Eteisen ilme uusiksi ja peilien pyöritystä

Homevialaura, eteinen, sisustus, Inaria, peilikaappi

Pidätte tätä sisustajaa varmaan maanisena, kun aloitan koko ajan uusia projekteja ilman, että olen saattanut edelliset loppuun. Ei ole tauluseinä eikä lastenhuone valmiina, mutta täällä huseerataan nyt eteisen, sen kuuluisan kodin käyntikortin, parissa.

Homevialaura, eteinen, sisustus

Tosiasiassa tapaus eteinen on kaikkea muuta kuin tuore päähänpisto. Se menee samaan kategoriaan keittiön kanssa. Neljän vuoden ajan aina muutosta alkaen mieltäni on häirinnyt edellisten asukkaiden valitsemat liukukaapinovet eteisessä ja olohuoneessa.

Homevialaura, eteinen, sisustus, Inaria, peilikaappi

En pidä puolipeileistä harmailla osilla – ainakin omassa kodissa yhdistelmä tuntuu tunkkaiselta, vanhanaikaiselta ja liian levottomalta. Emme vain ole raaskineet vaihtaa kunnoltaan erinomaisia ovia.

Homevialaura, eteinen, sisustus, kokovartalopeili

Nyt on kuitenkin päätös ovien vaihtamisesta tehty joululahjana tälle huushollille. Olohuoneeseen tulee ilman muuta kokovalkoiset, keittiöön sulautuvat ovet. Samoja kokovalkoisia ovia ajattelin eteiseen, kun seinälle saa kuitenkin porattua kokovartalopeilin.

Homevialaura, eteinen, sisustus, kokovartalopeili

Vaan aloin vielä kerran empiä, pitäisikö eteisessä sittenkin olla kokopeiliovet, sillä peilioven luoma tilan tuntu on huima, kun käytävä näyttää jatkuvan ja jatkuvan. Taas valkoisen puolesta puhuu yhtenäinen ja rauhallinen ilme. Apu päätöksentekoon olisi nyt tervetullut: onko teillä peilipoliittiseen asiaan kantaa?

Comments

 1. Oletko jo myynyt ovia eteenpäin? Meidän eteisen ovet (kirena) ovat astetta karseemmat, pyökkisillä karmeilla.. Laadukkaat kun on niin ei ole muka raaskittu vaihtaa. Jos ei oville ole sijoituspaikkaa, niin olisin kiinnostunut, jos mitat sattuisivat olemaan oikeat. Palaatko siis sähköpostitse tai kommentilla jos kiinnostaa ;)

  • No oh-hoh! Jopa on muutos. Kieltämättä aika stailit ne vanhat pyökkiset. :D Nyt näyttää hyvältä, peiliovet toimivat teillä kauniisti! Tuleehan siitä sellainen olo, että koti jatkuisi avarana vähän joka suuntaan. :)

 2. Meillä on peiliovet sekä eteisen, että makuuhuoneen kaapeissa, ja niiden tuoma tilantuntu ja valo ovat kyllä itselle todella tärkeät. Suosittelen!

  • Kiitos näkökulmasta, niitä kaivataan! Tilan tuntua meillä toivottavasti luo muuten vaaleat pinnat, kun on valkoiset seinät ja lattiat, ja lisäksi vähän tavaraa. Siksi eteisestä ei varmaankaan tulisi mikään pimeä ja ahdas koppero valkoisillakaan ovilla ilman peilin tuomaa illuusiota jatkuvasta käytävästä. Hmm… valkoinen olisi kyllä varma ja tyylikäs valinta.

 3. Itse suosittelen kehyksettömiä valkoisia maitolasiovia (täysvalkoinen). Nekin kyllä tuovat lisää tilantuntua ja ovat ihanan valoisat. Peiliovi on kuitenkin peiliovi…

  • Kävimme juuri katsomassa ovivaihtoehtoja ja lumivalkoinen lasiovi oli kyllä äärimmäisen kaunis. Niin kaunis, että aloin taas kääntää kelkkaani takaisin valkoiseen. Ja kuten sanoit, on lasiovikin kauniin valoisa. Peiliovi voisi olla perusteltu muuten, mutta kun meillä kuitenkin mahtuu kokovartalopeili eteiseen. Peiliovi on tosiaan peiliovi, jotenkin se tuntuu sitten kuitenkin vähemmän modernilta… Kiitos avusta!

 4. Vaikea valinta. Itse pähkäilin samaa reilu vuosi sitten. Kuistille tuli peiliovet, sinne kun ei peiliä muuten mahdu. Lapset tykkää peileistä ja puhtaana ne eivät pysy, mutta olen kuitenkin tyytyväinen valintaan. Sinä teet aina pelkkiä tyylikkäitä valintoja!

  • Vaikea on! Ensin ajattelin valkoista, sitten peiliä, nyt taas valkoista. Jos ei eteiseen mahtuisi muuta peiliä, olisi päätös peiliovista sillä selvä. Mutta koska meillä on kuin tehty paikka kokovartalopeilille, olen nyt kääntymässä valkoisiin oviin. Yritän kuitenkin sisustamisessa aina tehdä mahdollisimman yhtenäisiä ja harmonisia valintoja. Jos kerran olohuoneeseenkin tulee valkoiset ovet, miksei tulisi myös eteiseen. :) Kiitos, kauniisti sanottu!

 5. Eteiset ovat etenkin talvisaikaan pimeitä paikkoja. Peilit avartavat ja heijastavat valoa. Mikäli sinulla ei ole suoraan sisäänkäyntiä vastapäätä ikkunaa, josta luonnonvalo pääsisi sisään (näin huoneistot tulisi arkkitehtien mukaan rakentaa), niin tarttuisin ehdottomasti ajatukseen peiliovista eteisessä ja kokovalkoisiin keittiössä. Kotisi on ihana ja inspiroiva!

  • Moi Eeva! Meillä on kaksi ikkunaa suoraan ulko-ovea vasten (https://homevialaura.files.wordpress.com/2014/01/homevialaura_roy_kuvakulmia1.jpg). Tokikaan ikkunat eivät ole eteisessä, joten valoa ei aina riitä sisääntuloon asti, mutta sentään kotiin tullessa näkee noin teoriassa ikkunat ja luonnonvalon – mitä nyt marraskuussa ei näe yhtään mitään. ;) Eteisen pinnat ovat valkoiset lattioita ja seiniä myöden, niin mietin, riittäisiköhän se kuitenkin valoisuuden suhteen. Lumivalkoinen lasiovi, jota kävimme katsomassa, näytti tosi raikkaalta sekin, vaikka tietysti silloin häviää peilin luoma illuusio isosta tilasta. Vaikea päätös yhtä kaikki. Kiitos avusta ja tosi ihanista sanoista!

 6. Minä olen suunnitellut vastaavaa sisustusprojektia kotonani ja tällä hetkellä olen peiliovien kannalla, kun meille ei erillistä peiliä mahdu. (Jos mahtuisi, niin varmaan kallistuisin kokovalkoisiin oviin). Kerrothan siis tarkemmin projektin etenemisestä! Teettekö asennukset itse ja mitä tässä pitää huomioida, jne. Apu olisi tarpeen! :)

  • Moi! Ihan totta. Alan itsekin kallistua valkoisiin oviin, koska meille kuitenkin mahtuu kokovartalopeili. Itse asiassa peilille on niin hyvä paikka, että en tiedä, mitä muutakaan siitä voisi olla. Muussa tapauksessa peiliovet ovat hurjan kätevät, koska jonkinlainen peili eteiseen tarvitaan joka tapauksessa. Luulimme tekevämme asennukset itse, mutta voi olla, että kiskotkin vaihdetaan ja siksi asennus jää ammattilaisille. Meidän kaapistomme on Inarialta ja samasta paikasta tilaamme nyt uudet ovet. Tarkistusmittaus tehdään ensi viikolla ja uudet ovet saapunevat joskus vuoden vaihteessa. Lupaan sitten tehdä kunnon postauksen valinnoista, vaiheista ja lopputuloksesta. :) Tsemppiä teidänkin sisustusprojektiin!

 7. Hei Laura.
  Laita peiliovet, mutta aivan tavalliset, ei liukuovet. Näin ovet ovat keskenään samalla tasolla ja yksinkertaiset. Lisäksi näkymätön, pieni vedin. Voit näin pitää nuo nastan näköiset koukut ja laukut tuolla vastakkaisella seinällä.

  Marjaana

  • Moi Marjaana! Kiitos ideasta, tuota en tullutkaan ajatelleeksi. Eteisemme on sen verran pieni, että luulen silti liukuovien toimivan parhaiten. Muuten pukeutumisesta voisi tulla ahdasta. Koukut luulen jättäväni seinälle joka tapauksessa. Ne ovat kätevät ja tuovat vähän eloa muuten simppeliin tilaan. :)

 8. Hei, simpppelit ja linjakkaat peiliovet, kuten Katariinalla, tuovat kyllä todella paljon avaruutta ja valoa tilaan. Itselläkin on hyvin samantyyliset. Ja sille seinällehän, minne nyt suunnittelit peiliä, voi laittaa vaikka taulun, koukkuja tai jotain muuta…

  • Kiitos mielipiteestä, olen tosi iloinen teistä raatilaisista! Katariinan muutos oli erinomainen ja siinä näki hyvin, miten peili tosiaan luo illuusion jatkuvista huoneista. Silti olen nyt meidän tapauksessa kallistumassa takaisin valkoisiin oviin, koska kokovartalopeilille on niin sopiva paikka. Olet oikeassa, että paikalle voisi teoriassa laittaa myös taulun, mutta ongelma on, etten halua enää yhtäkään taulua. :) Meillä nimittäin on jo tosi paljon tauluja. Kun eteisestä käsin katsoo, taulukollaasit osuvat silmään makuuhuoneessa, olohuoneessa ja eteisessä jopa kaksin kappalein. Siksi nyt on pakko rauhoittaa ilmettä. Tarkistusmittaus tehdään ensi viikolla, siihen asti on armonaikaa miettiä. :)

  • Moi! Löysin sateenvarjon Kaisaniemen Kodin Ykkösestä ihan vähän aikaa sitten. En tiedä, oliko kyseessä erikoiserä, vai löytyisikö samaa muualtakin, mutta kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, jos asut jonkun Kodin1-tavaratalon lähellä. Stokkallakin oli muinoin samanlaisia sateenvarjoja, mutta enää en ole nähnyt siellä. Ei siis mikään helppo tehtävä saada käsiinsä – toivottavasti löydät omasi. :)

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue