Kysymyshaaste – 10 vastausta minusta

Homevialaura, joulu

Kaivoin vihdoin naftaliinista kesällä tulleen kysymyshaasteen, kiitos lili’s! Tykkään tarttua haasteisiin, mutta kuinka ollakaan muistan usein vastata niihin vasta kuukausien viiveellä. Noh, naamioidaan tämä haaste ajankohtaiseksi jouluisilla fiilistelykuvilla.

1. Kerro jotain, mitä emme tiedä sinusta?

Varmaan olisi paljon kerrottavaa, mutta ainakin voisin oikoa käsityksen, että olisin kiinnostunut vain harmonisesti asetelluista valkoisista sohvatyynyistä. Helmikorvakoruhabitukseni takaa löytyy aika erilainen puoli, joka meni ensimmäiseksi NYC-matkalla Harlemin hip hop -kierrokselle, ja jonka polttareissa maalattiin graffiteja. Mikään kynttilänjalka ei sytytä niin kuin 90-luvun puolivälin rap ja auta armias, jos en saa kuunnella Kultabassokerhoa lauantai-iltapäiväisin.

2. Onko sillä väliä, mitä lukijat ajattelevat blogistasi? Miksi?

On, ehdottomasti. Blogia ei olisi ilman lukijoita, silloin kirjoittaisin vain omiin arkistoihin. Saan valtavasti motivaatiota vuorovaikutuksesta, kommenteista ja palautteesta. Siitä ei kuitenkaan tulisi mitään, että takertuisin kaikkiin yksittäisiin mielipiteisiin. Kaikkia ei voi koskaan miellyttää, mutta pääasia on, että omat vakiolukijat ajattelevat pääasiassa hyvää. Ilahdun todella paljon myös uusista lukijoista. Silloin tietää tehneensä jotain oikein.

Homevialaura, joulu

3. Miten bloggariminä eroaa “reaaliminästäsi”?

Ei mielestäni oikein mitenkään. En tietysti jaa blogissa niin henkilökohtaisia asioita, kun kerron esimerkiksi ystävilleni, mutta ihmisenä olen samanlainen. Toisaalta tarkka, harkitseva, diplomaattinen, toisaalta hyvinkin huumorintajuinen, rento ja suurpiirteinen hurahtaja.

4. Mikä saa sinut nauramaan?

Hauskojen ihmisten spontaanit ja sarkastiset sutkautukset sekä Sisustuskoiran kohellukset. Päivittäistä hupia saan myös newyorkilaisen koomikon Instagram-tililtä @thefatjewish.

Homevialaura, joulu

5. Mitä luovuus merkitsee sinulle?

Tällä hetkellä pitkälti blogia, koska sen kautta saan vapaasti toteuttaa itseäni sekä verbaalisesti että visuaalisesti. Se merkitsee oikeanlaisia sanankäänteitä, ympäröivän maailman jatkuvaa havainnoimista, oikeiden kuvakulmien ikuistamista, uusia kamppiksia ja haasteita, ideointia ja inspiroitumista. Erityisesti haluan lähitulevaisuudessa kehittyä luovuuden saralla kuvaamisessa ja kuvankäsittelyssä.

6. Ketä läheistäsi ihailet?

Ihailen jokaista läheistäni jollain tavalla. Joko heidän asennettaan, elämänkokemustaan, luonnettaan tai rohkeuttaan.

Homevialaura, joulu

7. Mikä sinussa ärsyttää itseäsi?

Se, että olen nykyään käsittämättömän uusavuton tylsien asioiden hoitamisessa. En saa pienintäkään vakuutus-, pankki- tai muuta asiapaperia yksin täytettyä ilman, että kinuan miehen viereen henkiseksi tueksi. Ei kovin ihailtavaa modernille, muuten itsenäiselle naiselle, mutta minkäs teet, että poden Kela-lomakkeen kammoa ja toinen suostuu kultaisesti auttamaan.

8. Mikä sinussa ihastuttaa muita?

Toivon olevani hyvä tyyppi. Sellainen, johon pystyy luottamaan, jonka kanssa on hauskaa ja joka on empaattinen luonteeltaan. Mies vastasi tähän, että olen helposti lähestyttävä, hyväntuulinen ja huumorintajuinen, otan muut huomioon, enkä ole liian neitimäinen (minkä hän tarkensi näin: syön katuruokaa, snoukkaan, katson lätkää ja tulen hyvin toimeen miesten kanssa – ei ehkä mitkään universaalisti ihastuttavat tekijät ihmisessä, mutta näkökulma tämäkin). Myös tyylitaju mainittu.

Homevialaura, joulu

9. Mikä sinusta tulee “isona”?

Koen olevani jo nyt, mitä olen ”isonakin”. Olen valmistunut mainonnan ja yritysviestinnän tradenomiksi ja koen olevani täysin omalla alalla viestinnän, markkinoinnin, kaupallisuuden, sisustamisen ja lifestyle-maailman parissa. Erityisen onnellinen olen, koska pystyn hyödyntämään omaa asiantuntijuutta sekä päivätyössä että oman toiminimen ja bloggaamisen kautta. Tietysti paljon on vielä haaveita ja saavutettavaa, mutta kaikki niistä liittyy tavalla tai toisella nykyiseen alaan ja ammattiin. En haikaile salaa vaikka kokiksi, puutarhuriksi tai juristiksi.

10. Uskotko onnellisiin loppuihin? Perustele.

Uskon, haluan uskoa. Asiat yleensä lopulta järjestyvät tavalla tai toisella. Toisaalta olen hyvin jalat maassa -realisti ja inhoan liiallista nami nami -meininkiä. Joskus elämä ihan oikeasti on epäoikeudenmukaista, eikä silloin se kuuluisa positiivinen ajattelu auta. Kuitenkin ainakin meillä ensimmäisessä maailmassa aika moni asia on ennemmin tai myöhemmin käännettävissä onnelliseksi lopuksi. Ei ole YT-potkut, epäonnistunut Tinder-deittailu tai uunissa lässähtäneet tuulihatut elämän loppu.

Haastan visuaalisen virtuoosin ja hauskan höpöttäjän, Vienan.

Comments

    • Kiitos, Vilja! Nappaa haaste, jos yhtään hotsittaa! Tekee tosiaan hyvää joskus pysähtyä peilailemaan itseä ja uskon, että tällaiset kiinnostavat lukijoita. Tai ainakin itse luen mielelläni vastaavia muiden blogeista. Oli kyllä kiva kaivaa jemmasta viime joulun suosikkikuvia. :)

  1. Tallaisia haasteita on tosi mukava lukea. Sinut muutaman kerran tavanneena voin hyvin kuvitella sinun vastanneen näin! Mutta yksi asia vaivaa – en voi kertakaikkiaan tajuta, mikä rap-musassa viehättää… Mitä mä olen rapia jonkin verran kuunnellut, naiskuva on tosi yksioikoinen. Rap-kulttuurin maailmassa nainen on aika taustailija ja nätti esine – miten itsenäinen nykynainen voi siitä viehättyä moisesta musiikista…? ; )

    • Kiva kuulla ja olen samaa mieltä! Luen näitä itsekin mielelläni muiden blogeista, niin oppii tuntemaan kirjoittajan aina pikkuisen paremmin. Heh! Rap-lyriikkojen naiskuva on tunnetusti mitä on, mutta onneksi alalla on paljon myös oikeasti lahjakkaita ja teräviä sanoittajia. Ja loppujen lopuksi itselleni hyvä fiilis syntyy kokonaisuudesta ja biiteistä. Taitaa olla niin, että ainakin oma itsenäisen nykynaisen itsetunto on niin terveellä tasolla, että en jaksa ottaa itseeni sovinistisista sanoituksista. Mutta kaiken tämän puolustuspuheen jälkeen samaistun sikäli sinuun, että itse en kertakaikkiaan voi tajuta, mikä Cheekissä viehättää. :D Kerrassaan outo ilmiö, kun itse pidän rap-musiikkina jotain ihan muuta. Tunnelmallista joulun odotusta sinne ja toivottavasti nähdään taas!

  2. Thefatjewish todella saa aikaan spontaanit naurut toisinaan. Ihan viime päivinä on ollut jotain niin hauskoja juttuja, että olen naureskellut nille vielä myöhemminkin, kuten psykopaatti kahvilassa ilman puhelinta tai muuta seuraa ja Michael Bublén ulostulo luolasta jouluna :D Ysäriräppi on kova juttu. Terkuin vanha korismimmi

    • Niinpä! Yleensä selaan puhelimen herättyäni ja parasta on, kun aikaeron takia Insta-feedissä odottaa heti aamusta muutama hervoton The Fat Jewish -juttu. Siinä on vaikea herätä pahalla tuulella. :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue