NCC:n Reissumies – uuteen omannäköiseen kotiin?

Yhteistyössä NCC

Homevialaura, NCC, Helsingin Reissumies, Konala, uudiskohde, Group Builder

Pääsin mukaan mielenkiintoiseen projektiin ja ajatusleikkiin: mitä jos muuttaisimme NCC:n Reissumies-uudiskohteeseen? Vaikka haaveilen ensisijaisesti vanhoista jugend-taloista, olen ajatuksena yhtä lailla kiinnostunut muistakin urbaanin asumisen ilmiöistä ja vaihtoehdoista. NCC:n Reissumiehessä muuttamaan pääsee kirjaimellisesti uuteen kotiin – kohde nimittäin tulee vasta rakenteille.

Homevialaura, NCC, Helsingin Reissumies, Konala, uudiskohde

As Oy Helsingin Reissumies nousee Konalaan palvelujen ja kauppakeskuksen läheisyyteen. Uudiskohteeseen tulee yhteensä 52 kotia yksiöistä 116-neliöisiin asuntoihin. Osaan asunnoista tulee iso parveke, joihinkin jopa kattoterassi (kyllä, kiitos!). Mielestäni uusien kerrostalojen ehkä paras puoli onkin, että niissä panostetaan muuhunkin kuin asuntoihin. Reissumieheen tulee iso, esimerkiksi kuntosaliksi taipuva yhteistila, pesula, näyttävä talosauna ja kattoterassi istutuksineen.

NCC, Helsingin Reissumies, Konala, uudiskohde, Group Builder

NCC, Helsingin Reissumies, Konala, uudiskohde, Group Builder

Reissumies-kotiin ehtii vielä hyvän aikaa valita haluamansa materiaalit. Materiaalien valitseminen ja kokeileminen onnistuu kätevästi Group Builder -ohjelmalla. 3D-näkymä on kullanarvoinen uuden asunnon hahmottamisessa, koska monenkaan meistä mielikuvitus ei riitä kuvittelemaan huonejärjestystä ja kaakeleita raksamontun tilalle.

Homevialaura, NCC, Helsingin Reissumies, Konala, uudiskohde

NCC-asunnoissa mainitsemisen arvoista on myös muunneltavuus ja joustavuus. Osassa asunnoista on niin sanottu Duo-mahdollisuus, mikä tarkoittaa, että elämäntilanteen mukaan yhden ison asunnon voi halutessaan jakaa kahdeksi pienemmäksi asunnoksi.

NCC, Helsingin Reissumies, Konala, uudiskohde, Group Builder

NCC, Helsingin Reissumies, Konala, uudiskohde, Group Builder

Omana suunnittelukohteenani oli 81-neliöinen saunallinen kolmio kahdella kylpyhuoneella. Valittavana on toki vielä paljon lisää yksityiskohtia, mutta listasin alla ne asunnon yleisilmeen kannalta tärkeimmät valinnat, jotka itse tekisin. Vaikka materiaaleista saa hyvän käsityksen suunnitteluohjelmasta, suosittelen totta kai hypistelemään ne myös livenä.

 • Lattia: Karelian Saarni Natur Vanilla Matt -parketti
 • Seinät: Tikkurilan valkoinen G497
 • Liukuovikaapistot: Topi-Keittiöiden valkoinen sileä melamiini
 • Keittiön ovet: Topi-Keittiöiden mattapintainen mdf-ovi, puhtaan valkoinen
 • Keittiön välitila: Topi-Keittiöiden laminaattilevy, valkoinen satiini
 • Keittiön taso: Topi-Keittiöiden laminaattitaso, tummanharmaa
 • Keittiön vetimet: 78 Cubix
 • Kylpyhuoneen lattia: 10×10 cm, antrasiitinharmaa
 • Kylpyhuoneen seinät: 25×40 cm, kiiltävä valkoinen
 • Kylpyhuoneen kalusteet: Svedbergs Forma, valkoinen
 • Pesuhuoneen suihkuseinä: kirkas lasi
 • Saunan lauteet: haapa
 • Saunan kokolasiovi: kirkas lasi

Homevialaura, NCC, Helsingin Reissumies, Konala, uudiskohde

Materiaalien lisäksi Group Builder -ohjelmalla on mahdollista hahmotella myös sisustusta, mutta siihen halusin käyttää lisäksi perinteistä tapaa, koska mikään ei voita sisustuslehtien selaamista ja moodboardin tekemistä kahvikuppi kädessä fiilistellen. Uuden talon hengessä ensimmäiseksi mieleeni tulivat inspiraatiosanat urbaani, moderni, valoisa, maskuliininen, loftmainen. Mielestäni tämäntyyppisen kohteeseen sopii selkeät linjat sekä muutamat harkitut muotoilun klassikot. Olohuoneen seinällä näkisin  yhden ison abstraktin maalauksen, joka kokoaisi yhteen asunnon harmaa-mustan väriskaalan. Tekstiilit pitäisin rauhallisen yksivärisinä ja materiaaleiltaan laadukkaina.

Homevialaura, NCC, Helsingin Reissumies, Konala, uudiskohde, Group Builder

Jos kaupunkiasumiselta etsii helppoutta, tämän sopivampaa asumismuotoa tuskin on: palvelut on vieressä, kodista saa saman tien mieluisan, eikä minkäänlaisia remppoja tule olemaan edessä pitkään aikaan. Lisätietoa asuntokuumeisille löytyy NCC:n Reissumies-sivuilta ja oma suunnitteluluonnokseni Group Builder -ohjelmasta. Kuten sanottu, kohde on nyt otollisessa vaiheessa, sillä omaan asuntoon on mahdollista valita materiaalit. Ollapa sisustussuunnittelija, oli tämäkin projekti niin hauska.

 

Tallenna

Comments

 1. Ihanteellinen aika uudiskohteeseen muuttamiseen olisi juuri tuo, kun ehtii vielä vaikuttaa valintoihin. Ja kiva projekti sinulle! :) Kylpyhuoneen lattialaatta on tosi hyvän näköinen! Asunnon lattian väristäkin tykkään. Nyt ottaisin itse ehkä sellaisen leveämmän parketin.
  Ostimme itse uudiskohteen viime keväänä, mutta siten, että se oli valmistunut jo jouluna. Onneksi moni asia kodissa miellytti jo valmiiksi. Keittiö on neutraalin valkoinen, lattian olisin ehkä jopa itsekin valinnut, seiniä kuitenkin vähän maalailimme kun muutimme sisään. Kylppäreitä haluaisin jossain vaiheessa hieman tuunailla ja itseasiassa keittiön välitilan ja tasonkin laittaisin nyt vaihtoon. Mutta tuo pienikin remontti tässä vaiheessa tuntuu uskomattoman turhalta rahan tuhlaukselta. Jossain vaiheessa jotain pientä kädet kuitenkin syyhyävät suunnittelemaan. Oletan tämän asunnon kuitenkin olevan vähän pidempiaikainen ratkaisu. Edelliseen kotiimme teimme keittiöremontin juuri ennen asunnon myymistä (emme silloin vielä tienneet lähtevämme siitä) ja kaipaan sitä tunnelmaa välillä todella paljon.

  • Kiinnostavaa kuulla, että teillä on uudiskohde! Itselläni ei ole aikaisempaa kokemusta uudiskohteesta edes näin ajatuksen tasolla. Paljon niitä kuitenkin rakennetaan ja uskon monen olevan tyytyväinen asumismuodon helppouteen. Tosin jos on todella tarkka sisustaja, siinä saattaa rakennuttajan tarjoamat materiaalivaihtoehdot tuntua suppeilta, mutta ymmärtääkseni siinäkin on joustoa, jos erikseen sopii. Ymmärrän täysin, että pienetkin rempat tuntuvat teidän tapauksessanne turhilta, kun kaikki on kuitenkin uutta ja hyväkuntoista. Onneksi tarvittaessa ihan pienilläkin jutuilla, juuri kuten seiniä maalaamalla, saa ilmettä enemmän omannäköiseksi. Kaikella on aina puolensa ja puolensa. Vaikka uudiskohde on helppo ja huoleton, häviää se totta kai hieman persoonallisuudessa vanhemmille, elämää nähneille taloille. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Copyright © 2020 · Theme by 17th Avenue