Tyyrpuurissa designia, paapuurissa hotellimaisuutta

Yhteistyössä Asennemedia ja Viking Line

Homevialaura, Viking Line, Viking Grace, risteily, Vertti Kivi

Olen ollut viime vuodet risteilyväliinputoaja. Viimeiset risteilymuistikuvani on opiskeluajoilta (tai ehkä sana muistikuva on niiltä reissuilta vähän harhaanjohtava). Toisaalta vasta esikoista odottavana en vielä ole päässyt lapsiperheristeilynkään makuun.

Homevialaura, Viking Line, Viking Grace, risteily, Asennemedia, Eleven Paris, Movember

Siispä oli aika lähteä tuulettamaan mielikuvia ja kokeilla, mitä jossain biletyksen ja perhearjen välissä tasapainoilevat pari-kolmekymppiset aikuiset voivat saada risteilystä irti. Seurasta se ei ainakaan jäisi kiinni, kun ryhmämatkamme koostui niinkin huipusta Asennemedia-porukasta kuin Luukkuja, Jonnamaista, Viiskulma ja Vaimomatskuu (kameran takana).

Homevialaura, Viking Line, Viking Grace, risteily, Vertti Kivi

Koska olin tosiaan tipahtanut viimeisimmistä risteilytuulista, en tiennyt, että Turun, Ahvenanmaan ja Ruotsin saaristossa seilaa tavallista tasokkaampi paatti, Viking Grace. Elämyksellisyyden lisäksi laivalla on panostettu sisustukseen, jonka on suunnitellut sisustusarkkitehti Vertti Kivi. Kädenjälki näkyi tarkkaan harkittuina yksityiskohtina, design-kalusteina sekä lounge- ja hotellimaisuutena.

Homevialaura, Viking Line, Viking Grace, risteily, Vertti Kivi

Tässä taas huomaa, miten paljon puitteilla on merkitystä, ainakin, jos seilaamassa on meidän kaltaiset esteetikot. Modernissa ja viihtyisässä ympäristössä pääsee ihan eri tavalla arjen yläpuolelle. Olin itse erityisen iloinen tästä minilomasta siksi, että lentämiset on nyt hetkeksi tällä mahalla lennetty.

Homevialaura, Viking Line, Viking Grace, risteily, Vertti Kivi

Aamulla hytin ikkunasta tervehti Tukholma, mutta maihin tässä 23 tunnin risteilyssä ei nousta, vaikka vadelmavenepakolaiset kuinka haikailivat naapurikaupungin perään. Ihme kyllä, aina yhtä idyllisen Ruotsinkaan puolella ei aurinko paistanut, joten marraskuun harmaudessa kannen terassia oli tyydyttävä ihailemaan sisätiloista. Voin kuvitella, millaista kannella on istua drinkki kädessä ja saaristolaismaisemat edessä kesällä.

Homevialaura, Viking Line, Viking Grace, risteily, spa, Patricia Urquiola, Re-Trouvé

Mukava lisä rentoutumiseen oli ylimmän kannen Spa & Wellness -osasto, jonka erinomaiseen kalustevalintaan kiinnitin heti huomiota: rakastan Patricia Urquiolan valkoisia Re-Trouvé-tuoleja. Niitä näkee usein välimerellisissä puutarhoissa ja terasseilla, mutta yhtä hyvin ne näyttävät sopivan skandinaaviseen saunatilaankin. Kovasti etsin tuoleja tax freestä, mutta ei lykästänyt tämän matkamuiston kanssa.

Homevialaura, Viking Line, Viking Grace, risteily, spa

Spa & Wellness -osastolta voi varata VIP-tilan, jonka saadakseen ei tarvitse olla räppäri: oma kaveri- tai vaikka polttariporukka riittää ja kustannukset voi jakaa. Yksityistilassa on sauna, suihku, poreamme, pöytäryhmä, pyyhkeitä, kylpytakkeja ja Comfort Zone -tuotteita. Koska risteilyn toisena päivänä hengailuaikaa on aamusta iltaan, on kylpylä ehdottomasti parhaita tapoja nauttia olosta ennen satamaan saapumista smoothie tai kuplat kädessä.

Homevialaura, Viking Line, Viking Grace, risteily, hytti, Seaside Double

Yllättäen juhlimista enemmän illalla meitä houkutteli raikas ikkunallinen Seaside Double -hytti (ei kokolattiamattoja!) ja kutsuva hotellimainen sänky – sekä seuraavana aamuna odottava aamiaisbuffet. Joka kerta, kun tiedän, että aamulla saa herätä notkuviin pöytiin, olo on kuin lapsella jouluaattona. Ruokaan ja ostosmahdollisuuksiin palaankin seuraavassa risteilypostauksessa, kun leidit laineilla continues.

Comments

  1. Oi ihanaa! Miksei Helsingin ja Tukholman välille saada tuollaisia kivoja laivoja. Turkuun asti en jaksa matkustaa päästäkseni laivamatkalle.

    • NIinpä! Sanos muuta, ainoa miinus tässä taitaa olla meikäläisittäin Turku. ;) Toisaalta mietin, miten kiva miniloma siitä vasta tulisi, että reissuun yhdistäisi päivän Turussa. Laiva lähtee vasta illalla, muistaakseni klo 20.50, joten jos Helsingistä lähtisi ajamaan aamulla, ehtisi päivän aikana ennen risteilyä koluta Turun parhaat putiikit ja jonkun ihanan lounaspaikan. Vielä kun laivasta voisi nousta Tukholmaan, sinne tuli kaipuu. :)

  2. Voi,meidän perhe on Vikingin suurkuluttajia ja olemme käyneetkin useasti gracella vain sen ylellisyyden tunnusta.Ruoka,tax-free,hytit käytävineen ja kaikki yleiset tilat on niin ihania etten saa tästä laivasta millään tarpeekseni.Tuollaisen kun saisi vielä Hki-Tukholman välille asuisin varmaan laivalla. Viimeksi olimme Turun keski-aikaisten markkinoiden aikaan olikohan heinäkuun alussa. Ne on kans paikallinen kokemus mitä suosittelen. Lähdemme juurikin täältä Keravalta aamulla että kerkeämme käydä Kasvihuone-ilmiössä ja Turun suunnalla kaupoilla.

    • Kiva, että olette löytäneet mieluisan matkailumuodon Viking Gracesta. :) Olisihan se kiva, että laivalle pääsisi näppärästi myös Helsingistä, mutta on tosiaan Turun-reitissäkin puolensa, kuten paikallistapahtumat ja -putiikit. Kasvihuoneilmiö kiinnostaa kovasti. Se on varmasti nimensäkin mukaisesti ilmiö, joka on pakko joskus nähdä!

Trackbacks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

[instagram-feed]

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue