira, mutta pestävyys ennen kaikkea. Aikuisille voisi pitää ehkä “älä juo punaviiniä valkoisella sohvalla” – kurssin. ?

  • Heh, loistava! Sanos muuta. Näin jo sieluni silmin, kun mekin jätämme sohvaan punaviini-, kahvi- ja suklaatahroja, ja vauva sekä koira katsovat viattomina vierestä. ;)

 5. Minä tarvitsisin jonkun kuvakollaasiammattilaisen myös. Yritän kasata makuuhuoneen seinälle reissumuistoja, mutta projekti tuntuu loputtomalta! Jos on hyviä vinkkejä pienten kuvien sijoitteluun, otan mielellään vastaan. Ja Straigt Outta Compton on pitkästä elokuva, joka minunkin pitää päästä näkeen leffaan, en edes muista milloin olisin ollut viimeksi.

  Naurattaa ensimmäinen kommentti ja valkoinen sohva -koulutuksen puuttuminen ystävien lapsilta. Tiedän, että mietin tätä vielä ensi keväänä moneen kertaan monen muunkin asian kohdalla :D

  • Mielestäni paras vinkki on kerätä Pinterestiin kuvia erilaisista taulusommitelmista ja hahmotella kokonaisuuksia ja vaihtoehtoja siten. Mutta siltikin on vielä oma vaivansa mallata juuri ne omat taulut omalle seinälle. Tsemppiä projektiin! Reissumuistot makkarissa kuulostaa kyllä oikein hyvältä. :) Valkoinen sohva -koulutus on pian saatava pakolliseksi osaksi varhaisopintosuunnitelmaa. ;)

 6. Hei,
  Meillä on myös korkea sänky, ja olen koittanut metsästää ihanaa helmalakanaa… Bongasinko väärin, vai onko teillä pellavainen ns.helmalakana? Onko se teetetty vai ostettu?
  Kiitos, sun blogi on ihana!

  • Moi Anni! Bongasit ihan oikein, meillä on pellavainen helmalakana. Etsin sopivaa aika tovin ja lopulta päätin panostaa Bemzin versioon paristakin syystä. Bemz tekee uusia päällisiä IKEA-huonekaluihin, ja meillä on IKEAn sänky, joten helmalakana sopii siihen juuri passelisti. Toiseksi tykkään tosi paljon yksityiskohdasta, että saumat on ommeltu ulospäin, eikä mallissa ole mitään romanttisia rypytyksiä. Ainoastaan se kannattaa huomioda, että toisesta päädystä helmalakana on jätetty auki, mutta onhan meillä suurimmalla osalla sänky kiinni seinässä, joten se ei haittaa tai näy.

   Kyseessä on siis tämä Bemz Bed Skirt, Loose Urban Fit: http://bemz.com/articles/models/bed-skirts/bed11u-50/

   Kiitos ihanista sanoista! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue